تحلیل سیاسی هفته

بسم‌الله الرحمن الرحیم
دهه دوم محرم را درحالی سپری کردیم که نیمی از سال 98 نیز به پایان رسید و هفته آینده زنگ علم و دانش نیز در سراسر کشور به صدا درمی‌آید و آغوش «مهر» به روی جویندگان دانایی باز می‌شود.
در این هفته سفر رئیس‌جمهور به آنکارا برای شرکت در اجلاس سه‌جانبه روسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه و رایزنی سه کشور درباره مسائل سوریه و تاکید بر تمامیت ارضی و حاکمیت ملی این کشور، از اهمیت زیادی در محافل منطقه‌ای برخوردار بود ضمن آنکه گفتگوهای جداگانه آقای روحانی با اردوغان و پوتین پیرامون روابط دوجانبه بویژه استفاده بیشتر از پول‌های ملی در مبادلات اقتصادی، عزم کشورها را در خوداتکایی و حذف سلطه دلار از معاملات جهانی را نشان داد.
روز سه‌شنبه هفته جاری نیز در آغاز سال تحصیلی حوزه‌های علمیه، رهبر انقلاب در شروع درس خارج فقه خود، طی سخنانی با اشاره به هوشیاری عمیق و تحسین‌برانگیز مردم در مقابل توطئه‌های دشمنان در چهار دهه گذشته، تنها راه علاج مشکلات کشور را تکیه به مردم و جوانان و جدی گرفتن ظرفیت‌های داخلی دانسته و با اشاره به طرح مجدد موضوع مذاکره از جانب آمریکایی‌ها، هدف آنها از ترفند مذاکره را تحمیل خواسته‌های خود و اثبات تاثیرگذاری فشار حداکثری بر ایران خوانده و تاکید کردند: سیاست فشار حداکثری در مقابل ملت ایران پشیزی ارزش ندارد و همه مسئولان جمهوری اسلامی یک‌صدا معتقدند که با آمریکا در هیچ سطحی مذاکره نخواهد شد.


آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به مواضع متفاوت مقام‌های آمریکایی در خصوص مذاکره افزودند: گاهی می‌گویند مذاکره بدون پیش‌شرط، گاهی نیز می‌گویند مذاکره با 12 شرط. اینگونه سخنان یا ناشی از سیاست آشفته آنها است و یا ترفندی برای سردرگم کردن طرف مقابل. البته جمهوری اسلامی سردرگم نمی‌شود، چرا که راه ما روشن است و می‌دانیم چه می‌کنیم.
ایشان هدف آمریکایی‌ها از مذاکره را، نه یافتن راه‌حل عادلانه، بلکه تحمیل خواسته‌های گستاخانه دانستند و گفتند: این حرف را که هدف آمریکا از مذاکره، تحمیل است قبلاً بنده می‌گفتم اما آنها این‌قدر گستاخ شده‌اند که امروز این واقعیت را خودشان هم به زبان می‌آورند.
بررسی تحولات خارجی هفته را با حمله حوثی‌ها به بزرگترین پالایشگاه نفت عربستان آغاز می‌کنیم.
اوایل هفته جاری پالایشگاه نفت «آرامکو»ی عربستان با 10 پهپاد هدف حمله سنگین قرار گرفت. در نتیجه این حمله این پالایشگاه متحمل خسارت و آسیب شدید شد چنانچه خود عربستانی‌ها اعلام کردند بر اثر این حمله، حجم صادرات نفت این کشور پنج میلیون بشکه کاهش یافته است.
گزارش‌ها، این حادثه را شدیدترین حمله به عربستان در طول جنگ یمن عنوان کرده‌اند. عربستانی‌ها برای فرار از رسوایی این شکست، به طرح ادعاها و تبلیغات واهی متوسل شدند. سردمداران ریاض به همراه چند حکومت دنباله‌رو که ناجوانمردانه چهار سال و نیم است که ملت یمن را آماج حملات وحشیانه قرار داده‌اند اکنون که با پاسخ دندان‌شکن مردم یمن مواجه شده‌اند، به فرافکنی روی آورده‌اند.
در این حال، استکبار بین‌المللی که همواره و در هر مناسبتی این رژیم‌ها را دوشیده‌اند، با ادعاهای عربستان، از جمله دخالت جمهوری اسلامی در حملات اخیر، همراهی می‌کنند.
قدرت‌های جهانی که اساس استراتژی آنها بر پایه کسب منافع نامشروع از طریق بحران‌سازی و مداخله در سایر مناطق است به جای اینکه حق مردم یمن را در پاسخ به جنایات عربستان و کشتار هزاران نفر از مردم ویرانی کشورشان به رسمیت بشناسند در حمایت از رژیم متجاوز عربستان، تهدید به جنگ و جنگ‌افروزی می‌کنند. طبق منطق این قدرتها، عربستان و متحدانش در ائتلاف متجاوز باید با توسل به سلاح‌های پیشرفته هر جنایتی را مرتکب شوند ولی یمنی‌ها، نباید حق داشته باشند به این جنایات پاسخ بدهند. ضربه سنگین اخیر حوثی‌ها به متجاوزان، ثابت کرد دوره این منطق استکباری به‌سر آمده است.
دومین موضوع این هفته که در رسانه‌ها بازتاب داشت انتخابات رژیم صهیونیستی و ورود این رژیم به یک دوران بن‌بست سیاسی تازه بود. انتخابات این رژیم درحالی برگزار شد که نتانیاهو نخست‌وزیر فعلی این رژیم برای پیروزی در آن به هر حربه‌ای متوسل شده بود. آخرین ترفند نتانیاهو برای پیروزی در انتخابات، وعده الحاق کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی بود که این مقام صهیونیست با هدف جلب آرای جریان‌های افراطی، آن را مطرح کرد ولی نتیجه نشان داد که این حربه نتانیاهو کارگر نیفتاده است و علی‌رغم هیاهوها به‌ همراه بهره‌برداری نتانیاهو از تمامی امکانات این رژیم، وی نتیجه ضعیفی به دست آورد. بسیاری از ناظران نتیجه انتخابات روز سه‌شنبه را ضربه سیاسی محکم به نتانیاهو از یک سو و آغاز یک دوران بن‌بست سیاسی،‌ ازسوی دیگر دانسته‌اند. ناظران حتی پیش‌بینی کرده‌اند ممکن است رویای تصدی قدرت توسط نتانیاهو به قرار گرفتن وی در پشت میله‌های زندان به‌دلیل فساد گسترده، تبدیل شود.
براساس شمارش آرا، حزب نتانیاهو 32 کرسی به دست آورد و وی برای ادامه حضور در قدرت بایستی بتواند حدنصاب 61 کرسی در یک دولت ائتلافی را دست و پا کند که با توجه به شرایط این رژیم، این امر بسیار بعید به نظر می‌رسد.
سایر اخبار این روزنامه
رئیس کل بانک مرکزی: ایران و روسیه دلار و سوئیفت را دور می‌زنند رهبر انقلاب در مراسم تقدیر از مهمان‌نوازی موکب‌داران عراقی و خادمان راهپیمایی اربعین: دنیای امروز به شدت نیازمند معرفت آزادگی حسینی است در یاداشتی رسمی به سفارت سوئیس هشدار شدید ایران درباره اتهام زنی آمریکا رئیس جمهور در جلسه هیات دولت: به جای اتهام زنی قدرت ملت ها را باور کنید که به پا خاسته اند نتیجه انتخابات؛ بن‌بست سیاسی دیگر در اسرائیل مقامات آمریکایی: ترامپ تمایلی به درگیری نظامی با ایران ندارد پلوسی: دموکرات‌ها قطعا در انتخابات آینده ترامپ را شکست می‌دهند در جلسه هیات دولت به ریاست رئیس جمهور؛ برای تکمیل طرح ریلی چابهار به زاهدان تسهیلات اختصاص یافت تحلیل سیاسی هفته سخنگوی دولت: ساعات کاری ادارات در دو هفته اول مهر شناور می‌شود ترامپ: دستور افزایش تحریم‌ها علیه ایران را صادر کرده‌ام طی حکمی ازسوی محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران صورت گرفت؛ علی اعطا رئیس کمیته ویژه بررسی موضوع تابلوهای مزین به نام شهدا شد رئیس جمهور سه عضو شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری را منصوب کرد