تریدینگ فایندر

فروش صندلی اتوبوس‌ها تکذیب شد اما...

چرا مردم را نگران می‌کنید؟
آفتاب یزد- گروه اجتماعی: روز جمعه گذشته خبری مبنی بر « فروش صندلی اتوبوس‌ها» منتشر شد که با واکنش‌های بسیاری همراه بود. علاوه بر واکنش شهرداری تهران و مدیران شهری که ساعتی بعد ازانتشار خبر ازکانال‌های غیر رسمی مثل توئیتر این موضوع را تکذیب کردند، برخی بر این اعتقاد بودند که طرح‌های شهرداری تهران در سال‌های اخیر صرفا به منظور خالی کردن جیب مردم طراحی می‌شوند و هیچ کارایی دیگری ندارند و طرح ترافیک جدید نیز گواه همین موضوع است. با این حال طرح مذکور تا کنون توسط مدیران شهری تکذیب شده است اما آیا نباید با افراد خاطی که با طرح چنین مسائلی اذهان عمومی را با تشویش رو به رو می‌سازند، برخورد شود؟
>صندلی فروشی به اتوبوس رسید
روز جمعه مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی شهر تهران از فروش ساعتی صندلی اتوبوس‌های پایتخت و راه‌اندازی سامانه‌ای ویژه در این زمینه خبر داده بود. پیمان سنندجی درباره تاثیر گرانی بنزین بر تعداد مسافران اتوبوس گفته بود:« در حال حاضر آمار دقیقی در این زمینه مشخص نشده و در حال بررسی این موضوع هستیم، ولی با توجه به شرایط موجود راهکارهای زیادی پیش‌بینی شده است. یکی از این راهکارها امکان خرید صندلی برای مسیرهای خاص توسط مسافر است که این سیستم DRT نام دارد. به طور مثال مسیر میدان ونک به آزادی در ساعات پیک ترافیک مسافران زیادی دارد ولی در ساعات غیرپیک تعداد مسافران به شدت کاهش می‌یابد. بر همین اساس می‌توانیم برای دو ساعتی که اوج ترافیک است، فروش ساعتی صندلی‌های اتوبوس را انجام دهیم. به طور مثال مسافرین می‌توانند از ساعات 7 تا 7:10 یک‌صندلی برای خود خریداری کنند. سیستمی نیز در این زمینه تهیه شده و امیدواریم در آذرماه راه‌اندازی شود، البته نرخ بلیت این صندلی‌ها کمی بیشتر از اتوبوس‌های معمولی است ولی راهکار مناسبی با توجه به شرایط موجود پیش‌بینی می‌شود.»
تریدینگ فایندر


وی تاکید کرد: «خرید صندلی و رزرو آن سبب می‌شود تا متوجه شویم میزان تقاضا در یک مسیر چه تعداد است و بر همان اساس اتوبوس به تعداد مناسب در زمان خاص پیش‌بینی کنیم. همچنین این موضوع سبب می‌شود که رانندگان اتوبوس‌ مجبور نباشند با سرفاصله کوتاه یا مسافران اندک تردد کنند. برای مسیر نیایش ـ جنت آباد و ونک ـ‌ آزادی در ساعات خاص که مسافران زیادی دارند، فروش صندلی‌های اتوبوس به صورت پایلوت آغاز خواهد شد و مسافران می‌توانند به صورت اینترنتی مشابه اتوبوس‌های بین‌شهری صندلی رزرو کنند. همچنین جهت افزایش ظرفیت اتوبوس‌ها در پایتخت، ساماندهی اتوبوس‌های دربستی که مربوط به سرویس ادارات است را در دستور کار قرار دادیم و براساس بررسی‌ها مسیرهایی مشابه که اتوبوس‌های آن مسافران اندکی دارند، ادغام شده و درواقع همه مسافران با یک اتوبوس جابجا خواهند شد.»
>تکذیب خبر
ساعتی بعد از انتشار این خبر، پیروز حناچی شهردار تهران با انتشار رشته توئیتی به اخبار منتشر شده واکنش نشان داد. او در صفحه شخصی توئیتر خود نوشته بود:« خبر و بحث‌های جانبی مطرح شده درباره فروش صندلی اتوبوس غلط است و موضوعیت ندارد. در تماس با معاون حمل و نقل اکیداً به وی دستور دادم از اجرای هر طرحی که موجب نگرانی شهروندان شود خودداری کند. در شرایط فعلی معیشتی مردم شهرداری تهران همه توان خود را مصروف تسهیل دسترسی ارزان و حداکثری مردم به حمل و نقل عمومی خواهد کرد.»
همچنین روز گذشته حناچی در حاشیه افتتاح فاز اول شهید نجفی رستگار با حضور در جمع خبرنگاران در این باره گفته بود:« اصل خبر اساسا درست نیست و این خبر هم درست منعکس نشده بود، در این شرایط سخت هیچ عقل سلیمی به دنبال فروش صندلی و افزایش کرایه نیست و چیزی که توضیح داده شده بود با خبری که منعکس شده بود متفاوت است. این صحبت در حاشیه یک برنامه در مورد استفاده از ظرفیت‌های استارت‌آپی بیان شده و عنوان شده بود که می‌توان از ظرفیت اتوبوس‌های خصوصی برای تقاضاهای انبوه از طریق اپلیکیشن اقدام کرد و این ربطی به فروش صندلی‌های اتوبوس‌های بخش عمومی ندارد.»
وی در خصوص سوالی در مورد پیگیری وعده دولت مبنی بر تزریق بودجه برای توسعه حمل و نقل عمومی در پی سهمیه بندی بنزین گفت: «هفته گذشته قرار بود جلسه‌ای در مورد توسعه حمل و نقل عمومی با محوریت خرید اتوبوس برگزار شود که برگزار نشد و این در حالیست که برای تامین واگن‌ها نیز دو خط اعتباری در نظر گرفتیم و به نظر می‌رسد از طریق تعمیر و بازسازی و همچنین ورود اتوبوس‌های جدید بتوانیم نسبت به توسعه حمل و نقل عمومی اقدام کنیم که البته به نظر می‌رسد تا هفته آینده بتوانیم گزارشی در این خصوص ارائه کنیم.»
>تکذیب ادعای فروش صندلی اتوبوس‌ها
از زبان معاون شهردار
محسن پورسیدآقایی معاون حمل‌ونقل شهردار نیز روز گذشته با تکذیب خبر فروش صندلی اتوبوس‌ها گفته بود:« هیچ طرحی برای افزایش هیچ‌گونه هزینه‌ای به شهروندانی که از اتوبوس استفاده می‌کنند نداریم و بلیت اتوبوس هم تا پایان امسال ریالی افزایش نخواهد یافت.»
او با بیان اینکه توضیح نامناسب و شیطنت یک خبرگزاری در فضای ملتهب فعلی باعث بدفهمی از یک ایده استارت‌آپی شد، گفت: «اصلا شهرداری قرار نیست چیزی را در خدمات موجود خود تغییر دهد. بلکه یک شرکت خصوصی تقاضای راه‌اندازی یک سیستم اتوبوس‌رانی اینترنتی داده که می‌تواند بخشی از مینی‌بوس‌های نو و احتمالا سرویس‌های دربستی موجود را با استفاده از اپلیکیشن به ظرفیت موجود حمل‌ونقل عمومی اضافه کند. این ایده شبیه کاری است که در تاکسیرانی اینترنتی انجام می‌شود. با این تفاوت که اتوبوس دنبال مسافر نمی‌رود، بلکه در ایستگاه خاص آن‌ها را سوار می‌کند. تعداد مسافر هم حداکثر باید به تعداد صندلی‌های اتوبوس یا مینی‌بوس باشد. بار دیگر تاکید می‌کنم که کسی بیخود نگرانی درست نکند. اتوبوس‌رانی چه خصوصی و چه بی‌آرتی حق ندارد یک ریال به قیمت بلیتش اضافه کند. خطوط موجود اتوبوس‌رانی و صندلی‌ها هم متعلق به همه مردم است و هیچ‌کس حق ندارد چه با پول و چه بدون پول، صندلی اتوبوس‌های فعلی را رزرو یا اختصاصی کند.»
>مطرح کردن این طرح
برای تضعیف مدیریت کشور است
از طرف دیگر رئیس شورای شهر تهران نیز در این باره عنوان کرده است:« بیان ایده فروش صندلی‌های اتوبوس انحرافی است، بیان این گونه طرح‌ها که شرایط اجرای آن هم وجود ندارد موجب تضعیف مدیریت کشور می‌شود.»
محسن‌هاشمی تاکید کرد:« این شیوه حمل و نقلی در شرایطی اجرایی می‌شود که حمل و نقل آن قدر کامل باشد که افراد ثروتمند به استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، دعوت کنیم که به مانند سیستم حمل و نقل بین شهری جایشان را رزرو کنند، اما در اجرای این شیوه باید وضعیت به گونه‌ای مثبت باشد که در اتوبوس کسی نایستد و افراد بتوانند به مانند اتوبوس‌های بین شهری جایشان را در حمل و نقل عمومی رزرو کنند و بر روی صندلی بنشینند. این ایده آن قدر ایده آل است که حتی در کشور‌های پیشرفته هم اجرایی نشده، چرا که خطوط اتوبوس و مترو معمولا به شیوه «انبوه بر» طراحی شده‌اند و به همین دلیل تعداد صندلی‌هایشان کم است و مسافران باید بایستند.»
وی با بیان این که بیان این حرف انحرافی است، گفت:« به نظر می‌رسد که مسئول مربوطه ایده‌آل‌هایی که در ذهنش وجود داشته را بیان کرده است. چرا که این ایده امکان پذیر نیست و زمانی ما می‌توانیم این ایده را در تهران اجرایی کنیم که بیش از ۱۵ هزار اتوبوس یعنی سه برابر ظرفیت کنونی اتوبوس داشته باشیم و به نظر می‌رسد که این ایده برای ۳۰ الی ۴۰ سال آینده و زمانی که درآمد‌های ملی‌مان از مرز ۳۰ هزار میلیارد گذشت می‌توانیم انجام دهیم. بیان این گونه ایده‌ها در سطح جامعه صحیح نیست چرا که افرادی هم وجود دارند که برای تضعیف مدیریت کشور و نه شهر فعال هستند چرا که بیان این موضوعات کشور را تضعیف می‌کنند.
>لزوم برخورد با مدیرانی که قصد پیش فروش
بلیت اتوبوس را دارند
الهام فخاری عضو شورای شهر تهران نیز با انتشار پیامی در صفحه شخصی خود در توئیتر به خبر پیش فروش بلیت اتوبوس از سوی شرکت واحد اتوبوسرانی واکنش نشان داده و نوشته است: «مصاحبه‌ای در مورد ایده فروش و رزرو صندلی اتوبوس خبری شده. مطرح کردن خبر ایده یا طرح‌هایی که به حق همگان به شهر مربوط است بدون آنکه در شورا (نهاد سیاست‌گذار و ناظر) مطرح و تایید شده باشد آن هم در این شرایط دشوار مردم، جای تامل، برخورد و بازخواست فوری دارد.»
>با هر گونه صندلی فروشی بدون هماهنگی
به شدت برخورد خواهد شد
این در حالی است که انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران در توئیتر نوشته است: «هر گونه ارائه طرح صندلی فروشی از سوی سازمان اتوبوسرانی تهران بدون هماهنگی با فرمانداری تهران، شورای شهر و هیات تطبیق مصوبات غیرقانونی بوده و با متخلفین در هر جایگاهی به شدت برخورد خواهد شد.»
>شورا مجوزی برای فروش صندلی اتوبوس
به شهرداری نداده است
علی اعطاء سخنگوی شورای شهر تهران نیز در رابطه با این مسئله گفته بود:« شورا مجوزی برای فروش صندلی‌های اتوبوس به شهرداری نداده است. دوای درد حمل و نقل تهران فروشی کردن صندلی‌های اتوبوس نیست بلکه توسعه ناوگان است. مسئولین شهری طرح‌هایی مطرح نکنند که تبعیض و نابرابری را در ذهن متبادر می‌کند.»
مطرح کردن چنین طرحی اذهان عمومی را با تشویش رو به رو ساخته است و از آن جایی که به گفته محسن‌هاشمی بیان این حرف انحرافی است و اعضای شورای شهر نیز خواستار بازخواست فوری مسببین این امر هستند، باید منتظر ماند و دید آیا برخوردی با مطرح کنندگان این طرح صورت خواهد گرفت؟
تریدینگ فایندر