قیمت تمام‌شده هواپیمای سیمرغ ۵۰ درصد نمونه خارجی آن

رئیس سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح با تشریح ویژگی‌های هواپیمای ترابری سیمرغ گفت: «برای این هواپیما حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد قیمت مشابه‌های خارجی آن هزینه شده است.»
سرتیپ افشین خواجه‌فرد در بازدید از مراحل تست هواپیمای ترابری سیمرغ با بیان اینکه در دنیا استفاده از یک پلتفرم برای تبدیل به انواع دیگری از هواپیما امری معمول و مرسوم است، افزود: «در پروژه سیمرغ، از پلتفرم هواپیمای ایران-140جهت تبدیل به هواپیمای ترابری سبک استفاده شده است.»
مدیرعامل سازمان صنایع هوایی با اشاره به اینکه هواپیمای ترابری سیمرغ یک هواپیمای ترابری با درب رمپ عقب است، اظهار داشت: «این پرنده بر پایه هواپیمای ایران-140طراحی شده است تا بتواند کلیه ماموریت‌های یک هواپیمای ترابری-تاکتیکی را به خوبی و کامل انجام دهد. تغییرات این هواپیما نسبت به هواپیمای پایه در حوزه‌های پیکربندی، سازه و سیستم‌های هیدرومکانیکی ازجمله مکانیزم‌های سطوح کنترل، سیستم هیدرولیک، موتور کمکی، سیستم تهویه مطبوع، اینتریور و تجهیزات باربری و سیستم الکتریک بسیار گسترده و آشکار است.»
امیر خواجه‌فرد تشریح کرد: «طول بدنه در این پرنده بیش از 2متر افزایش یافته و دم‌های عمودی و افقی نیز کاملا تغییر یافته است و سازه و فضای داخلی هواپیما جدید و کاملا بومی طراحی شده است و تمامی مدارک و نقشه‌ها براساس استاندارد هواپیماهای باربری است. در این زمینه نوآوری و تحولی بزرگ رخ داده است.»



امیر سرتیپ افشین خواجه‌فرد موتور هواپیما سیمرغ را برتر از از موتور هواپیمای ایران-140دانست و افزود: «موتور این پرنده نسبت به پلتفرم قبلی در بخش سوخت‌رسانی و کنترل الکترونیکی موتور-یعنی سیستم فدک- با اجرای سرویس‌های بولتن ارتقا پیدا کرده است و تمهیداتی برای ارتقای بعضی از پارامترهای عملکردی هواپیما در شرایط Hot & High (یعنی گرم و مرتفع) اندیشه شده است.»
وی در ادامه گفت: «کارایی این هواپیما مطابق با کتابچه‌های پروازی و تطابق نمودارهای کارایی آن با اعداد واقعی توسط تیم‌های کارشناسی سازمان هواپیمایی کشوری و نیروهای مسلح به اثبات رسیده و وزن برخاست و بار مفید قابل جابه‌جایی و سقف پروازی مطابق نمودارهای مربوطه تأیید شده است.»
امیر خواجه‌فرد با اشاره به شرایط جغرافیایی کشور و پراکندگی جمعیت در ایران و همچنین بروز شرایط غیرمترقبه مانند سیل و زلزله و دیگر حوادث غیرمترقبه اظهار داشت: «این هواپیما با شرایط و قابلیت‌های خاص خود که یکی از آنها امکان نشست و برخاست در باندهای خاکی و ناهموار است می‌تواند مجروحین، آسیب‌دیدگان و همچنین خودروها و تجهیزات امدادی را در کمترین زمان جابه جا کند.»
وی با بیان اینکه انجام تست‌های پروازی مطابق با استاندارهای خاص و جهانی است، افزود: «مطابق با دستورالعمل‌های استاندارد تدوین‌شده، در نخستین پرواز چرخ‌های هواپیما جمع نمی‌شود و همچنین هواپیما دارای رنگ اولیه نمونه‌سازی‌ است که در تمامی دنیا در هنگام رونمایی و مراحل تست‌های پروازی این تست‌ها با زیررنگ هواپیما انجام می‌شود.»
امیر خواجه‌فرد تصریح کرد: «طراحی هواپیمای ترابری سبک سیمرغ تحت نظارت مستمر سازمان هواپیمایی کشوری و براساس گواهینامه تشکیلات طراحی (DOADesign Organization Approval-) و مقررات ملی هواپیمایی کشوری جمهوری اسلامی ایران انجام گرفته است. همچنین این هواپیما براساس قوانین کاربردی مربوط به هواپیماهای سنگین‌تر از 5670کیلوگرم یا 12500پوند (AP-25) طراحی شده است. به‌صورت خلاصه، می‌توان گفت این هواپیما براساس مقرارت محصولی سیستمی مربوط به کلاس خود، طراحی شده و درحال طی کردن فرایند اخذ گواهینامه مربوطه است.»
مدیرعامل سازمان صنایع هوایی با تأکید بر اینکه این نوع هواپیما علاوه بر لجستیک نظامی، کاربرد ویژه‌ای در حمل‌ونقل تجاری و امدادرسانی در حوادث غیرمترقبه را نیز دارد، تصریح کرد: «با توجه به قیمت تمام‌شده این هواپیما که در حدود 50تا 60درصد قیمت مشابه‌های خارجی آن هزینه شده و با توجه به نیاز 150فروندی به این هواپیما در کشور، تولید آن صرفه اقتصادی دارد.»