افزایش ابتلا به کرونا با شیب ملایم ادامه دارد خطر پیک مجدد بیماری

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا از ادامه روند افزایش موارد ابتلا به کرونا با شیبی ملایم خبر داد و گفت: اگر مردم همچنان سفر رفتن و برگزاری تجمعات را ادامه داده و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند، حتما پیک و موج دیگری را تجربه خواهیم کرد.
مسعود مردانی درباره وضعیت ابتلا به بیماری کووید-۱۹ و بستری ناشی از آن در کشور، گفت: همچنان شاهد افزایش موارد بیماری کووید-۱۹ با شیب ملایم هستیم. در روزهای اخیر موارد ابتلا به بیماری بسیاری کاهش یافته بود، اما در حال حاضر به تدریج موارد بیماری مجددا در حال افزایش است.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به سفرها و تجمعات بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی در تعطیلات اخیر، افزود: دو هفته دیگر شاهد اوج اثر سفرها و تجمعات اخیر، بر روی موارد ابتلا به کرونا خواهیم بود.
مردانی با بیان اینکه فعلا نمی‌توان پیش‌بینی کرد که آیا وارد موج چهارم بیماری خواهیم شد یا خیر، اظهار کرد: البته اگر مردم همچنان سفر رفتن و برگزاری مراسم‌ها و تجمعات را ادامه داده و پروتکل‌های بهداشتی مانند فاصله‌گذاری فیزیکی و اجتماعی، استفاده از ماسک، شست‌ و شوی دست، عدم تجمع و... را رعایت نکنند، حتما پیک و موج دیگری را تجربه خواهیم کرد.


وی تاکید کرد: توصیه می‌کنم که مردم تا حد امکان همکاری کنند تا گردش ویروس متوقف شود. اگر مجددا ویروس در کشور تشدید یابد، ممکن است گرفتاری‌مان بیشتر شود. شرایط فعلی شکننده است و با کوچکترین عدم رعایتی می‌تواند از بین رفته و بیماری مجددا در کشور پیک بزند.
مردانی درباره وضعیت فعلی بستری‌های ناشی از کرونا، گفت: میزان بستری نسبت به قبل مقداری بیشتر شده است.
بازنگری در محدودیت‌های کرونایی؛ این هفته
بر اساس گزارش دیگری از ایسنا سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، ضمن انتقاد از عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در برخی نقاط کشور طی هفته گذشته و مشخص شدن تاثیر این عدم رعایت طی روزهای آتی، در عین حال گفت: این هفته احتمالا جلسات دیگری در ستاد داریم درباره بازنگری پروتکل‌ها و محدودیت‌ها صحبت می‌کنیم زیرا با تغییر رنگ شهرها و وضعیت مناسب‌تر، شاهد افزایش تجمعات و ترددها هستیم.
علیرضا رئیسی نیز در حاشیه جلسه ستاد ملی مقابله با کرنا، گفت: هم اکنون میزان مرگ کرونا در انگلیس مرز ۱۸۰۰ مرگ در روز را گذرانده، در آلمان بالای هزار مرگ در روز داشتند و در آمریکا بالای ۴ هزار مرگ در روز را تجربه می‌کند. اما در ایران با توجه به رعایت پروتکل‌ها وضعیت نسبتا خوبی است و خوشبختانه امروز این خبر خوب را به مردم می‌دهیم که هیچ شهر قرمزی نداریم.
نگرانی از افزایش ترددها و مبتلایان سرپایی در برخی شهرها
وی با اشاره به اینکه هم اکنون از نظر وضعیت کرونا ۱۹ شهر نارنجی، ۱۵۷ شهر زرد و ۲۵۶ شهر آبی داریم، گفت: این موضوع نشانه این است که تا حدی وضعیت بهتر شده است. از مردم برای رعایت پروتکل‌ها تشکر می‌کنیم. اما نباید دچار عادی‌انگاری شویم. خوشبختانه دیگرهیچ شهر قرمز کرونایی در کشور نداریم و شهرهایی که در مازندران قرمز بودند نارنجی شدند. اما افزایش ترددها، افزایش موارد ابتلای سرپایی و عادی‌انگاری مردم در برخی شهرها نگران‌کننده است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: با این وجود تذکر جدی می دهم زیرا در برخی از مناطق کشور عدم رعایت پروتکل‌ها را در هفته گذشته شاهد بودیم. موارد متعددی گزارش از عدم رعایت پروتکل‌ها از شهرهای مختلف داشتیم. یکی از شهرها کاشان بود که تذکر داده شد و امیدواریم پروتکل‌ها سختگیرانه اجرا و جبران شود.
رشد ۴۷ درصدی ترددها نسبت به اول دی ماه
وی افزود: یکی از نگرانی‌ها رشد ۴۷ درصدی ترددها نسبت به اول دی ماه است که ۴۷ درصد افزایش پیدا کرده است این وضعیت نگران‌کننده است. هرگونه عدم رعایت پروتکل، وضعیت را بر می‌گرداند. این افتخار که مردم درباره کنترل بیماری آفریدند کم نظیر است؛ اما از طرفی حتما باید مراقبت کنیم زیرا در غیر این صورت محدودیت‌ها بازمی‌گردد، کسب و کارها و همه شهرها تحت تاثیر محدودیت‌های جدید قرار می‌گیرند و دوباره تعطیلی مشاغل را خواهیم داشت.
ویروس کرونا قوی‌تر شده است
رئیسی تاکید کرد: خروج از وضعیت قرمز به معنای ضعیف شدن یا از بین رفتن ویروس نیست. برعکس، ویروس در سطح دنیا نه تنها ضعیف نشده بلکه جهش پیدا کرده و قوی تر شده است. ویروس انگلیسی حدود ۶۰ کشور دنیا درگیر کرده است. در آفریقای جنوبی هم ویروس کرونا جهش یافته و ۲۳ کشور را درگیر کرده است. می‌دانیم ویروس جهش یافته قدرت سرایت بیشتری دارد. جوانان را بیشتر درگیر می‌کند. قدرت کشندگی و میزان مرگ و میر مبتلایان به ویروس جدید نیز بیشتر است.
هر نوعی از تجمع باعث انتشار بیماری می‌شود
وی افزود: اگر پروتکل ها را به دقت رعایت نکنیم می‌تواند منجر به مشکلاتی می‌شود. در فصل زمستان و هوای سرد هستیم. باید قاطعانه جلوی دورهمی‌های خانودگی و هر نوع تجعی ایستاد و نباید بگذاریم این تجمعات رخ دهد؛ چه خانوادگی، مسافرت یا هر نوع تجمع دیگر باعث بیماری و منجر به افزایش مرگ و میر می‌شود.
وظیفه داریم هشدار دهیم
رئیسی گفت: وطیفه داریم هشدار دهیم؛ زیرا مسئول سلامت مردم هستیم. در مقوله سلامت هیچ معامله‌ای نخواهیم کرد محکم می ایستیم هشدارها را می‌دهیم. همه مردم هم حمایت می‌کنند و پروتکل‌ها را رعایت می‌کنند.
پروتکل‌ها را جدی بگیرید
وی افزود: در هر موج جدید شیوع کرونا بیش از ۱۰ هزار مرگ جدید رخ می‌دهد و ۱۰ هزار خانواده را داغدار می‌کند. خانواده‌ها به هیچ وجه کوتاه نیایند و پروتکل‌ها را خودشان جدی بگیرند. ویروس جدید جوان‌ترها را درگیر می‌کند باید مراقبت کنیم امیدوارم با رعایت پروتکل‌ها و مسئولیت‌های اجتماعی این کار را انجام دهیم.
افزایش بیماران سرپایی کرونا در برخی استان‌ها
وی در خاتمه بیان کرد: ویروس کرونا ضعیف نشده بلکه قوی‌تر شده است. همه دست به دست هم دهیم محکم بایستیم. به هیچ وجه نمی‌شود با سلامت مردم شوخی کنیم. اکنون بر اساس آخرین ارزیابی‌ها در برخی استان‌ها میزان بیماران سرپایی افزایش پیدا کرده این زنگ خطری است که اگر بی توجهی کنیم به افزایش موارد بستری و مرگ و میر منتهی می‌شود.
ورود نخستین محموله واکسن کرونا تا چند هفته آینده
البته با وجود تمام نگرانی‌ها درخصوص شدت گرفتن دوباره این ویروس روز گذشته رئیس جمهور از آغاز واکسیناسیون در ماه بهمن خبر داد. ایرنا نیز در گزارشی از ورود نخستین محموله واکسن کرونا تا چند هفته آینده خبر داده است، بر اساس این گزارش، مدیر کل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی گفت: این سازمان از دو سه هفته قبل برای خرید واکسن کرونا اقدام کرده و پیش بینی می‌شود تا چند هفته آینده اگر همه همکاری کنند، نخستین محموله واکسن کرونا وارد شود.
حسین کرمانپور در توییتی نوشت: «شروع کار امروز، جلسه سازمان نظام پزشکی با معاون درمان وزارت بهداشت درباره واکسن کرونا بود. دکتر محمدرضا ظفرقندی رئیس سازمان نظام پزشکی تاکید کرد که با موافقت وزیر بهداشت، سازمان نظام پزشکی از دو سه هفته قبل به خرید واکسن ورود کرده ‌است و پیش‌بینی می‌شود تا چند هفته آینده اگر همه همکاری کنند اولین پارت واکسن وارد شود.»