برخی خود را باسوادتر از رهبری می‌دانند؛ چون مثلا دکترا دارند

انتخاب: آیت‌الله مصباح‌یزدی گفت: «خدا نکند روزی بیاید که ببینیم دستاوردهای انقلاب، بر باد رفته است و ما در خواب بوده‌ایم». آیت‌الله مصباح در جمع فرماندهان مراکز بصیرت‌افزایی حوزه نمایندگی ولی فقیه به سخنرانی پرداخت. گزیده سخنان رئیس مؤسسه پژوهشی امام خمینی در زیر می‌آید:
منطق و متد کار فرهنگی با کار نظامی متفاوت است؛ برخی گمان می‌کنند که می‌توان با دستور و فرمان کار فرهنگی کرد؛ درحالی‌که چنین نیست؛ چون هر ‌کاری باید به روش خودش انجام شود؛ بنابراین اگر خواستیم کار فرهنگی کنیم، باید لوازمش را نیز بپذیریم؛ از تغییرات لازم در کتاب‌ها گرفته تا شیوه تدریس و تبیین مطالب.
 سال‌های اخیر با گسترش فضای مجازی، زمینه ورود شبهات به ذهن بچه‌ها و جوانان و مردم به‌شدت فراهم شده است. از ابتدای خلقت حضرت آدم تاکنون، چنین فساد فکری‌ای وجود نداشته است؛ حتی بچه‌های کوچک در معرض این شبهات قرار گرفته‌اند. از سوی دیگر، سخنان برخی مسئولان نیز این معنا را می‌رساند که آنها نیز به مبانی این انقلاب باور ندارند.
یکی از مسئولان سطوح عالی نظام، دموکراسی را اوج تفکر بشری می‌دانست؛ به این معنا که هر نظریه سیاسی غیر از آن، کمتر و کهنه‌تر از این نظریه پیشرفته است! این شخص در جلسه‌ای در همین مؤسسه گفت که ولایت فقیه، از آن جهت که در قانون آمده، مورد قبول است! این یعنی چه؟ وقتی در قانون است، می‌توان با یک رفراندوم، قانون را عوض کرد.


برخی ولایت فقیه را دیکتاتوری می‌دانند، حتی برخی مسئولان در داخل هم هرچند صریحا نمی‌گویند؛ اما ته دلشان همین است و با کنایه منظورشان را می‌رسانند و طبیعتا این افراد باور ندارند که امر ولی فقیه لازم‌الاجراست. آنها خود را فهیم‌تر و باسوادتر از رهبری می‌دانند؛ چرا‌که دانشگاه رفته و مثلا دکترا دارند؛ اما رهبری که این مدرک را ندارد! طبیعتا نوجوان‌های ما نیز که دائما شبیه این افکار، به مغزشان سرازیر است، تحت تأثیر قرار می‌گیرند.
با این وضع اگر کاری نکنیم، نباید انتظار داشته باشیم افرادی مثل شهید حسین فهمیده و شهید حججی در نسل بعد تربیت شوند. طبیعتا با این شک و شبهه‌ها، این امر شدنی نیست.
خدا نکند روزی بیاید که ببینیم دستاوردهای انقلاب، بر باد رفته است و ما در خواب بوده‌ایم! آری، آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند؛ اگر غلطی بخواهد بکند، به دست همین خودی‌ها انجام می‌دهد؛ اینکه دلمان خوش باشد که اداره عقیدتی-سیاسی داریم، نمی‌تواند جواب‌گوی مشکلات فکری امروز باشد. پس باید یک بازنگری در فعالیت‌های انجام‌شده در این 40 سال بشود و برای آینده برنامه‌ریزی شود.