رئیس قوه قضاییه: قوه قضائیه به سراغ هر متهمی می‌رود، متهم به برخورد سیاسی می‌شود

ایلنا| رئیس قوه قضائیه، با تاکید بر ایستادگی دستگاه قضایی در مقابل هجمه‌ها و تخریب‌ها، خطاب به مسئولان عالی قضایی گفت: بنیان احضارها و رسیدگی‌ها باید شرعی، قانونی و عادلانه باشد و پس از آن، از هیچ‌گونه فضاسازی، هجمه و تخریب در فضای حقیقی و مجازی هراسی نداشته باشید و بدون توجه به شانتاژهای تبلیغاتی، در مسیر احقاق حقوق مردم ثابت‌قدم باشید.
آیت‌الله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با اشاره به آیات شریفه قرآن، موت، حیات، نفع و ضرر را صرفاً در اختیار و قدرت حضرت حق دانست و تصریح کرد: آنچه از هر موجودی از تاثیر مشاهده می‌شود، متکی به قدرت و سلطنت حق است. فهم این نکته، انسان‌ساز است و درک و بصیرت صحیح ایجاد می‌کند.
رئیس قوه قضائیه در ادامه سخنان خود با اشاره به سیاست‌های جدید آمریکا در مورد جمهوری اسلامی ایران، اظهار کرد: حسب گزارش‌ها و اخبار، آمریکایی‌ها، به‌ویژه در روزهای اخیر، هجمه‌های شدیدی را علیه جمهوری اسلامی در مقام تبلیغ و عمل آغاز کرده‌اند و اقدامات آن‌ها و شیطنت‌هایشان فقط در مقام صحبت نیست؛ بلکه در عمل نیز تحریم‌هایی را به‌ویژه علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعمال کرده‌اند.
آیت‌الله آملی لاریجانی افزود: به جز دو موضوع هسته‌ای و برجام، اظهارات مقامات آمریکایی بیشتر حول دو محور می‌گردد که یکی قدرت موشکی ایران و دیگری، حضور جمهوری اسلامی در منطقه است. البته هر دو موضوع، پاسخ روشنی دارد که لازم است مقامات ایالات متحده به آن توجه کنند.


رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد: توان موشکی جمهوری اسلامی ایران برای دفاع است و قطعاً در مورد آن برجام ۲ و۳ و هیچ‌گونه مذاکره‌ای نخواهیم داشت. جمهوری اسلامی با کسب تجربیات فراوان در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مانند حمایت‌های آمریکا از رژیم صدام و قراردادن ایران تحت شدیدترین ضربات موشکی، تمام تلاش خود را برای ارتقای قدرت دفاعی و توان بازدارندگی به‌کار خواهد بست. چرا ما باید از کمترین حق خود که حق دفاع است، محروم بمانیم فقط برای این‌که آمریکا و هم‌پیمانانش، ما را ضعیف می‌خواهند.
آیت‌الله آملی لاریجانی با اشاره به حضور ایران در منطقه نیز گفت: حضور جمهوری اسلامی در منطقه به‌زور سرنیزه نبوده است؛ بلکه در قلوب مردم جای دارد. علاوه بر این، حضور جمهوری اسلامی در سوریه و عراق با دعوت رسمی دولت‌های قانونی این کشورها بوده است و ایران در سخت‌ترین شرایط که هیچ کشوری از مردم این کشورها حمایت نمی‌کرد، با جان و مال خود برای حفاظت از مردم سوریه و عراق وارد میدان شد.
آیت‌الله آملی لاریجانی با بیان این‌که فشارهای دشمن موجب انسجام هرچه بیشتر مردم ما می‌شود، اظهار کرد: سران قوا و مسئولان کشور نیز حرفشان بسیار روشن است و مسیر خود را در مقابله با سیاست‌های آمریکا تحت رهبری‌های داهیانه مقام معظم رهبری طی می‌کنند. امیدواریم مسئولان اجرایی، دولت و رئیس‌جمهور محترم نیز به همین شیوه در عرصه عمل نیز پاسخ‌های قاطعی به یاوه‌گویی‌ها و اقدامات آمریکا بدهند.
آیت‌الله آملی لاریجانی در بخش پایانی سخنان خود، با اشاره به روش و مسیر کار دستگاه قضایی، تصریح کرد: قوه قضائیه حسب قانون اساسی، قوانین عادی و شرع، وظایف بسیار سنگینی برعهده دارد. فصل یازدهم قانون اساسی مشتمل بر اصول ۱۵۶ به بعد، این وظایف سنگین را برعهده دستگاه قضایی قرار داده است و امروز می‌بینیم که با حجم وسیع خدمات قوه قضائیه در چارچوب انجام وظایف قانونی، دشمن از خلا اطلاع‌رسانی سوءاستفاده می‌کند. بسیاری از مردم نمی‌دانند که دستگاه قضایی با این حجم از وظایف و خدمات، با کمبود امکانات روبه‌روست و در حال حاضر، حتی برای جذب یک نیروی خدماتی موانعی وجود دارد. البته در حال حاضر، در چارچوب آنچه در برنامه ششم توسعه و بودجه سالانه تصویب شده، استخدام‌هایی داریم که همین میزان، موجب نو شدن دستگاه قضایی می‌شود. در ابتدای کارِ اینجانب در قوه قضائیه، حدود هفت‌هزار قاضی داشتیم که تعدادی از آن‌ها در واحدهای ستادی بودند اما الان بیش از ۱۱ هزار قاضی در دستگاه قضایی مشغول به کار هستند و معتقدیم برای اتقان هرچه بیشتر آرا و هم‌چنین تسریع در رسیدگی‌ها باید باز هم قاضی و نیروی انسانی جذب شود.
رئیس قوه قضائیه با تاکید بر لزوم اطلاع‌رسانی مشکلات و کمبودهای دستگاه قضایی توسط مسئولان قوه و روسای دادگستری‌ها، خاطرنشان کرد: برای ارزیابی کارآمدی یک دستگاه، باید میزان امکانات و تلاش‌های آن دستگاه را سنجید. در میان همه وظایف دستگاه قضایی، رسیدگی‌ها نقش برجسته‌ای دارد. در سال‌ها و ماه‌های اخیر، هجمه‌های عجیبی را علیه دستگاه قضایی می‌بینیم. قوه قضائیه به سراغ هرکس که اتهامی متوجه اوست می‌رود، متهم به برخورد سیاسی می‌شود و امروز نیز متاسفانه فضای مجازی ابزاری برای این هجمه‌ها و فضاسازی علیه قوه قضائیه شده است. اگر قرار باشد دستگاه قضایی به سراغ هر کس رفت، متهم به سیاسی‌کاری شود باید قوه قضائیه را تعطیل کنیم.
آیت‌الله آملی لاریجانی افزود: این اقدامات و فضاسازی‌ها نیز به یک گروه و خط سیاسی اختصاص ندارد بلکه از چپ و راست، یکی به بهانه عدالت‌خواهی و دیگری با عنوان امر به معروف و نهی از منکر به قوه قضائیه می‌تازد. یکی اتهام مالی دارد و می‌گوید برخورد قوه قضائیه، سیاسی است. دیگری به دلیل فساد تحت تعقیب است و دستگاه قضایی را متهم به برخورد سیاسی می‌کند.
رئیس قوه قضائیه با بیان این‌که مسئولان قضایی باید محکم در برابر این قبیل فضاسازی‌های رسانه‌ای بایستند و منفعل نشوند، درعین‌حال تاکید کرد: بنیان احضارها، تعقیب‌ها و رسیدگی‌های قضایی باید شرعی، قانونی و عادلانه باشد و پس از آن، محکم برای احقاق حقوق مردم بدون هیچ‌گونه هراسی خواهیم ایستاد و به شانتاژهای تبلیغاتی توجهی نخواهیم کرد.
آیت‌الله آملی لاریجانی با اشاره به آیه شریفه «ان الله یدافع عن الذین آمنوا»، این وعده خداوند را قطعی دانست و خطاب به مسئولان عالی قضایی گفت: اگر تزلزلی در کار ما ایجاد شود، به معنای عقب‌نشینی از حقوق مردم و حق‌الله خواهد بود. ما باید در مسیر خود محکم بایستیم و به این وعده خدا ایمان داشته باشیم که مدافع ما خواهد بود.
رئیس قوه قضائیه خطاب به تخریب‌گران دستگاه قضایی نیز گفت: کسانی که خارج از کشور اقدام به این کار می‌کنند، قطعاً اجیر شده‌اند و با اتصال به سرویس‌های جاسوسی کشورهای بیگانه بابت این هجمه‌ها پول دریافت می‌کنند. وقتی مقامات آمریکا تصریح می‌کنند که نظر ما تغییر نظام جمهوری اسلامی است، تردیدی در زمینه اجیر کردن افراد باقی
نمی‌ماند.
آیت‌الله آملی لاریجانی افزود: اما کسانی که داخل کشور دست به تخریب قوه قضائیه می‌زنند، این توصیه مشفقانه را فراموش نکنند که اقدام آن‌ها در امتداد کار تخریب‌گران خارجی است و تخریب رکنی از ارکان نظام جمهوری اسلامی به ضرر مردم و کشور تمام می‌شود؛ چه قصد این کار را داشته باشند و چه قصد نداشته باشند. دستگاه قضایی نیز باید بصیر باشد و اگر کسانی در مقام رسیدگی به پرونده‌شان اقدام به افترا و تخریب می‌کنند و با استفاده نابه‌جا از فضای مجازی علیه قوه قضائیه انواع تهمت‌ها را روا می‌دارند، مورد برخورد قانونی قرار می‌گیرند تا این بساط جمع شود. مردم عزیز ما هم باید آگاه باشند که عده‌ای برای فرار از قانون و رسیدگی‌های قانونی فضاسازی می‌کنند. تخریب قوه قضائیه برای قانون‌گریزی است.
براساس این گزارش، ادامه بحث و بررسی پیرامون اصلاح موادی از قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ در دستور کار امروز مسئولان عالی قضایی قرار داشت.
سایر اخبار این روزنامه
پرداخت سود نقدی به زودی؛ سهام عدالت در ایستگاه پایانی رئیس قوه قضاییه: قوه قضائیه به سراغ هر متهمی می‌رود، متهم به برخورد سیاسی می‌شود روحانی: در مذاکره در برابر قدرت‌ها همیشه به صددرصد نمی‌رسیم روایتی دردناک از اوضاع منتقدان حکومت در بحرین وضعیت زندانیان وخیم است شماری از مردم ارومیه در اعتراض به تعرض سرایدار مدرسه به دختر دانش‌آموز تجمع کردند حدود پنج هزار تهرانی به علت آلودگی هوا جان باخته‌اند آموزش همدلی به بچه‌های باعاطفه نگاهی به آموزش مهارت‌های زندگی دردانمارک روایت تجدد آمرانه با رنگ و بوی تئاتر ملل در نمایش طپانچه خانوم برقراری نظم به زور طپانچه محمود صادقی: هادی خامنه‌ای ریاست شورای هماهنگی را پذیرفته است رئیس‌جمهور فرانسه می‌گوید با آمریکا بر سر حفظ برجام توافق کرده‌ایم آیا خطر لغو برجام رفع شده است؟ محمود صادقی: هادی خامنه‌ای ریاست شورای هماهنگی را پذیرفته است روایتی دردناک از اوضاع منتقدان حکومت در بحرین وضعیت زندانیان وخیم است در جلسه‌ای با حضور کارشناسان صنعت آب، برنامه رضا اردکانیان بررسی شد لزوم نگاه متوازن به مسئله آب