درگذشت مریم میرزاخانی نابغه ریاضی ایرانی

مریم میرزاخانی نابغه ایرانی در علم ریاضی به دلیل ابتلا به بیماری سرطان صبح دیروز در آمریکا دیده از جهان فروبست.
این نابغه ریاضی ایران از چهار سال قبل به سرطان سینه مبتلا شد و این سرطان به مغز استخوان وی سرایت کرد و در نهایت صبح دیروز‌دار فانی را وداع گفت.
پیام تسلیت رئیس جمهور
رئیس جمهور در پیامی درگذشت اندوه‏بار مریم میرزاخانی، نابغه نامدار ریاضی ایران و جهان را تسلیت گفت و از درگاه خداوند متعال برای ایشان رحمت الهی و برای عموم بازماندگان صبر و اجر مسالت کرد.


متن پیام تسلیت حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی به این شرح است:
بسم‌الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
درگذشت اندوه‏بار مریم میرزاخانی، نابغه نامدار ریاضی ایران و جهان موجب تالم و تاثر فراوان شد.
درخشش بی‌‏نظیر این دانشمند خلاق و انسان متواضع که نام ایران را در مجامع علمی جهانی طنین‏ انداز کرد، نقطه عطفی در معرفی همت والای زنان و جوانان ایرانی در مسیر کسب قله‌های افتخار و عرصه‌های گوناگون بین‌المللی بود.
این‏جانب ضمن ارج نهادن به خدمات علمی و آثار ماندگار این فرزند فرهیخته ایران، مصیبت وارده، را به جامعه علمی کشور و خانواده محترم آن عزیز از دست رفته صمیمانه تسلیت می‌گویم و از درگاه خداوند متعال برای ایشان رحمت الهی و برای عموم بازماندگان صبر و اجر مسالت دارم.
همچنین دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، دکتر صالحی معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی،وزرای امورخارجه، بهداشت،درمان و آموزش پزشکی، علوم، تحقیقات و فناوری وتعداد دیگری از شخصیت‌های علمی و فرهنگی کشور در پیام‌هایی درگذشت دکتر مریم میرزا خانی را به جامعه علمی کشور و خانواده آن مرحومه تسلیت گفتند.
مریم میرزاخانی، ریاضی‌دان ایرانی و استاد دانشگاه استنفورد در 13 اردیبهشت سال 1356 در تهران متولد شد و در سال 2014 به دلیل انجام تحقیقات در زمینه «دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانه‌ای آنها» برنده مدال فیلدز به عنوان بالاترین جایزه در ریاضیات شد. وی نخستین زن و نخستین ایرانی برنده مدال فیلدز بوده است.
زمینه تحقیقاتی وی مشتمل بر نظریه تایشمولر، هندسه هذلولوی، نظریه ارگودیک و هندسه هم‌تافته بوده است.
مریم میرزاخانی در دوران تحصیل در دبیرستان فرزانگان تهران، برنده مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی در سال‌های 1994 (هنگ‌کنگ) و 1995 (کانادا) شد و در این سال به عنوان نخستین دانش‌آموز ایرانی جایزه نمره کامل شد.وی نخستین دختری بود که به تیم المپیاد ریاضی ایران راه یافت و نخستین دختری بود که در المپیاد ریاضی ایران طلا گرفت. میرزاخانی سپس در سال 1999 کارشناسی خود را در رشته ریاضی از دانشگاه شریف و دکترای خود را در سال 2004 از دانشگاه هاروارد به سرپرستی کورتیس مک‌مولن از برندگان مدال فیلدز گرفت.وی به عنوان یکی از 10 ذهن جوان برگزیده سال 2005 ازسوی نشریه پاپیولار ساینس در آمریکا و به عنوان «ذهن برتر» در رشته ریاضیات تجلیل شد.
میرزاخانی برنده جوایزی چون جایزه «ستر» از انجمن ریاضی آمریکا در سال 2013، جایزه کلی و مدال فیلدز در سال 2014 است. وی از یازدهم شهریور ماه 1387 (اول سپتامبر 2008) در دانشگاه استنفورد استاد دانشگاه و پژوهشگر رشتهٔ ریاضیات بوده و پیش از این نیز به عنوان استاد دانشگاه پرینستون مشغول به فعالیت بوده است.
سایر اخبار این روزنامه
وزیر ارتباطات خبر داد فیلترینگ هوشمند وارد فاز سوم شد در دومین سالگرد اجرای توافق هسته‌ای صورت گرفت اجماع جهانی بر موفقیت‌های اقتصادی و سیاسی برجام تظاهرات ضدترامپ روز ملی فرانسه را به خشونت کشید تازه‌ترین افشاگری از دست داشتن سیا در حادثه 11 سپتامبر؛ اعتراف مامور سیا: ما ساختمان مرکز تجارت جهانی را منفجر کردیم خانواده قربانیان 11 سپتامبر از امارات هم شکایت می‌کنند تجربه پندآموز دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‏های بنیادی معاونت علمی: بخش سلول‌های بنیادی بزودی برای کشورمان افتخارآفرین خواهد بود مدیرکل دبیرخانه شورای عالی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت: دولت تدبیر و امید برای حل مشکلات ایثارگران حساسیت خاصی دارد روزهای تلخ اشغالگران صهیونیست درگذشت مریم میرزاخانی نابغه ریاضی ایرانی جزئیات توافقات ایران با اتحادیه اوراسیا معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تشریح کرد؛ ابعاد حقوقی، فنی و مالی قرارداد توتال واشنگتن پست: قرداد با توتال ثابت کرد اروپا در قبال ایران تابع آمریکا نیست
قیمت لحظه ای ارز دیجیتال