نفوذ پوتین به عمق راهبردی واشنگتن


گروه جهان: ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه دیروز سه‌شنبه در کاخ بزرگ کرملین با نارندرا مودی نخست وزیر هند که در نخستین سفر خارجی خود پس از پیروزی مجدد در انتخابات پارلمانی این کشور به مسکو سفر کرده است، به صورت رسمی دیدار و مذاکره کرد. به گزارش «تجارت»، پوتین و مودی پیش از این روز دوشنبه گفت‌وگوهایی غیررسمی داشتند؛ مذاکراتی که به گفته سخنگوی کرملین بیش از سه ساعت به طول انجامید. این سفر پوتین به هند در سطحی گسترده با واکنش مخالف ایالات متحده آمریکا همراه شد.

تاکید پوتین بر راهبردی بودن مناسبت مسکو با دهلی نو
رئیس جمهوری روسیه در آغاز مذاکرات مشترک با نخست وزیر هند، خطاب به مودی گفت: این اولین سفر رسمی شما پس از انتصاب مجدد پس از پیروزی دوباره در انتخابات پارلمانی هند است. من می خواهم یک بار دیگر (تصدی این مسئولیت را) به شما تبریک بگویم. پوتین اظهار داشت: روسیه و هند دارای دوستی دیرینه و روابط خوبی هستند که طی دهه ها توسعه یافته است؛ دو کشور امسال هفتاد و هفتمین سال برقراری روابط دیپلماتیک را جشن می گیرند. وی با بیان اینکه روابط مسکو – دهلی نو دارای ویژگی ممتاز مشارکت راهبردی است، گفت: ما دائماً در تماس هستیم و توجه اصلی را به توسعه روابط تجاری و اقتصادی داریم که البته توسعه این مناسبات، منافع مردم هند و مردم فدراسیون روسیه را محقق می‌کند.

رشد مبادلات تجاری روسیه و هند
رئیس‌جمهوری روسیه یادآور شد: در سال ۲۰۲۳ میلادی، گردش تجاری دو کشور ۶۰ درصد و حتی بیشتر - ۶۶ درصد - افزایش یافت؛ حجم مبادلات تجاری دو جانبه در سه ماهه اول سال جاری میلادی (۲۰۲۴) نیز ۲۰ درصد افزایش یافته است. وی یادآور شد: روسیه و هند در عرصه بین المللی، از جمله در سازمان‌های بین‌المللی، در درجه اول در سازمان ملل و در سازوکارهایی مانند سازمان همکاری شانگهای و بریکس همکاری نزدیک داریم. پوتین گفت:‌ این فرصت را داشتیم که در یک محیط غیررسمی عملاً در مورد همه مسائل (با یکدیگر) صحبت کنیم. رئیس‌جمهوری روسیه خطاب به نخست وزیر هند گفت:‌ من از شما به خاطر توجهی که به مهم‌ترین مشکلات، از جمله تلاش برای یافتن راه‌هایی برای حل مسالمت‌آمیز بحران اوکراین دارید، سپاسگزارم. پوتین در ادامه از مودی برای شرکت در اجلاس سران کازان که اول تا سوم آبان‌ماه ۱۴۰۳ در کازان مرکز تاتارستان روسیه برگزار می‌شود، دعوت کرد.

تاکید هند بر گسترش مناسبات با مسکو
نخست وزیر هند با بیان اینکه در ۲۵ سال گذشته، روابط عمیقی با روسیه و شخص پوتین داشته است، گفت:‌ ما در طول ۱۰ سال گذشته ۱۷ بار ملاقات کرده ایم؛ این سفر، ششمین سفر من به روسیه است و امروز در بیست و دومین اجلاس دوجانبه شرکت می کنیم. همه اینها از عمق روابط و همکاری نزدیک ما حکایت دارد. مودی ادامه داد:‌ با اطمینان می توانم بگویم با توجه به تجربیات گذشته، در آینده نیز همکاری خود را تقویت خواهیم کرد و همه جوانب همکاری را تعمیق خواهیم بخشید و به اهداف جدیدی دست خواهیم یافت. نخست‌وزیر هند در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه پنج سال گذشته دوران سختی برای همه کشورهای دنیا بوده است، از درگیری‌ها، بحران‌ها و شیوع کووید ۱۹ به عنوان مصادیق سخن خود نام برد. مودی در ادامه اظهار داشت:‌ در هنگامه شرایط سخت جهان بشری، به برکت دوستی هند و روسیه، زمانی که جهان با بحران های مختلفی در زمینه امنیت غذایی، سوخت و کودهای شیمیایی روبرو بود، به لطف دوستی ما با شما بود که از این بحران‌ها عبور کردیم. وی ادامه داد: تمام مشکلات برای کشاورزان هندی وجود داشت و ما تمام نیازهای کود آنها را برطرف کردیم و این (امر به دنبال) دوستی ویژه ما با شماست و ما کاملا متعهد به حفاظت از منافع کشاورزان هندی با استفاده از همکاری خود با شما هستیم. ما در این مسیر به کار خود ادامه خواهیم داد و همکاری خود را تقویت خواهیم کرد.

مذاکرات خاص پوتین و مودی درباره اوکراین



نخست وزیر هند با اشاره به بازتاب‌های بین‌المللی سفر خود به مسکو گفت: اینکه تمام دنیا با علاقه، نتایج سفر من به مسکو را دنبال می کند، به دیدار ما معنا می‌دهد، مخصوصا اینکه روز دوشنبه فرصت فوق‌العاده‌ای داشتیم که بیش از چهار ساعت در محل اقامت شما (پوتین) باشیم. مودی درباره گفت‌وگوهای غیررسمی خود با پوتین در اقامتگاه وی اظهار داشت:‌ ما همه مسائل را مورد بحث قرار دادیم و من بسیار خوشحالم که در مورد اوکراین به صورت باز تبادل نظر کردیم، به نظرات یکدیگر احترام گذاشتیم و با آرامش صحبت کردیم.