جمع‌كردن بساط جدول ۱۷

سر انجام جدول 17 از لایحه بودجه سال 97 حذف شد. جدولی که ساکنانش نه به کسی پاسخگو هستند و نه هزینه کردی برای دریافت بودجه سالانه به دولت ارائه می دهند. موضوعی که روزنامه «قانون» بارها و در چند گزارش به آن پرداخت و از دولت خواستار حذف این جدول شد. در همین موضوع پروانه سلحشوری و محمود صادقی از نمایندگان منتقد به عدم شفافیت مالی پرداخت بودجه به موسسات و دستگاه های این جدول در گفت و گو با «قانون» که در گزارشی با تیتر «امان از جدول 17» منتشر شد، از دولت خواسته بودند که این جدول را از لایحه بودجه 97 حذف کند. دولت نیز گامی درست در این راستا برداشت و در اقدامی تحسین بر انگیز این جدول را از لیست بودجه سال آینده حذف کرد تا با سازماندهی بودجه بتواند در بحث شفافیت مالی گامی موثر بردارد.
خبر حذف از زبان وزیر
روز گذشته غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، نایب رییس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس با اشاره به جلسه صبح ديروز این فراکسیون با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از حذف جدول شماره ۱۷ از لایحه بودجه سال ۹۷ به‌گفته عباس صالحی خبر داد و گفت که در لایحه بودجه سال آینده، بودجه موسسات فرهنگی زیرنظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود. جعفرزاده ایمن‌آبادی در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه فراکسیون مستقلین ولایی اعلام کرد: در این جلسه آقای صالحی در واکنش به انتقاد نمایندگان نسبت به وضعیت جدول ۱۷ لایحه بودجه که به‌عنوان «کمک» به برخی موسسات فرهنگی بودجه تخصیص می‌یافت، از حذف این جدول از لایحه بودجه سال آینده خبر داد. عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: متاسفانه در لوایح بودجه سال‌های قبل شاهد بودیم که دستگاه‌های فرهنگی با لفظ «کمک» بودجه می‌گرفتند و باتوجه به اینکه این مبالغ به‌عنوان «کمک» در اختیار این موسسات قرار می‌گرفت، عملا امکان نظارت بر نحوه هزینه‌کرد بودجه‌ها نیز وجود نداشت.
استفاده سياسي از بودجه فرهنگی


نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته انتقادهای بسیاری نسبت به این جدول صورت می‌گرفت و حتی از بودجه‌هایی که به برخی از این موسسات اختصاص می‌یافت در جهت فعالیت‌های سیاسی نیز استفاده می‌شد.نایب رییس فراکسیون مستقلین ولایی گفت: در پی صحبت‌هایی که با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتیم، آقای صالحی گفت که این جدول از بودجه امسال حذف شده و بودجه‌ریزی به این موسسات زیرنظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در چارچوب بودجه این وزارتخانه انجام خواهد شد.
جرأت دولت
اقدام دولت در حذف این جدول مناقشه بر انگیز را باید به فال نیک گرفت. موضوعی که سال هاست از سوی مجلس، رسانه ها و فعالان حوزه فرهنگ و هنر مطرح می‌شود و دولت ها به دلایل مختلف از حل آن طفره می روند. حالا دولت اقدام عملی خود را در راستای شفافیت بودجه فرهنگی کشور انجام خواهد داد. امید است که مجلس شورای اسلامی این جدول را به لایحه برنگرداند.