والله پیغمبر شنود نمی‌گذاشت در زندگی مردم دخالت نکنید

رئیس‌جمهور در اجلاس حقوق شهروندی از هر دری سخن گفت و به عبارتی مواضع دولت را شفاف‌تر از همیشه بیان کرد. مواضعی در حوزه حقوق ملت و وظایفی که هر وزارتخانه بر عهده دارد. سخنان رئیس‌جمهور در زمانی که سخن از لزوم عدم دخالت در زندگی مردم بود توجه زیادی را معطوف به خود کرد. رئیس‌جمهور دیروز با اشاره به‌ اینکه ما هیچ چیزی را گران نمی‌کنیم، مگر اینکه بگوییم پول آن کجا صرف می‌شود، گفت: شما مردم اگر تصمیم دولت را قبول داشتید، ما آن تصمیم را اجرایی می‌کنیم. روحانی ادامه داد: ما اگر پولی از مردم می‌گیریم آن پول را صرفا و فقط برای اشتغال جوانان هزینه می‌کنیم. ما در چهار سال آینده با سرمایه‌گذاری حدود 300 هزار میلیارد تومان به دنبال ایجاد اشتغال هستیم، التبه قرار نیست این پول از مردم گرفته شود. روحانی با اشاره به‌ اینکه ما باید فضا را شفاف و باز کنیم، تصریح کرد: نورافکن‌ها باید روی ردیف‌ها برود همه دستگاه‌ها باید اعلام کنند بودجه را کجا خرج کرده‌اند، ما باید در اتاق‌های شیشه‌ای و شفاف قرار بگیریم. وی با بیان اینکه مردم باید بر کار ما نظارت کنند، تاکید کرد: از فردای روزی که بودجه به مجلس رفت در فضای مجازی غوغایی برپا شد، چقدر قشنگ. همه مردم به صحنه آمدند اظهارنظر و نقد کردند. دستشان درد نکند. من دستشان را می‌بوسم. شما مردم باید خادم خودتان را نقد کنید. این حق مردم است که بدانند چه دستگاهی چقدر بودجه می‌گیرد. مردم می‌گویند فلان دستگاه فرهنگی چند میلیارد بودجه گرفته است و اعتراض می‌کنند که چرا آنقدر به برخی دستگاه‌ها زیاد بودجه داده‌اید؟ نظرات مردم در راس امور است. اگر نظر عمومی مردم این است که‌ این پول زیاد است، حق با آنهاست. حق با اکثریت مردم است.
ریشه‌کنی فساد
رئیس‌جمهور ادامه داد: براساس جدول 17 بودجه دستگاه‌ها از ما پول می‌گرفتند و وقتی می‌گفتیم این پول را کجا خرج می‌کنید می‌گفتند به شما ربطی ندارد، از همین‌جا به وزیر اقتصاد دستور می‌دهم از سال 97 هر بودجه‌ای که به هر دستگاهی می‌دهد یا پرداخت می‌کند آن را باید بلافاصله در سایت‌ها اعلام کند تا مردم بدانند بودجه به کدام دستگاه‌ها داده شده است. روحانی افزود: باید دستگاه‌ها به مردم گزارش دهند که پول را کجا خرج می‌کنند، ما راهی جز این برای جلوگیری از فساد نداریم، اگر ده‌ها دستگاه برای مقابله با فساد هم درست کنیم نمی‌توانیم فساد را ریشه کن کنیم، مگر اینکه مردم نظارت داشته باشند همه ما باید به اتاق شیشه‌ای برویم و همه ما باید نورافکن روی ما باشد. روحانی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به ‌اینکه طرح تحول سلامت، آرامش در مسائل اقتصادی، سیاست خارجی و برجام، فضای مجازی و حقوق شهروندی در دولت یازدهم برای ما بسیار اهمیت داشت گفت: هنگام ارائه گزارش صد روز اول دولت یازدهم سایت حقوق شهروندی باز شد و پیش‌نویس منشور آن در اختیار مردم قرار گرفت. بسیاری از اساتید و متخصصان در این‌باره اظهارنظر کردند و هفت هشت جلسه من با اساتید حقوق داشتم تا در نهایت این منشور نهایی و در آذر سال گذشته رونمایی شد. وی با بیان اینکه در آن مقطع بعضی گفتند این اقدام تبلیغات انتخاباتی است و منشور حقوق شهروندی فراموش می‌شود، خاطر نشان کرد: من در همان روز رونمایی گفتم یکی از اهداف بسیار مهم ما اجرای تمام این منشور است.
بالاتر از قانون


رئیس‌جمهور با اشاره به‌ اینکه انقلاب مشروطه، انقلاب اسلامی و تمام تلاش‌های مردم برای دستیابی به حقوق مادی، معنوی، فردی و اجتماعی خود بود، ادامه داد: مردم اعلام کردند نمی‌خواهیم رعیت و مجری فرمان شاه باشیم. ما می‌خواهیم شهروند باشیم و قانون می‌خواهیم. بنابراین هیچ مسئولی بالاتر از قانون نیست و همه باید ذیل قانون کار کنند. پیغمبر اسلام هم بالاتر از قانون نبود و خود او پیش از همه به قانون عمل می‌کرد. همه باید مطیع قانون بوده و طبق قانون عمل کنند. حقوق شهروندی یعنی اینکه همه طبق قانون عمل کنیم. روحانی با بیان اینکه دسترسی آزاد مردم به اطلاعات برای ما بسیار مهم است، تصریح کرد: همه باید بدانند چه تصمیماتی در کشور گرفته می‌شود. من به دولت دستور داده‌ام همه پیشنهادات وزارتخانه‌ها را قبل از آنکه من ببینم در سایت بگذارند تا همه مردم بدانند دولت در ماه‌های آینده درباره چه موضوعاتی صحبت می‌کند این دستور در حال اجراست. ما مقامی بالاتر از خادمی مردم نداریم و مردم به تعبیر امام خمینی(ره) ولی نعمت ما هستند. مردم باید بر کار ما نظارت کنند.
تخلف و بزرگراه
وی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به ‌اینکه دسترسی آزاد مردم به اطلاعات یکی از حقوق شهروندی آنهاست، گفت: دستگاه‌های مختلفی به دنبال بستن شبکه‌های اجتماعی هستند و می‌گویند باید بزرگراه را ببندیم، چون یک راننده تخلف کرده است، اما این چه استدلالی است که به خاطر یک تخلف بزرگراهی بسته شود، مگر می‌شود از فضای اینترنت خارج شویم و بگوییم می‌خواهیم اشتغال درست کنیم. شب گذشته در جلسه شورای عالی فضای مجازی گزارشی ارائه شد که 70 درصد خدمات دنیا از طریق اینترنت و فضای مجازی است ما اگر می‌خواهیم مشکل آب را حل کنیم می‌توانیم از اینترنت و فضای مجازی و امکاناتی که‌این فضا در اختیار ما قرار داده است، استفاده کنیم. نمی‌توانیم به دنیای 50 سال پیش برگردیم. درست است که جوانی ما مال 50 سال پیش است اما افکار ما باید بروز باشد.
ستاره‌داری!
روحانی گفت: فضای اینترنت امن، سالم، سهل و ارزان می‌خواهیم اما فضای امنیتی و ورود به زندگی خصوصی مردم نمی‌خواهیم. این کارها را باید رها کنیم و مردم را آزاد بگذاریم. دیگر آن دوران گذشته است. قبول کنیم خود مردم حساس هستند. ما فکر می‌کنیم فقط ما دیندار و عقل مطلق هستیم، اما مردم هم می‌فهمند و یک قدم از ما جلوترند. رئیس‌جمهور با اشاره به‌ اینکه بگذارید فضای دانشگاه‌ها آزاد باشد، افزود: ما نباید دانشجوی ستاره‌دار داشته باشیم. طرف می‌خواهد درس بخواند شما به زندگی‌اش چه کار دارید؟ حراست از همسایه‌اش سوال می‌کند که‌ آیا این جوان جوان خوبی است؟ آنکه در خانه‌اش زندگی می‌کند، همسرش است؟ به تو چه ربطی دارد؟ این غلط‌ها چیست؟ وی ادامه داد: البته اگر کسی جرمی مرتکب شد، باید به آن رسیدگی شود ولی حق تجسس در زندگی خصوصی مردم را ندارید. ما نباید فرمان هشت ماده‌ای امام را از یاد ببریم، در آن سال‌ها که گروهک‌ها کشتار می‌کردند، امام فرمود برای دستگیری تروریستی وارد خانه شدید و فهمیدید که اشتباه کردید و در این شرایط آلات قمار را در آن خانه دیدید و جایی نقل کردید باید تعزیر شوید. زندگی خصوصی مردم به شما ربطی ندارد، مگر شما متخصص درست کردن پرونده برای مردم هستید؟ پیغمبر با آن علم الهی که منافقان و کفار را می‌شناخت به آنها متعرض نمی‌شد. وا... پیغمبر شنود نمی‌گذاشت. اینقدر در زندگی خصوصی مردم مداخله نکنید. دکتر روحانی تصریح کرد: طبق مصوبه شورای عالی امنیت ملی شنود در مواردی مثل مبارزه با تروریسم، جنایات سازمان یافته و توطئه علیه کل کشور است. من به وزارت اطلاعات، سپاه، نیروی انتظامی و چند دستگاه دیگر می‌گویم باید به ‌این قانون عمل کنند، تمام دستگاه‌های امنیتی و نظامی باید بدانند که خادم ملت هستند. وی گفت: به عنوان رئیس‌جمهور سر پیمان خود با شما خواهم بود. از مردم هم می‌خواهم که شما هم بر سر پیمان خود بمانید. ما با هم کاری را شروع کرده‌ایم و باید آن را ادامه دهیم. روحانی در تمام ساعات دولت دوازدهم به رای، نظر، حمایت و انتقاد شما نیازمند است. شما پرسشگر باشید و وظیفه ما پاسخگویی است. من تا پای جان سر پیمان خود هستم. ما ده‌ها مشکل پیش رو داریم، اما اگر دست به دست هم دهیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم.
دل بستن به ترامپ!
روحانی با اشاره به ضرورت لزوم همراهی مردم با دولت برای حل مشکلات گفت: آمریکا چند بار خواسته است، برجام را از بین ببرد ولی تا امروز موفق نشده و تا آخر هم موفق نخواهد شد، اگر کسی هم با برجام مخالف است به ترامپ دل نبندد، زیرا او برای شما کاری نمی‌کند. برجام می‌ماند و ما آن را ادامه می‌دهیم. وی با بیان اینکه آرامش اقتصادی حق مردم است، خاطر نشان کرد: دولت دوازدهم از فضای مجازی و ارتباط مردم با دنیا حراست می‌کند. البته می‌دانم عده‌ای شب‌ها چه خواب‌هایی می‌بینند، ولی خواب آنها تعبیر نمی‌شود ما به دنبال فیلتر شبکه‌های اجتماعی نیستیم، وزیر ارتباطات قول می‌دهد دستش روی دکمه فیلتر فضای مجازی نرود. روحانی خاطر نشان کرد: 67 درصد از ایجاد اشتغال درسال 95 مربوط به زنان بود، من به وزرا گفته‌ام حداقل دو جوان و یک خانم را در سطح معاون یا مشاور منصوب کنند. تمام کارهای دولتی هم که به بخش مردمی واگذار می‌شود باید حداقل 50 درصد آن به جوانان واگذار شود. رئیس‌جمهور افزود: حقوق شهروندی یعنی استاندارد شدن همه چیز. تا زمانی که سیم‌کشی ما اصلاح نشود، پلاسکو خواهیم داشت. وی ادامه داد: وزیر علوم باید بتواند دانشگاه را اداره کند، نه‌ اینکه هر روز به وزیر دستور دهند. ما در دانشگاه راست و چپ نداریم و این وزیر است که مسئولیت دارد، وزیر فرهنگ در حوزه خود مسئول است، در سیاست خارجی وزیر خارجه مسئول است. نمی‌شود همه در کار وزرا دخالت کنند.