تأثیر زبان انگلیسی در آزمون دکتری چقدر است؟


Title: تاثیر زبان انگلیسی در آزمون دکتری

زبان انگلیسی در آزمون دکتری می‌تواند بسته به رشته‌های مختلف، ضرایب متفاوتی داشته باشد. در اغلب رشته‌ها، ضریب زبان انگلیسی در آزمون دکتری ۱ است اما می‌تواند در بعضی رشته‌ها به ضریب ۲ یا حتی ۳ هم برسد. حتی در رشته‌هایی که ضریب زبان انگلیسی ۱ است، باز هم این بخش اهمیت زیادی در تعیین رتبه و پذیرش دانشگاه شما خواهد داشت.

ساختار سؤالات زبان انگلیسی در آزمون دکتری

درس زبان انگلیسی در آزمون دکتری از ۳۰ سؤال تشکیل شده که به سه بخش گرامر، دایره واژگان و درک مطلب تقسیم‌بندی شده‌اند. با محاسبه تعداد و با فرض ضریب ۱ برای این درس، بخش زبان انگلیسی ۱۷ درصد از نتیجه آزمون دکتری را به خود اختصاص می‌دهد. این موضوع به‌خوبی روشن می‌کند که علی‌رغم ضریب پا‌یین، این درس تأثیر قابل‌توجهی روی نتیجه و رتبه نهایی شما خواهد داشت.

از این‌رو خیلی از داوطلبان تلاش دارند تا با تقویت مهارت‌های زبان انگلیسی خود، بتوانند عملکرد بهتری در آزمون دکتری داشته باشند و رتبه‌ بهتری در آزمون کتبی به دست بیاورند.

منابع مطالعاتی زبان انگلیسی برای آزمون دکتری

خیلی از افراد تصور می‌کنند که داشتن دانش و تجربه در زمینه زبان انگلیسی برای موفقیت در آزمون دکتری کافی‌ست، در حالی‌که درست مانند آزمون‌های تخصصی، آزمون زبان مقطع دکتری نیز نکات و موارد خاصی دارد که باید مورد توجه قرار بگیرد. به عبارت دیگر، دانش عمومی در زمینه زبان انگلیسی، برای موفقیت در آزمون دکتری کافی نخواهد بود.

سازمان سنجش هر ساله سؤالات سال‌های قبل را روی سامانه و در دسترس عموم قرار می‌دهد که با بررسی آن‌ها می‌توانید به درک بهتری از نمونه سؤالات دست پیدا کنید. برای موفقیت در این زمینه، مطالعه منابع رسمی معرفی‌شده توسط وزارت علوم نیز کارآمد خواهد بود.

از سوی دیگر، امروزه دوره‌های آموزش زبان بسیار کاربردی و تخصصی در سایت‌های معتبری نظیر ravaan.co در دسترس داوطلبان قرار دارند که می‌توانند با استفاده از آن‌ها مهارت‌های انگلیسی خود را از سطح پایه تا پیشرفته به‌خوبی تقویت نمایند.

برای اینکه بتوانید عملکرد خوبی در پاسخ دادن به سؤالات زبان انگلیسی آزمون دکتری داشته باشید، باید علاوه بر مهارت‌های عمومی (مکالمات روزمره، معرفی خود و غیره)، سطح دانش خود در زمینه لغات و اصطلاحات مخصوص رشته خودتان را نیز بالا ببرید.

Title: تست زدن

تأثیر زبان انگلیسی در مصاحبه دکتری

داشتن ضریب پایین باعث می‌شود تا خیلی از افراد به اشتباه اهمیت زیادی به درس زبان انگلیسی در آزمون دکتری ندهند. هرچند بدون عملکرد فوق‌العاده در این بخش از آزمون، همچنان امکان کسب رتبه‌های مطلوب در آزمون کتبی وجود دارد (به لطف داشتن عملکردی قوی در سایر بخش‌ها)، اما حتی پس از آزمون کتبی نیز زبان انگلیسی اهمیت خود را حفظ می‌کند.

در طول مصاحبه پذیرش دکتری، همواره امکان دارد که اساتید حاضر ناگهان سؤالاتی را به انگلیسی از شما بپرسند و انتظار داشته باشند به انگلیسی نیز جواب آن‌ها را بدهید. اصولاً یکی از پارامترهای تعیین‌کننده در مصاحبه دکتری برای گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های برتر کشور، میزان تسلط داوطلب بر زبان انگلیسی است. این سنجش مهارت هم در سطح عمومی صورت می‌پذیرد و هم دایره واژگان و اصطلاحات تخصصی رشته داوطلب مورد بررسی قرار می‌گیرد.

بسیاری از افراد بوده‌اند که به خاطر نداشتن مهارت در زبان انگلیسی، با وجود برخورداری از رتبه‌های برتر، موفق به گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های معتبر نشده‌اند؛ در حالی‌که تسلط کافی بر این زبان باعث شده تا برخی از افراد با وجود نداشتن رتبه چندان بالا، موفق به اخذ پذیرش شوند.

آیا برای آزمون دکتری باید مدرک زبان انگلیسی داشت؟

در گذشته برای شرکت در آزمون دکتری وزارت بهداشت، ارائه مدرک زبان انگلیسی معتبر مانند TOLIMO، MSRT، TOEFL و یا IELTS ضروری بود، اما امروزه قوانین تغییر کرده‌اند و داوطلبان برای شرکت در آزمون دکتری در هر رشته، در دانشگاه‌های دولتی یا آزاد نیازی به ارائه مدرک زبان انگلیسی ندارند و تنها عملکرد آن‌ها در خود آزمون و مصاحبه مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

با این وجود، توجه داشته باشید که داشتن یک مدرک زبان معتبر با نمره قابل‌توجه در رزومه تحصیلی، هنوز هم می‌تواند تأثیر زیادی در افزایش شانس پذیرش از دانشگاه داشته باشد و وزنه سنگینی به شمار برود.

Title: تاثیر زبان انگلیسی در دکتری

اهمیت زبان انگلیسی در طول تحصیل مقطع دکتری

دانش زبان انگلیسی تنها برای ورود به دانشگاه در مقطع دکتری کافی نیست، بلکه این مهارت در طول تحصیل نیز همواره یکی از ابزارهای مفید و البته ضروری برای شما خواهد بود. اصلاً به همین خاطر است که در آزمون دکتری، تا این حد روی مهارت در زبان انگلیسی سخت‌گیری می‌شود.

دانشجویان مقطع دکتری که به زبان انگلیسی تسلط دارند، می‌توانند از آن در اهداف زیر نهایت استفاده را ببرند:

·            واحدهای درسی در مقطع دکتری بر اساس منابع اصلی هستند و معمولاً از دانشجویان انتظار می‌رود تا منابع انگلیسی‌زبان را برای درک بهتر دروس مطالعه نمایند.

·            ارجاع دادن به منابع انگلیسی‌زبان و استناد به نوشته‌های متون اصلی برای نوشتن رساله دکتری ضروری است.

·            علاوه بر منابع درسی، دانشجویان مقطع دکتری با دانش انگلیسی می‌توانند از منابع تحقیقی و پژوهشی به‌روزی که مرتبط با کار آن‌هاست استفاده نموده و از آن‌ها برای تکمیل مقالات پژوهشی خود برای پروژه‌های پایانی استفاده کنند.

·            دانشجویان مقطع دکتری که به زبان انگلیسی مسلط هستند، از شانس بسیار بالاتری برای دریافت بورسیه‌های تحصیلی در خارج از کشور برخوردار هستند.

·            افراد دارای دانش زبان انگلیسی به‌راحتی می‌توانند با سایر اساتید و پژوهشگران خارجی ارتباط برقرار کرده و از دانش آنان در راستای تکمیل پروژه‌های تحقیقاتی خود کمک بگیرند.

سخن آخر

زبان انگلیسی یکی از تأثیرگذارترین بخش‌های آزمون دکتری به شمار می‌رود. افرادی که عملکرد خوبی در پاسخ به سوالات این بخش داشته باشند و بتوانند در مصاحبه دکتری نیز تسلط خود را نشان دهند، از شانس بسیار بالاتری برای گرفتن پذیرش از بهترین دانشگاه‌های کشور برخوردار خواهند بود.

قیمت لحظه ای ارز دیجیتال