مردم مقدونیه پرچم ناتو را به آتش کشیدند

گروهی از شهروندان مقدونیه روز پنجشنبه در هنگام ورود دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به این کشور با برگزاری تظاهرات و آتش زدن پرچم این سازمان با عضویت کشورشان در ناتو مخالفت کردند.
به گزارش ایرنا از رسانه های خبری صربستان، «ینس استولتنبرگ» در حالیکه در پارلمان مقدونیه سخنرانی داشت، گروهی از شهروندان مقابل ساختمان مجلس در مخالفت با ورود کشورشان به پیمان آتلانتیک شمالی تظاهرات کردند.
استونبرگ طی سخنانی در مجلس مقدونیه، از اسکوپیه بخاطر شرکت نیروهای این کشور در ماموریت های حافظ صلح قدردانی و ابراز امیدواری کرد که این کشور به موفق ترین پیمان نظامی در جهان ملحق شود.
دبیرکل ناتو در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه مونته نگرو در سال گذشته به بیست و نهمین عضو ناتو نایل شد، گفت: این پیمان نظامی خواهان این است که مقدونیه نیز به بخشی از خانواده ناتو در آید.


وی همچنین با تاکید برای اینکه مقدونیه برای نایل شدن به عضو ناتو کارهای زیادی را در پیش رو دارد، گفت که مقدونیه به خصوص برای حل و فصل تنش با یونان پیرامون نام کشور تلاش کند.
دولت مقدونیه به رغم اختلاف چندین ساله خود با یونان بر سر نام این کشور تلاش دارد با مذاکرات راه را برای پیوستن به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هموار سازد.
دولت جدید مقدونیه از زمانی که زوران زائف در سال جاری میلادی در صدر آن قرار گرفت، تلاش دارد تا راه را برای عضویت این کشور در ناتو امکان پذیر سازد و در این راستا خواهان برطرف کردن موانع از جمله اختلاف با یونان بر سر نام مقدونیه است.
مقدونیه از طرف دیگر تلاش دارد که جامعه بین المللی این کشور را براساس قانون اساسی آن با نام جمهوری مقدونیه به رسمیت بشناسد که یونان به عنوان عضو ناتو و اتحادیه اروپا با این نام به شدت مخالف است و مانع ورود مقدونیه تحت این نام به اتحادیه اروپا و ناتو است.
مشکلات با یونان بر سر نام کشور مقدونیه از مسائل مهمی است که دولت اسکوپیه با آن مواجه است. از زمان اعلام استقلال مقدونیه در سال 1370 از یوگسلاوی سابق، این کشور با یونان بر سر نام جمهوری مقدونیه اختلاف دارد.
یونان به دلیل اینکه مقدونیه قدیم بخش بسیار بزرگی از خاک یونان را شامل می شده، نگران این مساله می باشد که دولت مقدونیه بعدها ادعایی درباره این بخش از یونان مطرح کند و به همین دلیل خواهان تغییر نام جمهوری مقدونیه است.
ورود به ناتو به قدری برای مقدونیه مهم است که این امکان وجود دارد تا حکومت اسکوپیه با آتن در این رابطه به توافق دست یابد.
مقدونیه در سازمان ملل متحد و دیگر سازمان های بین المللی تحت نام «مقدونیه، جمهوری سابق یوگسلاوی» مطرح است.
از طرف دیگر مردم مقدونیه با هر تغییری در خصوص نام کشورشان مخالف هستند.
با توجه به اهمیت کشورهای بالکان غربی برای ناتو، آمریکا تلاش دارد که با اعطای امتیازاتی کشورهای این منطقه از اروپا را به عضویت ناتو درآورد و در این راستا حضور خود در این منطقه را تقویت کند.
سایر اخبار این روزنامه
سیف: نرخ ارز در ماه‌های بهمن و اسفند کاهش می‌یابد زنگنه: پول محموله نفتکش سانچی دریافت می‌شود مردم مقدونیه پرچم ناتو را به آتش کشیدند تظاهرات گسترده در نیجریه برای آزادی شیخ زکزاکی در جشن بیست و پنجمین سالروز افتتاح شرکت فولاد مبارکه اصفهان مطرح شد: برنامه ریزی و حفظ زنجیره تولید، رمز موفقیت ملی وجهانی فولاد مبارکه سخنی با بزرگان روحانیت دکتر روحانی درگذشت مادر شهیدان زینلی را تسلیت گفت بزرگترین مسابقه قرآنی کشور اسفند ماه برگزار می‌شود وزیر ارشاد: تئاتر توانایی بانشاط کردن جامعه را دارد سخنگوی سازمان انتقال خون: یک نفر از هر سه نفر در طول زندگی نیاز به تزریق خون پیدا می‌کند دعوای دینی یا دنیوی؟ دیده بان حقوق بشر: کارنامه حقوق بشری ترامپ فاجعه بار است آژیر قرمز در 96 سد کشور به صدا درآمد سیدحسن نصرالله: شکست طرح آمریکا و داعش در منطقه با جانفشانی‌ها میسر شد درنامه اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین به رهبر معظم انقلاب مطرح شد: ملت فلسطین مواضع ثابت و ارزشمند ایران در مسئله قدس را می‌ستاید در نشستی با عنوان «منع گسترش سلاح‌های کشتار جمعی» حمایت مجدد از برجام در نشست شورای امنیت سازمان ملل در نشستی با عنوان «منع گسترش سلاح‌های کشتار جمعی» حمایت مجدد از برجام در نشست شورای امنیت سازمان ملل در نشستی با عنوان «منع گسترش سلاح‌های کشتار جمعی» حمایت مجدد از برجام در نشست شورای امنیت سازمان ملل در نشستی با عنوان «منع گسترش سلاح‌های کشتار جمعی» حمایت مجدد از برجام در نشست شورای امنیت سازمان ملل در نشستی با عنوان «منع گسترش سلاح‌های کشتار جمعی» حمایت مجدد از برجام در نشست شورای امنیت سازمان ملل در نشستی با عنوان «منع گسترش سلاح‌های کشتار جمعی» حمایت مجدد از برجام در نشست شورای امنیت سازمان ملل