در برنامه ششم توسعه قیمت خوراک از موانع اصلی توسعه صنعت پتروشیمی

تفاهم-گروه انرژی: دبیرکل انجمن صنفی کارفرمائی صنعت پتروشیمی در مجمع عمومی عادی انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی، با بیان اینکه در شرایط فعلی در اختیار داشتن حدود 365 میلیارد بشکه ذخایر اثبات شده نفت خام، گاز طبیعی و مایعات نفتی بزرگ ترین مزیت و ظرفیت برای توسعه صنعت پتروشیمی در ایران است، گفت: چشم انداز تقاضا برای نفت و گاز در بلندمدت رو به کاهش بوده و انرژی‌های تجدید پذیر جایگزین نفت و گاز می‌شوند، بنابراین باید نسبت به توسعه بیشتر صنعت پتروشیمی اقدام کرد.  احمد مهدوی، با بیان این که نبود چشم انداز روشن قیمت خوراک از موانع اصلی توسعه صنعت پتروشیمی است، گفت: در برنامه ششم توسعه برای تحقق اهداف توسعه ای باید حدود 55 تا60 میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید در صنعت پتروشیمی کشور انجام شود. وی، به مزایای صنعت پتروشیمی در اقتصاد کشور اشاره کرد و ادامه داد: در دوران تحریم، ورود ارز حاصل از صادرات پتروشیمی ها به تنظیم بازار ارز کشور کمک کرد. مهدوی با یادآوری اینکه روند توسعه صنعت پتروشیمی کند شده است، اضافه کرد: نبود یک نهاد مستقل رگولاتوری (تنظیم بخشی) و نبود چشم انداز روشن قیمت خوراک، 2 مانع اصلی توسعه صنعت پتروشیمی کشور است.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمائی صنعت پتروشیمی به سرمایه گذاری حدود 45 میلیارد دلاری در صنعت پتروشیمی در 50 سال گذشته اشاره کرد و گفت: در برنامه ششم توسعه برای تحقق اهداف توسعه ای باید حدود 55 تا60 میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید در صنعت پتروشیمی کشور انجام شود. مهدوی گفت: افزایش ریسک سرمایه گذاری،
 وضعیت فضای کسب و کار، مشکلات و موانع مالیاتی و غیر منطقی بودن قیمت انواع خوراک باعث شده که توسعه صنعت پتروشیمی با مشکلاتی روبرو شود. وی خاطر نشان کرد: این در حالی است که کشورهای عربی حوزه خلیج فارس برای سرمایه گذاری 300 میلیارد دلاری تا سال 2025 در صنعت پتروشیمی برنامه ریزی کرده اند. دبیرکل انجمن صنفی کارفرمائی صنعت پتروشیمی با اشاره به راه اندازی کارگروهی در نهاد ریاست جمهوری به منظور حل و فصل مشکلات پیش روی توسعه صنعت پتروشیمی، گفت: در طول یکسال گذشته انجمن صنفی کارفرمائی صنعت پتروشیمی مجموعه اقداماتی همچون تعیین ماهانه قیمت اتیلن، مطالعات یکپارچه سازی صادرات پتروشیمی‌ها با مشارکت دانشگاه علامه طباطبایی و پرهیز از موازی کاری پتروشیمی‌ها در بازارهای جهانی، تهاتر بدهی‌های پتروشیمی‌ها و دولت و مذاکراتی با قوای سه گانه برای تسریع در روند توسعه صنعت پتروشیمی انجام داده است.