با تصویب مجلس نمایندگی مجلس بیش از سه دوره متوالی ممنوع شد

بخش خبری: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز و هنگام بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس مقرر کردند: نمایندگی مجلس بیش از سه دوره متوالی ممنوع است.
نمایندگان در این جلسه با پیشنهاد الحاقی حسین امیری خامکانی نماینده زرند به طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس با 134 رای موافق،95 رای مخالف و 7رای ممتنع از 224 نماینده حاضر موافقت کردند.
با تصویب نمایندگان مجلس، هر فرد حق دارد می‌تواند سه دوره پیاپی نماینده مجلس شود ولی باید یک دوره از انتخابات مجلس کناره‌گیری کند. براساس این پیشنهاد نامزدی افرادی که سه دوره متوالی نماینده مجلس بودند، برای دوره چهارم ممنوع است.
جواد کولیوند نماینده کرج در مخالفت این پیشنهاد را مغایر قانون اساسی و سیاست‌های ابلاغی رهبرانقلاب دانست وگفت:در قانون اساسی،محدودیت زمان تعریف نشده وشورای نگهبان این پیشنهاد را ایراد میگیرد.


وی افزود:در بند 10 سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب، ارتقا و شایسته گزینی را مبنا قرار داده است، اگر قرارباشد شایسته گزینی را را همراه فرمولهایی که داده شده مبنا قرار دهیم،ممکن است در بین نمایندگان افراد با تجربه و متخصص وجود داشته باشد که با این کار آن‌ها را از حضور در مجلس منع می‌کنیم.
محمدرضا تابش نماینده اردکان هم در موافقت با این پیشنهاد اظهار داشت: این پیشنهاد ازسوی تعداد زیادی از نمایندگانی که سابقه سه دوره یا بیش از آن نمایندگی مجلس شورای اسلامی را دارند، ارائه شده است.
وی افزود: این پیشنهاد باعث می‌شود که به جوانان در عرصه‌های قانونگذاری و قوه مقننه فرصت داده و راه برای جوانان متخصص و آشنا به علم روز باز شود. تابش یادآور شد: این طرح به ورود نخبگان و جوانان به مجلس شورای اسلامی می‌انجامد.
*نمایندگانی که نمی‌توانند در دور یازدهم نامزد انتخابات شوند
34 نماینده فعلی مجلس درصورت تایید نهایی مصوبه مجلس ازسوی شورای نگهبان نمی‌توانند در دور آتی نامزد انتخابات شوند.محمد آشوری تازیانی، اسفندیار اختیاری،حسین امیری خامکانی،عزیز اکبریان، مهرداد بائوج لاهوتی، یوناتن بت کلیا، علاءالدین بروجردی،‌مسعود پزشکیان، محمدرضا تابش، کاظم جلالی، شهباز حسن پور بیگلری، حسن خسته بند، محمد دهقانی نقندر، محمدرضا رضایی کوچی،علیرضا سلیمی،‌ حسینعلی شهریاری، هادی شوشتری، محمدقسیم عثمانی، محمدحسین فرهنگی، حمیدرضا فولادگر،سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی،‌نادر قاضی پور،هادی قوامی،حسن کامران دستجردی، جبار کوچکی نژاد، جواد کریمی قدوسی، محمدمهدی مفتح،علیرضا محجوب،علی مطهری،سیامک مره صدق،سیدناصرموسوی لارگانی،علی لاریجانی، سیدحسین نقوی حسینی، عزت‌الله یوسفیان ملا، 34 نماینده فعلی مجلس هستند که نمیتوانند در دوره بعدی حضور داشته باشند.
* سازوکار استانی شدن انتخابات مجلس تعیین شد
نمایندگان در ادامه بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات، سازوکار استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی را هم تعیین کردند.نمایندگان ماده 3 طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات را با 138 رای موافق، 75 رای مخالف و 4 رای ممتنع از مجموع 223 نماینده حاضر تصویب کردند.
نمایندگان در این ماده مقرر کردند: حوزه انتخابیه در انتخابات مجلس، محدوده جغرافیایی هر استان است. هر یک از استان‌ها به عنوان حوزه انتخابیه اصلی و حوزه‌های انتخابیه موجود درواقع در آن استان، موضوع قانون تعیین محدوده حوزه‌های انتخاباتی مجلس، حوزه انتخابیه فرعی محسوب می‌شوند و مناطق تابع حوزه انتخابیه موجود به عنوان حوزه انتخابیه تابعه فرعی شناخته می‌شوند».
در این ماده تصویب شد: تعداد نمایندگان هر حوزه انتخابیه اصلی (استان) معادل تعداد نمایندگان حوزه‌های انتخابیه موجود در استان است که مطابق قانون تعیین محدوده حوزه‌های انتخابی مجلس تعیین گردیده است
نمایندگان مجلس تصویب کردند: در صورتی که محدوده جغرافیایی حوزه‌های انتخابیه فرعی در دو استان همجوار واقع گردد یا شهرستان‌هایی که در یک استان واقع شده و جمعیت بیشتری دارد، به عنوان حوزه انتخابیه فرعی جدید محسوب می‌شوند و نماینده به استانی که حوزه اخیر در آن قرار دارد، تعلق خواهد داشت. شهرستان یا شهرستان‌هایی که در استان دیگر واقع هستند، به نزدیک‌ترین حوزه انتخابیه فرعی به تشخیص وزارت کشور، الحاق می‌شوند، حوزه انتخابیه اقلیت‌های دینی از حکم این ماده مستثنی باشند.
نمایندگان همچنین ماده 4 این طرح را نیز با 140 رای موافق، 84 رای مخالف و 5 رای ممتنع از 244 نماینده حاضر تصویب کردند که بر این اساس، ثبت‌نام داوطلبان از طریق فهرستی که احزاب یا گروه‌ها و تشکل‌های قانونی ارائه می‌کنند یا به صورت منفرد انجام می‌شود.
* صداوسیما مکلف به اطلاع‌رسانی مناسب درباره تبلیغات و تخلفات انتخاباتی شد
نمایندگان مجلس در مصوبه دیگری سازمان صداوسیما را مکلف کردند ضوابط حاکم بر فرآیند انتخابات، تبلیغات و جرائم و تخلفات انتخاباتی را به نحو مناسب اطلاع‌رسانی کند.
نمایندگان در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس،سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران را مکلف کردند به منظور ترویج هنجارهای انتخاباتی و نهادینه کردن آنها در فرهنگ عمومی، علاوه بر تبیین جایگاه مجلس و وظایف نمایندگان، قواعد و ضوابط حاکم بر فرآیند انتخابات، تبلیغات توسط نامزدهای انتخابات و طرفداران آنها و همچنین جرائم و تخلفات انتخاباتی را به نحو مناسب اطلاع‌رسانی نماید.
نمایندگان همچنین صدا و سیما را موظف کردند برنامه‌های آموزش انتخاباتی که توسط وزارت کشور، هیات مرکزی نظارت و یا کمیسیون بررسی تبلیغات مرکزی ضروری تشخیص داده می‌شود،و همچنین کلیه اعلامیه‌ها و اطلاعیه‌های مربوط به انتخابات را از شبکه سراسری یا محلی صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران پخش نماید.
با رای نمایندگان، رای دهندگان در هر استان می‌توانند به عنوان یک فهرست رای دهند و یا داوطلب و یا داوطلبان مدنظر خود، اعم از منفرد یا مبتنی بر فهرست‌ها را برای هر یک از حوزه‌های انتخابیه فرعی واقع در استان از بین نامزدهای مربوط به همان حوزه فرعی، به میزان کرسی‌های آن حوزه، انتخاب کنند.
نمایندگان همچنین مقرر کردند: آرائی که صرفا به عنوان یک فهرست داده شده است، برای هر یک از داوطلبان آن فهرست یک رای محسوب می‌شود.
نمایندگان همچنین وزارت کشور را موظف کردند برگه‌های رای را به گونه‌ای طراحی و در اختیار رای دهندگان قرار دهد که هر رای دهنده در استان بتواند برای همه کرسی‌های نمایندگی حوزه‌های فرعی موجود در استان به صورت مجزا نماینده انتخاب کند.
همچنین در برگه رای، قسمتی برای رای به عنوان یک فهرست انتخاباتی موضوع این قانون تعیین می‌شود.
با رای نمایندگان، در صورتی که بیش از یک فهرست در برگه رای درج گردد، صرفا عنوان نخست خوانده می‌شود.
* احزاب نامزدهای انتخابات مجلس را معرفی می‌کنند
نمایندگان در ادامه تصویب کردند: ثبت‌نام نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی از طریق لیست‌های حزبی انجام شود.
نمایندگان در ادامه جلسه علنی دیروز ماده 4 طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی را با 140 رای موافق، 84 رای مخالف و پنج رای ممتنع از مجموع 244 نماینده حاضر تصویب کردند.
نمایندگان در این ماده مقرر کردند: ثبت‌نام داوطلبان از طریق فهرستی که احزاب یا گروه‌ها و تشکل‌های قانونی ارائه می‌کنند یا به صورت منفرد انجام می‌شود، رای به فهرست‌های انتخاباتی مطابق تشریفات مقرر در این قانون صورت گیرد.
نمایندگان همچنین تصویب کردند: مقصود از احزاب و گروه‌های سیاسی در این قانون احزاب موضوع بند 1 ماده 1 قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی مصوب سال 95 مجمع تشخیص مصلحت نظام و کلیه تشکل‌ها و گروه‌های قانونی رسمی می‌باشد».
* تخلفات و جرایم مربوط به انتخابات مجلس خارج از نوبت رسیدگی می‌شود
نمایندگان همچنین در مصوبه‌ای مقرر کردند در جریان انتخابات مجلس تخلفات و جرایم انتخاباتی فوری و خارج از نوبت رسیدگی شود.
نمایندگان مجلس در جریان بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس ماده 10 این طرح را به تصویب رساندند که براساس آن ماده (17) قانون به شرح زیر اصلاح می‌شود:
ماده 17- قوه قضائیه به تعداد کافی شعب موجود در هر حوزه قضائی را به منظور رسیدگی فوری و خارج از نوبت به تخلفات و جرایم انتخاباتی اختصاص می‌دهد.
تبصره 1- تخلفات و جرایمی که به وسیله نامزدها صورت می‌گیرد، پس از برگزاری انتخابات، در شعب رسیدگی به تخلفات و جرایم انتخاباتی در مراکز استان‌ها رسیدگی می‌شود.
تبصره 2- رسیدگی به جرایم خاص انتخاباتی اعضای هیات‌های اجرایی و نظارت بخش، شهرستان و استان به ترتیب در مراجع صالحه حوزه قضائی شهرستان، مرکز استان و تهران صورت می‌پذیرد.
تبصره 3- جرایم اعضای هیات‌های اجرایی و نظارت مرکزی در تهران رسیدگی می‌شود.
* لاریجانی: افزایش حقوق 400 هزار تومانی کارمندان لازم الاجراست
رئیس مجلس شورای اسلامی مصوبه افزایش حقوق 400 هزار تومانی کارکنان و بازنشستگان در لایحه بودجه 98 را لازم الاجرا دانست. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بررسی بندهای الحاقی به لایحه بودجه سال 1398 کل کشور پیشنهاد حمیدرضا حاجی بابایی نماینده همدان را تصویب کردند که بر این اساس، حقوق همه کارکنان دولت و بازنشستگان در سال آینده باید 400 هزار تومان افزایش یابد.
نمایندگان مجلس تصویب کردند که حقوق ثابت گروه‌های حقوق بگیر از قبیل هیات‌های علمی، قضات و کارکنان کشوری و لشگری و بازنشستگان کشوری و لشگری کلیه دستگاه‌های اجرایی و همچنین وزارت اطلاعات و سازمان انرژی اتمی از ابتدای سال 98 به میزان چهار میلیون ریال افزایش می‌یابد، علاوه بر این افزایش جز یک ضریب ریالی سالانه مشمولین این بند نسبت به ضریب ریالی سال 97 به میزان تا 10 درصد افزایش می‌یابد.
براساس لایحه دولت، قرار بود 20 درصد به حقوق کارکنان و بازنشستگان دولت اضافه شود.
اما محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه در نامه‌ای به رئیس مجلس اعلام کرد که دولت نمی‌تواند مصوبه افزایش 400 هزار تومانی حقوق کارمندان و بازنشستگان دولت را اجرایی کند.
این نامه موجب شد تا دیروز ناصر موسوی لارگانی نماینده فلاورجان تذکر دهد. وی با یادآوری مصوبه مجلس گفت: مجلس در این مصوبه راهکاری داد که با عدالت تناسب داشته باشد یعنی فردی که 20 میلیون حقوق می‌گیرد چهار میلیون به حقوقش اضافه نشود و کسی که یک میلیون تومان حقوق می‌گیرد 200 هزار تومان به حقوق وی اضافه شود.
وی اظهار داشت: هنوز جلسه روز شنبه مجلس تمام نشده بود که دولت اعلام کرد من به این مصوبه عمل نمی‌کنم. رئیس مجلس نیز پاسخ داد: دولت نمی‌تواند عمل نکند، قانون لازم الاجراست.
لاریجانی اظهار داشت: هر کسی حرفی زد روی آن حساب نکنید، بی‌جا کرده چنین حرفی زده است.
*درخواست152 نماینده از رئیس جمهور:15هزارمیلیاردریال از هدفمندی یارانه‌ها به شهرداریها اختصاص یابد
152 نماینده مجلس در نامه‌ای از رئیس‌جمهوری درخواست کردند تا 15 هزار میلیارد ریال از عوارض واریزی شهرداری‌ها به حساب هدفمندسازی یارانه‌ها را برای جلوگیری از ایجاد بحران و تنش به شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور اختصاص دهد.
در بخشی از این نامه آمده است: هزار و 279 شهرداری و 37 هزار دهیاری مشغول خدمت‌رسانی به روستاییان و شهروندان در سراسر کشور هستند که کارگران زحمتکش این نهادها به دلیل رکود ساخت و ساز و حذف عوارض سهم آنها از محل فروش فرآورده‌های نفتی از سال جاری با مشکل عدم پرداخت حقوق مواجه شده‌اند.
در این نامه نمایندگان مجلس خطاب به رئیس جمهوری تاکید کردند: با عنایت به این که مجلس تلاش خود را در بودجه 1398 انجام داد تا مشکلات سال جاری برای شهرداری‌ها به وجود نیاید از شما تقاضا داریم با توجه به واریز 32 هزار میلیارد ریال عوارض سهم شهرداری‌ها به حساب هدفمندسازی یارانه‌ها، حداقل 15 هزار میلیارد ریال از این منابع را تا قبل از پایان سال برای کمک به شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور جهت جلوگیری از ایجاد بحران و تنش در این دستگاه‌ها اختصاص دهید.
* 243 نماینده از برگزاری مقتدرانه رزمایش دریایی ولایت 97 تقدیر کردند
243 نماینده مجلس در بیانیه‌ای از برگزاری مقتدرانه رزمایش دریایی ولایت 97 نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی تقدیر کردند.
در بخشی از این بیانیه آمده است: رزمایش دریایی ولایت 97 نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی به منظور ارتقای آمادگی رزمی و نمایش توان رزمی خود بر مبنای ارسال پیام صلح و دوستی به کشورهای منطقه در گستره‌ای به وسعت بیش از دو میلیون کیلومتر مربع از شرق تنگه هرمز، سواحل مکران و دریای عمان و شمال اقیانوس هند به مدت سه روز برگزار شد.
نمایندگان مجلس تاکید کردند: امروز ملت بزرگوار ایران اسلامی قدرشناس همت و تلاش فرزندان خویش در نیروهای مسلح و توفیق فرزندان خود را در ارتش در فراهم کردن امنیت مرزهای گسترده میهن که زمینه ساز پیشرفت جامعه و رفاه و عدالت است و سرفرازی و عزت دنیا و آخرت می‌داند.
در بخش دیگری از این بیانیه، نمایندگان مجلس به نام ملت ایران اسلامی از تلاش‌های صادقانه و مجاهدت‌های خستگی ناپذیر فرماندهان و افسران و سربازان و دریادلان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تقدیر و تشکر کردند.
سایر اخبار این روزنامه
رئیس کل بانک مرکزی: هدف از ادغام بانک‌ها تحول نظام بانکی است معاون وزارت جهاد کشاورزی: برخلاف نظر تحریم کنندگان، مشکلی در تامین مواد غذایی نداریم ایران و سوییس سند همکاری کشاورزی امضا کردند اخبار کوتاه اقتصادی مسکو: نمی‌گذاریم آمریکا در ونزوئلا مداخله نظامی کند دکتر ظریف: مجمع تشخیص مصلحت نظام برای حل مشکلات اقتصادی لوایح مربوط به FATF را تایید کند با تصویب مجلس نمایندگی مجلس بیش از سه دوره متوالی ممنوع شد رونمایی از 100عنوان کتاب تاریخ شفاهی دفاع مقدس انجام شد با هدف محرومیت زدایی؛ بنیاد برکت 2500 روستا را ورزشی می‌کند آغاز رسمی مبارزات انتخابات برنی سندرز با هدف شکست ترامپ رسانه‌های چین: آمریکا دنیا را به خطر انداخته است علت خشم انگلیس از حزب‌الله لبنان آذروش مطرح کرد اختصاص یارانه سفر زیارتی به بازنشستگان برخورد و مستندسازی تخلفات رانندگی خودروهای دولتی تا پایان سال 1397؛ افزایش یک‌ساعته ساعت کار خط 5 متروی تهران سی و یکمین نمایشگاه ملی صنایع دستی برگزار می‌شود مذاکره آمریکا و کره شمالی؛ نمایشی از جنسی متفاوت