رئیس سابق اطلاعات ملی آمریکا: ترامپ تهدیدی علیه امنیت ملی است

جیمز کلپر رئیس سابق اطلاعات ملی آمریکا در واکنش به اظهارات سه شنبه شب دونالد ترامپ در «فونیکس» ایالت «آریزونا» به صراحت به شبکه تلویزیونی سی ان ان گفت: ترامپ قطعا می‌تواند تهدیدی علیه امنیت ملی باشد.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، شبکه خبری سی ان ان اظهارات شب گذشته دونالد ترامپ را نطقی خشمگینانه و نفاق افکنانه توصیف کرد و «دان لیمون» مجری ویژه برنامه « CNN Tonight » با دعوت از چندین تحلیلگر از جمله جیمز کلپر رئیس سابق سیا درباره این سخنان که طیف وسیعی از حمله به رسانه‌ها، حادثه شارلوتزویل، دیوارکشی مکزیک و دیگر موارد را در برمی‌گرفت، پرسید.
کلپر که در این ویژه برنامه به عنوان تحلیلگر مسائل امنیتی معرفی شد، گفت: از زمان ریاست جمهوری «جان اف. کندی» تا «باراک اوباما» شاهد ایراد چنین نطقی نبوده ام، این سخنان کاملا آزار دهنده بود.
به گزارش سی ان ان دونالد ترامپ در نطق 77 دقیقه‌ای شب گذشته خود در فونیکس ایالت آریزونا آمریکا بار دیگر به دفاع از گفته‌های خود درباره حادثه نژادپرستانه سفیدپوستان آمریکایی در شارلوتزویل پرداخت و درهمین حال بخشی از گفته‌های خود که در آن «همه طرف ها» را دراین ماجرا مقصر خوانده بود حذف و تحریف کرد، وی همچنین سناتور «میچل مک کانل» رهبر اقلیت دمکرات‌ها در سنا را با کلماتی تحقیر آمیز و «میچ» خطاب کرد.


رئیس سابق اطلاعات ملی آمریکا در باره اظهارات ترامپ درقبال حادثه شارلوتزویل و رفتارهای وی گفت: بار دیگر ترامپ واقعی حقیقت یافت، وی صلاحیت دفتر کار ریاست جمهوری آمریکا را ندارد.
کلپر در پاسخ به پرسش مجری برنامه که ما آمریکایی‌ها باید چه کنیم؟ گفت: سوال کلیدی این است که جمهوریخواهان کجا هستند، آنها باید به مانند سناتور «باب کراکر» بیاندیشند، جمهوریخواهان باید به نقطه‌ای برسند که نسبت به رفتار نفاق افکنانه رئیس جمهوری آمریکا بگویند «دیگر بس است».
مجری سی ان ان در ادامه از وی پرسید:شما صلاحیت دونالد ترامپ برای کار در دفتر ریاست جمهوری آمریکا را زیر سوال بردید که وی فاقد این شایستگی است، آیا شخص رئیس جمهوری آمریکا خود یک تهدید علیه امنیت ملی (علیه آمریکا) به شمار نمی‌رود.
رئیس سابق اطلاعات ملی آمریکا درپاسخ گفت: قطعا (رئیس جمهوری آمریکا) می‌تواند تهدیدی علیه امنیت ملی باشد، من به صراحت بگویم نگران اهرم‌هایی هستم که دراختیار رئیس جمهوری قرار دارد، بخصوص دسترسی شخص وی به کدهای هسته ای هستم.
کلپر افزود: ترامپ ممکن است به نقطه اوجی برسد که بخواهد تصمیمی درباره کیم جون اون رهبر کره شمالی بگیرد، در واقع کار اندکی می‌توان برای متوقف ساختن او (ترامپ) انجام داد.
این مقام سابق اطلاعاتی آمریکا درادامه گفت:چراکه سیستم برای یک پاسخ سریع به فرمان رئیس جمهوری چنانچه ضروری باشد برنامه ریزی شده است، روش کنترل دشوار و این مطلب بسیار هراسناکی است.
وی دربخش دیگری در پاسخ به این پرسش سی ان ان که آیا آمریکا در یک بحران به سر می‌برد گفت: ما خیلی وقت است که در بحران به سر می‌بریم.
کلپرگفت: از زمان انتخابات ریاست جمهوری (2016 آمریکا) و با توجه به اظهارات اخیر درخصوص حادثه شارلوتزویل که (ترامپ) خود را بروز داد، ما خیلی وقت است که در بحران قرار داریم.
کلپر از سال 1389 تا 1396 به عنوان چهارمین رئیس اطلاعات ملی آمریکا، مسئولیت داشته است.
به گزارش ایرنا، شبکه تلویزیونی سی ان ان از درگیری در شهر فونیکس ایالت آریزونا در پی سخنرانی دونالد ترامپ خبر داد که نیروهای ضد شورش اقدام به شلیک گاز اشک آور علیه معترضان کردند.