باز هم خودکشی؟

آفتاب یزد-گروه شبکه: «زهره فکور صبور درگذشت» خبری که از روز گذشته رسانه‌ها و اهالی هنر را شوکه کرده است. بازیگری که بدون داشتن حاشیه مشغول فعالیت بود اما خود خواسته به زندگی‌اش پایان داد. چرا که گفته می‌شود حدود ساعت ۲۱ شب سه شنبه ۱۰ اسفند، خبر مرگ مشکوک زن جوانی در یک منزل مسکونی در خیابان دولت، خیابان برادران رحمانی به مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ اعلام شد که به سرعت ماموران پلیس در محل حاضر شدند. ماموران با حضور در محل با پیکر بی‌جان خانم زهره فکور صبور مواجه شدند؛ ماموران در تحقیقات اولیه سراغ فردی رفتند که خود را همسر مرحومه صبور معرفی می‌کرد، وی در تحقیقات به ماموران گفته است: «خانم صبور جواب تلفن‌همراهم را نمی‌داد که نگران وی شدم، خانم صبور حتی درِ خانه را به روی سرایدار ساختمان نیز باز نکرده بود. پس از گشودن در خانه، دیدم همسرم بی‌حال در پذیرایی افتاده که به سرعت با اورژانس تماس گرفتم.» تحقیقات نشان داد تلاش تکنسین‌های اورژانس نیز برای احیای خانم فکور صبور که ظاهراً اقدام به مصرف ۱۰۰ عدد قرص آرام‌بخش کرده بود، نتیجه نداده است. در نهایت پیکر وی برای بررسی بیشتر به پزشکی قانونی منتقل شد و تحقیقات درباره این پرونده ادامه دارد. اما این داستان یک بار دیگر هم تکرار شده بود درست در فروردین ماه امسال. زمانی که خبر رسید پیکر آزاده نامداری مجری تلویزیون یک روز پس از مرگش در منزل‌اش پیدا شد. در مورد فوت او اخبار ضد و نقیضی منتشر می‌شد البته هنوز هم مشخص نیست که چرا این مجری جوان به یکباره فوت کرد اما بیشترین گمانه زنی‌ها در این مورد بود که آزاده نامداری هم خودکشی کرده است. اما آنچه که در مورد مرگ این هنرمندان بیش از حد خودنمایی می‌کند این است که آن‌ها پر از گلایه و دلخوری بودند از شرایطی که جامعه یا سینما و تلویزیون برایشان به وجود آورده بود.
> انتقاد زهره فکورصبور از فضای حاکم بر بازیگری
زهره فکور صبور هم گلایه داشت و در گفت‌وگویی، از این‌که بازیگری و سینما انتظارات او را برآورده نکرده است، گفته بود. او سه سال پیش از کم کار شدنش و این‌که رابطه بر فضای بازیگری سایه انداخته و سینما نتوانسته انتظاراتش را برآورده کند، سخن گفته بود. فکورصبور در آن مصاحبه گفته بود: «بازیگری سینما، رابطه‌های خودش را دارد و من نمی‌خواهم به هر شکل ممکن و به هر قیمتی همواره در صحنه باشم یا بازی کنم. می‌خواهم نقشی به من پیشنهاد شود که حرفی برای گفتن داشته باشد تا بتوانم با آن اتفاق تازه‌ای را تجربه کنم.» او ادامه داده بود: «سینما هنوز توقع مرا برآورده نکرده است. در برهه‌ای، فعالیت زیادی در سینما داشتم ولی نقش‌ها و کارها مرا راضی نمی‌کرد. می‌خواهم نقشی به من پیشنهاد شود که حرفی برای گفتن داشته باشد تا با آن اتفاق تازه‌ای را تجربه کنم.»
این بازیگر ۴۳ساله حتی در آخرین مصاحبه‌اش هم گفته بود که اگر به گذشته برگردد هیچ وقت بازیگری را انتخاب نمی‌کرده است.


> واکنش کارگردان «روزگار جوانی»
حالا زهره فکور صبور با رفتنش کام همه را تلخ کرده است. اصغر توسلی - کارگردان و تهیه کننده روزگار جوانی - در گفت و گویی با ایسنا با ابراز تاسف نسبت به درگذشت ناگهانی زهره فکورصبور از حضور این بازیگر در سریال «روزگار جوانی» یاد و اظهار کرد: «در فصل اول سریال «روزگار جوانی»، برای ایفای نقش یک کاراکتر خانم (محترم و متمول) تست می‌گرفتیم که ایشان مراجعه کردند و در این مجموعه قرار بود یکی دوقسمت حضور داشته باشند، اما به قدری متین، مهربان و آرام بودند و کارشان را بسیار خوب می‌آموختند و آنقدر راحت و خوب و درست آنچه که از ایشان خواسته می‌شد را مقابل دوربین ارائه می‌دادندکه یادم هست چند قسمت دیگر هم نقش‌شان را به کار اضافه کردیم. » این کارگردان تاکید کرد: «خانم زهره فکورصبور جزو هنرمندانی بودند که واقعا کارشان را دوست داشتند و با تمام وجود به کارشان عشق می‌ورزیدند و بسیار هم انسان شریف و متینی بودند. روحشان شاد.» توسلی سپس درباره‌ی اظهارات اخیر زهره فکورصبور درباره شغل بازیگری اظهار کرد: «تا آن جایی که دورادور اطلاع دارم ایشان شروع خوبی داشتند و با علاقه وارد کار شدند و ادامه دادند، اما به هر حال زندگی است. بچه‌های ما یک اشتباهی می‌کنند و آن اینکه برای بهتر و بیشترکار کردن، زندگی شخصی را درگیر کار می‌کنند که در این صورت هم زندگی و هم کار مشکل پیدا می‌کند. فکر می‌کنم اگر اعلام کردند که اگر به گذشته برگردند اصلا بازیگری را انتخاب نمی‌کنند، شاید دلیلش این موضوع باشد.» این کارگردان در پایان گفت: «من واقعا متاثرم. با وجود اینکه فقط سریال «روزگار جوانی» را با ایشان کار کردم، بسیار از رفتن همیشگی‌شان متاثرم؛ به دلیل اینکه انسان بسیار محترم و بسیار علاقه‌مند به کارشان بودند. »
> واکنش هنرمندان
اما در این میان هنرمندان زیادی هم هستند که رفتن این بازیگر را باور ندارند. این را از واکنش‌هایشان به این ماجرا می‌توان دید.
نعیمه نظام دوست بانوی بازیگرمان در این رابطه نوشت: «آروم بخواب رفیق فرشته خو و مهربون من. بالهایت رو باز کن، آزادانه پرواز کن، اوج بگیر و پرواز کن که از این زمین و پلیدی‌ها و قضاوت هاش چیزی نبینی، آروم بخواب دوست معصوم و مهربون من، زهره جانم حرفی از آسمان نیست، حرفی از اینکه آغوشت را بغل کنم و اوج بگیرم نیست... این پرنده همان شبِ رفتنت، بالهایش را زیر باران جا گذاشت و خانه‌نشین شد. خداحافظ مهربونم، مواظب خودت باش عزیزم، آروم خودت رو بغل کن، دیگه نفس بکش و دور از هیاهوی این دنیای سیاه و غمگین آروم بگیر آرام جانم».
فلور نظری دیگر بازیگر کشورمان نوشت: «من واقعا نمیدونم چی بگم زهره جانم تو که گفتی درست شد خدایا چرا پس زندگی بیشترمون پر از رنج و تلخیه اما گاهی نمی‌تونیم چیزی بگیم، خودمو می‌گم، و مرتب قضاوت میشیم تو رو خدا اگه نمی‌تونیم کمک حال باشیم اذیت هم نکنیم».
گفتنی است که فکور صبور بازیگر ۴۳ساله سینما و تلویزیون در فیلم‌هایی چون روزگار جوانی، دردسرهای عظیم، دنگ‌وفنگ و... ایفای نقش کرده است.