گروسی باز هم حاضر به محکوم‌کردن حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران نشد

سرویس سیاسی-
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اقدامی غیرحرفه‌ای، باز هم حاضر نشد حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند. 
رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه‌ با نشریه آمریکایی فارن پالیسی که در حاشیه نشست امنیتی مونیخ ضبط و به تازگی منتشر شده، در پاسخ به سؤالی درباره گزارشی که آژانس پیش از حمله آمریکا و اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران در جریان جنگ ۱۲روزه منتشر و ایران را به ناکامی‌ در انجام تعهداتش ذیل ان‌پی‌تی متهم کرد، گفت «ممنون که به این موضوع اشاره کردید، زیرا برخی پس از آنچه رخ داد، آژانس یا حتی شخص من را مقصر دانستند».
وی در ادامه سخنانش با بیان این که در همان گزارش گفته شده بود که «ما هیچ اطلاعاتی نداریم که نشان دهد ایران برنامه‌ای برای توسعه سلاح هسته‌ای داشته یا دارد»، مدعی شد که «ما سوءنیتی نداشتیم و با کسی برای به راه انداختن جنگ علیه یک کشور همدستی نکردیم».


گروسی سپس با تاکید بر لزوم بیطرفی و بیان واقعیت از سوی آژانس، به تناقض‌گویی افتاد و افزود «ما می‌گفتیم از یکسو چیزی وجود ندارد که نشان دهد آن‌ها در آن مسیر (توسعه سلاح هسته‌ای) حرکت می‌کنند، اما در عین حال عواملی وجود دارد که موجب نگرانی است. از ایران می‌خواستیم دسترسی کامل به ما بدهد».
مدیرکل آژانس با تکرار ادعاها درباره یافتن آثار اورانیوم غنی‌شده در مکان‌های غیرمرتبط و همچنین عدم توجیه غنی‌سازی تا درجات بالا برای کاربرد غیرنظامی، تهران را به پنهان‌کاری متهم کرد و گفت «بنابراین پرسش‌های متعددی وجود داشت». او همچنین با اشاره به حمله به تاسیسات تحت نظارت آژانس در ایران که تاکنون حاضر به محکوم کردن آن نشده، افزود «اما گذشته، گذشته است و نمی‌توانیم تاریخ را بازنویسی کنیم. واقعیت این است که ما در حال ارائه تصویری کامل بودیم».
گروسی در ادامه سخنانش گفت که «اکنون وضعیت متفاوت است و شرایط تغییر کرده، زیرا جنگ رخ داده است... این جنگ یک نقطه عطف بوده، زیرا خسارات فیزیکی به زیرساخت‌ها بسیار بزرگ بوده است، به این معنا که آنچه مورد حمله قرار گرفت، دیگر عملیاتی نیست».
او در پاسخ به این سؤال که «پس سانتریفیوژها دیگر کار نمی‌کنند؟»، گفت «بازرس‌های ما هنوز نتوانسته‌اند به آنجا بروند و خسارات را ببینند، اما ما این تأسیسات را خیلی خوب می‌شناسیم و با توجه به محاسبات ساده از آنچه رخ داده و قدرت حمله، جمع‌بندی این است که قابلیت‌هایی که قبلاً داشتند دیگر وجود ندارند».
مدیرکل آژانس در ادامه سخنانش با اذعان به ناتوانی در نابود کردن برنامه هسته‌ای ایران، توضیح داد «این به آن معنا نیست که همه چیز نابود شده است. شما آنچه آموخته‌اید را فراموش نمی‌کنید و ایران توان فنی و صنعتی لازم برای بازسازی این زیرساخت‌ها را دارد اگر بخواهد. ما فعلاً نشانه‌ای از آن نمی‌بینیم، اما این مسئله باید در نظر گرفته شود. ایران تکنولوژی سانتریفیوژهای بسیار پیشرفته را به‌خوبی فرا گرفته است».
گروسی در پاسخ به سؤالی مبنی بر این که اگر این برنامه هم‌اکنون در حال بازسازی باشد، آیا آژانس از آن آگاه می‌شود، گفت «نه، چون ما به این مکان‌ها دسترسی نداریم. به همین دلیل علاوه‌بر مسائل دیگر، بسیار مهم است که این دسترسی را دوباره به دست‌آوریم و نکته دیگر این است که مواد هسته‌ای هنوز در آنجا هستند».
گروسی؛ گماشته اسرائیل و آمریکا
درباره اظهارات مضحک و خصمانه گروسی گفتنی‌هایی است که در ادامه به اختصار به آن می‌پردازیم:
چند سال قبل وقتی رژیم صهیونیستی از هک اسناد اطلاعاتی خود و دستگیری سه صهیونیست به اتهام جاسوسی برای ایران خبر داد، گروسی با نگرانی اعلام کرد «‌شواهد قاطعی وجود دارد مبنی بر این‌که ایران فعالانه اسناد بسیار محرمانه متعلق به آژانس را جمع‌آوری و تحلیل کرده است» ولی به چگونگی آن اشاره‌ای نکرد. 
همچنین در ابتدای سال‌جاری و بعد از اعلام این خبر که نیروهای اطلاعاتی ایران به انبوهی از اسناد به کلی سری رژیم صهیونیستی دست یافته‌اند، گروسی با دستپاچگی آشکار اظهارات قبلی خود را تکرار کرد ولی این‌بار نگرانی و اضطراب وی به وضوح از لو رفتن اسناد اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی بود.
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس، همان فردی است که در طول ماه‌های گذشته به‌طور شرم‌آور از محکوم کردن حملات مکرر رژیم صهیونیستی به تأسیسات هسته‌ای ایران- که رسماً عضو NPT است- طفره رفته و حتی به‌گونه‌ای سخن گفته که گویی ایران مقصر است. گروسی آشکارا اسرائیل را که هیچ‌گاه عضو NPT نبوده و یکی از بزرگ‌ترین زرادخانه‌های هسته‌ای دنیا را در اختیار دارد، محق می‌داند که درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران ابراز نگرانی کند!
وی همان فردی است که سودای رسیدن به دبیرکلی سازمان ملل را در سر دارد و برای این هدف، از هیچ خوش‌خدمتی به اسرائیل و آمریکا دریغ نمی‌کند. کافی است ادبیات او را درباره نیروگاه زاپاروژیا در اوکراین با مواضعش درباره حملات به تاسیسات ایران مقایسه کنیم تا عمق رذالت و تبعیض او آشکار شود. در ماجرای اوکراین، گروسی با کوچک‌ترین خطر، فریادهای حقوق بشری و هشدارهای بین‌المللی سر می‌دهد، اما در قبال بمباران آشکار نطنز و اصفهان سکوتی سنگین و مرگبار اختیار می‌کند.
گروسی در دی‌ماه 1403 درباره حملات به نیروگاه هسته‌ای زاپاروژیا، حمله به هر نیروگاه هسته‌ای کاملا غیرقابل قبول دانست و اظهار داشت: «با توجه به افزایش فعالیت نظامی در اطراف نیروگاه هسته‌ای زاپاروژیا، یک بار دیگر خواستار حداکثر خویشتنداری برای جلوگیری از خطرات آشکاری که امنیت این پایگاه هسته‌ای را تهدید می‌کند، هستم و بر لزوم پایبندی دقیق به پنج اصل مشخص شده توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در شورای امنیت سازمان ملل متحد درخصوص حفاظت از تاسیسات هسته‌ای و همچنین هفت رکن ضروری ایمنی هسته‌ای در طول یک درگیری مسلحانه که توسط خود آژانس اتمی تعریف شده است، تاکید می‌کنم.»
در برابر چنین موضع‌گیری، مدیرکل آژانس نه‌تنها هیچ بیانیه‌ای را درخصوص حمله با تاسیسات هسته‌ای نطنز، فردو و اصفهان صادر نکرد که حتی در طول ماه‌های اخیر در سطح لفظی و موضع‌گیری نیز از محکوم کردن این حملات طفره رفت. این اولین‌بار نیست که آژانس به‌ جای نهاد نظارتی بیطرف، در قامت بازوی جاسوسی اسرائیل و آمریکا ظاهر می‌شود. بارها و بارها بازرسان آژانس در پوشش مأموریت رسمی، اطلاعات حساس ایران را به دشمن منتقل کرده‌اند. حتی در گزارش رسمی آژانس نیز تأیید شد که دو بازرس برخلاف توافقات پادمانی و دیگر چارچوب‌های همکاری میان ایران و آژانس پیش از جنگ 12 روزه‌، اطلاعات طبقه‌بندی‌شده را از تاسیسات ایران خارج کرده‌اند. 
این خیانت‌ها، شهادت روشنی است که آژانس نه‌تنها حافظ منافع ایران به ‌عنوان عضو NPT نیست، بلکه عملاً به جاسوس‌خانه‌ای برای رژیم صهیونیستی و آمریکا بدل شده است.
سایر اخبار این روزنامه
اعتراف ویتکاف به شکست عملیات روانی آمریکا علیه ایران رسوائی اخلاقی در «اپستین» جنگ‌طلبی در خلیج فارس(یادداشت روز) اخبار ویژه مهر «باطل شد» بر «دوران برتری غرب» تو دهنی فرزندان ایران به پادوهای ترامپ و نتانیاهو در دانشگاه‌ها برگزاری آیین بزرگداشت شهدا و جانباختگان دی‌ماه در شهرکرد تو دهنی فرزندان ایران به پادوهای ترامپ و نتانیاهو در دانشگاه‌ها دولت، اسیر استدلال‌های مشکوکِ مدافعان حذف یارانه نان نشود ارتقای بهره‌وری در گرو انسجام و هم‌افزایی میان دستگاه‌هاست گروسی باز هم حاضر به محکوم‌کردن حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران نشد جوابیه بانک مرکزی و پاسخ کیهان قفل فناوری پیچیده سلولی آمریکایی‌ها چگونه شکسته شد؟ شهید ابوعبیده نماد جهانی مقاومت و اسطوره رسانه‌ای فلسطین رویترز: دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا اوایل مارس برگزار می‌شود تو دهنی فرزندان ایران به پادوهای ترامپ و نتانیاهو در دانشگاه‌ها تو دهنی فرزندان ایران به پادوهای ترامپ و نتانیاهو در دانشگاه‌ها