واکنش‌ها نسبت به توهین به رئیس‌جمهور در راهپیمایی روز قدس

روز گذشته و در پی اهانت به رئیس جمهور، معاون اول و نائب رئیس مجلس در راهپیمایی روز قدس، شخصیتهای سیاسی و مسئولان نسبت به این اهانت واکنش نشان داده و این حرکت عده‌ای خودسر را محکوم کردند.
مقامات و مسئولان ارشد کشوری و لشکری خود را به انبوه جمعیت رساندند و در این آرمان مقدس انقلاب اسلامی با مردم یکصدا شدند. اما در این بین جمعی حدود 10 تا 20 نفر، که انگار آمده بودند تا فضایی دیگر بسازند، با حضور رئیس جمهوری در جمع راهپیمایان، به سردادن شعارهایی اقدام کردند که هنجار شکنانه بود و ناراحتی مردمی را در پی داشت که شاهد این رفتار بودند.
در حالی که مردم روزه‌دار تهران فارغ از گروه‌بندی‌های سیاسی برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین به خیابان‌ها آمده بودند، عده‌ای‌در اطراف رئیس‌جمهور حلقه زده و علیه وی شعار‌هایی چون مرگ بر منافق، مرگ بر آخوند آمریکایی و "روحانی بنی صدر پیوندتان مبارک!" سر دادند.
مردم با هوشیاری به این اقدام زشت و ناپسند واکنش نشان دادند و نگذاشتند روز وحدت و اتحاد دنیای اسلام با شعارهای خلاف به انحراف کشیده شود و شعارهای مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسراییل را رساتر از گذشته سر دادند و آنها را مجبور کردند که خود را با مردم همنوا کنند.


این عده اندک که با شعارهای یکسان در لحظه ورود معاون اول رئیس جمهوری و نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی به دنبال سوء‌استفاده بودند، قصد داشتند مردم را تحریک کرده و با برهم زدن نظم و کمرنگ جلوه دادن حرکت بزرگ مردم در روز قدس در محکومیت رژیم صهیونیستی، با رفتارهای هنجارشکنانه مساله قدس و حمایت از مردم بی‌دفاع فلسطین را مساله‌ای فرعی و کم اهمیت نشان دهند؛ مساله‌ای که همواره مورد تاکید بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران و رهبر فرزانه انقلاب اسلامی بوده است.
دستور وزیر کشور درباره حواشی غیرقانونی روز قدس
در پی حواشی غیرقانونی و دشمن شادکن تظاهرات شکوهمند روز قدس وزیر کشور به معاون امنیتی و انتظامی خود دستور پیگیری داد.
متن نامه وزیر کشور بدین گونه است: به دنبال وقوع اتفاقات ناگوار و وحدت شکن در راهپیمایی روز جهانی قدس که میراث انسجام آفرین بنیانگذار انقلاب اسلامی می‌باشد و در جریان آن عده‌ای قانون ستیز مبادرت به حاشیه سازی علیه ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران و تعدادی دیگر از مقامات کرده و حرکت عظیم ملت بزرگوار و شریف ایران را تحت الشعاع رفتار غیر انقلابی خود کردند، لازم است با عنایت به بیانات مقام معظم رهبری که ضمن تصریح مخالفت خود با اینگونه اقدامات،آن را به ضرر کشور بیان فرمودند با هماهنگی و مساعدت وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی نسبت به پیگیری موضوع و به موجب قانون معرفی خاطیان به مراجع قضائی اقدام نمائید.
در همین زمینه، حجت‌الاسلام محمد تقی رهبر نیز از حرمت شکنی برخی افراد نسبت به رئیس‌جمهور در راهپیمایی روز قدس انتقاد کرد.
عضو جامعه روحانیت مبارز با اشاره به توهین به رئیس‌جمهور در راهپیمایی دیروز اظهار داشت: این اتفاقات اصلا پسندیده نیست و در راستای وحدت و مصالح ملی ما نیست.
وی افزود: راه انتقاد باز است، اما اینگونه برخوردها اصلا جایز نیست. این گونه برخوردهای خیابانی، آن هم در چنین روزی تبعات بدی دارد، ما همه در کنار هم هستیم و نباید هیچ چیزی وحدت ما را خدشه‌دار کند.
محمد تقی رهبر اضافه کرد: دشمنان ما از این اتفاقات و شعارها سوء استفاده می‌کنند. این‌ها که دست به این اقدامات می‌زنند حزب اللهی و ولایتمدار نیستند و هیچ ربطی هم به جریان اصولگرا ندارند. کسی حزب اللهی و ولایتمدار است که مصالح نظام و کشور را رعایت کند. اینها افراد مغرضی هستند که اقدام شان به نفع دشمنان ما و برخلاف وحدت ملی و اجتماعی در درون کشور است.
عضو جامعه روحانیت مبارز تاکید کرد: این تندروی‌ها بی‌مورد است و شاید از روی بی‌توجهی به مصالح کشور باشد. اصولا اینگونه حرکات ناشی از تندروی است و مخل نظم و وحدت ملی است.
وی در پایان گفت: من هم به دولت انتقاد دارم، اما این نوع طرح شعار آن هم در روز قدس اصلا درست نیست و هنجارشکنی به حساب می‌آید.
همچنین سه عضو دولت یازدهم در واکنش به اهانت عده اندکی به حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری در راهپیمایی روز جهانی قدس، در پیام‌های جداگانه‌ای در حساب توئیتری خود نوشتند: اقدام زشت نمی‌تواند وحدت ملی و حمایت قاطع از رئیس جمهوری را خدشه‌دار کند.
معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در واکنش به این اقدام، نوشت: اقدام زشت عده قلیلی با هتاکی و توهین به رئیس جمهوری نمی‌تواند وحدت ملی، اقتدار مردم ایران و حمایت قاطع از آقای روحانی را خدشه‌دار کند.
شهیندخت مولاوردی معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده نیز در حساب توئیتری خود نوشت: ‏وحدت‌شکنی در روز قدس همگامی با تلاش‌های بی‌وقفه اشغالگران قدس برای انحراف جهان اسلام از مساله فلسطین است.
همچنین زهرا احمدی پور رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به این مساله واکنش نشان داد و اظهار کرد: توهین به رئیس جمهوری در روز قدس، پاسخ ناشایست افراط گرایان به انتخاب عقلائی و اعتماد ملت به نظام جمهوری اسلامی ایران است.
علی ربیعی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی نیز با اشاره به غیر خود جوش بودن شعارها علیه رئیس‌جمهور و با تاکید بر اینکه «تجربه طولانی در مواجهه با این‌گونه حوادث دارم» ساماندهی حملات اینگونه را تحلیل کرد:ماجرا در چند گام سامان می‌گیرد؛ اول اینکه باید گفت این افراد و اقدام آنها به هیچ عنوان خودجوش نیست و از متن طبیعی اجتماع راهپیمایان برنمی‌خیزد. معمولا جریانی سامان‌یافته از طرقی، محل ورود فرد مورد نظر به راهپیمایی و خروج آن را به دست می‌آورند. این افراد سامان‌یافته، به طور ثابت در آن مکان می‌مانند و به محض حضور فرد مورد نظر، شعارهای خود را می‌دهند.
دوستان و همکاران من که شاهد این ماجرا بوده‌اند نقل کرده‌اند که عده زیادی از راهپیمایان به این افراد توجه نکرده‌اند و بخش دیگری هم به چنین شعارهایی واکنش نشان داده‌اند. این مشاهدات، نظریه پیش‌گفته درباره خودجوش نبودن این اتفاق را تایید می‌کند.
دکتر روحانی خود نیز به خوبی با چنین پدیده‌ای آشناست و خوب می‌دانند که چنین اقداماتی، شان و منزلت ایشان را در نزد مردم افزایش می‌دهد.
امروز علیه رئیس جمهور، توهین به ملت، توهین به شعار وحدت اسلامی برای روز قدس و آرمان‌های آن و کاملا سازمان‌یافته است. امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری، همواره نسبت به این‌گونه حرکات گلایه‌مند بوده و مخالف چنین تحرکاتی هستند.
همچنین مجید انصاری توهین به رئیس‌جمهور را ایستادن در برابر جمهوریت نظام و شعار علیه ملت ایران دانست.
انصاری گفت: بی‌تردید پشت صحنه این اقدام خلاف منافع و امنیت ملی عناصر نفودی اسرائیل و منافقین قرار دارند؛ مسولین امنیتی، اطلاعاتی و قضایی کشور باید به شناسایی و برخورد قاطع با آن‌ها بپردازند.
علی مطهری نائب رئیس مجلس نیز گفت: قوه قضاییه که به صرف احتمال جرم یک سخنرانی را لغو می‌کند حالا در معرض یک آزمون بزرگ است
مطهری ادامه داد: شعارهایی که عده‌ای با برنامه ریزی قبلی علیه رئیس‌جمهور در راهپیمایی روز قدس سر دادند قطعا مصداق جرم است و اسناد آن نیز موجود است. باید ببینیم قوه قضائیه که به صرف احتمال وقوع جرم یک برنامه سخنرانی را در روز اربعین در مشهد لغو می‌کند اکنون که با یک جرم مشهود مواجه است چگونه رفتار می‌کند.
وی افزود: دادستان تهران اکنون در معرض یک آزمایش بزرگ است که آیا با تعقیب مجرمان استقلال و عدالت خود و قوه قضائیه را نشان می‌دهد یا با چشم پوشی از آن، گرایش سیاسی را بر اجرای حق و عدالت مقدم می‌دارد؟
مطهری ادامه داد: البته توهین‌هایی که به خود من شد مورد نظرم نیست چون معمولا این افراد مستضعف فکری هستند که با چند دقیقه صحبت با آنها و آگاهی از واقعیات، طرفدار می‌شوند و روبوسی می‌کنند، ولی توهین‌های به رئیس‌جمهور که از روی عناد صورت گرفت حتما باید پیگیری شود.
همچنین محمد رضا عارف نماینده مجلس در صفحه توئیتر خود نوشت: طرح شعارهای انحرافی و توهین آمیز توسط وحدت شکنان در راهپیمایی روز جهانی قدس همسویی و همصدایی با دشمنان ملت است.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز از احتمال تشکیل کمیته حقیقت یاب در مورد توهین کنندگان به رئیس‌جمهور خبر داد.
علیرضا رحیمی عضو کمیسیون امنیت ملی اظهار داشت: این راهیپمایی‌ها اساسا باید موجب همبستگی بیشتر مردم شود. اگر گروهی کوچک یا جماعتی موجب تفرقه افکنی در مناسبت‌های ملی و ایام‌الله شوند، قاعدتا جایگاه خودشان را بیشتر از قبل بین مردم از دست می‌دهند. این اتفاقات و اقدامات کاملا برخلاف سخنان رهبر معظم انقلاب و دیدگاه ایشان در مورد وحدت است.
عضو کمیسیون امنیت ملی افزود: قطعا به هیچ وجه این اقدامات را نمی‌توان انقلابی گری یا دفاع از ولایت خواند. اولین شرط انقلابی گری پایبندی به اخلاق است.
وی اضافه کرد: از مسیر انحراف و بد اخلاقی، هیچ ارمانی تحقق نمی‌پیرذد. معتقدم، بزرگان انقلاب و ائمه جمعه نباید در این مورد سکوتت کنند و باید موضع بگیرند، چراکه نفس عمل باطل و محکوم است و اینهایی که دلداده انقلاب هستند باید موضع بگیرند.
رحیمی گفت: نمایندگان مجلس مثل مردم از این حرکت مشمئز‌کننده ناراحت و عصبانی هستند. غالب نمایندگان مصمم هستند که در اولین جلسه مجلس، حرکت موثری را از خود داشته باشند. ممکن است این اقدام در قالب تذکر باشد یا تشکیل کمیته حقیقت یاب و تحقیق.
وی ضمن دعوت گروه‌ها به ارامش اضافه کرد: بعد از انتخابات افراد باید ظرفیت خود را نشان دهند، نه اینکه افرادی که رای مردم را نتوانستند جلب کنند، توهین کنند و موجب وهن کشور شوند.
رحیمی ضمن تاکید بر برخورد با توهین کنندگان به مسئولان اظهار داشت: به نظر می‌رسد توهین کنندگان به رئیس‌جمهور همان حلقه‌ای هستند که به رئیس مجلس در ماجرای 22 بهمن حمله کردند. اینها حلقه‌ای به هم پیوسته، افراطی و انحرافی هستند که به نام انقلابی گری در صف انقلابیون رخنه کرده‌اند.
وی افزود: اصولگرایان نیز باید تبری خودشان را از این افراد اعلام بکند.
محمود صادقی نماینده مردم تهران نیز در توئیتر خود نوشت:‌«اهانت به رئیس‌جمهورمنتخب ملت، برخلاف رهنمود رهبرانقلاب، جامعه را دوقطبی می‌کند. اهانت به رئیس‌جمهور مستقر و منتخب ملت با فلسفه روز قدس، که نماد وحدت مسلمین است، تعارض دارد.
فاطمه سعیدى، با انتقاد از رفتار افرادی که به رئیس‌جمهور و نائب‌رئیس مجلس گفت: ارزش‌هاى انقلاب با توهین‌هاى سخیف و زشتى که به رئیس‌جمهور شد، هیچ نسبتى ندارد.
نماینده مردم تهران در واکنش به توهین عده‌ای به رئیس‌جمهور و نائب رئیس مجلس در راهپیمایی روز قدس گفت: چه شده که در روز حمایت از مردم مظلوم فلسطین به رئیس‌جمهور توهین مى‌کنند و شعار دروغ سر مى‌دهند و نایب‌رئیس مجلس را هم از توهین‌ها بى‌نصیب نمى‌گذارند؟ ارزش‌هاى انقلاب با توهین‌هاى سخیف و زشتى که به رئیس‌جمهور شد، هیچ نسبتى ندارد.
نماینده مردم تهران افزود: به اسم امام و انقلاب و رهبرى کارهایى مى‌کنند که جز هزینه براى کشور چیزى ندارد. این‌ها چه کسانى هستند که در مصونیت کامل به نام انقلابیگرى چنین رفتارى مى‌کنند؟ رئیس مجلس را در قم با مهر و کفش زدند، رئیس فقد مجمع تشخیص مصلحت نظام را با شعار و تندروى بدرقه کردند، با آجر به نایب رئیس مجلس در شیراز حمله کردند و حالا از پشت رایانه‌هایشان بلند شده‌اند و توهین‌هاى فضاى مجازى را فریاد مى زنند.
عضو فراکسیون امید با بیان اینکه این عده قلیل در دریاى ملت گم مى‌شوند، اظهار کرد: همین یک ماه پیش مردم با صداى بلند گفتند کدام تفکر را براى اداره کشور مى پسندند. اگر به عقب بازگشته بودیم همین عده که امروز خشمگین هستند مى‌خواستند عنان کشور را به دست گیرند.
این نماینده تهران با تاکید بر لزوم وخدت و انسجام ملى گفت: بر سر هر مساله‌اى عده اى دنبال منافع جناحى خودشان هستند و فرقى برایشان نمى‌کند از آبرو و اعتبار چه کسی خرج کنند.
سعیدی ادامه داد: باید ریشه‌یابى شود این افراد چگونه برنامه ریزى و سازماندهى مى‌کنند.
عضو منتخب شورای شهر تهران گفت: هتاکی به رئیس جمهوری، معاون اول و نایب رئیس مجلس تلاش عده‌ای اندک برای مخابره صدایی دیگر بود که هوشیاری مردم مانع آن شد.
محمد جواد حق شناس افزود: کسانی که این کار را کردند به نظر می‌رسد عده‌ای آنها را تحریک کردند و درصدد کمرنگ کردن حرکت بزرگ مردم در روز قدس در محکومیت رژیم صهیونیستی و دشمن اصلی تمام مسلمانان جهان بودند.
وی ادامه داد: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی که حضرت امام (ره) این روز را برای حمایت مردم فلسطین نام‌گذاری کردند تا به امروز، تمام تلاش این بوده که نمادی علیه ظلم و استبداد در جنایات رژیم صهیونیستی باشد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب خاطرنشان کرد: عده‌ای در چنین روزی می‌آیند و در مرکز این حرکت بزرگ جهانی، هرساله در کشور ایران و به خصوص در تهران رخ می‌ده
همچنین مصطفی تاج‌زاده در صفحه توئیتری خود نوشت:بدترین دو قطبی ممکن تلاش برای بنی‌صدر سازی روحانی است. نه طرفین قابل قیاس‌اند و نه شرایط کشور و منطقه یکسان است. ملت نیز این تقابل را بر نمی‌تابد.
آذرمنصوری عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت نیز در این باره در توئیتر خود نوشت: وحدت شکنانى که درروزى که بایدنمادوحدت ملت ایران باشد، باشعاردادن علیه منتخب ملت،تلاش علنى خودرابرای دوقطبی سازی جامعه ایران به نمایش گذاشتند.
سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزیر ارشاد در واکنش به توهین علیه رئیس‌جمهور در مراسم روز قدس نوشت: حاشیه‌سازی در روز قدس مخالف منافع ملی و رهنمودهای صریح رهبری بود. مواظب باشیم که جنگ سالاران خارجی را امیدوار نکنیم.
بازتاب توهین افراد خودسر به رئیس‌جمهور در شبکه‌های اجتماعی
اندکی بعد از انتشار تصاویر مربوط به اهانت عده‌ای خودسر به دکتر روحانی، کاربران و فعالان در شبکه‌های توئیتر، اینستاگرام و تلگرام به این اتفاق در حاشیه راهپیمایی روز قدس واکنش نشان دادند
در اولین واکنش، شمار زیادی از کاربران هشتگ روحانی – تنها - نیست را داغ کردند. در مرحله دیگر دهها فعال شبکه توئیتر فراخوان دادند تا با هشتگ حامی_روحانی_ام را توییت کنند.
این اتفاقات در حالی رخ داد که رهبر معظم انقلاب درباره شعار دادن در بخشی از فرمایشات خود در 28 بهمن سال 91 اینگونه بیان داشته اند: این که من از بعضى مسئولان و سران کشور گله‌گزارى کردم، موجب نشود که حالا یک عده‌اى راه بیفتند، بنا کنند علیه این و آن شعار دادن؛ نه، بنده با این کار مخالفم. اینکه شما یک نفر را به عنوان ضد ولایت، ضد بصیرت، ضد چه، مشخص کنید، بعد یک عده‌اى راه بیفتند علیه او شعار بدهند، بنده با این کارها مخالفم؛ این را من صریح بگویم. بارها به کسانى که میتوانند جلوى این چیزها را بگیرند، تذکر داده‌ام. آن کسانى که این کارها را میکنند، اگر واقعاً حزب‌اللّهى و مومنند، خب نکنند. مى‌بینید که تشخیص ما این است که این کارها به ضرر کشور است. با احساساتشان راه بیفتند اینجا، آنجا، علیه این شعار بدهند، علیه آن شعار بدهند.»
سایر اخبار این روزنامه
امضای تفاهم نامه خرید 73 فروند هواپیمای ایرباس توسط دو شرکت ایرانی مرکز آمار: تورم شهری خرداد ماه؛ 4/7 درصد در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان باحضور در راهپیمایی روز جهانی قدس صورت گرفت نمایش وحدت مسلمانان برای آزادی قدس شریف در توصیه‌های رهبر انقلاب به استادان دانشگاه‌ها تاکید شد: جوانان را انقلابی، کارآمد و قدر شناس استقلال کشور بار بیاوریر با حضور در یکی از بیمارستانهای تهران؛ دکتر روحانی از آیت‌الله مظاهری عیادت کرد روسیه: ابوبکر بغدادی کشته شده است تحولات منطقه به نفع مقاومت نامه شاهزادگان به سلمان و هشداری که شاه سعودی به آن توجه نکرد نصر الله: همه بحران‌های منطقه برای فراموشی فلسطین است برگزاری راهپیمایی روز جهانی قدس در کشورهای اسلامی واکنش‌ها نسبت به توهین به رئیس‌جمهور در راهپیمایی روز قدس دبیر شورای عالی امنیت ملی و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اعلام کردند: اقدام موشکی سپاه با اراده رهبری و مصوبه شورای عالی امنیت ملی انجام شد آیا اینهمه وسیله برای عبرت گرفتن کافی نیست؟ اولین راه پیمائی روز قدس بدون آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان باحضور در راهپیمایی روز جهانی قدس صورت گرفت نمایش وحدت مسلمانان برای آزادی قدس شریف در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان باحضور در راهپیمایی روز جهانی قدس صورت گرفت نمایش وحدت مسلمانان برای آزادی قدس شریف در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان باحضور در راهپیمایی روز جهانی قدس صورت گرفت نمایش وحدت مسلمانان برای آزادی قدس شریف در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان باحضور در راهپیمایی روز جهانی قدس صورت گرفت نمایش وحدت مسلمانان برای آزادی قدس شریف در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان باحضور در راهپیمایی روز جهانی قدس صورت گرفت نمایش وحدت مسلمانان برای آزادی قدس شریف