اخبار کوتاه


انتقاد شدیداللحن پزشکیان از تعدد دانشگاه‌ها در کشور
رئیس جمهور در دیدار اعضای کمیسیون آموزش مجلس برنامه‌های دولت برای اصلاح و طراحی جدید ساختار نظام آموزش کشور به منظور رفع تبعیض‌ها و بی‌عدالتی‌ها در این حوزه را تشریح و نقش‌آفرینی نمایندگان برای کمک به تحقق این هدف بزرگ را خواستار شد. مسعود پزشکیان در دیدار اعضای کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، تبعیض و بی‌عدالتی را مهمترین چالش و آفت نظام آموزشی کشور و موجب اتلاف سرمایه‌های انسانی و عدم رشد استعدادها عنوان کرد و افزود: اهمیت ساختار نظام آموزشی کشور به حدی است که اصلاح و رشد جامعه در ساحت‌های مختلف به آن وابسته بوده و وقتی این ساختار با اهمیت، دچار نقصان باشد، قطعا رشد و پیشرفت جامعه نیز با اختلال مواجه خواهد شد. پزشکیان در ادامه افزود: ایجاد دانشگاه‌های متعدد در کشور بدون برنامه‌ریزی برای اشتغال، حجم بالای فارغ‌التحصیلان و همچنین عدم ارتباط نظامند این دانشگاه‌ها با صنعت موجب اتلاف وقت و سرمایه دانشجویان و عدم مهارت‌آموزی و توانمندی آنها شده و در نتیجه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به هنگام ورود به جامعه با مشکلات عدیده‌ای از جمله ناامیدی و سرخوردگی مواجه می‌شوند که این وضعیت نیازمند اصلاح است.

تاکید دستگاه قضا بر تشدید
نظارت‌ها در حوزه دارو
رئیس قوه قضائیه با اشاره به فرآیند نظارت بر توزیع دارو و محصولات سلامت‌محور در کشور گفت: نظارت بر عرضه دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی و کالاهای سلامت‌محور نباید صرفاً در انتهای زنجیره عرضه باشد، بلکه این نظارت باید جامع و کامل و سراسری باشد. نشست شورای‌عالی پیشگیری از وقوع جرم، به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با دستورجلسه «پیشگیری از جرائم حوزه توزیع دارو و کالاهای سلامت‌محور» برگزار شد. رئیس قوه قضائیه بیان داشت: پیشگیری از جرائم حوزه توزیع دارو و کالاهای سلامت‌محور که موضوع جلسه دیروز شورای‌عالی پیشگیری از وقوع جرم است موضوع بسیار حائز اهمیتی می‌باشد. وی تصریح کرد: یکی از مسائل بسیار حائز اهمیت در مقوله‌ی پیشگیری از جرائم حوزه توزیع دارو و کالاهای سلامت‌محور، تکمیل و رفع نواقص سامانه‌های جامع و برخط و متصلِ مرتبط با کنترل و توزیع دارو و محصولات سلامت‌محور در کشور است.

تاکید دولت بر حمایت از بخش خصوصی



جمعی از فعالان بخش خصوصی با سخنگوی دولت چهاردهم دیدار و گفت‌وگو کردند. فاطمه مهاجرانی در این دیدار اظهار کرد: ما همواره در کشور بزرگان را به چشم ظالم دیده‌ایم. این روزها شرایط حوزه تولید از حوزه خدمات نیز بدتر شده است. سخنگوی دولت گفت: قطعا بخش خصوصی عزت و آبروی کشور است. من حامل پیغام شما به اعضای هیئت دولت خواهم بود که بخش خصوصی خواستار وفاق دولت با صنایع بزرگ خصوصی است. وی یادآور شد: در اسرع وقت جلسه‌ای ویژه از سوی وزارت صمت و اقتصاد با تعدادی از کارآفرینان کشور برگزار خواهد شد. دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران، مدیرعامل هلدینگ مادیران و جمعی دیگر از فعالان بخش خصوصی در این دیدار حاضر بودند.

وعده دولت برای ارتقای
سرعت اینترنت و رفع فیلترینگ
معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر ریاست جمهوری تاکید کرد که مسأله ساماندهی و ارتقای سرعت اینترنت و رفع فیلترینگ در یک مسیر قانونی و منطقی حل و انتظارات به حق جامعه برآورده خواهد شد. متن پیام مهدی طباطبایی در اینستاگرام به شرح زیر است: «صداقت و وفای به عهد سرمایه اصلی و خصیصه ذاتی رئیس جمهور پزشکیان است. مسأله ساماندهی و ارتقای سرعت اینترنت و رفع فیلترینگ در یک مسیر قانونی و منطقی حل و انتظارات به حق جامعه برآورده خواهد شد. با شتاب زدگی در موضع گیری ها و قضاوت های زودهنگام راه را برای حل مشکلات صعب و دشوار نکنیم. دکتر پزشکیان در حوزه صداقت و راستگویی از سرآمدان عرصه سیاست در ایران معاصر است.»

شمار شهدای غزه به ۴۱ هزار و ۹۶۵ نفر رسید
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه دیروز سه‌شنبه در جدیدترین آمار خود از شهادت ۴۱ هزار و ۹۶۵ شهروند فلسطینی در نتیجه جنگ رژیم صهیونیستی علیه ساکنان این منطقه خبر داد. وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد که رژیم صهیونیستی طی ۲۴ ساعت گذشته مرتکب ۸ مورد کشتار در نوار غزه شد که در نتیجه آن ۵۶ نفر شهید و ۲۷۸ نفر دیگر مجروح شدند. با احتساب این شهدا، شمار شهدای غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و همزمان با آغاز عملیات طوفان الاقصی تاکنون به ۴۱ هزار و ۹۶۵ نفر و شمار مجروحان به ۹۷ هزار و ۵۹۰ نفر رسید.

هریس، ایران را دشمن اصلی
آمریکا معرفی کرد
در حالی که ایران همواره تاکید دارد به دنبال سلاح هسته‌ای نیست، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده ایران را دشمن اصلی آمریکا خواند و گفت در صورت پیروزی وی در انتخابات آمریکا، جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای یکی از اولویت‌های او خواهد بود. ، «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا و نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور در پاسخ به این پرسش که کدام کشور خارجی را دشمن اصلی ایالات متحده می‌داند، گفت: «فکر می‌کنم یک پاسخ واضح را در ذهن دارم و آن هم ایران است.»