آغاز واکسیناسیون کرونا در کشور قبل از ۲۲ بهمن

وزیر بهداشت ابراز امیدواری کرد که قبل از ۲۲ بهمن واکسیناسیون کرونا در کشور طبق اولویت‌بندی صورت گرفته، آغاز شود.به گزارش ایسنا، دکتر سعید نمکی درباره اقدامات انجام شده برای واردات واکسن کرونا به کشور، گفت: امیدوارم قبل از ۲۲ بهمن و طبق مصوبه اولویت بندی شده، واکسیناسیون را در گروه‌ها شروع کنیم. اما تا زمانی که مطمئن ترین و بی‌خطرترین واکسن را نتوانیم به کشور وارد کنیم، این کار را انجام نمی‌دهیم؛ چانه زنی‌های ما به دلیل این است که موثرترین واکسن را وارد کشور کنیم. وی افزود: علاوه بر آن، درباره واکسن کووکس سازمان جهانی بهداشت نیز  قرار بر این بوده از فوریه توزیعش در کشورهای هدف از جمله کشور ما شروع شود.وی همچنین درباره واکسن کرونا تولید داخل گفت: تست واکسن ایرانی ما در مجموعه برکت مراحل بعدی را سپری کرد. واکسن مجموعه موسسه رازی هم اجازه تست بالینی گرفت و هفته آینده از شروع اولین فاز واکسن ساخت داخل در رازی رونمایی می‌شود.وزیر بهداشت درباره واکسن کرونا تولید مشترک ایران و کوبا نیز گفت: این مجموعه که با انتقال دانش فنی در کوبا و در انستیتو پاستور در حال انجام است، فاز دوم مطالعه بالینی را در کشور کوبا طی می‌کند و فاز سوم را در آینده نزدیک و با انتقال دانش فنی و با نام پاستور در کشور آغاز می‌کنیم. 
امیدواریم مصرف این واکسن تولید مشترک را در اواسط بهار داشته باشیم.وزیر بهداشت همچنین درباره ویروس جهش یافته انگلیسی در کشور نیز گفت: بعد از آن پنج مورد که پیش از این اعلام کرده بودم، یک مورد دیگر که یک هموطن که از انگلیس بازگشته بود و در یکی از بیمارستان‌های دولتی تحت نظر بود، شناسایی شد. اطرافیان وی هم تحت کنترل و رصد قرارگرفتند. حال همه این موارد خوب است و بعد از آن هم گزارش مورد جدیدی نداریم.نمکی از رصدخانه طرح بسیج ملی مقابله با کرونا، گفت: متاسفانه در هفته جاری وضعیت جهان وضعیت اسفناکی بود و تعداد مرگ و میرهای ناشی از این بیماری بسیار بالا بود. باز رتبه اول مرگ و میر مربوط به آمریکا بود و بعد از آن کشورهای دیگر در رتبه‌های بعدی بودند. وزیر بهداشت افزود: با مقایسه پیک سوم کرونا در کشور در مقایسه با پیک اول و دوم می‌بینیم که این پیک بلندتر است و گرفتار کننده تر است. اگر پیک دوم و اول را ببینید میزان کاهش پیک و سرعت آن نسبت به پیک سوم حاکی از نزول صاف ناگهانی پیک سوم است که نشان دهنده مدیریت خوب بیماری است. این ناشی از تجربه ما در مجموعه نظام سلامت است و همچنین در کنار هم قرار گرفتن تمام نیروها از جمله وزیر کشور، تیم استانداری، هلال احمر، عزیزان سازمان بسیج و ... است.نمکی ادامه داد: امروز ۱۰ نقطه قرمز در استان مازندران داریم. هفته گذشته به این استان سفر کردم و امروز اول بهمن ماه این مژده را به مردم می‌دهم که با همت استاندار محترم، رئیس دانشگاه علوم پزشکی، عزیزان ما در بسیج و ... این ۱۰ نقطه قرمز استان مازندران دارد به سمت و سوی رنگ نارنجی پیش می‌رود. عین گرفتاری‌هایی که در آتش سوزی جنگل‌های هیرکانی در خطه شمال پیدا می‌کنیم، در مورد کرونا هم به دلیل پیوستگی جمعیتی که در این خطه وجود دارد، این موضوع را شاهد بودیم. اما این اتفاق در آنجا با تیزهوشی دوستانمان نیفتاد و امروز شاهد کاهش بیماری در نقاط شمالی هستیم. در کل کشور ۱۰ شهر قرمز، ۲۳ شهر نارنجی، ۱۶۴ شهر زرد و ۲۵۱ شهر آبی داریم.وی تصریح کرد: نظام سلامت، سازمان بسیج، هلال احمر و سایر سازمان‌های مردم نهاد با ما همکاری داشتند. در بعد نظارتی در قالب۱۲ هزار تیم با حدود ۴۳ هزار نیرو با ما همکاری داشتند. 
در تیم مراقبت در منزل همکاران بخش سلامت و بسیج در قالب ۴۰۰۰ تیم و ۱۰ هزار نفر با ما همکاری داشتند. در  رهگیری افراد مثبت و مبتلا همکاری ۳۱ درصد از همکاران بخش سلامت و ۲۹ درصد عزیزان بسیج و بقیه دستگاه‌ها را شاهد هستیم‌.
وزیر بهداشت در ادامه صحبتهایش درباره رعایت پروتکل‌ها اظهار کرد: گرچه هنوز مردم همکاری خوبی دارند اما افت رعایت را در برخی مناطق به دلیل عادی انگاری داریم، هنوز رعایت پروتکل‌ها در رنج بالاتر از ۹۰ درصد در متوسط کشوری نرسیده است.وی با گلایه از کسانی که تقاضاهای وزارت بهداشت برای رعایت پروتکلها را گوش نکردند، ادامه داد: عده‌ای با بی‌توجهی، این دستاورد بزرگ و عظیم ملی را که یک کشوری با وجود تحریم‌ها به دست آورد، نادیده گرفتند. در طول یک سال گذشته کادر بهداشت و درمان بدون لحظه‌ای درنگ در مقابل هجمه‌های ویروس ایستادند و رسیدن به مرگ دو رقمی در مقابل مرگ انبوه در دنیا دستاورد کمی نیست. کاهش یک مرگ در ایران معادل این است که در کشوری با زیرساخت مجهز و امکانات مالی ۱۰۰۰ مرگ را کم کنیم. این همدلی و غیرت اتفاق افتاد تا این دستاورد را کسب کنیم متاسفانه عده‌ای با عدم رعایت پروتکل‌ها چه در سفرها و برخی مراسم‌ها، این دستاورد را ذره ذره به قربانگاه می‌برند و این مایه دلشکستگی و اندوه همکاران من است.وزیر بهداشت گفت: تقاضا می‌کنم اگر اتفاقی افتاده که تاثیر آن را روزهای بعد می‌بینیم، از آن مراقبت کنیم. تردید ندارم که بی توجهی‌ها اثرات خود را بر بیماری خواهد گذاشت، امیدوارم وضعمان از این بدتر نشود و حتی با دستیابی به واکسن بازهم پروتکل‌ها را رعایت کنیم.


۸۴ فوتی جدید کرونا در کشور
سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۶۱۸۲ مورد جدید کووید-۱۹ درکشور طی ۲۴ ساعت خبر داد.به گزارش ایسنا، دکتر سیماسادات لاری گفت: از روز 30 دی تا روز ۱ بهمن ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۱۸۲ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شد که ۸۴۰ نفر از آنها بستری شدند.به گفته وی، مجموع بیماران کووید-۱۹ در کشور به یک میلیون و ۳۴۸ هزار و ۳۱۶ نفر رسید.سخنگوی وزارت بهداشت گفت: متاسفانه در طول این ۲۴ ساعت، ۸۴ بیمار کووید-۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۷ هزار و ۵۷ نفر رسید.وی ادامه داد: خوشبختانه تا روز ۱ بهمن، یک میلیون و ۱۳۷ هزار و ۸۱۲ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.به گفته وی، ۴۲۱۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.لاری ادامه داد: تا روز ۱ بهمن، ۸ میلیون و ۶۸۸ هزار و ۷۳۲ آزمایش تشخیص کووید-۱۹ در کشور انجام شده است.سخنگوی وزارت بهداشت گفت: بر اساس آخرین تحلیل‌ها، ۱۰ شهر در وضعیت قرمز، ۲۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۶۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۵۲ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.وی همچنین اعلام کرد: ۱۰ شهر قرمز کشور در استان مازندران و شامل آمل، بابل، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، فریدونکنار، قائمشهر و نکا است.
خطر انتقال کرونا در عابربانک‌ها 
سخنگوی وزارت بهداشت درباره نحوه استفاده از عابربانک در دوران شیوع کووید-۱۹ توصیه‌هایی را ارائه داد.به گزارش ایسنا، دکتر سیما سادات لاری، گفت: دستگاه‌های خودپرداز یا عابربانک‌ها به دلیل مراجعه و استفاده زیاد افراد از آن می‌توانند عامل مهمی در انتقال ویروس کووید-۱۹ باشند. بنابراین درخواست ما از مردم این است که تا حد امکان امورات بانکی خود را به صورت اینترنتی و از طریق نرم افزارهای قابل نصب بر روی گوشی‌های تلفن همراه انجام دهند.
وی افزود: همچنین در صورت نیاز به استفاده از دستگاه‌های خودپرداز توصیه می‌شود، قبل و بعد از مراجعه به آن‌ها دست‌های خود را با آب و صابون بشویید و یا با محلول‌های ضدعفونی کننده، آن‌ها را ضدعفونی کنید.لاری ادامه داد: در صورت ازدحام در مقابل دستگاه‌های عابر بانک، نسبت به رعایت اصول فاصله‌گذاری یک و نیم تا دو متر اقدام کرده و سعی کنید در هنگام کار با این دستگاه‌ها از دستکش‌های یکبارمصرف و یا دستمال کاغذی استفاده کنید و پس از اتمام عملیات بانکی آن را در سطل زباله در دار بیندازید.وی همچنین گفت: در طول انجام عملیات بانکی هرگز دست خود را به بینی، چشم‌ها و دهان نزنید. همچنین ضروری است در طول فرآیند خروج و بازگشت به منزل، حتما از ماسک استفاده شود.