اخبار کوتاه


 تاکید گروسی بر نداشتن دستور 
کار سیاسی علیه ایران
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در جدیدترین اظهارات خود بار دیگر مدعی شد که پاسخ‌های جمهوری اسلامی ایران درباره وجود ذرات اورانیوم در مکان‌های اعلام نشده، قانع‌کننده نبوده است. «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه‌ای، ایران را به عدم همکاری کامل با دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل متهم کرد و خواستار دسترسی‌های بیشتر آژانس اتمی در ایران شد. گروسی به شبکه اسرائیلی آی‌۲۴ گفت: آنچه من به ایران می‌گویم این است که باید اجازه دهند آنچه را می‌خواهیم، انجام دهیم تا تمام تردیدها را برطرف کنیم. آن‌ها به‌ من اطمینان می‌دهند و همان‌طور که می‌دانید من با مقامات این کشور، به‌ویژه دکتر عراقچی، وزیر امور خارجه تعامل نزدیک دارم. ما چند روز پیش نیز در قاهره با یکدیگر دیدار کردیم. وی بدون اشاره به همکاری مستمر و همیشگی ایران با آژانس اتمی افزود: بنابراین، آن‌ها باید به ما اجازه دهند که کارمان را انجام دهیم و تا جایی که ممکن است دسترسی (به تاسیسات ایران) داشته باشیم. من به صراحت می‌گویم که گفت‌وگو با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارتباط نزدیکی با همکاری با بازرسان آن دارد. گروسی در ادامه گفت‌وگو با شبکه آی۲۴ با ادعای اینکه «ما علیه هیچ کسی دستور کار سیاسی نداریم».

حمایت پزشکیان از اجرای
 طرح پزشک خانواده



مسعود پزشکیان دیروز دوشنبه، به طور جداگانه با اعضای فراکسیون محیط زیست و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، به مناسبت هفته محیط زیست و نیز اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دیدار کرد. رئیس جمهور در دیدار با اعضای فراکسیون محیط زیست، پس از گوش سپردن به دیدگاه‌ها و دغدغه‌های ایشان، با تاکید بر اینکه حفظ محیط زیست مقدم بر هر برنامه و اقدام توسعه‌ای است، اظهار داشت: نیاز به تهیه برنامه جامعی در زمینه حفاظت، ظرفیت‌ها و ضرورت‌های محیط زیستی کشور با همکاری اساتید دانشگاه، کارشناسان و فعالان این عرصه داریم. پزشکیان با تاکید بر اینکه کیفیت حفاظت از محیط زیست یکی از شاخص‌های اصلی توسعه است، افزود: متاسفانه ایجاد کانون‌های جمعیتی غیر اصولی، به خصوص در تهران و کرج، به شدت در حال آسیب رساندن به محیط زیست این مناطق است. رئیس جمهور در ادامه در دیدار اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز، با اشاره نظرات مثبت نمایندگان نسبت به عملکرد وزیر بهداشت و ضرورت حمایت بیشتر دولت از وی اظهار داشت: آنچه تا کنون انجام شده با حمایت دولت بوده است؛ دولت چهاردهم برای سامان دادن به مشکلات عرصه درمان و سلامت عزم و اراده جدی دارد.

همکاری روسیه و آمریکا روی 
برنامه هسته‌ای ایران
معاون وزیر امورخارجه روسیه تاکید کرد مسکو و واشنگتن در زمینه موضوعات مربوط به برنامه هسته‌ای ایران با یکدیگر همکاری می‌کنند. «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه دیروز (سه‌شنبه) در اظهاراتی خاطر نشان کرد که روسیه و ایالات متحده در حال همکاری بر روی موضوعات مربوط به برنامه هسته‌ای ایران هستند. ریابکوف به خبرنگاران گفت: سومین حوزه کاری، موضوعات بین‌المللی است. در اینجا موضوعات مهمی وجود دارد که البته خاورمیانه جزو آنهاست. بحث‌هایی در مورد موضوعات مربوط به برنامه هسته‌ای ایران.

وزرای خارجه کشورهای عربی و ایران در اسلو دیدار می‌کنند
رسانه فرانسوی نوشته وزیر امور خارجه ایران به زودی با همتایان خود از کشورهای عربی در اسلو دیدار خواهد کرد. رسانه فرانسوی نوشته «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و وزرای امور خارجه کشورهای عربی قرار است این هفته در اسلو نروژ دیدار کنند. این رسانه غربی به نقل از دولت نروژ خبر داده وزرای امور خارجه ایران، عربستان سعودی، مصر، عمان و وزیر خارجه دولت موقت سوریه در نشست سالیانه «مجمع اسلو» شرکت می‌کنند.  

نیروگاه اتمی بوشهر به مدار بازگشت
رئیس نیروگاه اتمی بوشهر از راه‌اندازی مجدد واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر و اتصال آن به شبکه سراسری برق کشور خبر داد. «رضا بنازاده» رئیس نیروگاه اتمی بوشهر گفت که با تلاش شبانه‌روزی و همت متخصصان صنعت هسته‌ای تولید برق در نیروگاه اتمی بوشهر مجدد آغاز شد و از امروز واحد یکم نیروگاه به شبکه سراسری برق متصل شد. وی ابزار امیدواری کرد که با تولید برق در واحد یکم، کمک موثری برای پایداری شبکه برق کشور به ویژه در جنوب کشور ایجاد شود.  رئیس نیروگاه اتمی بوشهر گفت: واحد یکم نیروگاه بوشهر سالانه هفت میلیون مگاوات برق نیروگاه اتمی بوشهر تولید می‌کند، اما زمان تولید برق مهم است. امید داریم در ایام گرم سال این نیروگاه با تولید برق بتواند به شبکه برق کشور کمک کند.

حکم اعدام ۹ تروریست داعشی اجرا شد
قوه قضاییه اعلام کرد: ۹ عضو گروه داعش که در سال ۹۶ قصد عملیات تروریستی در ایران را داشتند پس از دستگیری و طی روال قانونی و رسیدگی قضایی به پرونده‌ به دار مجازات آویخته شدند. هفتم بهمن ماه ۱۳۹۶ بود که فرمانده نیروی زمینی سپاه از انهدام یک تیم تروریستی داعش در منطقه غرب کشور خبر داد.