روزنامه جوان
1404/03/11
«روح الله» مجموعهاي از اسناد منتشر نشده و پاسخ به شبهات نسل جوان است
سينا ابوترابجوان آنلاین: كتاب روحالله كمنظيرترين اثري است كه در مورد جزئيات و ناگفتههاي زندگي بنيانگذار انقلاب اسلامي حضرت امامخميني (ره) و به قلم هادي حكيمیان تأليف شدهاست. نويسنده كتاب «روحالله» با تأكيد بر اينكه اين كتاب متمركز بر افق انديشه امامخميني (ره) نوشته شده و قرار است به سه سؤال اساسي نسل جوان و نوجوان امروز در مورد چرايي وقوع انقلاب، علت غربستيزي و همچنين دلايل ريشه و زمينه ديني داشتن انقلاب اسلامي پاسخ بدهد. حكيميان همچنين از انتشار دو سند مهم در اين كتاب خبر داد كه تا كنون منتشر نشدهاند. امروز قرار است طي برگزاري مراسمي متن تقريظ رهبر انقلاب بر اين اثر رونمايي گردد به همين بهانه با اين نويسنده جوان به گفت و گو نشستيم.
هادي حكيميان نويسنده كتاب «روح الله» در خصوص محتواي تقريظ رهبري بر اين كتاب به «جوان» گفت: با اين هنوز متن تقريظ ايشان را نديدهام، اما بسيار خوشحالم كه رهبري با وجود همه مشغلهاي كه دارند، وقت گذاشتند و اين اثر را مطالعه كردند و اين موضوع يك دلگرمي و اميد براي ادامه راه است و مجدد خوشحال خواهم شد كه مخاطبان به خصوص جوانان هم اين كتاب را بخوانند و برايشان مفيد باشد. رهبر انقلاب آنقدر افق ديدشان وسيع است كه دورترين سربازهايشان را هم ميبينند و مورد لطف خود قرار ميدهند. اين موضوع خيلي دلگرمكننده است و آدم اميدوار ميشود كه كارش ديده ميشود.
اثري پژوهشي براي پاسخ به شبهات
نويسنده كتاب «روحالله» در خصوص شيوه نگارش متن اين اثر تأكيد كرد: تأليف اين كتاب يك كار پژوهشي است؛ در واقع سعي كردم كه محتواي كتاب داستانوار باشد؛ يعني اين كتاب صرفاً يك كار پژوهشي و دانشگاهي صرف نيست، زيرا تمايل داشتم مخاطبان بيشتري، كتاب را بخوانند. البته كتاب «روحالله» ميخواهد به سه سؤال اساسي پاسخ بدهد؛ اول اينكه اساساً چه لزومي داشت در سال ۵۷ در ايران انقلاب بشود. در سالهاي اخير هم ديديم كه با جريان تحريف انقلاب و حتي تحريف شخصيت امام روبهرو هستيم. اين سؤال براي جوان امروزي پيش آمده كه اصلاً چرا انقلاب شد و چه لزومي داشت در ايران انقلاب بشود؟
وي ادامه داد: سؤال بعدي اين است كه حالا اين انقلاب چرا بايد سابقه و زمينه مذهبي داشته باشد؟ چون جريانات ديگري هم داشتيم كه مدعي بودند، مثلاً جريانهاي ليبرال، مليگراها و حتي جريان چپ آن زمان كه خيلي قوي بود. هنوز جهان دو قطبي بود و اتحاد جماهير شوروي وجود داشت و ماركسيستها و كمونيستها هم مدعي بودند، بنابراين سؤال دوم اين است كه چرا اين انقلاب بايد مذهبي باشد؟ سؤال سوم هم اين است كه اين انقلاب چرا از ابتدا يكي از مهمترين مؤلفههايش غربستيزي و امريكاستيزي بود. اينكه چرا اين بعد غربستيزي و امريكاستيزي تا به امروز هم بايد همچنان حفظ و نگهداري شوند؟ اين سه سؤال را من ميخواستم پاسخ بدهم.
نويسنده «روحالله» با بيان اينكه سعي كردم كتاب يك نثر روان داشته باشد، افزود: محوريت كتاب داستانگونه است و تا آنجايي كه ميتوانستم كار را به سمت فضاي رمان نزديك كردم كه بتواند مخاطبان عام را هم جذب كند. نظرم اين بوده كه نسل جوان به خصوص كساني كه بعد از رحلت امامخميني (ره) متولد شدند و امامت و رهبري ايشان را درك نكردند، بتوانند با مطالعه اين كتاب اطلاعات مفيدي به دست آورند.
دو سند منتشر نشده
نويسنده «روحالله» در ادامه با اشاره به اينكه در اين كتاب دو سند مهم وجود دارد كه تاكنون منتشر نشده است، خاطر نشان كرد: يكي از اين اسناد مربوط به انتخابات دوره هفدهم است كه در زمان دكتر مصدق در سال ۳۲ برگزار ميشود. در اين سند، نامهاي هست كه امامخميني به سيد علي محمد وزيري، يكي از روحانيون يزد مينويسند و از او ميخواهند كه در انتخابات شركت و مردم را تشويق كند كه به شيخ مهدي حائري، فرزند آشيخ عبدالكريم حائري، رأي بدهند. اين سند براي اولينبار در اين كتاب منتشر شد و اهميت زيادي دارد، چون نشان ميدهد كه امام از سالها قبل از انقلاب به انتخابات و رأي و آرای عمومي اعتقاد داشتهاند؛ يعني صرفاً اين نبوده كه امام وقتي رهبر شدند، مردم را به شركت در انتخابات تشويق كنند.
وي افزود: سند ديگر نيز مربوط به سال ۱۳۲۷ است. در اين سال، وقتي كه رژيم اشغالگر قدس اعلام موجوديت ميكند، روحانيت قم و تهران درصدد برميآيند كه عكسالعملي نشان دهند؛ جلسهاي تشكيل ميدهند و قرار ميشود متني تهيه شود و به تشكيل دولت اسرائيل اعتراض كنند. ظاهراً جمعي كه در جلسه بودند، چند متن مينويسند و در جلسه بعدي نوشتهها را ميخوانند. در نهايت، متني كه امامخميني نوشتهبودند در اعتراض به تشكيل دولت اسرائيل انتخاب ميشود. اين نامه، نامهي اعتراضي خطاب به پاپ است. متن نامه براي امام خميني است، اما به اسم و امضاي مرحوم آيتالله سيد محمد بهبهاني ارسال ميشود، زيرا ايشان آن زمان معروفترين و مسنترين مجتهد تهران بودند. اين نامه نيز براي اولينبار در اين كتاب آمدهاست.
حكيميان با اشاره به اينكه براي كتاب «روحالله» سه سال فيشبرداري و كارهاي پژوهشي انجام داده بودم، بيان كرد: اين كتاب داستانواره است و شخصيت اصلي آن امامخميني (ره) است كه شخصيتي واقعي است و من به خودم اجازه ندادم كه در مورد امام تخيل كنم يعني هر چه در اين كتاب وجود دارد كاملاً مستند و بر اساس حوادث واقعي تاريخي است، حتي تاريخهاي ذكر شده در كتاب نيز كاملاً دقيق است و آنجاهايي كه نقل قولهايي از امام وجود دارد كاملاً منطبق بر سخنرانيهاي ايشان است.
فقيه، خطيب، شاعر، حكيم و عارف
نويسنده كتاب «روح الله» منابع استفاده شده براي تأليف اين كتاب اظهار داشت: به تعداد زيادي از نشريات و مراكز اسنادي مراجعه داشتم. از نشريات محلي تا نشريات سراسري، همچنين به كتابهاي خاطرات انواع و اقسام شخصيتها نيز مراجعه كردم. چون نميخواستم نگاه تكبعدي به قضيه داشتهباشم، يكي از نكات مهم در اين كتاب، جريان شكلگيري انقلاب اسلامي بودهاست. به نظر من، انقلاب مهمترين ميراث امامخميني است. در اين كتاب به زندگي شخصي امام كمتر پرداختم و بيشتر به انديشه امام توجه كردم. من اسناد، نشريات و كتابهاي خاطرات زيادي را بررسي كردم، اما آن چيزي كه برايم خيلي مهم بود، صحيفه امام بود، چون نقلقولهايي كه از امام ميشود، بايد عيناً عين كلام امام نقل شود. در كتاب، هيچ دخل و تصرفي در گفتههاي امام نداشتم و تمام آنها عيناً همان گفتههاي امام است.
وي افزود: همچنين كتاب «كشف اسرار» امام كه در سال ۲۳ چاپ شده (دوران اشغال ايران توسط نيروهاي متفقين) نشان ميدهد كه افق انديشه امام چقدر باز بودهاست. در آن زمان، ما فقيه و مجتهد و عالم در حوزه علميه قم كم نداشتيم و حتي در حوزه علميه نجف هم افرادي وجود داشتند كه از امام مطرحتر بودند. امام آن زمان يك مدرس حوزه علميه بودند و هنوز به عنوان مرجع تقليد مطرح نشدهبودند، اما اين افق باز انديشه امام نشان ميدهد كه ايشان از زمانه و دوران خودش جلوتر بودهاند.
حكيميان در خصوص لزوم شناخت شخصيت امام(ره) تأكيد كرد: شناخت شخصيت امام و بازخواني انديشههاي ايشان نهتنها براي مديران و مسئولان و فعالان سياسي و مذهبي بلكه براي آحاد مردم نيز مؤثر است. بدون شك همه ما كه در ايران زندگي ميكنيم، در اتمسفري هستيم كه به شدت متأثر از شخصيت و انديشههاي امامخميني (ره) است؛ يعني جامعه ما جامعهاي است كه ايشان آن را بنا كردهاست، در حقيقت ايشان بودند كه پايهگذار حكومت ديني جمهوري اسلامي و تئوريسين نظريه ولايتفقيه بودند. ايشان فقيه، خطيب، مدرس، شاعر، فيلسوف، حكيم، عارف و سياستمدار بودند و مهمترين و جذابترين بعد شخصيتي ايشان بعد عرفاني ايشان بودهاست. اين بعد آنقدر قوي است كه بر ديگر ابعاد شخصيتي ايشان سايه مياندازد و حتي انقلاب اسلامي يا دفاعمقدس هم متأثر از شخصيت و انديشههاي عرفاني امام (ره) است. دیدگاه
کتاب «روحالله» سفر به تاريخ است
علياصغر عزتيپاك*
تاريخنويسان معاصر تلاش ميكنند با استفاده از انواع منابع، علاوه بر نقل وقايع در مقاطع مختلف، به احوال آدميان نيز نزديك شوند. آنان با بازسازي جزئي شرايط و وضعيت، باز هم با توجه به منابع، بدون وارد كردن تخيل در اين بازنمايي، علاقهمندان و مخاطبان اخبار تاريخي را به شكلي موجه در موقع و موضع مورد نظر حاضر ميكنند. ساختن صحنه وقايع، توجه به شرايط زماني و مكاني و نزديك شدن به روحيات و عواطف اشخاص در يك هنگامه خاص، شرايطي را رقم ميزند تا هم دلايل رفتارها بهتر درك شود و هم همذاتپنداري لازم اتفاق بيفتد. اقبال مخاطب به چنين گرايشي باعث شده نويسندگان تاريخ كمكم بروند به سمتي كه با استفاده از عناصر داستاني و امكانات موجود در ادبيات، زمانهها و زمانگردانان را روشنتر و ملموستر بپردازند.
«روحالله»، مستند زندگي امام خميني(ره) نيز با چنين رويكرد نُو نوشته شده است و شايد اين مهمترين ويژگياش باشد. «هادي حكيميان» كه خود پيش از آنكه به تاريخنويسي شهره باشد، يك داستاننويس است؛ بهدرستي پي برده كه ديگر يك گزارش صرف و دورادور نميتواند آنچنان كه بايد اقناعكننده باشد. البته مراقب بوده همزمان كه از برخي عناصر داستاني براي ملموس كردن ماجراها و اشخاص براي مخاطب استفاده ميكند از امر واقع دور نشود و كار را به خيالورزي نكشاند.
او براي تحقق اين مهم، علاوه بر اينكه تعهد خود به تاريخ را از دست نداده، به ياري نگاه و ابزارهاي ادبي، موضوعش را غنيتر و درگيركنندهتر روايت كرده است. اهل داستان و رمان ميدانند كه وقتي تاريخ را از چنين نظرگاهي روايت كنيم، سويههاي ناديده و نيز تازهاي از آن پيش چشم ميآيد. نگاه داستاني، توجه عميق به تمام عناصر شكلدهنده يك رخداد را ميطلبد. همچنين كوچ به جايگاه و مقر شخصيتها را.
ترفندهايي مانند ديالوگ، توصيف جزئيات، شخصيتپردازي و ساختار داستاني، روحالله را به روايتي جذاب و قابل فهم از برههاي حساس از تاريخ معاصر ايران تبدیل كرده است. اين شيوه نه تنها به حكيميان كمك كرده تا مخاطب را درگير كند، بلكه توانسته جنبههاي مبهم يا پنهان وقايع را با استفاده از اين ترفندها تكميل كند. بهكارگيري شخصيتهاي ملموس و ساخته شده با ديالوگهاي زنده، مخاطب را بهراحتي با احساسات و انگيزههاي افراد حاضر در صحنه تاريخ همراه كرده است.
نويسنده با حاكم كردن نگاه ادبي به ماجراهاي پيچيده، تلاش كرده قضاوت درباره يك رخداد مؤثر تاريخي را از انحصار يك نظرگاه دربياورد. او با فراخواندن شخصيتهاي مختلف به ماجرايي واحد، ديدگاههاي متفاوتي درباره آنها فراهم كرده تا علاوه بر شكستن روايتهاي تكبعدي به مخاطب كمك كند تاريخ را امري يكرويه نبيند. حكيميان همچنين در «روحالله» رفتاري جسورانه از خود نشان داده و با نزديك شدن گاهبهگاه به رهبري نهضت اسلامي؛ انگيزهها، انديشهها، كردار و رفتار او را از قابل اعتمادترين و صميميترين موضع و موقع بازگفته است.
اين رويكرد كه مقدماتش گاه تخيل بوده است، باعث شده نويسنده پلي بزند بين موضوع اثر و مخاطب. او با هوشياري كامل و با اجتناب از در غلتيدن به ورطه داستانسرايي محض، كاري كرده است كه فاصله زماني و معرفتي بين مخاطب كتاب و وقايع از ميان برخيزد و خلأهاي تاريخي با فرضيههاي منطقي جبران شود. ايجاد ارتباط عاطفي بين مخاطب و موضوع كار از ديگر دستاوردهاي هادي حكيميان در «روحالله» است. نويسنده با نزديك شدن هرازگاهش به محور وقايع كه شخص حضرت امام است، ابعادي از شخصيت او را به نمايش ميگذارد كه باعث به وجود آمدن ارتباط عاطفي وثيق خواننده با رهبري نهضت ميگردد. با كمك گرفتن از ادبيات، حقيقت تاريخي بيپردهتر از هميشه روي نشان ميدهد، و بازسازي صحنهها و صاحبان نقش، سهلتر و سادهتر ميگردد. «روحالله» كتابي است كه تاريخ ميگويد، اما با جذابيت و به دور از خشكيها و ملال متوني از اين دست. اين كتاب را شايد بتوان پيامي براي مردم ايران در اين روزگار دانست. روحالله آمده تا ايرانيان يكبار ديگر با چهرهي مصمم و آرماني رهبري آشنا شوند كه بهخاطر آنان بهپا خاست. اين كتاب سفر به تاريخ است!
*مدير گروه نويسندگان و توليد محتوا شهرستان ادب «روح الله» و ظرفيت آشنايي جوانها با امام خميني (ره)
محمدقائم خاني*
در سالهاي اخير عمده آشنايي مردم و جوانها با امام خميني(ره) از طريق كليپهاي كوتاه يكدقيقهاي يا جملات كوتاه روي در و ديوار است. به جز آشنايي در فضاي نخبگاني و دانشگاهي، عموم جامعه ارتباط عميق و جدي با امام نداشتهاست. كتاب روحالله به علت اينكه تمام زندگي امام را در بر ميگيرد و همچنين به خاطر نثر جذاب و خواندنياش، فرصت خوبي براي بازخواني زندگي امامخميني (ره) است. خيلي از آدمها شايد براي اولينبار به واسطه اين كتاب با امام مواجه ميشوند و ايشان را از بدو كودكي تا روز تشييع جنازه بازشناسايي ميكنند. اين كتاب اين ظرفيت را دارد و اميدوارم آنطور كه شايسته آن است، معرفي و خوانده شود.
رويكرد تفصيلي، استفاده زياد از جزئيات و مستندات و دستچين كردن از منابع متنوع، تخصص آقاي حكيميان است. جزئيات و مستندات كتاب روح الله خيلي زياد است و اطلاعات گوناگون و دسته اول از زواياي مختلف به مخاطب ارائه ميشود، بنابراين ميتوانم بگويم كتاب روحالله از اين نظر يكتا است و نظير ندارد.
حكيميان دو تا ويژگي خيلي مهم دارد؛ يكي تسلط حيرتانگيز بر تاريخ و استفاده از مستندات كه انگار تاريخ معاصر هميشه جلوي چشمش است و ديگري هم نثر خيلي جذاب و روان و بدون دستانداز اوست. جمع كردن اين دو تا ويژگي با همديگر كمتر پيش ميآيد، ولي در كار هادي حكيميان وجود دارد.
هادي حكيميان سالها بود كه در يزد خيلي بيسر و صدا مينوشت و سرگرم كار خودش بود. منزوي از تمام جريانات و گروههايي كه در ادبيات هستند، كار خودش را ميكرد و پيش ميرفت و متأسفانه كارهاي خوبش آنطور كه بايد ديده نشدند. اميدوارم با اتفاق خوبي كه براي كتاب روحالله رقم خورده، قدر حكيميان بيشتر از اين شناخته شود و رسانههاي ما هم با آدمهاي حرفهاي، حرفهايتر رفتار كنند.
* نويسنده و پژوهشگر ادبي مردم و گروههاي فرهنگي «رويداد ملي روحالله» را در دست بگيرند حجتالاسلام محمدجواد سليماني*
يكي از سنتهاي حسنهاي كه رهبر معظم انقلاب در سالهاي گذشته بر آن مداومت داشتهاند، نوشتن تقريظ بر كتابهايي است كه مورد تأييد و مطالعه ايشان قرار گرفتهاند. انتشار اين تقريظها تنها پس از تأييد مستقيم معظمله صورت ميگيرد. ايشان خودشان كتابخوان حرفهاي هستند و كتابخانهاي غني دارند. دامنه مطالعاتيشان بسيار گسترده است؛ از فقه و اصول گرفته تا ادبيات و آثار تخصصي ساير رشتهها. معمولاً هم بر كتابهايي كه ميخوانند، يادداشت مينويسند كه پس از تأييد، منتشر ميشود. اكنون با فهرستي از چند ده كتاب مواجه هستيم كه طي سالهاي گذشته با تقريظ حضرت آقا منتشر و به جامعه معرفي شدهاند. امسال، در آستانه سالگرد ارتحال حضرت امامخميني (ره) و قيام ۱۵ خرداد و در فضايي كه شور و شعور ويژهاي بر مراسمها حاكم است، با كنشي فرهنگي و مهم از سوي رهبر انقلاب مواجه هستيم و آن، نوشتن تقريظ بر كتاب «روحالله» است. اين كتاب با نويسندگي آقاي هادي حكيميان و از سوي انتشارات شهرستان ادب منتشر شده است. سفارش و پيشنهاد آن نيز از سوي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها صورت گرفته و زحمت اين مسير را كشيدهاند. به جهت اهميت سوژه اين كتاب كه شخصيت حضرت امام راحل(ره) است و تفاوت آن با ساير آثار تقريظ شده، نوع مواجهه دستگاهها نيز بايد متفاوت و ويژه باشد. بر همين اساس، رويدادي ملي با عنوان «رويداد ملي روحالله» تعريف شده است. عنوان اين رويداد برگرفته از نام همين كتاب است و صفحه اختصاصي آن نيز در تلويزيون به نمايش درآمده است. از فعالان مردمي و گروههاي فرهنگي دعوت كردهايم كه به اين رويداد بپيوندند؛ اعم از پايگاههاي بسيج، كانونهاي فرهنگي هنري مساجد، كتابخانهها، دانشگاهها و هر نهاد و گروهي كه ميتواند اين اتفاق فرهنگي را در دست بگيرد.
*نماينده دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبري رویداد
معاون فرهنگي نهاد نمايندگي رهبري معظم انقلاب در دانشگاه خبر داد
برگزاري پويش «خط به خط با روحالله» در دانشگاهها
معاون فرهنگي نهاد نمايندگي رهبري معظم انقلاب در دانشگاهها از راهاندازي پويش «خط به خط با روحالله» در دانشگاهها خبر داد.
حجتالاسلام مهدي فاطميپور، معاون فرهنگي نهاد نمايندگي رهبري معظم انقلاب در دانشگاهها با اشاره به تقريظ رهبر معظم انقلاب بر كتاب «روحالله» و ضرورت معرفي اين اثر به نسل جوان و دانشجويان كشور گفت: به همين مناسبت، پويش «خط به خط با روحالله» را طراحي كردهايم كه در آن برنامههاي مختلفي تدارك ديده شده است. وي ادامه داد: در ايام سالگرد رحلت امام(ره) و همزمان با تجديد بيعت دانشگاهيان كشور با آرمانهاي امام راحل، در جماران كه با حضور اساتيد برگزار ميشود، قرار است از اين پويش رونمايي شود. به گفته معاون فرهنگي نهاد نمايندگي رهبري معظم انقلاب در دانشگاهها، همچنين اقداماتي صورت گرفته تا با همكاري معاونت فرهنگي وزارتخانههاي علوم و بهداشت، كتاب «روحالله» با تخفيف ويژه به دست دانشجويان برسد. قرار است تقريظ رهبر معظم انقلاب بر كتاب «روحالله»، نوشته هادي حكيميان، در آستانه سالروز رحلت امام(ره) رونمايي شود. اين اثر تلاش دارد با روايتي داستاني و در عين حال پايبندي به مستندات تاريخي، روايتي نو از زندگي و زمانه امام(ره) ارائه دهد. توجه به مخاطب نسل جوان و ارائه اسناد تاريخي جديد از ديگر ويژگيهاي كتاب حكيميان است كه در يك ماه گذشته مورد اقبال عمومي نيز قرار گرفته است. همچنين همزمان با اين رويداد، رسانه KHAMENEI. IR از عموم فعالان و تشكلهاي فرهنگي دعوت كرد با برگزاري جلسات، مراسمها و برنامههاي متنوع در مساجد، مدارس و دانشگاهها در رويداد «روحالله» مشاركت كنند. در اطلاعيه سايت مؤسسه حفظ و نشر آثار آيتالله خامنهاي آمده است: «شما ميتوانيد با ثبتنام در اين سامانه، يك رويداد فرهنگي را در مسجد يا تشكل خودتان، همراه با ساير تشكلهاي فرهنگي سراسر كشور با عنوان «روحالله» برگزار كنيد و علاوه بر بيان و معرفي سيره و شخصيت بنيانگذار كبير انقلاب اسلامي حضرت امام خميني رحمهالله، به معرفي كتاب «روحالله» به عنوان تازهترين كتاب تقريظ شده توسط حضرت آيتالله خامنهاي بپردازيد. همچنين ميتوانيد گزارش تصويري برنامه خود را براي ما ارسال يا با برچسب #خطبهخط_با_روحالله در فضاي مجازي منتشر كنيد.»
سایر اخبار این روزنامه
از «خود» گذشته برای ملت
از «خود» گذشته برای ملت
ایست به فروش اینترنتی دارو با فرمان رئیسجمهور
ایست به فروش اینترنتی دارو با فرمان رئیسجمهور
ضروریات موفقیت دیپلماسی معنوی
ضروریات موفقیت دیپلماسی معنوی
جزئیات مراسم ارتحال حضرت امام درحرم مطهر
جزئیات مراسم ارتحال حضرت امام درحرم مطهر
رونمایی از ۲۳ محصول دارویی جدید در کشور
رونمایی از ۲۳ محصول دارویی جدید در کشور
هوش ایرانی در میدان جهانی
هوش ایرانی در میدان جهانی
«روح الله» مجموعهاي از اسناد منتشر نشده و پاسخ به شبهات نسل جوان است
«روح الله» مجموعهاي از اسناد منتشر نشده و پاسخ به شبهات نسل جوان است
اسرائیلیات اروپا از زبان آژانس علیه توافق
اسرائیلیات اروپا از زبان آژانس علیه توافق
بازداشت ۹۵ سارق خشن در تازهترین طرح ضربتی پلیس آگاهی پایتخت
بازداشت ۹۵ سارق خشن در تازهترین طرح ضربتی پلیس آگاهی پایتخت
اعتمادی که همیشه جواب داده است
اعتمادی که همیشه جواب داده است
سوخت در تله!
پیاز اشک کشاورزان را درآورد!
پرش خانم دکتر به سوی طلای تاریخساز
پرش خانم دکتر به سوی طلای تاریخساز
امام خمینی احیاگر هویت ایرانی- اسلامی