تریدینگ فایندر

تشدید حملات طالبان در فضای شکست مذاکره با امریکا

سرویس بین الملل جوان آنلاین: دیروز سه انفجار در نقاط مختلف کابل روی داد که طالبان مسئولت هر سه را به عهده گرفت. در یکی از این انفجارها، خودروی بمب‌گذاری شده در فاصله ۱۰ متری اشرف غنی، رئیس‌جمهور افغانستان منفجر شد که البته به او آسیبی نرسید.
حوالی ظهر دیروز دو انفجار در محل برگزاری مراسم سخنرانی انتخاباتی محمد اشرف غنی در ولایت پروان در شمال کابل، هنگامی رخ داد که غنی رئیس‌جمهور دولت وحدت ملی و نامزد انتخابات افغانستان می‌خواست در یک گردهمایی انتخاباتی در شهر چاریکار سخنرانی کند. وحیده شهکار، سخنگوی والی پروان گفته که انفجار ناشی از مین مغناطیسی بوده و منابع افغان هم می‌گویند در اثر این حمله ۲۲ نفر کشته و ۳۸ تن زخمی شده‌اند که البته به اشرف غنی آسیبی وارد نشده و او در سلامت به سر می‌برد. شاهدان رویداد می‌گویند این انفجار در فاصله ۱۰ متری اشرف غنی روی داده است. نصرت رحیمی، سخنگوی وزارت کشور افغانستان گفته که یک مهاجم موتورسوار موتورسیکلت بمب‌گذاری شده خود را در نزدیکی میتینگ انتخاباتی محمد اشرف غنی، در منطقه جنگل باغ از توابع ولایت پروان منفجر کرده است. انفجار دیگری هم نزدیکی ظهر دیروز در حوزه نهم امنیتی کابل و در نزدیکی سفارت امریکا به وقوع پیوست. این دومین انفجاری است که طی هفته‌های اخیر نزدیکی سفارت امریکا در کابل رخ داده است. طالبان مسئولیت هر سه انفجار را بر عهده گرفته است.
اشرف غنی، ضمن محکوم کردن شدید این حمله‌های وحشیانه تروریستی گفت که مردم افغانستان به‌خصوص مردم شجاع ولایت پروان، همواره در دفاع از آزادی، ارزش‌های مردم‌سالاری و نظام جمهوری ما، دلیرانه ایستادگی کرده‌اند و هرگز به دشمن اجازه نخواهند داد تا به اهداف شوم‌شان برسند. رئیس‌جمهور افغانستان گفت: «تشدید حمله‌های تروریستی و تأکید طالبان بر کشتار مردم افغانستان، سبب ناکامی گفتگو‌های طالبان با امریکا شد. طالبان با ادامه جنایات‌شان، یک بار دیگر ثابت ساختند که به برقراری صلح و ثبات در افغانستان اراده و دلگرمی ندارند و تمامی حرکات‌شان، جز فریب و نیرنگ، چیز دیگری نبوده است.»‌غنی ادامه داد: «طالبان دشمن اصلی نظام جمهوری ماست که با انجام چنین اعمال بزدلانه‌ای، هرگز به هدف خویش نمی‌رسند.
انتخابات ریاست جمهوری برگزار می‌شود و نیرو‌های امنیتی کشور متعهد هستند که زمینه را برای تأمین امنیت مردم فراهم سازند تا در فضای آزاد با رفتن به پشت صندوق‌های رأی‌دهی، سرنوشت سیاسی خویش را رقم بزنند. گروه طالبان مسئولیت انفجار در ولایت پروان را که ۲۴ کشته و بیش از ۳۰ زخمی برجا گذاشته بر عهده گرفت.»
تریدینگ فایندر


طالبان خواستار از سرگیری مذاکره
همزمان با انفجار‌های دیروز، شیر محمد عباس استانکزی، رئیس هیئت مذاکره‌کننده طالبان در کشور قطر از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا خواسته که گفتگو‌های صلح را دوباره از سرگیرد. او در یک مصاحبه به بی‌بی‌سی گفت که پس از امضای توافقنامه صلح با امریکا، این گروه آماده برقراری آتش‌بس با امریکا است. سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی گروه طالبان در قطر نیز در گفتگو با آناتولی گفته که اگر ایالات متحده امریکا به تعهداتش عمل کند، ما نیز به توافق خود با این کشور پایبند خواهیم بود. به گفته شاهین، طالبان می‌تواند برای برقراری صلح در افغانستان دو استراتژی داشته باشد؛ مذاکره یا جنگ. ما حق داریم در یک کشور مستقل زندگی کنیم. شاهین گفت: حل مسئله افغانستان بستگی به توافق با ایالات متحده امریکا دارد. اگر این کشور به تعهدات خود عمل نکند، مسئول ادامه جنگ در افغانستان خواهد بود. از طرف دیگر، منابع طالبان دیروز سفر هیئت طالبان به ایران را تأیید کردند که سرپرستی آن را عبدالسلام حنفی از اعضای دفتر سیاسی طالبان در قطر به عهده دارد. سهیل شاهین، سخنگوی دفتر طالبان در قطر، در صفحه رسمی توئیتر خود نوشته که این هیئت روز دو شنبه ۲۵ شهریور به ریاست عبدالسلام حنفی از اعضای دفتر سیاسی طالبان در قطر به ایران سفر کرده است. او افزوده که روند صلح افغانستان، تحولات اخیر، پیشرفت و مصونیت پروژه‌های اقتصادی ایران در افغانستان و راهکار‌های صلح پایدار از مواردی بوده که با مقام‌های ایرانی درباره آن گفتگو شده است. شاهین گفته که طالبان به نقش تمام کشور‌ها در روند صلح افغانستان از جمله کشور‌های همسایه به دیده قدر می‌نگرد. سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز ضمن تأیید سفر هیئتی از طالبان به کشور، این سفر را در چارچوب رایزنی‌های فراگیر جمهوری اسلامی با همه طرف‌ها در افغانستان برشمرد.
جبهه داعش و القاعده علیه طالبان
فایننشال‌تایمز ادعا کرد سران القاعده و داعش در این اواخر تلاش‌های مشترکی را برای ایجاد جبهه ضد طالبانی آغاز کرده‌اند. به گزارش فارس، یک مقام ارشد دولتی در بلوچستان پاکستان با اشاره به تلاش برای ایجاد جبهه مشترک داعش و القاعده علیه طالبان گفت: القاعده همچنان تهدید قابل توجهی بوده و گزارش‌هایی مبنی بر ایجاد یک جبهه مشترک داعش خراسان و القاعده علیه طالبان وجود دارد.
«فایننشال تایمز» در خبری با اشاره به این موضوع نوشت: همچنین شماری از اعضای تندرو طالبان که از مذاکرات طالبان با امریکا درباره خروج نیرو‌های خارجی در مقابل تعهد این گروه برای مبارزه با تروریسم خشمگین هستند نیز به احتمال زیاد به داعش می‌پیوندند. پیش از این، شماری از مقامات امنیتی کنونی و سابق امریکا به «نیویورک‌تایمز» گفته بودند گروه تروریستی داعش آماده است پس از توافق صلح امریکا و طالبان نفوذ خود را در افغانستان گسترش دهد.
تریدینگ فایندر