رویترز: نمی توان جلوی صادرات نفت ایران را گرفت

خبرگزاری انگلیسی رویترز با اشاره به ادعای رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر اینکه واشنگتن قصد دارد، جلوی صادرات نفت ایران را بگیرد، نوشت: نمی‌توان جلوی صادرات نفت ایران را گرفت و به هرحال تهران نفت خود را صادر خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، این خبرگزاری در تحلیلی نوشت: کسب اطلاع دقیق از میزان صدور نفت خام ایران و آمار دقیق نفتکش‌هایی که نفت خام ایران را به گوشه و کنار جهان ارسال می‌کنند؛ به یک راز بدل شده است.دولت "ترامپ" همه تلاش خود را می‌کند تا روز 13 آبان صادرات نفت ایران را قطع کند و پس از قطع جریان نفت ایران؛ قیمت جهانی نفت خام بالا نرود. اما یک مشکل اساسی وجود دارد. ایران اگر موفق شود نفت خود را صادر کند؛ در این زمینه شفاف سازی نخواهد شد. بنابر این سایر اعضاء "اوپک" از جمله عربستان نمی‌دانند، آیا نفت ایران از بازار کم شده یا نه؟
جمهوری اسلامی می‌گوید که نفت عربستان و هیچ کشور دیگری نمی‌تواند جای نفت ایران را در بازار پر کند. ایران می‌گوید که ابطال موردی تحریم‌ها، این اجازه را به ایران می‌دهد که نفت خام خود را بفروشد.منبع آگاه ایرانی در این مورد می‌گوید: " معافیت از تحریم‌ها اتفاق خواهد افتاد و عربستان و روسیه نمی‌توانند جای نفت ایران را پر کنند".
دولت آمریکا روز 18 اردیبهشت امسال به‌طور یکجانبه از توافق هسته‌ای ایران با کشورهای 1+5 که در سال 2015 (1394) به امضا رسید، خارج شد و "دونالد ترامپ" رئیس‌جمهوری آمریکا 15 مردادماه فرمان اجرایی بازگشت تحریم‌ها را علیه ایران امضا کرد.


دور دوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران، چهارم نوامبر (13 آبان) اجرا خواهد شد و پس ‌از آن تعاملات تجاری شرکت‌ها و افراد مرتبط با آمریکا، با ایران مشمول تحریم خواهد شد.در پی خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران، سایر کشورهای امضاکننده این توافق ضمن انتقاد از تصمیم واشنگتن، اعلام کردند که به توافق با ایران پایبند می‌مانند.اتحادیه اروپا اعلام کرده است "قوانین مسدودسازی"‌ خود را برای حمایت از شرکت‌های اروپایی فعال در ایران اجرا می‌کند تا از این شرکت‌ها در برابر آن بخش از تحریم‌های آمریکا که شرکت‌های خارجی‌ را تهدید می‌کند، محافظت کند.
همچنین خبرگزاری‌ها گزارش دادند که سازوکار جدید اتحادیه اروپا برای حمایت از برجام و تسهیل تجارت کشورها با ایران از4 نوامبر (13آبان) شروع به کار می‌کند، اما عملیاتی شدن کامل آن به اوایل سال آینده میلادی موکول خواهد شد.
این خبرگزاری‌ها افزودند:مکانیزم ویژه اتحادیه اروپا به شرکت‌های اروپایی امکان می‌دهد که مطابق با قوانین این اتحادیه به فعالیت خود با ایران ادامه دهند.علاوه بر این، اتحادیه اروپا چندین طرح دیگر نیز برای حفاظت از تجارت اروپا با ایران اندیشیده است. فرانسه، انگلیس و آلمان معتقدند که حفظ توافق هسته‌ای 2015 ضروری و کاملا چیزی جدا از مسائل موشکی است و به منع اشاعه کمک می‌کند.
به نوشته این رسانه‌ها، بعضی مسائل مربوط به مکانیزم ویژه از جمله تدارک یک مکان فیزیکی و یا دفتر مرکزی برای سازوکار ویژه اتحادیه اروپا در دستور کار قرار دارد و بزودی اجرایی خواهد شد. اتحادیه اروپا امیدوار است که با پشتیبانی چین و روسیه تهران را همچنان متقاعد به ماندن در توافق هسته‌ای بکند.
مقام هندی: نمی‌توانیم خرید نفت از ایران را به صفر برسانیم
در عین حال یک مقام هندی گفت: «هند نمی‌تواند واردات نفت از ایران را به صفر برساند زیرا برخی قراردادها هنوز پابرجاست و ایران هم‌چنان یک تامین‌کننده ارزان و قابل اتکا برای واردات نفت خام برای دهلی‌نو محسوب می‌شود».
به گزارش فارس به نقل از بیزینس لاین، هند در مورد مواجه نشدن با تحریم‌های ثانویه آمریکا برای ادامه خرید نفت از ایران پس از 4 نوامبر، محتاطانه خوش بین است.یک مقام هندی گفت: «این خوش‌بینی از مذاکراتی که با مقامات آمریکایی (در مورد واردات نفت ایران) داشتیم، می‌آید که به نظر می‌رسد آنها نسبت به نیازها و نگرانی‌های ما حساس هستند.»«اما ما محتاط نیز هستیم زیرا تمامی این موضوعات به اراده یک شخص قدرتمند در آمریکا نابود می‌شود.»
از 4 نوامبر دور دوم تحریم‌های ایران که شامل کانال‌های بانکی و و بخش نفتی ایران می‌شود، تحت تحریم قرار می‌گیرد.
یک مدیر ارشد یک پالایشگاه هندی گفت: «دو موضوع وجود دارد یکی عرضه و دیگری پرداخت...در رابطه با عرضه، قراردادهای مدت‌داری که برخی از پالایشگاه با ایران داشتند درحال پایان یافتن است. در مورد پرداخت‌ها نیز حتی پیش از تهدیدهای مربوط به تحریم‌ها، ما سازوکار پرداخت به روپیه را داشتیم و تجارت نفت با ایران از این طریق انجام می‌شد.»
یک مقام دیگر گفت: «پرداخت به روپیه یک راه خروج (از این وضعیت) است و آنچه ما به دنبال آن هستیم تجارت بیشتر به روپیه است. برخی پرداخت‌های می‌تواند به عنوان تهاتر انجام شود. برای مثال، ایران می‌تواند باقی بدهی خود را به صورت دارو یا پروژه‌های زیرساختی یا محصولات پتروشیمی از هند بخرد.»درحال حاضر، پالایشگاه‌ها 1.25 میلیون تن نفت از ایران برای ماه نوامبر خریده‌اند.
یک مدیر نفت گفت: «اما در مورد نحوه پرداخت هنوز بحثی صورت نگرفته است زیرا سازوکار پرداخت به روپیه می‌تواند زمانی‌که هیچ جایگزینی وجود ندارد، مورد استفاده قرار بگیرد.»یک مقام هندی گفت: «هند نمی‌تواند واردات نفت از ایران را به صفر برساند زیرا برخی قراردادها هنوز پابرجاست و ایران همچنان یک تامین‌کننده ارزان و قابل اتکا برای واردات نفت خام برای دهلی نو محسوب می‌شود.»«ما همیشه از تامین‌کنندگان جایگزین استقبال می‌کنیم اما انها اگر بهتر از نفت ایران نیستند باید به صورت برابر خوب باشند زیرا منافع ملی مهم‌ترین نگرانی ماست.امریکا وضعیت ما را درک می‌کند و ما امید داریم اقدام قابل توجهی صورت نگیرد.»هند سال مالی گذشته، حدود 22 میلیون تن نفت از ایران خریده است که تقریبا 10 درصد تمامی واردات نفت این کشور است.
پافشاری کره جنوبی برای دریافت معافیت از آمریکا
همچنین وزیر خارجه کره جنوبی اظهار کرد کشورش در درخواست برای دریافت معافیت از تحریم‌های آمریکا به منظور جلوگیری از آسیب دیدن شرکت‌های کره‌ای، خواستار انعطاف‌پذیری حداکثری واشنگتن شده است. وزارت خارجه کره جنوبی در بیانیه‌ای اعلام کرد: کانگ کیونگ وا، وزیر خارجه کره جنوبی در تماس تلفنی با مایک پمپئو، همتای آمریکایی خود خواستار دریافت معافیت شده است.در این بیانیه آمده است: وزیر کانگ از طرف آمریکایی خواسته است انعطاف‌پذیری حداکثری به خرج دهد تا کره جنوبی بتواند برای به حداقل رساندن آسیب به شرکت‌هایش، معافیت دریافت کند.پمپئو نیز گفته است از موضع کره جنوبی مطلع شده و به مذاکرات در این خصوص ادامه خواهد داد.خریداران کره جنوبی خریدشان در ماه‌های اخیر را به دلیل گرانی گریدهای نفتی خاورمیانه و ابهام بر سر تجارت با ایران کاهش داده‌اند. ریسک دیگر برای شرکت‌های کره جنوبی این است که تحریم‌ها دریافت و پرداخت پول به دلار برای پروژه‌های مربوط به ایران را دشوار می‌کند.
سایر اخبار این روزنامه
اتحادیه اروپا: سازوکار ویژه مالی ایران و اروپا دردست اجرا است ادامه حمایت‌ها از حضرت آیت‌الله شبیری زنجانی سفیر فرانسه: حفظ و اجرای برجام را با قدرت ادامه می‌دهیم رویترز: نمی توان جلوی صادرات نفت ایران را گرفت حمله مجدد ارتش نیجریه به تظاهرات شیعیان ترامپ: رسانه‌های آمریکا دشمن واقعی ملت هستند! مرثیه‌ای برای اخلاق حضور 20 میلیون زائر در جوار حرم سیدالشهدا(ع) برگزاری مراسم حماسی اربعین حسینی در بزرگترین اجتماع مذهبی جهان حضور 20 میلیون زائر در جوار حرم سیدالشهدا(ع) برگزاری مراسم حماسی اربعین حسینی در بزرگترین اجتماع مذهبی جهان بدون نام بردن از محمد بن سلمان ولیعهد عربستان اردوغان: در پرونده قاشقچی سعی در نجات فردی خاص است فارین پالیسی: "بن سلمان "،صدام بعدی است سفر ظریف به پاکستان برای پیگیری آزادی مرزبانان ربوده شده جهانگیری در دیدار با استاندار نجف: آیین اربعین راه دوستی ملت ایران و عراق را باز کرده است ترامپ: رسانه‌های آمریکا دشمن واقعی ملت هستند! واکنش ایران به ادعاهای اخیر برخی مقامات دانمارکی دکتر روحانی حادثه سقوط هواپیمای مسافربری در اندونزی را تسلیت گفت حضور 20 میلیون زائر در جوار حرم سیدالشهدا(ع) برگزاری مراسم حماسی اربعین حسینی در بزرگترین اجتماع مذهبی جهان حضور 20 میلیون زائر در جوار حرم سیدالشهدا(ع) برگزاری مراسم حماسی اربعین حسینی در بزرگترین اجتماع مذهبی جهان حضور 20 میلیون زائر در جوار حرم سیدالشهدا(ع) برگزاری مراسم حماسی اربعین حسینی در بزرگترین اجتماع مذهبی جهان حضور 20 میلیون زائر در جوار حرم سیدالشهدا(ع) برگزاری مراسم حماسی اربعین حسینی در بزرگترین اجتماع مذهبی جهان حضور 20 میلیون زائر در جوار حرم سیدالشهدا(ع) برگزاری مراسم حماسی اربعین حسینی در بزرگترین اجتماع مذهبی جهان حضور 20 میلیون زائر در جوار حرم سیدالشهدا(ع) برگزاری مراسم حماسی اربعین حسینی در بزرگترین اجتماع مذهبی جهان حضور 20 میلیون زائر در جوار حرم سیدالشهدا(ع) برگزاری مراسم حماسی اربعین حسینی در بزرگترین اجتماع مذهبی جهان حضور 20 میلیون زائر در جوار حرم سیدالشهدا(ع) برگزاری مراسم حماسی اربعین حسینی در بزرگترین اجتماع مذهبی جهان