روزنامه شهروند
1397/02/05
چهار «رویداد» و چهار «تجربه»!
| سعید اصغرزاده| روزنامه نگار | 1- کارگربودن و نان حلالخوردن و اتکای به توان و دانش خود و پرورانیدن اعضای خانواده و دیدن بالیدنشان در این روزگاران که همهچیز با سختی و محنتی روزافزون مواجه است، نوعی امتیاز و برتری معنوی دارد. همیشه کارگران و زحمتکشان این مرز و بوم در رفتارها و فعالیتهای صلحجویانه و مطالبهگرانه نقش بسزایی داشتهاند. در قناعت و سختکوشی ایشان و مداومتشان بر حضور در صحنه حرفها چه بسیار است و نامها چه پنهان.از امروز هفته کارگر آغاز میشود و چه خوبتر آنکه در تکریم و پاسداشت این عزیزان که بخش عمده ایشان میتوانند در چرخه تولید وطنی و اتکای به نیروی خودی موثر واقع شوند، بر سفره ایشان توانی مضاعف افزوده شود و دولتیان و مجلسیان در تسهیل قوانین و اجراییشدنشان آستین بالا زده و از حقوق معطلمانده صنفی و کارگری آنان در حد بضاعت دفاع و شرایط زندگی ایشان را مشمول امداد و همراهی بیشتر کنند تا در پایان هفته کارگر که ریاستجمهوری محترم بسان هر ساله در میان این خیل عظیم حضور مییابد، با دستانی پر از امید باشد؛ همچون همیشه.
2- امروز یادآور روزی است که در کنار مظلومیت مردممان، خباثت و شر آمریکایی دوباره و چندباره نمودی از خود نشان داد. نیروهای آمریکایی براساس نقشهای بسیار محرمانه جهت آزادی گروگانهای آمریکایی، با تعدادی هواپیمای نظامی و 20 بالگرد، در صحرای طبس فرود آمدند اما ناکام و طوفانزده و پر از تغابن شدند.
یادآوری این کشمکشها و تاریخخوانی آنچه که در طول سالیان متمادی میان سردمداران آمریکایی و حقوق این ملت شریف رفته است، همواره میتواند راهگشا و نقشه راه باشد. بهویژه اینکه در بند تحریم و دسیسههای دشمنیم و ضرورت هوشیاری و همراهیمان با دولت بایستی بهقدری روشنبینانه و شفاف باشد که دامنه تعارضات بینالمللی را دشمن به درون خانه نکشاند و هر توطئهای را در مبدأ در نطفه خفه سازد.
3- امروز سالگرد اعتراضات گسترده مردم آمریكا به عملیات نظامی این كشور در ویتنام بود. در سال 1971 یكی از بزرگترین واكنشهای اعتراضآمیز مردم آمریكا علیه سیاستهای تجاوزكارانه دولت این كشور در ویتنام صورت گرفت. جنبش ضدجنگ با جذب اعضایی از دانشگاهها، حومهنشینها از طبقه متوسط جامعه، اتحادیههای کارگری و نهادهای دولتی قدرت خود را در طول جنگ ویتنام حفظ کرد. این جنبش که حوزههای سیاسی، نژادی و فرهنگی را دربرمیگرفت، منجر به شکاف عمیقی در دهه 60 در داخل جامعه
آمریکا شد.
به موازات تشدید جنگ در ویتنام و كشته شدن افراد بیشتری از دو طرف، مخالفت مردم آمریكا با اعزام فرزندانشان به ویتنام افزایش یافت. واشینگتن سرانجام بر اثر فشارهای داخلی و بینالمللی و بهخاطر شكستهای پیدرپی در جبهههای نبرد ویتنام، در سال 1975 ناچار به پذیرش شكست و خروج خفتبار از این كشور شد؛ اما آمریکا هیچوقت از اشتباهات خود درس نمیگیرد که نمیگیرد.
4- امروز سالگرد انقلاب میخک یا انقلاب جمهوری در پرتغال است که حکومت دیکتاتوری سالازار را پایان داد؛ چون این انقلاب بدون خونریزی و آشوب انجام شد؛ در تاریخ پرتغال به نام انقلاب دموکراتیک مشهور شد و چون مردم از سربازان با گلهای میخک استقبال کردند، به انقلاب میخک نیز اشتهار پیدا کرد. روایت سادهتر آن این است: وقوع كودتا به خاطر دموكراسی. شاید این نخستین و آخرین کودتای نظامی در راه تحقق دموکراسی بود.
افسران كودتاگر زمام امور را موقتا به ژنرال آنتونیو د اسپینولا سپردند و پس از انجام انتخابات كنار رفتند. این كودتا به پنج دهه دیكتاتوری در پرتغال پایان داد. جالب اینکه حکومت مزبور نیز پنج دهه قبل با کودتای نظامیان سر کار آمده بود. شاید دل در گرو مردم داشتن بهترین گزینه جمهوریخواهی باشد که منجر به انقلاب میخک شد.
سایر اخبار این روزنامه
هیچکس نمیتواند امید آینده را از ما بگیرد
معمای 20 میلیاردی آقا کمال
کسی به داد اللهداد نرسید
من هم یک کالای ایرانیام
در رودخانه بزرگ شدهام
پرواز یاسوج همچنان تعطیل!
وضعیت مبهم 4 گمشده سیلاب
به خانه عروسکها خوش آمدید
ژن خوب و روسیاهی پرفروشترین فیلم سال
صفحه شهرونگ
این شعارها از روی هیجان و علاقه است
15 دستورالعمل رانندگی در روزهای بارانی
بازداشت پدر و نامادری شکنجهگر در ماهشهر
چهار «رویداد» و چهار «تجربه»!
ابراز امیدواری برای به نتیجه رسیدن لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت
يكي از ريشههاي مهم فساد