76 طرح فناورانه در نمایشگاه تستا رونمایی شد

با حضور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران، وزیر علوم و معاون علمی ‌فناوری رئیس‌جمهور از 76 طرح در نوزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار (تستا) رونمایی شد.
فرهادی، سورنا ستاری و امیر حاتمی روز گذشته با حضور در نوزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار و ششمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران، از 76 طرح فناورانه رونمایی کردند.
دستگاه مونتاژ بردهای SMD از پارک علم و فناوری آذربایجان غربی، دستگاه پرینتر ماسه برای قالب‌گیری سریع و دقیق بدون نیاز به مدل اولیه از پارک علم و فناوری چهارمحال‌ بختیاری، تولید و فرآوری آلی رس در فاز جامد از معادن بنتونیت از پارک علم و فناوری خراسان جنوبی، دستگاه رطوبت‌ ساز سرد صنعتی از پارک علم و فناوری امام خمینی(ره) استان قزوین، تولید ضد یخ مخصوص بدنه بال هواپیما از پارک علم و فناوری کردستان از جمله این دستاوردها است.
همچنین دستگاه تصفیه دود خودروهای دیزلی و بنزینی از پارک علم و فناوری گلستان، دستگاه تفکیک زباله هوشمند از پارک علم و فناوری همدان، دستگاه اندازه‌ گیری تنش برشی بین یخ و سطح از آزمایشگاه نانو مهندسی سطح دانشگاه تهران، طراحی و ساخت لیزر قابل تنظیم ECUL با پایداری بالا از پردیس علوم دانشکده فیزیک دانشگاه تهران، تصفیه فاضلاب از مرکز آموزش علمی کاربردی قند کرج، رنگ نانو عایق حرارتی از دانشگاه حکیم سبزواری، طراحی و ساخت پمپ میله‌ای مکشی با کورس بلند از دانشگاه شهید چمران اهواز، اینورتر از دانشگاه صنعتی شریف، سامانه ذخیره ‌سازی داده‌های حجیم از دانشگاه صنعتی شریف، تولید آب از رطوبت هوا، از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در فهرست دستاوردهای ارائه شده وجود دارد.


همچنین سیستم آنلاین توپکرانی برای مبدل‌های حرارتی پوست - لوله حاوی توپک‌های اسفنجی ایرانی از دانشگاه علم و صنعت ایران، سنگ‌های یک میلی کاملا طبیعی با قابلیت انعطاف و نورگذر بودن از پارک علم و فناوری اردبیل، تولید نانو پودر آلفا آلومینا از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، محرک عملگر پنتو ماتیکی در دو مدل با فنر برگشتی و بدون فنر برگشتی از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، شیشه‌‌های دو جداره هنری از مرکز رشد تخصصی هنر، تولید آلیزارین (رنگ عالی) از مرکز رشد و کارآفرینی دانشگاه اصفهان، رباط توانبخشی زانو از مرکز رشد کارآفرینی دانشگاه اصفهان، دستگاه سی ان سی رومیزی فوق دقیق 20 میکرون از پارک علم و فناوری ایلام به عنوان دستاوردهای پزوهشی و فناوری در این نمایشگاه رونمایی شد.
سیستم جامع دانشگاهی هوشمند دانش از پارک علم و فناوری ایلام، ساخت دستگاه فورس اسپینینگ از پارک علم و فناوری مدرس، تهیه اطلس، باد کشور با استفاده از فناوری نوین و مدل‌های عددی هواشناسی از پژوهشکده هواشناسی، دستگاه اختلاط‌کننده داخلی گشتاوری از پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، پنجه کربنی ورزشی L شکل برای دویدن معلولین از پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی، سامانه میدان دید باز (ارائه لنزی) از پژوهشگاه دانش‌‌های بنیادی، تولید مدل موشی بیماری هموفیلی نوع A با سرکوب ژن فاکتور 8 انعقادی از پژوهشگاه ژنتیک و زیست فناوری، کیت آنالیز همزمان مواد مغذی به کمک PADs و تلفن همراه هوشمند از پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی، اینورتر سه فاز متصل به شبکه از پژوهشگاه مواد و انرژی ازدیگر فناوری‌های ارائه شده دراین نمایشگاه است.
پیچ‌های ارتوپدی قابل جذب بر پایه نانو کامپوزیت‌‌های پلیمری و سرامیک‌های زیست فعال از پژوهشگاه مواد و انرژی، ربات هوشمند پذیرایی از دانشکده فنی پسران شماره یک، طراحی و ساخت موتور سیکلت برقی 800 وات از آموزشکده فنی و حرفه‌ای شهید خدادادی انزلی، سیستم سلول‌های خورشیدی هوشمند، مسیریاب خورشیدی دو محوره از دانشکده محیط‌زیست، سیستم کنترلر پیشرفته و هوشمند ویلچرهای برقی از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، نرم ‌افزار یادگیری مجازی امیرکبیر از دانشگاه امیرکبیر، دستگاه ریز ترازوی کریستال کوارتز قابل حمل 3 کاناله از دانشگاه تهران، ساخت نانو لیپوزوم حساس به سرما از دانشگاه تهران، تولید قفل‌های ضد سرقت از مرکز آموزش علمی کاربردی گرگان 2، واقعیت مجازی هواپیمای ایرباس 320 به منظور آموزش‌‌های هوانوردی از مرکز آموزش علمی کاربردی صنعت هوانوردی، همکاری در طراحی و ساخت خودروی برقی ساینا از دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی، گازی ‌سازی زیست ‌توده از نوع پایین سو از سازمان پژوهش‌‌های علمی و صنعتی ایران نیز در میان 73 طرح فناورانه به چشم می‌خورد.
سامانه هوشمند آمار موسسات آموزش عالی از موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی، شبکه پیمایش وضعیت اشتغال فارغ التحصیلان آموزش عالی از موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی، دانش فنی تولید سامانه پوششی آپوکسی سیلیکون از موسسه پژوهش علوم و فناوری رنگ و پوشش‌ها، سامانه مدیریت حفاظت محوطه‌های باستانی از دانشگاه حکیم سبزواری، تولید آلفا آلومینا از پارک علم و فناوری خراسان شمالی، ابزار اندازه ‌گیری دما و فشار سر چاهی و مخزنی از پارک علم و فناوری خوزستان، نانو مالچ برای تثبیت خاک از دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، نانو رنگدانه‌های فلورسنت کربنی، جوهر، رنگ و پوشش مرئی و نامرئی فلورسنت از پارک علم و فناوری دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، تولید کیت خالص ‌سازی DNA از ژل از دانشگاه زابل، سیستم اتوماسیون از راه دور پست‌های فوق توزیع از پارک علم و فناوری فارس، طراحی و ساخت اجرای سیستم مدیریت اطلاعات در گاوداری‌های صنعتی از پارک علم و فناوری فارس از دیگر دستاوردهای ارائه شده درنوزدهمین نمایشگاه پژوهشی، فناوری است.
همچنین کیت‌های استخراج RNA و DNA از پارک علم و فناوری فارس، منبع اوره آهسته رهش از پارک علم و فناوری قم، پایگاه مدیریت اطلاعات علوم اسلامی از پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی، شلوارک محافظ لگن از دانشگاه قم، بازی سپه‌ سالار از مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه قم، سامانه اعتبارسنجی یکپارچه ‌سازی آمار از پارک علم و فناوری کرمان، طراحی و ساخت تولید بیمارستان‌های سیار از پارک علم و فناوری کرمانشاه، پلاک ارتوپدی قفل‌ شونده کلاویکل هوک از پارک علم و فناوری گلستان، تولید بلوک بتن سبک گازی کربنات فسیلی، تولید چسب پودری پایه سیمانی از پارک علم و فناوری گلستان نیز در نمایشگاه رونمایی شد
سیستم آنلاین نظارت و هشدار زودهنگام کشاورزی از دانشگاه گلستان، پهپاد سمپاش هوایی از پارک علم و فناوری گیلان، دستگاه تست ضربه سقوط آزاد هفت هزار و 500 ژول از دانشگاه لرستان، بویلرهای چگالشی ترکیبی ترمومکس از پارک علم و فناوری مازندران، تولید بذر هیبرید کدو خورشتی با نام "پرونش" از مرکز رشد طبرستان، سیستم کشت جلبک رو باز از مرکز رشد طبرستان، فرایند باروری ابرها با نانوذرات گرافنی از دانشگاه یزد، طراحی و ساخت بهینه‌ سازی ترموکوپل یکپارچه و بلند از مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بوئین زهرا و طراحی و ساخت لباس با سیستم تهویه مطبوع از مرکز رشد دانشگاه هرمزگان از جمله فناوری‌های ارائه شده است.
تحریم‌های این دوره کوتاه‌تر از گذشته خواهد بود
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران، در آیین افتتاح دو نمایشگاه دستاوردهای فناورانه در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران، گفت: پایان این دوره از تحریم‌ها کوتاه خواهد بود و اصلا مثل گذشته‌ها نخواهد بود، ملت ایران، مسئولان و دولت جمهوری اسلامی در تامین نیازهای مردم که دشمن روی آن دست گذاشته، سرافراز و سربلند خواهد بود.
امیر حاتمی اظهار کرد: کشور به ارتقای کیفیت نیاز دارد و این ارتقا از دل دانشگاه و آزمایشگاه بر می‌آید. بسیاری از اهدف قابل تحقق است و تمام بخش‌های در معرض تحریم، به سمت این ظرفیت عظیم حرکت کنند.
وی افزود: همه بخش‌های کشور می‌توانند نیاز خود را از داخل تامین کنند به شرطی که اعتماد به درون داشته باشیم و این شرایط تحریم امروز را به یک فرصت طلایی تبدیل کنیم.
امیرسرتیپ امیرحاتمی اظهار کرد: به عنوان عقبه راهبردی دفاع به شما نگاه می‌کنیم، دفاعی‌ها همیشه به عقبه راهبردی توجه می‌کنند و هر کدام هم تعریف خاص خود را دارند. اما چون بنای ما بر خوداتکایی و خودکفایی است، عقبه راهبردی اصلی را همین جمع و مشابه آن را در گستره ایران عزیز و بزرگ اسلامی می‌بینیم.
حاتمی گفت: به عنوان بخش دفاع از روز اول با موضوع تحریم مواجه بودیم و آن را با پوست، گوشت، خون و تمام وجودمان حس می‌کنیم؛از این رو، باید به درون تکیه کرد و راهی جز این نیست.
وی اظهار کرد: در جایی مطرح کردم که ما تنها یک دهم درصد از این ظرفیت بزرگ یعنی پژوهش را استفاده می‌کنیم. حساب آن هم خیلی روشن است، اگر حدود یک میلیون دانشجوی کارشناسی ارشد دکتری همچنین استادیاران تا استاد تمام‌ها را حساب کنیم و برای هر کدام از آنها به طور متوسط سالی یک هزار ساعت ظرفیت تحقیقاتی قائل شویم، حدود یک میلیارد ساعت می‌شود. حدود 35 درصد از این ظرفیت در حوزه علمی و فنی فعال هستند که حدود 350 میلیون ساعت می‌شود اما میزانی که استفاده می‌کنیم عدد محدودی است.
امیر حاتمی ادامه داد: بخش‌هایی در این مجموعه بسیار مهم و گمنام هستند و سراغ آنها را به خاطر همین گمنامی و کم اطلاعی کمتر می‌گیریم. این بخش‌ها همان آزمایشگاه‌های تحقیقاتی است و قدر این آزمایشگاه‌ها را باید بیش از این بدانیم.
وی تاکید کرد: اگر می‌خواهیم شرکت‌های دانش بنیان توسعه یابند حتما باید آزمایشگاه تحقیقاتی را تقویت کنیم؛ محورهای آزمایشگاه‌ها استادانی بنام که در کشور ما به میزان قابل توجهی گمنام هستند و باید قدر آنها را بدانیم.
امیرحاتمی اظهار کرد: باید آنان را حمایت و نیاز آینده را به آنان اعلام کرد تا حداقل ما در حوزه خودمان با سازوکار روشن به این سمت حرکت کنیم. بنابراین از وزارت علوم و مسئولان این حوزه خواهش می‌کنم در این جهت عنایت ویژه به این بخش داشته باشند.
وی تاکید کرد: ما به ارتقا کیفیت نیاز داریم و ارتقا کیفیت از پژوهش و فناوری، دانش بنیان، دانشگاه و به ویژه آزمایشگاه برمی آید. ما در حوزه دفاع وضع خیلی خوبی داریم. مدتی قبل هم یکی از فرماندهان تاکید کرد که در حوزه فناوری هوایی باید به زمان خیلی کوتاه و رویایی دست یابیم هر چند نیازمند فناوری‌های زیادی است.
وزیر دفاع افزود: تمام نیازها در بخش‌های نفت، انرژی، فناوری، خودروسازی که در تحریم هستند در کشور تامین می‌شود. از این رو باید به سمت این ظرفیت بسیار بزرگ یعنی دانشگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها رفت و با این ظرفیت عظیم به سمت رفع نیازهای ضروری حرکت کرد.
وی با اشاره به دیداری که با خودروسازان داشت، گفت: دوستان خودروساز تاکید داشتند به شدت تحریم شده‌اند و چند قلم از نیازهای آنان مانند ECU با مشکل مواجه است. در این زمینه ما 16 هزار ECU تولید می‌کنیم که تاکید شد این میزان به 40 هزار در ماه برسد و به‌زودی این امر محقق خواهد شد.
وزیر دفاع در ادامه، اظهار کرد: همه بخش‌های کشور می‌توانند نیازهای خود را تامین کنند، ظرفیت درون کشور بسیار زیاد است اما کافیست نگاه به بیرون را قطع کنیم، تمرکز و اعتماد به درون و جوانان داشته باشیم.
امیر حاتمی، تاکید کرد: حتماً می‌توانیم شرایط تحریم امروز را تبدیل به یک فرصت طلایی کنیم و پایان این دوره که کوتاه خواهد بود و اصلاً مثل گذشته‌ها نیست، ملت، مسئولان و دولت جمهوری اسلامی ایران سرافراز و سربلند از تامین نیازهای مردم و درهم شکستن نقاط قوت ضعف که دشمن روی آن انگشت گذاشته است، خواهد بود.
ایران رتبه 16 تولیدات علمی جهان را دارد
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم گفت: براساس آمارهای جهانی در سال 2017 میلادی، ایران رتبه 16 تولیدات علمی در جهان و رتبه اول سرعت رشد تولیدات علمی دنیا را از آن خود کرده است.
منصور غلامی این توضیح را نیز داد که کشورهای چین و روسیه در رشد تولیدات علمی پس از ایران قرار گرفته‌اند.
وی با بیان اینکه هر سال اهمیت نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی بیشتر می‌شود. افزود: دانشگاه‌های ما ظرفیت‌های بسیار خوبی را در سطح علمی دارند.
غلامی با بیان این جمله که در منطقه هم اول هستیم، تصریح کرد: این نمایشگاه‌ها و آمارهای رشد علمی ظرفیت ما را نشان می‌دهد، حتی در بعضی رشته‌های تخصصی در دنیا برتر هستیم.
وزیر علوم اظهارکرد: اعداد و ارقام رشد ایران میزان ظرفیت علمی کشور را نشان می‌دهد، درعین حال که کشورمان در حوزه‌هایی مانند نانو تکنولوژی و فناوری بایو و سایر رشته‌ها رتبه‌های کمتر از 10 را کسب کرده است.
وی با اشاره به این‌که درحال‌ حاضر اساتید و محققان مراکز تحقیقاتی سایر دستگاه‌ها به ظرفیت‌های علمی کشور پیوسته اند، گفت: از این رو ظرفیت بزرگ علمی در کشور ایجاد شده است.
به گفته غلامی، رویکرد وزارت علوم در سال‌های اخیر حرکت به سمت تولید فناوری و کاربرد دانش و فناوری‌ها در جامعه و همچنین تولید ثروت است.
وی تاکید کرد: اصرار ما به توجه به ظرفیت‌های علمی مهم است چرا که ظرفیت‌های بالایی داریم اگرچه تجربه این کار خیلی طولانی نیست اما نمونه‌های متفاوتی را داشتیم.
غلامی تصریح کرد: سال به سال اهمیت نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی بیشتر می‌شود، گاهی شرایط زمان می‌تواند اثرگذاری دستاوردها را بیشتر نشان دهد.
وزیر علوم اظهار کرد: ما باید به سمت تولید ثروت و کارافرینی حرکت کنیم که در این راستا تا زمان حاضر 43 پارک‌های علم و فناوری را تشکیل دادیم.
غلامی ادامه داد: وزارت علوم در راستای حمایت از تبدیل دانش و فناوری به کاربرد، حمایت‌های مالی را از حوزه پژوهش به سمت حمایت از شرکت‌های جوان هدایت کرده درحالی که در مجموع بخش کمی از اعتبارات پژوهشی را داریم.
به گفته غلامی، اگر تمام دستگاه‌ها اعتبارات پژوهشی را به این سمت سوق دهند حرکت جهادی و ملی انجام می‌شود که با اقتدار کشور همراه است.
وی با بیان اینکه در حوزه صندوق‌های حمایت از پژوهش هم صندوق‌های متعددی هست، گفت: تاکید و اصرار به توجه به ظرفیت‌های علمی مهم است. ما ظرفیت‌های بالایی داریم اگر چه تجربه این کار خیلی طولانی نیست اما نمونه‌های متفاوتی را داشتیم. تمام تولیدکنندگان داخلی به مجموعه‌های فکری کشورمان اطمینان کنند قطعا قدم‌های بلندی از سمت مجموعه‌های علمی مشاهده می‌کنیم.
سایر اخبار این روزنامه
تجارت ترجیحی ایران و هند نهایی شد هشدار بانک مرکزی نسبت به اجاره حساب یا کارت بانکی رئیس‌جمهور امروز لایحه بودجه 98 را به مجلس ارائه می‌کند روزنامه صهیونیستی گزارش کرد؛ بزک چهره «اسرائیل» در مطبوعات سعودی به دستور بن سلمان قربانیان سونامی اندونزی به بیش از 370 نفر رسید یمن: مزدوران سعودی دهها بار آتش بس در الحدیده را نقض کردند بن بست آل سعود در جنگ یمن نوبخت خبر داد: اختصاص 75 هزار میلیارد تومان بودجه به آموزش و پژوهش کشور 76 طرح فناورانه در نمایشگاه تستا رونمایی شد جهانگیری: اولویت دولت برنامه ریزی برای بازگشت ثبات اقتصادی کشور است سخنگوی وزارت بهداشت خبر داد بهره‌مندی 35میلیون و 500هزار بیمار از یارانه طرح تحول سلامت رئیس سازمان غذا و دارو خبر داد تولید چند قلم داروی جدید در آینده نزدیک؛ خودکفایی در تولید رادیو دارو‌ها خروج آمریکا از منطقه؛ از فرصتهای کوتاه تا امتیازات استراتژیک در جلسه هیات دولت و پس از ارائه گزارشی از توافقات ایران و ترکیه ؛ دکتر روحانی اعضای دولت را به پیگیری کامل توافقات سفر ترکیه و انجام تعهدات مامور کرد اعتبار کارت‌های نمونه قدیم تمدید نمی‌شود صدور کارت هوشمند ملی فقط تا پایان سال رئیس جمهور کشته شدن صدها تن از شهروندان اندونزی را تسلیت گفت با حکم وزیر رفاه محمد حسن زدا سرپرست سازمان تامین اجتماعی شد