عبور از بحران 40 سالگی

وحید سلوکی*- انقلاب اسلامی پس از عبور از طوفان‌های مختلف در ۴۰ سالگی قرار دارد و درحالی‌که جمهوری اسلامی ایران از میان حجم انبوهی از تهدیدات و مشکلات به‌خصوص در سطح منطقه و جهان، توانسته خود را در قامت یک قدرت منطقه‌ای تاثیرگذار ظاهر کند.
رمز ماندگاری انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی تعیین و پیگیری دو هدف راهبردی کلان بقا و گسترش است.
افزایش عمق استراتژیک انقلاب اسلامی در محیط منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای، منطق جدیدی را بر روابط قدرت در سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی حاکم کرده است. در فضای جدید ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیکی که به دنبال تغییر نظم و منطق قدرت در منطقه غرب آسیا به وجود آمده، فضای کنشگری جمهوری اسلامی نیز دچار تحول شده و میدان بازی بسیار گسترده‌تر شده است و این فرصت بی‌نظیری را برای جمهوری اسلامی به وجود آورده است تا در سایه دیپلماسی گفتمان انقلاب اسلامی و توسعه همه‌جانبه را پیگیری کند.
یکی از ویژگی‌های بارز انقلاب اسلامی آن است که این انقلاب و آرمان‌های آن فراملی و فرامرزی هستند. لذا فضاسازی‌های آمریکا و برخی کشورهای همسایه برای مخدوش کردن واقعیت انقلاب اسلامی است.


انقلاب اسلامی باوجود بحران سازی‌های خارجی در داخل کشور توانسته همواره پشتوانه مردمی خود را حفظ و بر قدرت آن بیفزاید، این در حالی است که در شرایط فعلی و در چهل‌سالگی انقلاب که دشمنان خارجی از آن ناخرسند هستند باید شرایطی فراهم شود تا با تمرکز با وحدت کلمه میان دولت و ملت راهبردهای اساسی برای حل مشکلات اتخاذ شود.
لذا همان‌طور که رئیس‌جمهوری بر کلیدواژه امید تاکید زیادی دارند، ضرورت دارد مسئولان و دستگاه‌ها باید بر آن تکیه کنند. اخبار بد و منفی سبب یاس و ناامیدی در کشور می‌شود درحالی‌که وظیفه دستگاه‌ها دادن روحیه به مردم در حل مشکلات است.
مسئله دیگر مبارزه جدی با فساد است. مبارزه با فساد اقتصادی یکی از موضوعات مهم و کلیدی و درعین‌حال بحث‌برانگیز جامعه ما در چهل‌سالگی انقلاب است. در طول انقلاب، هرگاه اقدامی در مبارزه با مفاسد اقتصادی آغازشده، پس از مدتی با مشکلات عدیده‌ای مواجه و به حال خود رهاشده است. این امر ضرورت دوچندانی داشته و تحقق آن ارتباط موثری بر احساس رضایت مردم و تحقق کارآمدی به‌منزله یک آرمان و هدف دارد هرچند طی چند سال گذشته اقدامات موثری در این زمینه صورت پذیرفته است.
لذا می‌توان گفت راه‌حل نهایی کنونی کشور آن‌هم در دوران چهل‌سالگی، کارآمد سازی نظام و تغییر و تحول جدی و گسترده در نظام تصمیم سازی و تصمیم‌گیری است. تا یکپارچه عمل نشود، این کارآمدی حاصل نمی‌شود. همه اجزا درون نظام باید باورمند و متحد برای رسیدن به یک هدف تلاش کرده و به تعبیری هم‌افزا عمل کنند.
لذا با توجه به آنچه آمد، ضرورت دارد تا مشکلات کشور بر اساس مکانیزمی آسیب‌شناسی شوند و از سوی دیگر مشکلات سیاسی احزاب حل‌شده و منافع ملی قربانی منافع جناحی و گروهی که با دولت مشکل‌دارند نشود و رقابت‌های سیاسی تبدیل به تخاصم سیاسی نشود و در این راه رسالت تاریخی نخبگان سیاسی و خواص در ارائه راه‌کارهای موثر انکار نشدنی است. طی شدن چهل‌سالگی جمهوری اسلامی می‌تواند انقلاب اسلامی را به‌عنوان الگویی استوار به سایر کشورها معرفی و بدین ترتیب موردپذیرش و اقبال بیشتری قرار گیرد.
* کارشناس مسائل سیاسی
سایر اخبار این روزنامه
دیدار خانواده‌های دو شهید حوادث خیابان پاسداران با رهبر انقلاب «ابتکار» وضعیت بازار طلا و افزایش اخیر قیمت سکه را بررسی کرد حباب ارزی طلا در بازار سکه علیرضا جهانبخش با زدن 21 گل آقای گل لیگ فوتبال هلند شد فتح «اردویژه» توسط شاهزاده ایرانی محمد صادق جنان صفت حتما آلمان به درد بخورتر از روسیه است «ابتکار» پیشنهاد تشکیل پلیس کتاب برای مقابله با قاچاق و چاپ غیرقانونی کتاب را بررسی می‌کند «ابتکار» از نظر نمایندگان مجلس درباره مسدود سازی پیام‌رسان محبوب ایرانی‌ها گزارش می دهد سه گزینه شهرداری تهران در شورای شهر برنامه های خود را ارائه کردند یه قدم نزدیک تر به «بهشت» محمدجواد ظریف روز گذشته پاسخگوی نمایندگان زابل و زاهدان در مجلس بود راه‌های نرفته برای نجات هامون رئیس جمهوری در واکنش به احتمال خروج آمریکا از برجام: برای هر تصمیم ترامپ برنامه داریم اعتصاب بازاریان «بانه» در واکنش به بسته شدن مرزها وارد 23مین روز خود شده است اعتراض خاموش شهر مرزی عبور از بحران 40 سالگی جعبه پاندورا نابودگر عصر طلایى جهان علیرضا جهانبخش با زدن 21 گل آقای گل لیگ فوتبال هلند شد فتح «اردویژه» توسط شاهزاده ایرانی