همه چیز را انتخاباتی نبینید

گروه سیاسی - وزیر امور خارجه ایران علاوه بر موضع‌گیری رسمی و تبیین چارچوب توافق اخیر ایران و چین با شرکت در نشست مجازی شبکه اجتماعی «کلاب هاوس» که با حضور بیش از 8 هزار نفر تشکیل شد، به پرسش‌های حاضران درباره این توافقنامه توضیح داد. ظریف درباره مقدمه شکل‌گیری این سند گفت:«این چینی‌ها بودند که از سال ۹۲ که ما به سر کار آمدیم و درخواست رابطه استراتژیک کردیم تا سال ۹۴ به ما پاسخ ندادند چون شرایط قطعنامه‌های قبلی زمینه را برایشان فراهم نمی‌کرد». او با یادآوری اینکه نه نگاه به شرق دارد و نه به غرب، گفت: «معتقدم نگاه ما در سیاست خارجی باید تعاملی و متناسب با همه دنیا باشد.» به گزارش ایرنا، ظریف مواردی همچون عدم پیوستن به FATF را از جمله مشکلات مهم در سیاست خارجی کشور عنوان کرد که می‌تواند حتی مانع همکاری با کشورهای دوست از جمله روسیه و چین شود. او در این باره افزود:«الان هم مشکلاتی که درباره FATF داریم مانع همکاری ما با روسیه و چین می‌شود. حتی اگر‌ نگاه به شرق داشته باشیم تحریم و FATF مانع هستند. نگاه به شرق زمانی که خود چین نگاهش به غرب است معنا ندارد».
وزیر خارجه ایران همچنین در پاسخ به پرسشی درباره نقش علی لاریجانی در شکل‌گیری این توافق هم گفت: «پیشنهاد اینکه آقای لاریجانی نماینده ایران برای مذاکره با چین باشد، از سوی بنده به دفتر رهبر معظم انقلاب ارائه شد. طرح این ادعا که چینی‌ها آقای لاریجانی را برای تفاهم ایران و چین پیشنهاد کرده باشند، دون‌ شأن کشور است و صحیح نیست. حضور ایشان در این تفاهمنامه پیشنهاد من بود. صادقانه می‌گویم هیچ فشاری بر وزارت خارجه نبوده که این توافق را امضا کنیم نگرش من این است که اصالتاً باید با چین رابطه داشت کمااینکه اصالتاً باید با غرب رابطه داشت».
ظریف در همین برنامه کلاب هاوس خطاب به مخالفان گفت: شش سال است به‌دنبال امضای تفاهمنامه با افغانستان هستیم. اگر سند توافق با چین سال قبل در رسانه‌ها افشا نشده بود همان موقع امضا می‌شد. همه چیز را انتخاباتی نبینید. ما تا چهار ماه دیگر در دولت هستیم و باید به کارمان تا روز آخر ادامه بدهیم.
ظریف درباره نامزدی در انتخابات هم گفت که آخرین موضع من با اولین موضع من هیچ تفاوتی ندارد.بنده نامزد نیستم. من عضو ستاد و کمپین انتخاباتی هیچکس نمی‌شوم؛ نه آقای لاریجانی و نه هیچکس دیگر. تا به حال در مراسم سیاسی کسی شرکت نکرده‌ام. فقط یکبار که آقای روحانی به شهر ما آمده بود، آنهم چون شهر خودمان بود شرکت کردم. البته برای این موضوع از روز قبلش مرخصی گرفته بودم و حتی هزینه محافظانم‌ را هم دادم. البته اگر امروز بود در این مراسم هم شرکت نمی‌کردم. اگر دوستان گاندوساز اجازه دهند همین کار فعلی‌مان را انجام دهیم مخلصشان هم هستیم. او در پاسخ به این سؤال که چرا از گاندو سازان شکایت نکردید؟ افزود: به اندازه کافی گرفتاری داریم که در کاری که می‌دانیم نتیجه‌ای ندارد وارد شویم. نمی‌خواهم خودم را بیش از این گرفتار کنم.


آقای کارگردان! شما بیا و درباره بدبختی‌های من فیلم بساز
در ادامه و پس از انتقاد محمدجواد ظریف به سریال گاندو، سیدمحمود رضوی (تهیه‌کننده فیلم سینمایی ماجرای نیمروز) از وی پرسید که «چرا باوجود تولید فیلم و سریال توسط ارگان‌های مختلف در مجموعه دولت تا این حد دولتمردان روی این سریال حساس‌اند، در حالیکه این هم یک سریال مثل سایر سریال‌هاست». وزیر امور خارجه در پاسخ به وی گفت:شما که فیلمساز هستی و من خودم به‌خاطر فیلم «ماجرای نیمروز» آمدم و به فیلم شما جایزه دادم و خیلی هم خوشحال شدم، بیا یک فیلم درباره بدبختی‌های من در وزارت خارجه بساز تا ببینیم که چه کسی حاضر می‌شود پخش کند، آن هم فیلمی که حتی یک دروغ و اتهام هم نداشته باشد.به گفته ظریف، گاندو از اول تا آخر دروغ است. رضوی هم در پاسخ به وی با اعلام یک شرط از آمادگی برای ساخت فیلم از محمدجواد ظریف صحبت کرد و گفت: بعد از پایان دولت من در خدمت شما هستم اما به شرطی که اجازه بدهید مانند ماجرای نیمروز، حرف‌های تمام طرف‌ها را بشنوم و در نهایت چیزی را که خودم می‌خواهم بسازم.  وزیر خارجه در پاسخ به یاسر جبرائیلی از چهره‌های مخالف دولت درباره متن تحریف شده سخنان ظریف در گفت‌و‌گو با البرادعی مدیرکل سابق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توضیح داد: من مسلمان به شما می‌گویم اما شما به بی‌بی‌سی استناد می‌کنید.من از خودم برای کشور هزینه می‌کنم. مستندات شما درباره صحبت‌های من با البرادعی به استناد شبکه کفر بی‌بی‌سی است. من مسلمان به شما می‌گویم به البرادعی چه گفتم. او می‌خواست ما با آژانس همراهی بیشتری بکنیم. من گفتم من به‌خاطر حرف زدن با شما حیثیتم را در کشورم از دست داده‌ام. شما می‌خواهید همراهی بیشتری بکنم؟بی بی‌سی مزخرفی را پخش کرده. من در شبکه‌های خارجی گفتم مردم ایران به برخورد با غرب رأی داده‌اند. یک تکه را کریمی قدوسی در صفحه‌اش گذاشته و شما به آن استناد می‌کنید. وی ادامه داد: همان‌طور که خبرگزاری فارس صحبت‌های من در دانشگاه تهران را تکه تکه  کرد. سخنرانی من در دانشگاه تهران دو ساعت بود.مردم هم شنیدند. شما آن زمان معاون خبرگزاری فارس بودید.جبرائیلی گفت: آقا (رهبری) که به ما نگفتند تور دفاعی بگذارید. به شما گفت. ظریف پاسخ داد: بله آقا به ما گفت چون ایشان هم همان را شنیدند که خبرگزاری فارس به دروغ از من پخش کرده بود. ظریف درباره نگرانی‌ها بابت فیلتر کردن کلاب هاوس هم گفت که نه او و نه وزیر ارتباطات با فیلتر کردن «کلاب هاوس» موافق نیستند و قدرت فیلتر کردن را ندارند.