تریدینگ فایندر

سخنگوی وزارت امور خارجه توضیح داد موضوع پیشنهاد جدید ایران به آمریکا برای رفع تحریم‌ها

سید‌عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه کشورمان روز گذشته در نشست خبری با رسانه‌های داخلی و خارجی با اشاره به رفت و آمدهای دیپلماتیکی که در چند وقت اخیر در کشور وجود داشته است خاطرنشان کرد: ما از نظر دیپلماسی در شرایط خاص و تعیین‌کننده‌ای قرار داریم. آقای ظریف سفری به نیویورک داشتند و پس از شرکت در نشستی در سازمان ملل به آمریکای لاتین رفتند و سپس به سنگال سفر داشتند. در این سفرها گفت‌وگوها و رایزنی‌های خوبی صورت گرفت و نقاط عطفی را در این سفرها شاهد بودیم. این سفرها پربار و موفقیت آمیز بود و به اهداف تعیین شده خود دست پیدا کرد.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در‌مورد اخبار منتشر شده در ارتباط با توقیف یک نفتکش چینی حامل ال‌پی‌جی ایران از سوی دولت سنگاپور اظهار کرد‌: در این ارتباط ما منتظر گزارش رسمی سفارت ایران در چین هستیم چرا که محموله به مقصد چین بوده است‌. وی ادامه داد: اگر چنین موضوعی صحت داشته باشد باعث تاسف است که برخی از کشورها با انجام اینگونه اقدامات به تروریسم اقتصادی آمریکا کمک می‌کنند، قطعا این اقدامات برای ما قابل قبول نیست.
موسوی در بخشی از گفت‌وگوی خود با خبرنگاران با بیان اینکه ما منتظر انجام اقدامات عملی و ملموس از سوی اروپایی‌ها جهت اجرای تعهدات‌شان در برجام هستیم‌، خاطرنشان کرد: اگر همین روال کنونی از سویی اروپایی‌ها ادامه داشته باشد ایران قطعا گام سوم خود را در راستای کاهش تعهدات برجامی‌اش محکم‌تر از گام اول و دوم برخواهد داشت‌.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در‌مورد آخرین وضعیت مرزبانان ربوده شده ایرانی در منطقه میرجاوه و انتقال آنها توسط تروریست‌ها به داخل خاک پاکستان تصریح کرد: اکثر این مرزبانان آزاد شده‌اند، حدود دو الی سه نفر آنها همچنان در دست تروریست‌ها هستند. پیگیری‌های دیپلماتیک وزارت خارجه برای آزادی این عزیزان ادامه دارد. دولت پاکستان نیز در حال کمک است که هر‌چه زودتر این آزادی رخ دهد.
تریدینگ فایندر


سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در ارتباط با اظهارات نمایندگی عربستان در سازمان ملل مبنی بر اهمیت انجام گفت‌وگو بین ایران و عربستان اظهار کرد: ما اظهارات ایشان را سیگنال مثبت می‌دانیم. ایران بارها خواستار حل مشکلات منطقه از طریق گفت‌وگو و رایزنی بین کشورهای منطقه بوده است و اعلام کرده که بدون پیش‌شرط حاضر به انجام گفت‌وگو و رایزنی است. ما از هر تلاشی برای نزدیکی هر‌چه بیشتر کشورهای منطقه و کشورهای اسلامی با آغوش باز استقبال می‌کنیم.
به گزارش ایسنا، سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به این سوال که رسانه‌ها در جریان سفر آقای ظریف به نیویورک به نقل از ایشان مطرح کردند که ایران گفته حاضر است که در برابر رفع تحریم‌های آمریکا پروتکل الحاقی را زودتر بپذیرد و آیا شما چنین موضوعی را تایید می‌کنید و از دیگر سو پس از اینکه این موضوع مطرح شد برخی از رسانه‌های آمریکا آن را پالسی برای مذاکره عنوان کردند‌ در حالی که ما می‌دانیم پمپئو، وزیر امور خارجه شروط 11 گانه‌ای را برای مذاکره مطرح کرده است؛ حال سوال این است که دلیل مطرح کردن این پیشنهاد چیست و آیا می‌توان آن را یک نشانه از سوی ایران برای مذاکره عنوان کرد، تصریح کرد: من تایید می‌کنم که چنین پیشنهادی مطرح شده است.
طی مدت اخیر آمریکایی‌ها تلاش کرده‌اند که از خود چهره‌ای نشان دهند که به دنبال گفت‌وگو و توافق است و از ایران یک چهره جنجالی که به دنبال گفت‌وگو نیست و خراب کننده گفت‌وگو است. ما بارها گفته‌ایم که گفت‌وگو زمانی انجام می‌شود که بتوان از آن به نتایج عینی و ملموس دست پیدا کرد و طرفین به واقع به نتایج آن و تعهداتی که می‌دهند پایبند باشند. وی ادامه داد: حرف‌هایی که آمریکایی‌ها در‌مورد مذاکره می‌زنند بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد و آنها در پیشنهادات خود جدی نیستند. برای شکستن این فضا آقای ظریف در گفت‌وگو با رسانه‌ها و نمایندگان افکار عمومی این کشور این موضوع را مطرح کردند که اگر آمریکایی‌ها واقعا می‌خواهند توافق کنند و گامی بردارند ما حاضریم پروتکل الحاقی را به جای اینکه در سال 2023 امضا کنیم آن را در سال 2019 اجرایی کنیم؛ در مقابل اینکه آمریکایی‌ها کلیه تحریم‌های غیر‌قانونی علیه ایران را لغو کند. اگر واقعا آنها دنبال گفت‌وگو هستند آنچه که مطرح شد محوری است که می‌توان در‌مورد آن صحبت کرد و قابل دسترسی است ولی همانطور که پیش‌بینی می‌کردیم این طرح با مخالفت آمریکایی‌ها روبه‌رو شد‌ چرا که آنها دنبال گفت‌وگویی که منجر به نتایج ملموس شود نیستند.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به این سوال که آیا پیشنهاد ظریف در ارتباط با تصویب زودتر پروتکل الحاقی از سوی ایران جزو محورهای گفت‌وگوی ایران با کشورهای اروپایی‌ از جمله فرانسه بوده است یا نه؟ گفت: من این را نمی‌دانم ولی کسانی که موضوع گفت‌وگو را مطرح می‌کنند اگر به واقع دنبال مذاکره هستند این محوری است که می‌توان در‌مورد آن صحبت کرد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با اخبار منتشر شده در‌مورد نامه ظریف به مقام معظم رهبری در ارتباط با سریال گاندو و تصویری که در این سریال از وزیر امور خارجه و وزارت خارجه ترسیم شده است، گفت: صدا و سیما زیر نظر مقام معظم رهبری است و اگر گلایه و شکواییه‌ای وجود دارد باید خدمت ایشان گفته شود به جای اینکه به دیگران گفته شود.
وی ادامه داد: طبق برداشتی که از این سریال می‌شد در آن از وزارت خارجه و شخص وزیر خارجه چهره‌ای منفعل، بی‌عمل و واداده ارائه می‌شد و این موضوع مطرح بود که اگر چنین چیزی هست و چنین برداشتی وجود دارد، بودن چنین وزیری در جایگاه وزارت خارجه به عنوان یک کشور قدرتمند در منطقه جایز نیست و به لحاظ شرعی و قانونی باید کسی باشد که همزمان مصلحت و عزت کشور را سرلوحه کار خود قرار دهد و از اقتدار لازم در مجامع بین‌المللی برخوردار باشد تا زبان گویای ملت نیز باشد و اگر چنین چیزی نیست، ایشان ببینند چه باید کرد و آیا ترسیم درست است و ماندن آقای ظریف جایز است که مقام معظم رهبری نیز التفاتاتی داشتند و گفتند مطلقا راضی نیستند که به مجموعه وزارت خارجه و ایشان اهانتی صورت بگیرد.
تریدینگ فایندر
سایر اخبار این روزنامه
«ابتکار» از تبعات راه‌اندازی بازار متشکل ارزی گزارش می‌دهد انتظارات از امکانات یک بازار تازه! محمدرضا ستاری خطر مرتبط شدن برجام با سایر مسائل «ابتکار» از جلسه غیرعلنی مجلس به منظور حل مشکلات اقتصادی مردم گزارش می‌دهد راهکار عملی مجلس برای کاهش فشار اقتصادی ظریف یک سال پس از امضای کنوانسیون دریای خزر از سوی پنج کشور ساحلی، پاسخگوی نمایندگان ملت بود رئیس قوه قضائیه: از تلاش نیروهای امنیتی و قضایی در پرونده جاسوسان آمریکایی تشکر می‌کنم سخنگوی وزارت امور خارجه توضیح داد موضوع پیشنهاد جدید ایران به آمریکا برای رفع تحریم‌ها سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه: ایران قصد دارد مرحله بعدی کاهش تعهدات خود در برجام را آغاز کند سفیر پیشین آلمان در ایران رئیس اینستکس شد رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار با وزیر بین‌الملل حزب حاکم چین: صداقتی را از آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها در موضوع حقوق بشر نمی‌بینیم تمرد ترامپ در حل معادله دومجهولی برجام