تریدینگ فایندر

کدام بوکسور به صورت خود مشت می‌زند؟

آفتاب یزد ـ رضا بردستانی: «هیچ بوکسوری به صورت خودش مشت نمی‌کوبد!» این عین تحلیلی است که محسن جلیلوند در واکنش به توئیت امیرعبداللهیان در گفت‌وگو با آفتاب یزد ارائه می‌دهد.
این کارشناس روابط بین‌الملل با عجیب خواندن این اظهارنظر از سوی امیر عبداللهیان به عنوان فردی که ناآشنا به امور دیپلماتیک و فضای سیاسی جهان نیست و با تاکید بر این مسئله که خود محسن جلیلوند هم از مدافعان و پیروان «تئوری توطئه» است(!) ادامه می‌دهد: «وقتی می‌خواهیم نبرد بیولوژیک را معنا کنیم باید به آثار و تبعات آن نیز توجه داشته باشیم مگر آن که اعتقاد داشته باشیم آمریکایی‌ها در یک رفتار غیر معمول؛ به صورت خودشان مشت کوبیده‌اند که از نظر من بسیار بعید به نظر می‌رسد!»
> ویروس کرونا از کجا آمده است؟
کروناویروس‌ها خانواده بزرگی از ویروس‌ها و زیر مجموعه کروناویریده هستند که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری‌های شدیدتری همچون سارس، مرس و کووید ۱۹ را شامل می‌شود. کروناویروس‌ها در سال ۱۹۶۵ کشف شدند و مطالعه بر روی آن‌ها به‌طور مداوم تا اواسط دهه ۱۹۸۰ ادامه داشت. این ویروس به طور طبیعی در پستانداران و پرندگان شیوع پیدا می‌کند، با این حال تاکنون هفت کروناویروس انسانی کشف شده‌است. آخرین نوع آن ها، در دسامبر ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین با همه‌گیری در انسان شیوع پیدا کرد. ویروس‌های تازه‌ای که کشف شده‌اند، معمولا از حیوان به انسان منتقل شده‌اند.
تریدینگ فایندر


ویروس سارس اول در خفاش شروع شد و بعد به نوعی راسو که در ایران به نام "گربه زباد" (civecat) شناخته می‌شود، منتقل شد و بعد هم به انسان رسید. از سال ۲۰۱۴ تا کنون که ویروس مرس/ سندرم نارسایی تنفسی خاورمیانه (Middle Easrespiratory syndrome coronavirus)/ در خاورمیانه موجب مرگ ۸۵۸ نفر از ۲۴۹۴ بیمار مبتلا شد، از شتر به انسان رسیده بود.
محل انتقال ویروس کرونای جدید بازار غذای دریایی در شهر ووهان اعلام شده است، با اینکه پستانداران دریایی مانند نهنگ سفید می‌توانند ناقل این ویروس باشند اما احتمال اینکه این ویروس از حیوانات زنده دیگر این بازار مثل مرغ، خفاش، خرگوش و مار منتقل شده باشد بیشتر است.
> موضع‌گیری امیرعبداللهیان
به تازگی حسین امیرعبداللهیان دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی، با انتشار پستی در صفحه توییتر خود اعلام کرد که احتمال دارد ویروس کرونا توطئه‌ای از سوی دولت آمریکا برای جهانیان باشد که به کشور خودشان نیز سرایت کرده است. متن پست وی به این شرح است:« شاید سال‌ها بعد، روشن و افشاء شود که کرونا ویروس، جنگ بیولوژیک کاخ سفید علیه رقبای بزرگ جهانی آمریکا (چین و روسیه) بوده که علاوه بر بخش‌هایی از جهان، به مردم آمریکا هم سرایت کرد.»
این ادعا بدان معنا است که:« بعید نیست رئیس جمهوری آمریکا در شرایطی که دشمنی شدیدی نسبت به چین دارد و آمریکا در رقابت اقتصادی در مقابل چینی‌ها کم آورده تصمیم گرفته چنین ویروسی را در چین پخش کند تا هم از نظر انسانی و هم از نظر اقتصادی ضربه مهلکی به چین بزند. رای این تحلیل، شاهد مثال آمریکایی نیز وجود دارد!
«ویلبور راس» وزیر بازرگانی آمریکا در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز به نقش ایالات متحده در شیوع این بیماری در چین اذعان کرده می‌گوید:« شیوع کرونا در چین می‌تواند بازگشت مشاغل به ایالات متحده را تسهیل کند.» امروزه چین که بزرگترین تولید‌کننده و مصرف‌کننده کالا در جهان می‌باشد با نوعی تحریم بین‌المللی مواجه شده و بسیاری از کشورهای جهان این کشور را قرنطینه کرده‌اند از قطع پرواز هایشان به چین گرفته تا متوقف کردن رفت و آمدها و حتی جلوگیری از سفر توریست‌های چینی و یا حتی متوقف کردن تردد کشتی‌های باری به چین! اما ماجرا ابعاد دیگری نیز دارد!
> موضع شفاف سفیر چین در ایران
خبرگزاری تسنیم، 13 بهمن ـ یک ماه قبل ـ در مصاحبه‌ای با سفیر چین به این موضوع نیز پرداخته و پرسیده: «در ادامه سوالی که پرسیده شد یک بحثی در رسانه‌ها مطرح شده بود که البته تکذیب هم شد، بحث حمله بیولوژیک بود که احتمالاً از ویروس‌هایی باشد که در آزمایشگاه‌های خاص برای منظورهای خاصی ایجاد شده باشد، همین باعث ایجاد ترس و وحشت علیه چین شد و در رسانه‌ها به آن پرداخته و سپس تکذیب هم شد، آقای سفیر این موضوع را چطور ارزیابی می‌کنند؟» که سفیر چین ضمن شایعه خواندن این ادعا پاسخ می‌دهد:
«بله، من هم شایعه‌ای مثل این را در فضای مجازی دیدم که البته هیچ گزارش علمی در این باره ندیدم. خودم طرفدار علم هستم و یک گزارش انگلیسی راجع به شیوع این ویروس خواندم که به شما می‌دهم. برای این ویروس باید از گزارش‌های حرفه‌ای استفاده کرد. شاید در آینده شما بتوانید از این مطالب درباره شیوع این ویروس
استفاده کنید.»
> آمریکایی‌ها باید مدعی باشند نه چینی ها!
در کنار این موضوعات اما محسن جلیلوند کارشناس روابط بین‌الملل ارزیابی دقیق‌تری به ما می‌دهد: «امروزه بیشتر از 70 کشور جهان با مسئله و معضلی به نام «کروناویروس» دست و پنجه نرم می‌کنند که شاید به زودی این عدد به 100کشور نیز برسد در کنار این باید به یک مسئله ی مهم‌تر نیز توجه داشته باشیم و آن این که؛ اقتصاد آمریکا یک اقتصاد جهانی است و می‌تواند متاثر از بسیاری از اتفاقاتی باشد که در سرتاسر جهان رخ می‌دهد. همین حالا هم اقتصاد آمریکا متضرر شده است زیرا بسیاری از سرمایه‌گذاری‌های آمریکایی‌ها در چین دچار ضرر و زیان شدید شده است.»
جلیلوند ادامه می‌دهد:« اگر از همه ی جوانب مسئله بگذریم حداقل نمی‌توانیم به سقوط ارزش سهام در آمریکا نیز از منظر تئوری توطئه نگاه کنیم که مثلا آمریکایی دست به کاری بزنند که سهام آن‌ها 10درصد افت ارزش داشته باشد! مسئله‌ای که حداقل نظیر آن را در سال 2008 دیدیم و سقوط «ده درصد»ی سهام در آمریکا به طور قطع سیاستمداران آمریکایی را دچار زحمت فراوان خواهد کرد آن هم در صورتی که ترامپ بارها و بارها شعار بهبود اقتصاد آمریکا را مطرح کرده است.»
این کارشناس روابط بین‌الملل با ذکر این مسئله که، اگر بحث بر سر اعتراض و ادعا است این آمریکایی‌ها هستند که باید اعتراض کنند و نه چینی ها؛ ادامه می‌دهد:«ادامه ی وضع موجود می‌تواند شرایط بدی را در هنگامه انتخابات ریاست جمهوری امریکا پیش روی ترامپ و جمهوری خواهان قرار دهد زیرا با شیوع روافزون این مسئله، قطعاً زیان‌های بیشتری متوجه اقتصاد آمریکا خواهد شد.»
خبرهای غیررسمی حکایت از خرید سهام سقوط کرده ی بازار سهام امریکا از سوی چینی‌ها دارد. بحث غیررسمی است که شنیده شده و بی‌ارتباط به توضیحات محسن جلیلوند نیست پس اگر صد در صد موافق «تئوری توطئه» نیز باشیم قطعاً باید به این مهم بیندیشیم که آمریکا هیچ‌گاه برای ضربه زدن به اقتصاد چین خودش را در معرض اینچنین ریسک خطرناکی قرار نخواهد داد!
هر چند به نظر نمی‌رسد پای آمریکا در میان باشد اما اگر باشد هم معنایی جز حماقت ندارد.
توئیت یک نماینده مجلس: کرونا حمله بیولوژیک آمریکا و اسرائیل است
رئیس فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی شیوع «کرونا» را نوعی حمله «بیولوژیک» از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی دانست. غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «روند همه گیر شدن ویروس کرونا در سایه تحریم ظالمانه عادی نیست و آن را نوعی حمله بیولوژیک از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی می‌دانم. پیشنهاد کمک دارویی مایک پمپئو به ایران مضحک و خنده‌دار و موذیانه است. اگر آمریکا صادق است که نیست! در گام اول تحریم دارویی ایران برداشته شود.»/ایسنا
تریدینگ فایندر