«الحیات» گزارش داد امکان افزایش نمایندگان معارضان در دولت جدید عراق

تظاهرت مردمی در عراق باعث شد بار درگیر مذاکرات تشکیل دولت ضرورت یابد و اوراق احزابی که پیش از اغاز تظاهرات برای تشکیل یک دولت جدید تحت نظارت و رعایت ایران تلاش می‌کردند، در هم پیچیده شود. این بار تشکل‌ها به دنبال تشکیل دولتی هستند که با خواسته‌های مردم عراق نیز تناسب داشته باشد.
الحیات نوشت: احزاب سیاسی برنده در انتخابات در طول دو ماه گذشته به دنبال آن بودند تا با معامله‌های سیاسی و مذاکرات اولیه در این مورد، دولتی را تشکیل دهند و در این میان، بارزترین پیشنهاد و طرح از آن ایران بود که تحت بند «۲+۵» بر اتحاد نیرو‌های اصلی شیعه در ائتلافی برای انتخاب دو نامزد برای منصب نخست وزیری و سپس مذاکره با طرف‌های کردی و سنی برای توافق در این مورد استوار بود، اما تظاهرات مردمی موجب برچیده شدن بساط اجرایی شدن این پیشنهاد شد.
منابع سیاسی بلند پایه‌ای در گفت‌وگو با الحیات تصریح کردند که نیرو‌های سیاسی در طول روز‌های گذشته مذاکراتی جدی و متفاوت را شروع کرده‌اند تا در سایه تحولاتی که تظاهرات مردم به ویژه در جنوب عراق ایجاد کرده است، دولت جدید را تشکیل دهند.
به گفته این منابع، قوای سیاسی این بار تحت فشار مردمی برای عملیات تشکیل دولت قرار گرفته است و ارائه خدمات و مبارزه با فساد عنوان اصلی در مذاکرات تشکیل دولت جدید خواهد بود. این در حالی است که تشکل‌های سیاسی از ترس خشم مردم از صحبت کردن در مورد مناصب سیاسی خودداری می‌کنند و نگرانند که این مساله موجب تظاهرات دوباره در شهر‌های شیعه نشین شود و مردم در این نواحی خواستار تشکیل دولتی موافق با معیار‌های خود شوند.


قوای سیاسی در انتظار پایان عملیات شمارش دستی آراء در استان‌هایی هستند که در صحت نتایج قبلی آن‌ها شک و تردید وجود دارد و عبدالله الزیدی، از رهبران جریان الحکمه به ریاست عمار الحکیم می‌گوید: «تشکل‌های سیاسی می‌دانند که نتایج شمارش دستی آراء تغییر بزرگی ایجاد نخواهد کرد».
وی در گفت‌وگو با الحیات تصریح کرد: احتمال افزایش کرسی‌های تشکل‌های مختلف ضرری به دیگر تشکل‌ها نمی‌زند و موجب تغییر ائتلاف‌ها نمی‌شود. الزیدی در مورد مذاکرات ایجاد تشکل بزرگتری در داخل قوای شیعه، بر نبود توافق‌های نهایی در همه ائتلاف‌ها تاکید کرد و از وجود دو محور در داخل ائتلاف ملی شیعه در مورد ایجاد تشکلی بزرگتر پرده برداشت، که یکی از آن‌ها به سمت حرکت نیرو‌های پنجگانه شیعه برای تشکیل تشکلی بزرگتر می‌رود و محور دوم توسط سائرون و الحکمه رهبری می‌شود و به سمت اغلبیت ملی حرکت می‌کند که یک سوم دولت در آن هستند و یک سوم دیگر از معارضان محسوب می‌شود.
سایر اخبار این روزنامه
در پی واکنش فرماندهان نظامی ایران به اظهارات رئیس دولت ایالات متحده بررسی شد بازی نظامیان در معرکه دیپلماسی عربستان سعودی به بهانه حمله حوسی ها به دو کشتی نفت‌کش، عبور نفت از تنگه باب‌المندب را متوقف کرد «ابتکار» پیروزی عمران خان در انتخابات پارلمانی پاکستان را بررسی می‌کند پاکستان در مسیر تحول محمدعلی وکیلی همچنان صلح طلبیم چرا بورس محل مناسبی برای عرضه‌های مختلف نشد؟ سینما، ارز و سکه پشت درهای بورس «ابتکار» از کاهش منابع سازمان‌های مردم نهاد در بحبوحه بحران اقتصادی کشور گزارش می‏دهد «ابتکار» از دردسرهای فیلتر شدن «گپ» برای حجاج در عربستان گزارش می‌دهد «پیام نرسانی» برای حاجی‌ها «ابتکار» ضرورت اصلاح بودجه 97 در شرایط بحرانی بعد از تحولات اخیر برجام را بررسی کرد مسعود دلخواه در گفت‌وگو با «ابتکار»: شفاف‌سازی باعث جلب اعتماد بیشتر به خانه تئاتر می‌شود محمدرضا تاجیک در گفت‌وگو با «ابتکار»: امروز با پدیده‌ای به نام اصلاح‌طلبی بدون اصلاح‌طلب مواجه هستیم هرمیداس باوند: ترامپ به دنبال مذاکره‌ای با هدف پیروزی برای آمریکا است «الحیات» گزارش داد امکان افزایش نمایندگان معارضان در دولت جدید عراق القدس العربی بررسی کرد پس از تهدیدات متقابل روحانی و ترامپ، در واشنگتن چه خبر است؟ مرتضی بانک: رئیس جمهوری دولت دوازدهم همان آقای روحانی دولت یازدهم است