با تصویب مجلس سامانه مبارزه با کالا و ارز قاچاق راه اندازی می‌شود

بخش خبری: نمایندگان مجلس در جلسه علنی دیروز ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را موظف کردند با همکاری وزارتخانه‌های صنعت و اقتصاد و بانک مرکزی و دستگاه‌های ذی ربط، به تهیه، اجرا و بهره‌برداری از سامانه شناسایی و مبارزه با کالا و ارز قاچاق اقدام کند.
نمایندگان در بررسی لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز با ماده 20 این لایحه که درباره تهیه سامانه شناسایی و مبارزه با کالا و ارز قاچاق است با 159 رای موافق، 5 رای مخالف و 7 رای ممتنع از مجموع 249 نماینده حاضر در نشست موافقت کردند.
در ماده 20 لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز آمده است: در ماده (5) قانون بعد از عبارت «مبادله کالا و ارز» عبارت «از قبیل سامانه شناسایی و مبارزه با کالا و ارز قاچاق» اضافه و تبصره‌ (3) آن به این شرح اصلاح می‌شود:
تبصره 3- ستاد موظف است با همکاری وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی (گمرک جمهوری اسلامی ایران)، بانک مرکزی و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط به تشخیص ستاد از طریق وزارت اطلاعات نسبت به تهیه، اجرا و بهره‌برداری از سامانه موضوع این ماده اقدام نماید. کلیه مراکز مرتبط با تجارت داخلی و خارجی کشور، موظف به ارائه و تبادل اطلاعات از طریق سامانه فوق می‌باشند.


شایان ذکر است نمایندگان همچنین با ماده 19 لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز با 186 رای موافق، 6 رای مخالف و 12 رای ممتنع از مجموع 220 نماینده حاضر در نشست موافقت کردند که براساس این ماده، ماده (4) قانون و تبصره‌های آن حذف و عنوان «فصل دوم- پیشگیری از قاچاق» به قبل از ماده (5) قانون منتقل می‌شود.
نمایندگان مجلس در مصوبه دیگری،وزارت صنعت، معدن و تجارت را موظف به راه‌اندازی سامانه مقررات تجاری ظرف مدت سه ماه پس از تاریخ لازم‌الاجرا شدن قانون اصلاح مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردند.
نمایندگان همچنین با ماده 21 این لایحه که درباره تهیه سامانه شناسایی و مبارزه با کالا و ارز قاچاق است با 162 رای موافق، 15 رای مخالف و 5 رای ممتنع از مجموع 252 نماینده حاضر در نشست موافقت کردند.
در ماده 21 این لایحه آمده است: یک ماده به عنوان ماده (6) مکرر (1) به قانون به این شرح الحاق می‌شود:
ماده 6 مکرر1- وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است به منظور ابلاغ مقررات تجاری در فرایندهای تجارت نظیر مقررات مذکور در آیین‌نامه مقررات صادرات و واردات و ضمایم آن، «سامانه مقررات تجاری» را ظرف مدت سه‌ ماه از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون، ایجاد، راه‌اندازی و بهره‌برداری نماید. این وزارت موظف است آخرین مقررات تجاری را حداکثر ظرف بیست و چهار ساعت به صورت الکترونیکی و برخط به کلیه دستگاه‌هایی که مسئولیت اعمال مقررات تجاری یا نظارت بر آن را بر عهده دارند از جمله سازمان‌های توسعه تجارت ایران و گمرک جمهوری اسلامی ایران ابلاغ نماید و دستگاه‌های مزبور موظفند به محض ابلاغ، مقررات مذکور را به صورت سامانه‌ای اعمال نمایند.
تبصره 1- وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است مقررات تجاری مذکور را در اسرع وقت جهت اطلاع‌رسانی به عموم مردم به طریق مقتضی منتشر نماید.
تبصره 2- پس از بهره‌برداری از سامانه موضوع این ماده، لازم‌الاجرا شدن مقررات تجاری منوط به ابلاغ در این سامانه و انتشار عمومی آن است.
* دو کارت زرد مجلس به وزیر علوم در یک روز
نمایندگان مجلس دیروز دو کارت زرد به وزیر علوم تحقیقات و فناوری دادند که دومین کارت زرد به دلیل قانع نشدن از پاسخ‌های وزیر درخصوص دلیل گسترش بی‌رویه دانشگاه‌ها بود.
در این جلسه سوال ملی و مشترک محمدرضا صباغیان و جواد ابطحی نمایندگان بافق و خمینی شهر از وزیر علوم در خصوص علت گسترش بی‌رویه دانشگاه‌ها در اشکال مختلف و اقدامات این وزارتخانه برای ساماندهی آموزش عالی مطرح شد.
صباغیان بعد از ارائه جزئیاتش گفت: بنده می‌دانم گسترش بی‌رویه دانشگاه‌ها تا حد زیادی متوجه آقای وزیر علوم است اما باید نمایندگان با رای‌شان را اعلام کنند که از این وضعیت راضی هستند یا خیر.
در نهایت نمایندگان 58 رای موافق، 130 رای مخالف و 4 رای ممتنع از مجموع 222 نماینده حاضر در مجلس اعلام کردند از پاسخ‌های وزیر قانع نشدند.
قبل از طرح این سوال نیز قاضی پور نماینده ارومیه سوال دیگری از وزیر علوم درخصوص وضعیت دانشگاه‌ها پرسید که در آن سوال نیز نمایندگان از پاسخ‌های وزیر قانع نشدند، لذا امروز وزیر از مجلس دو کارت زرد گرفت.
* سخنگوی هیات رئیسه در تشریح جلسه غیرعلنی مطرح کرد:اقدامات پنج‌گانه بانک مرکزی برای تعدیل قیمت نرخ
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در تشریح جلسه غیر علنی دیروز مجلس از اقدامات پنج‌گانه بانک مرکزی برای تعدیل قیمت ارز خبر داد.
بهروز نعمتی در خصوص جلسه غیرعلنی مجلس گفت: این نشست غیرعلنی بدون حضور مهمان و ازسوی دولت برگزار شد و مقرر شد در خصوص یکسری از موضوعات کشور هماهنگی‌هایی به ویژه در بحث‌های اقتصادی انجام شود.
وی ادامه داد: مقرر شده کمیسیون‌های تخصصی مجلس فعال‌تر شوند و در کنار کمیسیون‌های تخصصی، فراکسیون‌های مجلس نیز فعالیت بیشتری داشته باشند. در هر صورت نشست غیرعلنی مجلس یکی از جلسات خوب مجلس بود که برگزار شد و به نحوی تعیین تکلیف شد تا کمیسیون‌ها با توجه به موضوعات خاص مخصوصاً مسائل بازار، ارز، به موضوعات رسیدگی کند مخصوصاً موضوعاتی که مردم در این زمینه‌ها گلایه‌مندی‌هایی دارند و امیدواریم نتایج کارهای انجام شده توسط کمیسیون‌های تخصصی به‌زودی اعلام شود و در جاهایی که بعضا نیازمند است که به صورت اضطراری کارها انجام شود از طریق جلسه سران سه قوه پیگیری شود.
نعمتی تصریح کرد: متاسفانه یکی از بحث‌هایی که داغ شده موضوع نرخ ارز است و گلایه‌مندی‌هایی که در خصوص بازار ارز وجود دارد و در این راستا قرار است بانک مرکزی اقدامات پنج‌گانه انجام دهد که فکر می‌کنم اقدامات اثربخشی باشد.
وی ادامه داد: این موضوع مطرح شد که تفکری در مجلس وجود دارد که دولت لوایح به مجلس تقدیم کند تا براساس لوایح دولت، مجلس تقسیم‌بندی‌های لازم را انجام دهد البته عده‌ای از دوستان نیز می‌گویند که با توجه به گرفتاری‌های دولت، طرح‌ها از طریق نمایندگان کمیسیون‌ها و فراکسیون‌ها مورد توجه قرار گیرد اما اعتقاد داریم که امروز پیشانی کار دولت است و همه ما باید با تفاهم و وفاق کارها را پیش بریم.
* بیانیه جمعی از نمایندگان مجلس در حمایت از کامیون داران
عضو هیئت رئیسه مجلس بیانیه 153 نفر از نمایندگان مجلس در حمایت از کامیون‌داران را در جلسه علنی دیروز قرائت کرد.
در این بیانیه آمده است:افزایش قیمت‌ها و اقلام و قطعات مورد استفاده وسایل نقلیه سنگین و پایین بودن نرخ کرایه‌های حمل و نقل موجب شده است که این صنف زحمتکش نتوانند به فعالیت خود ادامه دهند و ضرورت دارد یک بسته حمایتی کارشناسی شده با فوریت برای ادامه کار آنها تهیه و تحویل شود.
پلیس راهور ضرورت دارد این قشر عزیز را مورد حمایت قرار داده و ناجا در ایجاد امنیت جاده‌ای تلاش بیشتری صورت دهد. سازمان تامین اجتماعی نیز برای حمایت بیمه‌ای از آنها و دولت در جهت تامین اقلام مورد نیاز آنها و پرداخت کرایه‌ها اقدام فوری انجام دهد. در پایان ضمن تعقیب مطالبات به حق کامیون‌داران، انتظار می‌رود با رفتار هوشمندانه و مسئولانه از اقدامات ناامن‌کننده دشمنان جلوگیری شود.
* فلاحت پیشه انتقاد کرد: نصب 500 دوربین در ورزشگاه آزادی در غیاب حتی یک دوربین در حادثه تروریستی اهواز
رئیس کمسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه ایران در زمره 20 اقتصاد برتر دنیا قرار دارد، گفت: 500 دوربین برای بازی روز جمعه در ورزشگاه آزادی نصب شد درحالیکه اگر یکی از دوربین‌های مذکور فضای پشت جایگاه را در حادثه تروریستی اهواز پوشش می‌داد قلب ایران این گونه به درد نمی‌آمد.
حشمت‌الله فلاحت پیشه در جلسه علنی دیروز در نطق میان دستور خود، گفت: جمعه گذشته یکی از مسئولان با افتخار گفت 500 دوربین در ورزشگاه آزادی تهران نصب شده تا دختران پسرنما را هنگام ورود به ورزشگاه بازداشت کنند این درحالی است که زمانی که با حسرت و اندوه مشغول بررسی جنایت تروریستی اهواز بودم به این فکر می‌کردم که حتی اگر یکی از این دوربین‌ها فضای پشت جایگاه را پوشش می‌داد قلب ایران این گونه به درد نمی‌آمد.
نماینده اسلام آباد غرب در مجلس افزود: مواظب باشید راه را اشتباه نروید مشکل اصلی کشور تحریم خارجی و کمبود بودجه داخلی نیست بلکه غفلت از راهبرد جنگ سردی است که دشمنان علیه کشورمان طراحی کرده‌اند.
وی بیان کرد: غرب در جنگ سرد با نظریه جرج کنان بلوک شرق را شکست داد؛ براساس این نظریه اقدامات باید در جهتی باشد که کشور هدف جاذبه‌های خود را برای اتباعش از دست دهد به گونه‌ای که مردم در داخل مایوس و مدینه فاضله را در کشور مهاجم بجویند. به همین دلیل شاخص اول توسعه هزاره جدید شاخص شادی است اما متاسفانه در ایران رسوبات ذهنی برخی افراد را با هزاران تیشه فرهادی نیز نمی‌توان زدود.
فلاحت پیشه با بیان اینکه در شرایط عهد شکنی ترامپ وظیفه مردم از مسئولان خطیرتر است، اظهار کرد: اگر آنها در شناسایی خادمان از خائنان به منافع و امنیت ملی دچار اشتباه نشوند مسئولان از شرایط بهتری برای تصمیم‌گیری برخوردار می‌شوند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه بزرگ‌ترین خدمت به ملت، جلوگیری از تکمیل حلقه محاصره کشور توسط مثلث صهیونیستی، ارتجاعی و ترامپی است، خاطرنشان کرد: بزرگترین خیانت کشاندن ایران به مسیر افراط و انتحاری است که آن مثلث شوم برای ایران طراحی کرده است.
وی ادامه داد: نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد نشان داد که جهان، آمریکا نیست و آمریکا، نیز ترامپ نیست. ایران اسلامی در طول 40 سال گذشته حداقل 40 نوع اقدام و راهبرد خصمانه را تحمل کرده و هر روز قدرتمندتر شده است اکنون ایران در زمره 20 اقتصاد برتر دنیا قرار دارد و اگر بخواهیم مسیر پیشرفت را ادامه دهیم نباید اجازه دهیم هیچ عامل بیرونی سامان داخلی را برهم زند.
وی عنوان کرد: بزرگ‌ترین آفت تحریم برای کشور ایجاد رانت‌های فاسد قدرت و ثروت است. هنوز سرنوشت منافع ملت ایران در صحنه و پشت صحنه ‌بازی امثال زنجانی و ضراب مشخص نیست درحالیکه کاسبان تحریم برای خون ملت دندان تیز کرده‌اند.
سایر اخبار این روزنامه