شناسایی سریع دختران موتورسوار!

آفتاب یزد-گروه سیاسی: بار دیگر موضوعی که ابتدا یا انتهای آن به زنان ایرانی می‌رسد حاشیه ساز شد. حواشی که البته منشا داخلی دارند. پس‌از آن که در سال‌ها‌ی گذشته موتورسواری جسته و گریخته زنان ایرانی برخی جنجال‌ها‌ی خاص را در شهرهای مختلف به دنبال داشت، حالا بار دیگر شهر دزفول چنین فضایی را تکرار کرده است.
در چنین مواردی کارها به سرعت پیش می‌رود. دو دختر مذکور به سرعت شناسایی شده و تحویل مراجع قانونی شده اند. البته نقل دیگری نیز در میان است. آن چه که مقام انتظامی در گفتگو با خبرگزاری‌ها‌ی رسمی کشور اعلام کرده این است که هنجارشکنی این 2 دختر جوان باعث اعتراض عده‌ای از مردم این شهرستان شده است و به گفته وی، عکس‌های این دختران موتور سوار در فضای مجازی پخش و از سوی پلیس شناسایی شدند. به دنبال آن پلیس با گرفتن حکم قضایی آنها را دعوت کرده تا در مورد این هنجارشکنی به این متخلفان تذکر و صحبت‌های ارشادی را انجام دهد.
با این همه در سال‌ها‌ی گذشته بارها و بارها این بحث در شرایط گوناگون مورد بررسی قرار گرفته و هربار تنها این نتیجه به دست آمده که اگرچه مشکل قانونی برای این کار وجود ندارد، اما شاید شرایط جامعه هنوز پذیرای تحقق آن نیست. محتوایی که پیامش میل به بی قانونی در جامعه است انگار!
نعمت احمدی، وکیل دادگستری در گفتگو با خبرگزاری دانشجو در این باره اظهار داشت: «قوانین، منعی برای موتورسواری لحاظ نکرده و برای استفاده از موتورسیکلت نیز هیچ صحبت و بحثی در خصوص جنسیت راننده یا راکب آن نشده است.» همچنین در رسانه‌ها از قول پروانه سلحشوری نیز نوشته شدکه رئیس فراکسیون زنان مجلس معتقد است: «در کشوری همچون هند که از حیث اعتقادات و پایبندی به سنت‌ها‌ی اجتماعی و فرهنگی بسیار دقیق و حساس هستند، زنان از موتورسیکلت به عنوان یک وسیله نقلیه مقرون به صرفه استفاده و شخصا رانندگی می‌کنند.» به گزارش خبرگزاری دانشجو، وی همچنین می‌افزاید: «بنده اطلاعی در خصوص هدف و نیت این دو زن از موتور سواری ندارم و مشخص نیست انگیزه آنها از این فعل، ورزش، تفریح و یا تردد و جابجایی بوده است، اما به نظر می‌رسد می‌توان به این قضایا نگاه جدیدی داشته باشیم.»
این مباحث در شرایطی در کشور مطرح می‌شود که مسابقات رسمی موتورسواری بانوان نیز برگزار می‌شود و جامعه نسبت به آن واکنشی نشان نداده است. با این همه سرعت عمل به کار گرفته شده در شناسایی دو دختر موتور سوار نکته قابل توجهی است که نمی‌شود به سادگی از کنار آن عبور کرد و بعد از آن نیز سردرگمی‌های قانونی نکته‌ای است که نه تنها نمایندگان مجلس شورای اسلامی بلکه شخص رئیس جمهوری با وعده‌های ناظر بر رعایت حقوق شهروندی نیز می‌تواند مستقلا به آن ورود کند.