سال آینده حاجی می‌شوم

مصطفی محمودزاده اهل روستای تاژان از توابع شهرستان بانه است. او قرار بود یکی از 85‌هزار نفری باشد که امسال برای زیارت خانه خدا و حاجی‌شدن راهی سرزمین وحی شود. مصطفی محمودزاده اما یک ویژگی خاص نسبت به دیگر زائران خانه خدا داشت؛ او با 107‌ سال به‌ عنوان مسن‌ترین حاجی ایرانی امسال معروف شده است. این‌که این پیرمرد کرد با این سن و ‌سال چطور توانسته در معاینات اولیه پزشکی استطاعت بدنی و تأیید سلامت جسمی را از تیم پزشکی مرکز حج و زیارت جمعیت هلال ‌احمر کسب کند، برای رسانه‌های حاضر در نشست خبری رئیس این مرکز جای تعجب و سوال داشت که دکتر حلی‌ساز درباره این مورد خاص توضیح داد: «مسن‌ترین زائر امسال پیرمردی 107 ساله از اهالی روستایی در کردستان است که اتفاقا در همان معاینات اولیه تأیید پزشکان را برای حضور در کشور عربستان و به جا آوردن اعمال حج تمتع به دست آورد و نکته جالب ماجرا آن‌جا بود که او به تیم پزشکی سازمان حج و زیارت جمعیت هلال‌ احمر قول داده است که سلامت از حج بازگردد و تجدید فراش کند.
حال این روزهای این پیرمرد کردستانی حسرت و اندوه است
همین بهانه برای پیگیری چندباره و نهایتا پیداکردن شماره این زائر کافی بود؛ پسرش جواب تلفن همراه مصطفی محمودزاده را داد و عنوان کرد که پدرش فارسی متوجه نمی‌شود و او باید حرف‌هایش را ترجمه کند. با این سوال که به‌عنوان مسن‌ترین زائر چه احساسی دارد، شروع می‌کنیم؛ با حسرت می‌گوید: «پدرم چند روزی است انصراف داده؛ در حالی ‌که قرار بود هفته‌های پایانی تیرماه عازم مدینه شود، اما بروز مشکلات جسمی و عود‌کردن بیماری پروستاتش باعث شد که پزشکان به ما توصیه کنند امسال او به حج نرود. حتی بعد از اطلاع از بیماری با پزشکان زیادی صحبت کردیم تا اگر می‌توانند با دارو مشکلش را کنترل کنند تا بعد از حج درمان اساسی شود؛ با این حال چون باید سریع او را عمل می‌کردند بهتر دیدیم که امسال از حج انصراف دهد.»
حال این روزهای این پیرمرد کردستانی حسرت و اندوه است؛ تا جایی که ناراحتی از دست‎دادن فرصت حاجی‌شدن، تپش قلبش را بالا برده و برایش مشکل ایجاد کرده است. پسرش می‌گوید: «پدر 107 ساله من تا امروز با بیماری جدی مواجه نشده بود و به جرأت می‌توانم بگویم تا الان دکتر نرفته بود؛ خودش می‌گوید هیچ واکسنی نزده و همیشه سالم زندگی کرده است.» مصطفی محمودزاده کشاورز است و راز طول عمرش زندگی سالم در محیط روستا و استفاده از محصولات طبیعی و هوای پاکیزه کوهستانی غرب کشور است.


مصطفی محمودزاده دو بار ازدواج کرده است و از همسر اولش 4 فرزند دارد و از همسر دومش 5 فرزند دارد و در کل صاحب 18 نوه است.
او تا امسال به سفر حج نرفته؛ چه شد در این سن و‌ سال به فکر حاجی‌شدن افتاد و چرا پیش از این برای سفر حج اقدام نکرد؟ پسرش می‌گوید: «همسر اول پدرم زمستان پارسال از دنیا رفت. او از پدرم 15‌سال بزرگتر بود؛ همین اتفاق باعث شد پدر به فکر حاجی‌شدن که یکی از آرزوهایش بود، بیفتد. وقتی همسرش فوت شد یک جورهایی دست از دنیا شست و می‌گفت این دنیا ارزش ندارد و تا زنده هستم باید به آرزوهایم برسم؛ پس هر چه اندوخته و پس‌انداز داشت، فروخت و فیش حج تمتع را اواخر‌ سال گذشته خریداری کرد.» این زائر بازمانده از حج  تا همین اواخر هیچ مشکل جسمی نداشت ولی استرس زیاد باعث جدی‌شدن مشکل پروستاتش شد و به توصیه پزشکان مجبور به انصراف از حج شد. نکته مهم در مورد مصطفی محمودزاده که این روزها اندوه و حسرت جای شوق و اشتیاق را در وجودش گرفته است، امید است؛ به گفته فرزندش بسیار امیدوار است که سلامت جسمی‌اش را بعد از عمل دوباره به دست بیاورد و می‌گوید: «‌سال آینده حاجی می‌شوم.»