در دومین سالگرد اجرای توافق هسته‌ای صورت گرفت اجماع جهانی بر موفقیت‌های اقتصادی و سیاسی برجام

24 تیرماه، دومین سالگرد اجرای برجام است و همچنان شاهد اجماع جهانی بر اهمیت و موفقیت‌های سیاسی و اقتصادی این توافق هستیم؛ دبیرکل سازمان ملل برجام را مفید و نشانه موفقیت مذاکره می‌داند، اروپا از پایداری دوساله آن خوشحال است و ایران به دنبال بهره‌برداری بیشتر از این توافق تاریخی. گرچه تمام طرف‌های این توافق تاکنون نیز دستاوردهای فراوانی از رفع تحریم‌ها و برقراری روابط گسترده تجاری و اقتصادی داشته‌اند.
آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای به مناسبت دومین سالگرد دستیابی ایران و غرب به توافق جامع هسته‌ای (برجام)،ایران را به خاطر پایبندی به برجام تحسین کرد و برجام را دستاورد بزرگی دانست که نوید می‌دهد پیچیده‌ترین امور در این حوزه را می‌توان از راه گفتگو، تفاهم و همکاری حل و فصل کرد.
گوترش در این بیانیه که تارنمای رسمی سازمان ملل متحد منتشر شده، گفته است: "برجام دستاورد بزرگی در حوزه منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای است و به ما نوید می‌دهد که پیچیده‌ترین مسائل را در حوزه هسته‌ای می‌توان از راه گفت و گو، تفاهم و همکاری حل و فصل کرد. من اطمینان دارم که برجام بهترین راه برای حصول اطمینان از این است که برنامه هسته‌ای ایران کاملا صلح آمیز باشد و از تمامی کشورهای عضو سازمان ملل می‌خواهم از پیگیری بیشتر این توافق تاریخی حمایت کنند."
دبیر کل سازمان ملل تصریح کرد: در این دو سال، تداوم اجرای برجام من را دلگرم کرده است و جمهوری اسلامی ایران را به خاطر اجرای تعهدات هسته‌ای خود که از سوی "آژانس بین‌المللی انرژی اتمی" راستی آزمایی شده است، تحسین می‌کنم و همچنین از تاکید دوباره کشورهای حاضر در برجام به اجرای کامل و کارآمد در نشست 25 آوریل (سه شنبه 5 اردیبهشت ماه سال جاری) استقبال می‌کنم. تعهد پایدار آنها برای حیات درازمدت و موفقیت اجرای برجام ضروری است. من از تمامی آنها می‌خواهم با حسن نیت و به طور متقابل با یکدیگر کار کنند تا اطمینان حاصل شود که تمامی طرف‌ها از برجام سود ببرند."


گوترش همچنین تاکید کرد: "من همچنین از تمامی کشورهای عضو سازمان ملل می‌خواهم که از پیگیری بیشتر این توافق تاریخی حمایت کنند و به حمایت از اجرای برجام بر اساس قطعنامه 2231 (سال 2015) و سایر تصمیمات مرتبط شورای امنیت، ادامه خواهم داد. اینکه این دستاورد دیپلماسی چندجانبه در برابر تحولات و اجرای چالش‌هایی که تعهد جمعی ما را به دیپلماسی و گفت و گو تحکیم می‌کند، تاب آورده، به نفع جامعه بین‌المللی است."
آلمان: خواهان اجرای بدون قید و شرط برجام به نفع تمام طرف‌های این توافق هستیم
وزارت امور خارجه آلمان هم در دومین سال حصول توافق هسته‌ای بر لزوم اجرای کامل این توافق تاکید کرد و گفت: آلمان خواهان اجرای بدون قید و شرط برجام به نفع تمام طرف‌های این توافق است.
وزارت امور خارجه آلمان هم‌زمان با دو ساله شدن توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 بیانیه‌ای منتشر کرد.
در این بیانیه آمده است: توافق بر سر برنامه هسته‌ای ایران که با نام برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) شناخته می‌شود، باید هم‌چنان به طور کامل مطابق با منافع دولت ‌آلمان و متحدانش اجرا شود.
وزارت امور خارجه آلمان در ادامه تاکید کرده است: دولت فدرال (آلمان) هم‌چون متحدان‌مان خواستار اجرای کامل و بدون قید و شرط توافق وین است. این توافق در صورت تحقق کامل به افزایش اعتماد دو طرفه منجر خواهد شد.
به گزارش اسپوتنیک، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که مسوول نظارت بر اجرای تعهدات مرتبط هسته‌ای ایران در برجام است، تا کنون در تمامی گزارشات خود، روند اجرای توافق هسته‌ای را تایید کرده است و گفته است که تهران به تمامی تعهدات خود پایبند است.
سفیر سابق انگلیس در سازمان‌ملل: واشنگتن هم برجام را پاره کند، ما به تعهدات خود پایبند می‌مانیم
لرد «دیوید هنی» سفیر پیشین انگلیس در سازمان ملل متحد، بابیان اینکه قرارداد گازی توتال نشان‌دهنده اهمیت فرصت‌های تجاری ایران در دوران پسابرجام است، عنوان کرد که این معامله به‌طور غیرمستقیم سبب خواهد شد شرکت‌های خارجی به سرمایه‌گذاری در ایران تشویق شوند.
دیپلمات پیشین وعضو ارشد کمیته روابط بین‌الملل مجلس اعیان انگلیس در گفتگو با ایرنا در لندن ضمن برشمردن اهمیت قرارداد تجاری توتال با ایران افزود:"توتال یک شرکت بزرگ تجاری است و به نظر من به دنبال این قرارداد، بقیه شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران خارجی تشویق خواهند شد همکاری تجاری شان را با ایران گسترش دهند."
وی افزود:"ایران با 80 میلیون جمعیت بازار بزرگی به‌ حساب می‌آید؛ این آمار کمی نیست و باید سرمایه‌گذاری و تجارت بیشتری در ایران جاری شود و من امیدوارم که شرایط بدین گونه پیش برود."
این مقام انگلیسی دربخش دیگری از اظهاراتش به توافق هسته‌ای با ایران اشاره وعنوان کرد که دولت انگلیس"مجاب شده است این توافق، توافقنامه‌ای منطقی برای دو طرف به شمار می‌رود و بنابراین به آن پایبند خواهد بود."
وی افزود: دولت انگلیس به فرصت‌های واقعی در ایران - که به‌طور کامل از هرگونه بهره‌برداری نظامی از برنامه هسته‌ای‌اش فاصله گرفته، و تحریم‌هایش لغو شده - پی برده است و ما خواهان گسترش روابط فعال با ایران هستیم.
این دیپلمات ارشد انگلیسی تصریح کرد که برداشت وی از سیاست‌های خارجی کشورش موید آن است که حتی اگر واشنگتن برجام را پاره کند، انگلیس به تعهدات خود پایبند خواهد ماند.
وی جمهوری اسلامی ایران را یکی از قدرت‌های مهم در منطقه توصیف کرد و گفت: بدون گفت‌وگو با ایران، تلاش برای سروسامان دادن به خاورمیانه بی‌نتیجه خواهد ماند.
لرد هنی در همین حال به گزارش اخیر کمیته روابط بین‌الملل مجلس اعیان در رابطه با نقد سیاست‌های دولت انگلیس در خاورمیانه اشاره کرد و بر لزوم فاصله گرفتن سیاست‌های لندن از واشنگتن تاکید کرد. وی «چک سفید امضای دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا به ریاض و حمله لفظی وی به حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران «بلافاصله پس از پیروزی شگفت‌انگیز» وی در انتخابات ریاست جمهوری را فاقد عقلانیت و منطق دانست.
روزنامه هندلزبلات آلمان: ایران دردومین سالگرد توافق هسته ای، ترازنامه مثبتی ارائه کرد
روزنامه "هندلزبلات " آلمان نوشت: در دومین سالگرد توافقنامه هسته‌ای ایران با گروه 1+5 در وین، ایران ترازنامه مثبتی از عملکرد خود ارائه کرده است.
این روزنامه آلمانی افزود: در دومین سالگرد توافق هسته‌ای ایران در وین، محمد جواد ظریف به خبرگزاری ایرنا در نیویورک گفت:این توافقنامه بهترین چیزی بود که طرفهای مذاکره‌کننده می‌توانستند به آن برسند. ظریف برای شرکت در نشست سازمان ملل متحد به نیویورک رفته است.
به گزارش هندلزبلات ایران با پنج کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان(1+5) به این توافقنامه دست یافت. اکنون ظریف امیدوار است که همه طرفها به این توافقنامه پایبند باشند.
این روزنامه آلمانی درادامه نوشت:اما دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، بارها و بارها این توافقنامه را به عنوان توافقی بد نامیده است. ظریف ابراز امیدواری کرد که دونالد ترامپ درباره مخالفت خود با این توافقنامه تجدید نظر کند.
به گفته عباس عراقچی معاون وزیر خارجه ایران، ظریف وزیر امور خارجه آماده است که در خلال سفر خود به آمریکا و شرکت در نشست سازمان ملل در نیویورک، درباره توافقنامه هسته‌ای ایران، صحبت کند. جمعه آینده نیز عراقچی و تیم وی در وین، در ملاقاتی با معاونین وزرای خارجه گروه 1+5 شرکت خواهد کرد.
این روزنامه آلمانی اضافه کرد: با توافق هسته‌ای ایران در سال 2016، ایران غنی سازی اورانیوم خود را تا 25 سال آینده محدود نمود و در مقابل غرب نیز متعهد شد که تحریمهای اقتصادی بر ضد ایران را لغو کند. اما ایالات متحده آمریکا هنوز بسیاری از تحریمهای ایران را لغو نکرده و همچنان پا برجاست.
سایر اخبار این روزنامه
وزیر ارتباطات خبر داد فیلترینگ هوشمند وارد فاز سوم شد در دومین سالگرد اجرای توافق هسته‌ای صورت گرفت اجماع جهانی بر موفقیت‌های اقتصادی و سیاسی برجام تظاهرات ضدترامپ روز ملی فرانسه را به خشونت کشید تازه‌ترین افشاگری از دست داشتن سیا در حادثه 11 سپتامبر؛ اعتراف مامور سیا: ما ساختمان مرکز تجارت جهانی را منفجر کردیم خانواده قربانیان 11 سپتامبر از امارات هم شکایت می‌کنند تجربه پندآموز دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‏های بنیادی معاونت علمی: بخش سلول‌های بنیادی بزودی برای کشورمان افتخارآفرین خواهد بود مدیرکل دبیرخانه شورای عالی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت: دولت تدبیر و امید برای حل مشکلات ایثارگران حساسیت خاصی دارد روزهای تلخ اشغالگران صهیونیست درگذشت مریم میرزاخانی نابغه ریاضی ایرانی جزئیات توافقات ایران با اتحادیه اوراسیا معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تشریح کرد؛ ابعاد حقوقی، فنی و مالی قرارداد توتال واشنگتن پست: قرداد با توتال ثابت کرد اروپا در قبال ایران تابع آمریکا نیست