رئیس‌جمهوری در جلسه هیات دولت: راه انتخابی آمریکایی‌ها غلط است و حتماً شکست می‌خورند

رئیس‌جمهوری با تقدیر از ملت بزرگ ایران که هوشیاری‌ خود را به خوبی در 13 آبان و روزهای بعد از 13 آبان به جهانیان نشان دادند، تصریح کرد: 13 آبان روز کلید زدن استحکام نظام بود و امروز نظام ما از هر زمان دیگر مستحکم تر است و اینکه مردم ما به متجاوزین و سلطه‌طلبان خارجی با صدای رسا، جواب منفی می‌دهند، جای فخر و افتخار است.
به گزارش ایسنا، حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت گفت: کاخ‌نشینان کاخ سفید با تحریم‌ها، فشارها و شرایطی که در سیستم تبلیغاتی برای ناامید کردن مردم به وجود آورده بودند، براساس افکار واهی خود بر این تصور بودند روز 13 آبان روزی است که پایان نظام جمهوری اسلامی ایران را کلید می‌زنند.
روحانی خاطرنشان کرد: ممکن است مردم از مسئولان گله‌ای داشته باشند، اشکالی ندارد با صدای رسا، گله‌ و نقدشان را باید بگویند. باید همدیگر را یاری و کمک کنیم اما اینکه در برابر یک زورگو در دنیا محکم و قاطع می‌ایستند و نشان می‌دهند که تحت تاثیر تبلیغات غلط آنها قرار نمی‌گیرند، یک موفقیت و پیروزی بزرگ است و باید به این ملت رشید، فهیم، شجاع و ملتی که آگاه به زمان است، تبریک گفت. رئیس‌جمهوری اظهار کرد: سختی‌هایی در جامعه هست و مشکلات اقتصادی وجود دارد، اما اینکه مردم وقتی در برابر توطئه آمریکا می‌ایستند، سرفراز هستند و شکست می‌دهند، این برای ملت عظیم‌الشان ایران در این مقطع حساس یک افتخار بزرگی است.
روحانی با اشاره به اینکه امروز همه جهانیان فهمیدند که آمریکایی‌ها یکبار دیگر، داعیه غلطی داشته و تبلیغات غلطی را به راه انداختند و اهدافی را دنبال می‌کردند که هیچ‌وقت به آن نخواهند رسید، گفت: آنها فکر می‌کردند که نفت ایران را به طور کامل قطع می‌کنند، اما خودشان در روزهای آخر فهمیدند که این کار عملی و امکان‌پذیر نیست؛ هم به خاطر مسائل داخلی خودشان و هم به خاطر قیمت نفت امکان‌پذیر نیست.


رئیس‌جمهوری افزود: بالاتر از همه آمریکایی‌ها فهمیدند که ما نفت‌مان را می‌فروشیم و علامت بزرگ آن را در داخل کشور وزارت نفت داد و به آمریکایی‌ها فهماند نفت‌مان را می‌فروشیم و آنها هر کاری هم بکنند، آنقدر راه و مسیر برای فروش نفت داریم که تحریم آنها بی‌اثر است. این کاری بسیار ارزشمند بود که انجام گرفت.
روحانی با بیان اینکه این کار از لحاظ مدیریتی کار مشکلی است و خیلی‌ها مخصوصاً معاون اول رئیس جمهوری با جلسات فراوانی که گذاشتند به وزارت نفت در این زمینه کمک کردند، اظهار کرد: علامت بسیار روشن و قاطعی به آمریکا دادیم که نفت‌مان را می‌فروشیم و روابط مالی‌مان با دنیا را حفظ می‌کنیم؛ ممکن است یک مقدار برای ما سخت باشد و پیچ داشته باشد اما وزارت نفت، بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، سازمان برنامه و بودجه و سایر وزرا و مسئولان، کاملاً قاطع در برابر آمریکا می‌ایستند.
رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه آمریکایی‌ها حتماً در این راه شکست می‌خورند و راهی که انتخاب کرده‌اند راه غلط و راه اشتباهی است، اظهار کرد: اگر راست می‌گویند و دنبال امنیت منطقه هستند، راهش این نیست و اگر راست می‌گویند و به ملت و تاریخ ایران احترام می‌گذارند، راهش این نیست. آنها مسیر غلطی را انتخاب کرده و خودشان را بیشتر در جهان رسوا می‌کنند.
روحانی افزود: آمریکایی‌ها پیش ملت ما خودشان را رسوا کردند و امروز برای همه روشن است که این تحریم غلط و ظالمانه آمریکا به ضرر مردم عزیز و بزرگوار تمام می‌شود و اگر مردم نسبت به آمریکا قضاوت صحیحی داشتند که این قدرت، قدرت ظالمانه است امروز این قضاوت‌شان دقیق‌تر است که حتماً آمریکایی‌ها به قوانین و مقررات بین‌المللی احترام نمی‌گذارند و آنها را زیر پا می‌گذارند. رئیس‌جمهوری با بیان اینکه البته مسیری که آمریکا در منطقه هم انتخاب کرده غلط است، گفت: اینکه کسی فکر کرده که ملت فلسطین را از بین می‌برد، اینکه فکر کرده مساله آوارگان فلسطینی را برای همیشه به فراموشی تاریخ می‌سپارد، اینکه فکر کرده با تقویت رژیم صهیونیستی می‌تواند مردم غزه را تسلیم کند این هم یک اشتباه بزرگ دیگری است که آمریکا مرتکب می‌شود. راه‌حل منطقه احترام به حقوق مردم و مردم فلسطین و یک انتخابات آزاد در منطقه است و راهی که انتخاب کردند، راه ناصحیحی است. روحانی خاطرنشان کرد: حالا داستان معامله قرن برایشان خیلی زیادی است که دنبالش هستند و ادعا می‌کنند. قبلی‌ها هم ایجاد منطقه جدید و جدیدتر را مدعی شدند و اینها از این حرف‌ها زیاد زدند و هیچ‌کدام عملی نبود. ملت‌های منطقه همیشه دنبال ایستادگی و استقلال و منافع خودشان هستند و آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها قادر نیستند ملت‌های بزرگ این منطقه را سرکوب کنند و مسیر نادرست تجاوز صهیونیستی را در منطقه ادامه دهند. در کنار ملت ایران، ملت آگاه و هوشیار فلسطین و ملت‌های منطقه هستند و ما هم مثل گذشته حامی ملت‌های مظلوم و از جمله ملت فلسطین هستیم.
رئیس‌جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه امروز خوشحالیم که وزارت کشور یک قدم خوب برای تحول در استانداری‌ها اتخاذ کرده و 4 استاندار را در 4 استان مهم معرفی کرده است، اظهار کرد: به خاطر قانون جدید مجلس شورای اسلامی درخصوص بازنشستگی،‌ به طور طبیعی در برخی از استانداری‌ها، فرمانداری‌ها و جاهای دیگر و وزارتخانه‌ها به ناچار تغییراتی ایجاد خواهد شد.
وی با اشاره به انتخاب چهار استاندار جدید گفت: امروز هیات وزیران به 4 استاندار پیشنهادی وزارت کشور برای استان‌های سیستان و بلوچستان، زنجان، کرمان و همدان، رای اعتماد بسیار خوب و بالایی داد و ان‌شاء‌الله با حکم جدیدشان، کار خودشان را در این استان‌ها آغاز می‌کنند.
روحانی ادامه داد: نکاتی عمومی و همچنین مختص به استان‌های خاص استاندارهای عزیز دارم که اولاً عهدی که از دولت یازدهم و در ادامه در دولت دوازدهم با مردم بستیم، به عهدمان پایبند خواهیم بود و یکی از وظایف استاندارها این است که برنامه و خط مشی دولت دوازدهم را بتوانند به خوبی اجرایی و عملیاتی کنند. روحانی تاکید کرد: افتخار ما است که ایرانی هستیم و همه اقوام قبل از اینکه نام قوم خودشان را ببرند، به ایرانیت و اسلامیت خودشان افتخار می‌کنند و بنابراین مساله قومیت نباید برای ما مطرح باشد، اساس شایسته‌سالاری است و در استان‌ها باید از اقوام و مذاهب مختلف و از شایسته ها استفاده کنیم.
رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه مخصوصاً مساله جنسیت نباید برای شایسته‌‌سالاری مانع شود، تصریح کرد: اگر خانمی شایستگی برای مدیریت و یا مسئولیت در یک بخشی دارد و شایستگی‌اش بیشتر از مردی است که در همان سنخ مورد نظر ما است، مرد بودن نباید مانع مدیریت زنان شایسته جامعه ما شود.
روحانی تاکید کرد: زنان ما، امروز بیدار، سیاسی و هوشیار هستند، در انتخابات و دانشگاه‌ها حضور دارند، صاحب دانش هستند و به خوبی می‌توانند در بخش‌های مختلف مدیریت کنند و باید از خانم‌ها استفاده شود و مساله جنسیت نباید برای اجرای دقیق شایسته‌سالاری مانع شود.
رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه جوان‌ها برای ما خیلی مهم هستند، گفت: اجرای این قانون مجلس مقداری برای ما سخت بود، اما جزو قوانینی بود که وقتی به دست من رسید، همان لحظه آن را برای اجرا ابلاغ کردم. درست است مشکلاتی ایجاد می‌شود ولی در کل به خیر جامعه است.
روحانی افزود: به هر حال جوان‌ها باید بیایند و مدیریت‌ها را به عهده بگیرند. نسل جوان، مدیران آینده کشور هستند و لیاقت‌های بسیار خوبی دارند. در هیات وزیران هم هر کجا از نیروی جوان‌تر استفاده کردیم، نه تنها پشیمان نشدیم، بلکه راضی و خشنود هستیم. به خوبی و پرتلاش کار می‌کنند. البته یک جاهایی هست که تجربه و سابقه در یک شرایطی مورد نیاز باشد، اما همین مدیران هم باید مدیران جوان را سر کار بیاورند یعنی معاونین و مشاورینی که معرفی می‌کنند از نسل جوان باشند و از آنها استفاده کنیم.
رئیس‌جمهوری در ادامه گفت: یکی از مسائل بسیار مهم امروز، مقابله با تحریم ظالمانه آمریکاست. آمریکایی‌ها، می‌خواهند بر ایران فشار وارد کنند. مقصود آنها هم اقتصاد ایران و توسعه ایران نیست؛ مساله بالاتر از اینها است. آنها از استقلال و آزادی مردم ایران و از اینکه نسبت به ایران هیچگونه قدرت تصمیم‌گیری ندارند، خیلی عصبانی‌اند.
روحانی تصریح کرد: ممکن است خیلی از کشورهای دیگر در دنیا همین حالت را داشته باشند و مستقل باشند ولی برای آمریکایی‌ها خیلی سنگین آمده، آنها که در ایران همه کاره بودند، هر وقت هر تحولی می‌خواست رخ دهد اولین کسی که نظر می‌داد در ایران، نه نخست‌وزیر، نه وزرا، نه معاونین و حتی خود شاه، بلکه آن کسی که نظر اول را می‌داد سفیر آمریکا در تهران بود. او بود که در مسائل مهم تصمیم می‌گرفت. رئیس‌جمهوری ادامه داد: اگر بنا بود نیرویی به جایی اعزام شود، سفیر آمریکا بود که ابلاغ می‌کرد. اگر بنا بود نخست وزیر تعیین شود، سفیر آمریکا بود که ابلاغ می‌کرد. اگر بنا بود در نیروهای مسلح آن زمان تغییری ایجاد شود، سفیر آمریکا بود که تصمیم می‌گرفت. امکان نداشت فرماندهان نیروهای سه‌گانه و ستاد مشترک ارتش و وزیر دفاع ایران آن زمان، بدون نظر آمریکا انتخاب شوند. روحانی خاطرنشان کرد: تمام پست‌های حساس و کلیدی در حکومت سابق، طبق نظر آمریکایی‌ها تعیین می‌شد. آنها خیلی امروز عصبانی‌اند چرا که در ایران اسلامی هیچ‌کاره‌اند و در منطقه نیز به تدریج هیچ‌کاره می‌شوند. آنها استقلال ایران و این نظام را نمی‌خواهند. گروهی هم که امروز در آمریکا روی کار آمدند، تجربه و پختگی لازم را نسبت به منطقه و مخصوصاً نسبت به ایران ندارند.
رئیس‌جمهوری گفت: امروز با قدرت باید در برابر این توطئه بایستیم و ایستادگی به این است که از تمام ظرفیت داخلی‌مان در عرصه های انسانی، جغرافیایی و فیزیکی به خوبی استفاده کنیم.
سایر اخبار این روزنامه
مکانسیم‌های عبور از تنگناها و مشکلات تحریمی در گفت‌و‌گو با یک نماینده مجلس بررسی شد ژوبین صفاری «سکوت» بهتر از «خب» «ابتکار» از مواجه سیاسی کُنشگران اجتماعی با پدیده‌های مختلف گزارش می‌دهد سیاست‌زدگی آفت حل بحران تله تحریم‌ها، شرکای تجاری را رفیق نیمه‌راه کرد تغییر کنش شرکای اقتصادی بازگشت تحریم‌ها چه بر سر محیط زیست ایران خواهد آورد؟ محیط زیست ایران قربانی تحریم‌ها «ابتکار» از اختلاف نظر مجلس و «هیات عالی نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی نظام» گزارش می دهد چقدر تامین کتاب در مناطق محروم جدی گرفته می‌شود؟ «کتاب‌بازی» با کهنه‌کتاب‌های روستا رهبر انقلاب خطاب به مدال‌آوران ایران در بازی‌های پاراآسیایی: مشکلات اقتصادی حل خواهد شد سینا آزاد، دبیر اجرایی نخستین جشنواره اکبر رادی در گفت‌وگو با «ابتکار»: اکبر رادی در تئاتر ایران انقلاب کرد آفتاب‌پرستى، ضدآفتاب رئیس‌جمهوری در جلسه هیات دولت: راه انتخابی آمریکایی‌ها غلط است و حتماً شکست می‌خورند