کهنه جمهوری‌خواهان در خدمت «بایدن»

علاوه بر سرمایه‌گذاری رقبای انتخابات ریاست جمهوری بر ایالت‌های اصلی رقابت، باراک اوباما و جمع زیادی از مقامات دولت جورج دابلیو بوش هم برای حمایت از بایدن وارد عمل شده‌اند.
تازه‌ترین خبر انتخاباتی آمریکا برنامه باراک اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا در گردهمایی تبلیغاتی هفته آینده جو بایدن نامزد دموکرات‌ها در فیلادلفیا بود.اوباما برای نخستین رویداد حضوری خود در سال ۲۰۲۰، روز چهارشنبه در فیلادلفیا  بزرگترین شهر ایالت تاثیرگذار پنسیلوانیا حضور خواهد یافت تا از شهرت و محبوبیت خود برای حمایت از بایدن-هریس استفاده کند. پنسیلوانیا که در حال حاضر فرمانداری دموکرات اما نمایندگان کنگره آن جمهوریخواه هستند، ۲۰ رای الکترال در انتخابات دارد که می‌تواند در سرنوشت انتخابات با توجه به اینکه یکی از ایالت‌های منطقه رقابتی است، اثر جدی داشته باشد. اوباما-بایدن در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۶ در این ایالت به پیروزی رسیدند و ترامپ در ۲۰۱۶ با اختلاف اندکی از هیلاری کلینتون پیشی گرفت.نظرسنجی‌های فعلی گویای آن است که بایدن در این ایالت با ۴۹.۹ درصد از ترامپ با ۴۴.۳ درصد پیشی دارد.
حضور اوباما در پنسیلوانیا و شهر فیلادلفیا می‌تواند نشانه این باشد که این ایالت تا چه حد برای پیروزی بایدن، اهمیت دارد، ضمن اینکه اوباما فرصتی خواهد یافت تا به سه سال اظهارات و حملات متعدد ترامپ نسبت به دولت خود، پاسخ دهد یا عملکرد جانشین خود را زیر سوال ببرد. اوباما پیش از این هم گفته بود ترامپ برای بازیگری جدی در صحنه بین‌المللی «از صبر و تمرکز» برخوردار نیست.
بایدن در میشیگان، ترامپ و پنس در سه ایالت


کارزار مبارزات انتخاباتی میان دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواه و جو بایدن نامزد دموکرات‌ها با برگزاری گردهمایی انتخاباتی ترامپ در فلوریدا، مایک پنس همتای انتخاباتی او در کارولینای شمالی ادامه یافت. جو بایدن هم به میشیگان رفت و انتقاد گسترده‌ای را علیه عملکرد ترامپ در مهار کرونا و تلاش وی برای لغو قانون مراقبت بهداشتی به صرفه موسوم به اوباماکر ابراز کرد.
دموکرات‌ها در تلاشند تا با تشکیل ائتلافی از رای‌دهندگان آفریقایی‌تبار و رای‌دهندگان حومه و نواحی روستایی بتوانند بر ترامپ که در سال ۲۰۱۶ به سختی در میشیگان به پیروزی رسید،(۴۷.۵ در برابر ۴۷.۳) فائق آیند و ۱۶ رای الکترال این ایالت را از آن خود سازند.نظرسنجی‌های فعلی از برتری ۵۰.۱ درصدی بایدن نسبت به ۴۲.۹ درصدی ترامپ حکایت دارند. ترامپ علاوه بر فلوریدا به جورجیا هم رفت و در جمع هواداران خود علیه بایدن و سیاست‌های دموکرات‌ها با همان ادبیاتی که در سایر ایالت‌ها صحبت کرده بود، حرف زد. وی بار دیگر از ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی دفاع کرد و خروج از برجام را دستاورد خود دانست. اما کامالا هریس معاون انتخاباتی بایدن به دلیل ابتلای ۲ نفر از اطرافیانش به کرونا، اقدام احتیاطی پیش گرفت و در گردهمایی شرکت نکرد. وی روزهای گذشته هم برای شرکت در جلسات بررسی صلاحیت امی برت قاضی پیشنهادی ترامپ برای دیوان عالی آمریکا، در واشنگتن مانده بود.
تغییر اقلیمی محور مناظره بعدی
بر اساس آنچه که رسانه‌هایی همچون واشنگتن‌پست اعلام کرده‌اند، مناظره بعدی ترامپ- بایدن که تنها مناظره باقی‌مانده این دو نامزد ریاست جمهوری خواهد بود، به موضوعاتی همچون تغییرات اقلیمی، کرونا، امنیت ملی، تبعیض‌نژادی، مدیریت و خانواده آمریکایی اختصاص دارد. از آنجا که دانشمندان پیش‌بینی کرده‌اند که ۲۰۲۰ گرم‌ترین سال ثبت شده خواهد بود، کمیسیون مناظره‌ انتخاباتی ریاست جمهوری، ۱۵ دقیقه برای این موضوع اختصاص داده است که بیشترین زمان در نظر گرفته شده برای یک موضوع در مناظرات محسوب می‌شود. در نخستین مناظره هم سوالی درباره تغییرات اقلیمی مطرح شد اما ترامپ آتش سوزی در کالیفرنیا و اورگان را به مدیریت جنگل گره زد. اما بایدن به صراحت گفت به توافق پاریس بازخواهد گشت.
جدال بر سر شبکه‌های اجتماعی
اگرچه موضوع رسانه‌های اجتماعی در انتخابات یک مساله همیشگی است و در سال ۲۰۱۶ هم سوء استفاده از فیس بوک برای تاثیرگذاری در آرای مردمی مطرح شد اما با فیلتر شدن گزارش نیویورک پست ارگان دست راستی آمریکا علیه‌هانتر بایدن فرزند جو بایدن، بار دیگر مساله دخالت در انتخابات داغ شد. در حالی که ۱۸ روز تا ۱۳ آبان ماه و پایان رای‌گیری در آمریکا باقی است، کمسیون ارتباطات فدرال( اف سی سی) اعلام کرد که ممکن است به دنبال تنظیم مقررات شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی باشد. این خبر منتقدانی را هم به دنبال داشت چرا که بر این عقیده هستند اقدام این کمیسیون متاثر از فشار کاخ سفید است و آن را نوعی دخالت سیاسی اف سی سی نامیده‌اند.
تحریک نوستالژی جمهوریخواهان
برخلاف اوباما، جورج دبلیو بوش هنوز به صورت رسمی وارد مسایل انتخابات ریاست جمهوری نشده است اما دستیاران گذشته دولت وی در حمایت از بایدن همکاری کرده‌اند.
یک آگهی جدید از این گروه «۴۳ عضو دولت پیشین برای بایدن» تحت عنوان «تیم ۴۶» توسط کارزار انتخاباتی بایدن منتشر شده است که با مونتاژ نامزدهای قبلی ریاست جمهوری دموکرات از جیمی کارتر تا هیلاری کلینتون آغاز می‌شود و روای می‌گوید «بیشتر ما هرگز در زندگی خود به دموکرات رای ندادیم، هرگز به آن فکر نکرده‌ایم.» سپس راوی ادامه می‌دهد همه آنها جمهوریخواه مادام‌العمر هستند، اما ابتدا آمریکایی هستند.
در حالی که تصاویر بوش در لحظات مهم ریاست جمهوری به نمایش در می‌آید، راوی می‌گوید: ما شخصیت، تجربه و صریحا همدلی لازم را برای رهبری درک می‌کنیم ، زیرا ما آن را از نزدیک دیده‌ایم. همه ما با رئیس جمهوری چهل و سوم کار کردیم. این آگهی با اعلام حمایت از بایدن پایان می‌یابد. گروه اعضای دولت بوش ادعا می‌کند که ۵۰۰ کارمند دولت بوش وعده داده‌اند به بایدن رای دهند که از جمله هفت عضو کابینه این رئیس جمهوری جمهوریخواه هستند که بایدن را تایید کرده‌اند و چهار نفر که این کار را به صورت خصوصی انجام داده‌اند. این فعالیت تبلیغاتی دیجیتالی برای هدف قرار دادن رای‌دهندگان حزب دموکراتیک در ایالات دارای نوسان و تحریک نوستالژی برخی از جمهوری خواهان و استقلال طلبان در دوره بوش، در نظر گرفته شده است.