جریان رقیب توان بسیج نیروهای جوان را ندارد

آرمان: «کشور به اتاق‌های فکر نیاز دارد» این جمله رئیس شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان است که روز گذشته بیان کرد. به نظر می‌رسد اتاق فکر مدنظر محمدرضا عارف در اردوگاه اصلاح‌طلبی هم مورد نیاز است تا برخی نظرات شخصی به عنوان نظر کل اردوگاه مطرح نشود تا کمی بعد دیگر اعضا آن را تکذیب کنند که چهره مورد قبولی در میان افکار عمومی ندارد. محمدرضا عارف که چندی قبل بنیاد امید ایرانیان را پایه‌گذاری کرده است، به ‌این موضوع اندیشیده و می‌گوید: «یکی از اولویت‌های بنیاد امید ایرانیان تشکیل اتاق فکر برای جریان اصلاح‌طلب و حتی برای کشور است که در تعیین راهبردهای کلان بتواند تأثیرگذار باشد و تصور می‌کنم در این مسیر موفق بودیم.» البته نمی‌توان از کنار انسجام اصلاح‌طلبان به راحتی عبور کرد که نتایج آن پیروزی در انتخابات‌های پس از سال 92 تا امروز بوده است. همین انسجام بود که سبب شد تلاش مخالفان این جریان سیاسی برای شبهه‌دار اعلام کردن فعالیت اصلاح‌طلبان به جایی نرسد و همان‌طور که عارف گفت: «فعالیت اصلاح‌طلبان به نفع نظام و حتی رقیب جریان اصلاح‌طلب است»، اصلاح‌طلبان که بزرگترین حامیان روحانی در انتخابات‌های 92 و 96 بوده‌اند، به‌خوبی می‌دانند که تاکید بر تحسین دولت راهکار خوبی برای موفق شدن پاستورنشینان نیست. بنابراین کاستی‌ها و عملکرد دولت را مطرح کرده و راهکارهایی پیشنهاد می‌دهند. برای مثال رئیس فراکسیون امید توضیح می‌دهد: «انتظار است دولت همراهی شایسته‌ای با حامیان اصلی خود داشته باشد و به‌کارگیری این نیروها را در اولویت اول خود قرار دهد. ولی روند برخی تغییرات در بدنه دولت نشان از فاصله گرفتن از جریان اصلی حامی دولت است که امیدوارم این روند اصلاح شود.»
پیشنهاد تکراری
رئیس فراکسیون امید بر ضرورت تشکیل یک حزب فراگیر تاکید کرد البته در خرداد سال گذشته بود که محسن میردامادی فعال سیاسی اصلاح‌طلب میزان باور به دموکراسی را شاخص اصلی جناح‌بندی سیاسی در ایران امروز می‌داند و با دفاع از سیستم دو حزبی پیشنهاد داد که تا رسیدن به‌ این ایده‌آل، سیاست‌ورزی بر اساس دو جبهه فراگیر و برگزاری انتخابات نیمه تناسبی شکل بگیرد. بنابراین این ایده در اردوگاه اصلاح‌طلبی مطرح بود که تاکنون به نتیجه نرسیده است. عارف البته سعی کرده تا در میان جوانان شایگاه خوبی برای خود شکل دهد و بیشتر اطرافیان او را جوانان تشیل می‌دهند . بر همین اساس دیروز با بیان اینکه در دهه گذشته جریان اصلاح‌طلب چوب تفرقه و عدم انسجام را خورد، تصریح کرد: جریان اصلاح‌طلب پایگاه اجتماعی مستحکمی در بین افکار عمومی دارد و جریان رقیب به مانند اصلاح‌طلبان توان بسیج نیروهای جوان را ندارد و قشرهای خاکستری نیز اگر به میدان بیایند رأی آنها عموما با جریان اصلاح‌طلب است به همین دلیل باید از این فرصت برای مستحکم‌تر کردن پایگاه اجتماعی جریان اصلاح‌طلب استفاده کرد. وی فعالیت اصلاح‌طلبان را به نفع نظام و حتی رقیب جریان اصلاح‌طلب دانست و تاکید کرد: سرمایه اصلی نظام اسلامی مردم است و نباید کاری کرد که اعتماد مردم به مسئولان و نظام از بین برود چرا که تاریخ به ما می‌آموزد هرگاه اعتماد مردم به حاکمان خود از بین برود آن نظام سیاسی با چالش‌های عظیمی رو‌به‌رو خواهد شد.
هشدار اقتصادی عارف


عارف که رئیس فراکسیون امید مجلس است به خوبی با مشکلات جامعه بویژه در حوزه اقتصادی آشناست و مشکلات اقتصادی مردم را واقیعتی انکار ناپذیر می‌داند. او هشدار می‌دهد: «اگر به داد مشکلات مردم نرسیم اعتماد مردم به نظام خدشه دار می‌شود.بنابراین باید دولت و همه نهادها و جریانات مهمترین دغدغه خود را معیشت مردم و اشتغال جوانان قرار دهند و همگان برای پاسخ به‌این مطالبات بحق مردم تلاش کنند. عارف در پایان با اشاره به گلایه برخی از اعضای حاضر در جلسه نسبت به انتصاب برخی مدیران دولتی در استانها، تاکید کرد: انتظار است دولت همراهی شایسته‌ای با حامیان اصلی خود داشته باشد و بکارگیری این نیروها را در اولویت اول خود قرار دهد. ولی روند برخی تغییرات در بدنه دولت نشان از فاصله گرفتن از جریان اصلی حامی دولت است که امیدوارم این روند اصلاح شود.»