وزیر بهداشت اعلام کرد افزایش 2.5 برابری صادرات و کاهش 500 میلیون دلاری واردات دارو دردولت یازدهم

وزیر بهداشت گفت: در دولت تدبیر و امید با وجود افزایش مصرف دارو، واردات دارو به میزان 500 میلیون دلار کاهش یافته و صادرات نیز 2.5 برابر افزایش داشته است.
دکتر قاضی زاده هاشمی دیروز در مراسم افتتاح 11 پروژه عمرانی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: با اجرایی شدن طرح تحول نظام سلامت 11 میلیون نفر رایگان زیرپوشش خدمات بیمه‌ای قرار گرفته‌اند و 12 هزار پزشک متخصص در بدنه درمانی کشور استخدام شده‌اند.
وی اضافه کرد: در این دولت به اندازه 20 سال قبل تخت بیمارستانی به مراکز درمانی کشور اضافه شده و تولید دارو که قبلا 60 درصد میزان مورد نیاز کشور بود امروز با اجرای طرح تحول نظام سلامت و توجه دولت به بخش تولیدات دارویی 70 درصد از میزان مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود.
وی با اشاره به مشکلات حوزه سلامت کشور در دوره تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی گفت: در آن دوران کشور برای واکسیناسیون کودکان واکسن نداشت و نشریات بین‌المللی مقالات علمی پژوهشگران و محققان ایران را چاپ نمی‌کردند اما هم اکنون کشور ایران توانسته است رتبه 16 جهانی و اول خاورمیانه را در بخش علمی کسب کند.


وزیر بهداشت افزود: خدمات تحول سلامت معطوف به تمام استان‌های کشور بوده و هزینه 10 هزار میلیارد ریالی پس از اجرای طرح تحول سلامت در کردستان از جمله این توازن است.
وی با اشاره به اینکه پس از اجرای طرح تحول سلامت تخت‌های بیمارستانی کردستان افزایش یافته افزود: در ابتدای دولت تدبیر و امید یک هزار 700 تخت بیمارستانی در کردستان وجود داشت و پس از اجرای تحول سلامت دولت یک هزار و 200 تخت بیمارستانی در این استان ایجاد کرده و هم اکنون تعداد تخت‌ها به 2 هزار و 900 مورد رسیده است.
وی افزود: قبلا تنها 40 درصد از مراکز درمانی استان پزشک داشتند اما اکنون پزشکان در 100 درصد مراکز درمانی استان مستقر شده است.
وزیر بهداشت گفت: کردستان سرزمین فرهنگ و زیبایی‌ها بوده و مردمان این قوم ؛فداکاری‌های زیادی برای تمدن کهن ایرانی انجام داده‌اند.
به گفته وی، با توجه به اینکه کردستان دارای منابع غنی بوده همواره مورد تهاجم دشمنان قرار گرفته و کُردها نیز همیشه در مقابل هجوم دشمنان و دفاع از ایران ایستادگی کرده‌اند.
دکتر هاشمی با اشاره به سفر روز گذشته خود به استان سیستان و بلوچستان گفت: در این سفر 171 طرح در حوزه نظام سلامت در یکی از محروم‌ترین نقاط کشور به بهره‌برداری رسیده و در منطقه‌ای که 27 پزشک بیشتر نداشت تعداد پزشکان آن اکنون به 150 مورد رسیده است.
وی افزود: طبق تحقیقات انجام شده پس از اجرای طرح تحول نوین سلامت هیچ کودکی مبتلا به بیماری سرطان به علت فقر جان خود را از دست نداده است.
به گفته وی، در دولت قبل سالانه 700 هزار نفر در کشور به زیر خط فقر می‌افتادند که با اجرای طرح تحول سلامت این تعداد کاهش چشمگیری داشته و بیماران به غیر از رنج بیمار‌داری درد دیگری ندارند.
وی افزود: اگر در دولت‌های قبل نیز مانند دولت تدبیر و امید برای ارتقای شاخص‌های سلامت هزینه می‌شد اکنون کشور ما از لحاظ شاخص‌های سلامت جز کشورهای برتر جهان بود.
وزیر بهداشت دیروز در سفری یک روزه به کردستان، 11 پروژه عمرانی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به ارزش 140 میلیارد ریال را افتتاح کرد.
افتتاح سالن امتحانات دانشکده‌های پزشکی و بهداشت، افتتاح سالن مهارت‌های بالینی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، آزمایشگاه و مرکز مهارت‌های بالینی دانشکده پیراپزشکی و مرکز سلامت، از جمله برنامه‌های سفر دکتر قاضی زاده هاشمی به کردستان بود.
بهره‌برداری از پژوهشکده سلامت در حوزه پژوهش، افتتاح کلینیک ویژه شهرستان بانه، به بهره‌برداری رسیدن درمانگاه، سایت اداری و ورودی مرکز پزشکی توحید سنندج، از دیگر برنامه‌های سفر یک روزه وزیر بهداشت بود.
*تولید داخلی 320 قلم داروی وابسته به خارج در دولت یازدهم
معاون کل وزارت بهداشت هم در جشنواره گرامیداشت سومین سال اجرای طرح تحول نظام سلامت در ساری گفت که اکنون 320 قلم دارو که در دولت نهم و دهم با ارز از خارج کشور تامین می‌شد، در داخل تولید می‌شود.
دکتر ایرج حریرچی افزود: تا پیش از روی کار آمدن دولت یازدهم در سال 92 حدود 350 قلم داروی مورد نیاز کشور از خارج تامین می‌شد.
وی ادامه داد: با برنامه ریزی وزارت بهداشت و حمایت دولت سلامت محور یازدهم، اکنون تنها 30 قلم داروی مورد نیاز بیماران از خارج کشور تامین و در اختیار داروخانه‌ها و مراکز درمانی قرار داده می‌شود.
معاون وزیر بهداشت گفت که دولت یازدهم با داخلی کردن تولید 320 قلم داروی مورد نیاز کشور، در این مدت یک میلیارد و 250 میلیون دلار صرفه جویی ارزی به ارمغان آورده است.
حریرچی همچنین از افزایش 44 درصدی تولید داخلی تجهیزات پزشکی در کشور خبر داد.
وی گفت: تا پیش از آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید یکهزار و 480 قلم تجهیزات پزشکی در داخل کشور تولید می‌شد که هم اکنون به 2 هزار و 130 قلم رسیده است.
وی افزود: علاوه بر افزایش 44 درصدی تولید، قیمت تجهیزات پزشکی هم در مقایسه با دوره فعالیت قبل 40 درصد نسبت به دولت قبلی کاهش یافته است.
معاون وزیر بهداشت گفت که در دولت یازدهم سرانه بیمه روستایی از 20 هزار تومان در دولت نهم و دهم به حدود یکصد هزار تومان در دولت یازدهم افزایش یافت.
وی افزود: در این دولت چهار هزار و 100 روستا از داروخانه، 2 هزار و 700 روستا از آزمایشگاه و یکهزار و 750 روستا از مرکز رادیولوژی برخوردار شدند.
معاون وزیر بهداشت گفت که تا پیش از دولت تدبیر و امید 58 درصد از هزینه درمان از جیب بیماران و خانواده‌های آنان پرداخت می‌شد که با اجرای طرح تحول نظام سلامت این پرداختی به کمتر از 10 درصد رسید.
وی افزود: دولت تاکنون 104 هزار میلیارد تومان برای درمان بیماران از محل طرح تحول نظام سلامت هزینه کرده است.
او توضیح داد: در مجموع با روی کارآمدن دولت یازدهم 57 هزار میلیارد تومان هزینه درمان را که باید از جیب مردم پرداخت می‌شد، دولت تقبل کرد.
حریرچی گفت: براساس آمار تا پیش از اجرای طرح تحول نظام سلامت حدود سه درصد از جمعیت کشور یعنی هر از هر 33 نفر، یک نفر به دلیل هزینه‌های بالا درمانی، تمام زندگی خود را از دست می‌داد.
وی افزود: اجرای طرح تحول باعث شده تا هیچ مریضی به دلیل نداشتن هزینه درمان روی زمین نماند و تمام هزینه‌ها از جیب دولت تامین می‌شود.
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین گفت که تا قبل از روی کارآمدن دولت یازدهم 12.5 درصد از جمعیت کشور معادل 10 میلیون نفر از داشتن هرگونه دفترچه درمانی بی‌بهره بودند و این جمعیت در دولت یازدهم زیر چتر بیمه رایگان قرار گرفتند.
وی 13 برابر شدن آمار تخت‌های بیمارستانی در دولت یازدهم در مقایسه با دولت نهم و دهم را از دیگر دستاوردهای سه و نیم گذشته در زمینه بهداشت و درمان برشمرد.
حریرچی اظهار داشت: در این دولت تاکنون 23 هزار تخت بیمارستانی در کشور تجهیز شد و این در حالیست که در دولت گذشته در سال یکهزار 300 تخت بیمارستانی تهیه و نصب می‌شد.
وی گفت که در این دولت یکهزار و 800 تخت ال‌ای دی زایمان طبیعی، یک هزار تخت روانپزشکی برای نخستین بار در کشور و 2 هزار و 285 تخت‌ای سی یو احداث شد.
معاون وزیر بهداشت گفت که در دولت یازدهم سالانه هشت هزار میلیارد ریال برای اجرای طرح‌های عمرانی، بهداشتی و درمانی اعتبار اختصاص یافت.
حریرچی افزود: این درحالیست که در دولت نهم و دهم در سال 200 میلیارد ریال اعتبار برای این بخش اختصاص یافت.
سایر اخبار این روزنامه
وزیر بهداشت اعلام کرد افزایش 2.5 برابری صادرات و کاهش 500 میلیون دلاری واردات دارو دردولت یازدهم آیت‌الله نوری همدانی: نامزدی که دیگر رقبا را تخریب کند اصلح نیست حضرت آیت‌الله مظاهری در خصوص هیچ یک از نامزد‌های ریاست جمهوری اظهارنظر نداشتند ملت، روحانی و انتخابات دکتر ظریف: چارچوب‌های اقدام سند 2030، الزام آور نیست پیشنهاد زنگنه به یکی از کاندیداهای ریاست‌جمهوری دارایی‌هایمان را معاوضه کنیم! وزیر اقتصاد: شهرداری 1670 میلیارد تومان بدهی معوق مالیاتی دارد میرسلیم: این قدر بی‌عقل نیستم که حرف از سه برابر کردن یارانه‌ها بزنم رهبر معظم انقلاب اسلامی در مراسم دانش‌آموختگی دانشجویان افسری و تربیت پاسداری دانشگاه امام حسین(ع): نامزدهای ریاست جمهوری بگویند اولویتشان اقتصاد و معیشت است رئیس جمهور در دیدار با 170 نماینده مجلس حامی دولت: باید همه توانمان را برای حضور حداکثری مردم در انتخابات به کار گیریم تحلیل سیاسی هفته رئیس سازمان غذا و دارو: تولید دارو در کشور طی دولت یازدهم به 70 درصد رسید رئیس مرکز نظام ایمنی هسته ای: هدف از تاسیس مرکز ایمنی هسته‌ای پشتیبانی فنی از مرکز نظام ایمنی هسته‌ای ایران است پیام تبریک ظریف به اسماعیل هنیه و تاکید بر تداوم حمایت ایران از مقاومت ملت فلسطین پیام تبریک دکتر روحانی به مناسبت بیست‌و‌پنجمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قرقیزستان دستور معاون اول رئیس جمهور براى کمک به سیل زدگان استان چهار محال و بختیارى