از حکم تجدید نظر برادر رئیس‌جمهور تا ارسال پرونده قائم مقام قالیباف به دادگاه

سخنگوی قوه قضائیه از تهیه ۱۵ لایحه و دستورالعمل مورد نیاز قوه قضائیه در ۵ ماه اخیر خبر داد.
به گزارش ایسنا، غلامحسین اسماعیلی در یازدهمین نشست خبری با رسانه‌ها درپاسخ به سوالی در باره صحت و سقم و علت  بازداشت بازپرس سابق دادسرای فرهنگ و رسانه که در فیلترینگ تلگرام نقش داشته است، گفت: موضوعات را نباید پیوند دهیم. کسی ممکن است هزاران اقدام خوب داشته باشد و ما آن را ارج می‌نهیم اما اگر خطایی مرتکب شود  حتما به خطا و اتهام او باید رسیدگی شود. این موضوع ربطی به اینکه  قبلا چه احکامی ایشان صادر کرده است ندارد.
وی افزود: در پرونده‌ای که قبلا مورد بحث شده درارتباط با پیگیری عناصری که در داخل قوه قضائیه تحت تعقیب قرار گرفتند، دو نفر از قضات  که یکی از قضات شاغل و یکی هم‌ اخیرا بازنشسته شده بود تا امروز بازداشت  شده‌اند.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: پرونده در مرحله تحقیقات مقدماتی است و با تکمیل تحقیقات ممکن است افراد دیگری هم تحت تعقیب قرار گیرند.


وی درباره علت بازداشت او گفت: این موضوع به پرونده خاصی که قبلا بحث شده بود مرتبط است.
اسماعیلی با بیان اینکه ما در سال جدید املاکی را توانستیم از دست افراد بگیریم، اظهار کرد:  اراضی ٨٥ هزار متری در شهرک غرب که دوستان وزارت اطلاعات همکاری کردند و با رای قاضی و با ارزش ٥ هزار میلیارد تومان به شهرداری بازگشت و اسناد آن ظرف امروز و فردا در ٦٠ هزار متر صادر می‌شود.
اسماعیلی  با بیان اینکه «احکام برخی جواسیسی که در گذشته اعلام کردم نهایی شده» گفت: آقای علی نفریه به دلیل جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی آمریکا به ١٠ سال حبس، محمدامین نسب برای جاسوسی برای انگلیس به ١٠ سال حبس، محمدعلی باباپور به دلیل جاسوسی برای آمریکا به ١٠ سال حبس و فرد دیگری به جرم جاسوسی برای آمریکا به اعدام محکوم شده که پرونده به دیوان عالی کشور ارسال شده است.
وی سپس یادآور شد: یکی از سرکرده‌های باندهای مواد مخدر نیز که به تنهایی ١٠٦٢ کیلو مورفین و ٤ تن تریاک حمل کرده است و به مجازات اعدام محکوم شده و پرونده برای دیوان عالی کشور ارسال شده است.
وی در پاسخ به سوالی درباره دستگیری ۲۱۱ دانشجو در علوم پزشکی وزارت بهداشت گفت: بنده مکرر تاکید کردم که همه کسانی که مصاحبه و اطلاع رسانی می‌کنند در گفته‌هایشان دقت داشته باشند؛ الان بر سر موضوعاتی که بر اساس بی دقتی اعلام شده صحبت می‌کنیم. اول مسئولین وزارت بهداشت گفتند متخلفین را به قوه قضائیه معرفی کردیم، بعد گفتند معرفی خواهیم کرد و بعد گفتند جلوی ورود آنان را گرفته‌ایم. مسئولین وزارت بهداشت حرف‌های متناقضی زدند. به ما گزارشی ارائه نشده است. ما اطلاع دقیقی نداریم. بدیهی است وقتی اسامی را اعلام کنند پیگیری می‌کنیم.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اخیرا اخبار مختلفی درباره اعترافات «اکبر طبری» منتشر می‌شود که شامل اتهاماتی علیه برخی مسئولان قوه قضائیه است، بفرمایید آیا این اخبار صحت دارد و پرونده طبری به کجا رسید؟ گفت: ما در این پرونده نیز مانند سایر پرونده‌ها به لحاظ ملاحظات قانونی اطلاع رسانی را از محتوای پرونده انجام ندادیم، منتها از این خلا ایجاد شده برخی سوءاستفاده کردند و موضوعاتی را به عنوان اعترافات متهم یا متهمان این پرونده منتشر کردند که این موضوعات و این اعترافات ادعایی مورد تایید ما نیست.
اسماعیلی افزود: رسیدگی قضایی خود را بلادرنگ و بدون ملاحظه این و آن انجام می‌دهیم و در همه پرونده‌ها نیز من جمله این پرونده که من در سوال اول هم به نوعی پاسخ دادم که در این پرونده ۱۷ نفر را بازداشت کرده‌ایم. همانطور که اشاره کردم ۲ نفر هم از قضات هستند که یک نفر قاضی شاغل و یک نفر هم قاضی بازنشسته است. فعلا عدد متهمان این است و در آینده ممکن است به عدد متهمان اضافه شود، کما اینکه ممکن است از برخی از افراد رفع اتهام شود و پرونده مسیر رسیدگی خود را در چارچوب ضوابط و مقررات قانونی را طی می‌کند.
وی در ارتباط با حکم تجدید نظر حسین فریدون گفت: دادگاه تجدید نظر در ارتباط با حسین فریدون تصمیم گرفته در مورد سه نفر از متهمان این پرونده نیز تصمیم گرفته شده است. در مورد حسین فریدون هفت سال حبس به پنج سال حبس تقلیل داده شده اما مبلغ مجازات نقدی و مبلغ رشوه گرفته شده باید پرداخته شود. در مورد یک نفر از متهمان این پرونده دادگاه تجدید نظر رای تبرئه صادر کرده است. در مورد یکی از بانوان که یک سوم باقی مانده حکمش تعلیق شد.
اسماعیلی در پاسخ به سوالی درباره  آخرین وضعیت دستور رئیس قوه قضائیه مبنی بر تجدیدنظر در حکم کارگران بازداشت شده هفت تپه اظهار کرد: دادگاه بدوی رای داده و ظرف ٢٠ روز حکم به دادگاه تجدید نظر ارسال می‌شود و این فرصت قابل اغماض نیست؛ اما می‌دانید که به علت کثرت پرونده زمان طولانی در نظر گرفته می‌شود اما در رابطه با این پرونده به محض وصول پرونده، دادگاه تجدیدنظر هم خارج از نوبت اقدام خواهد کرد و هم سیاست رئیس قوه قضائیه اعمال خواهد شد.
وی افزود: باید بین کسانی که کارگر هستند و عده ای که سر سفره کارگران نشستند تفاوت قائل شد. در این بازه ملاقات مستقیم صورت نگرفته است اما به طرق مختلف از طریق نمایندگان استان  برای حل این معضل اقداماتی شده است.
سخنگوی دستگاه قضا در خصوص آخرین وضعیت پرونده قائم مقام قالیباف گفت: پرونده به دادگاه ارسال شده و با توجه به پرونده، تاکید بر تسریع در رسیدگی شده است.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص دادگاه تجدیدنظر پرونده هفت تپه و اینکه ۱۵ نفر از کارگران احضار شده‌اند گفت: دستور ریاست قوه حتما اجرا می‌شود و دادگاه بدوی رای  را داده است و ظرف ۲۰ روز باید پرونده به تجدیدنظر برود.
اسماعیلی در پاسخ به سوالی درباره پرونده باستی‌هیلز مشهد گفت: در باره زمین‌خواری در تهران و مشهد گزارشاتی واصل شده که حمایت از سوء جریان در واگذاری و صدور پروانه دارد که در آرای قضایی تاثیر دارد. الان اظهارنظر نمی‌کنیم اما همه سوء جریانات ادعایی را بررسی می‌کنیم و چنانچه ادعا شود تصمیم بر اساس سوء جریان و رانت صادر شده، حتما در چارچوب قوانین و مقررات رسیدگی و نسبت به ابطال آن اسناد رسیدگی می‌کنیم.
وی درباره اخرین وضعیت پرونده دانشگاه آزاد و اینکه دانشگاه آزاد اخیرا از رسانه‌هایی که با شاکیان و وکیل شاکیان مصاحبه می‌شود  شکایت کرده آیا جرم است؟ گفت: باید دید در مصاحبه چه گفته می‌شود. ممکن است در حین مصاحبه نشر اکاذیب و توهین و یا انتشار محتوایی از دادگاه‌های غیرعلنی منتشر شود که  که قانون تعیین تکلیف کرده است.
وی درباره ارسال پرونده دانشگاه آزاد به تجدیدنظر گفت: پرونده دانشگاه آزاد رای صادر کرده است.  نمی‌دانم پرونده  به تجدیدنظر ارسال شده یا خیر.
 اسماعیلی در پاسخ به سوالی در مورد این که اخیرا رئیس قوه قضائیه در اظهار نظری اعلام کرده که در مبارزه با فساد، هیچ خط قرمزی نداریم، در خود قوه قضائیه با مواردی مواجه و متوجه شدیم رشوه‌هایی اخذ شده است که بهت آور است و  از آپارتمان‌های ۶۰۰ متری گرفته تا ویلاهای ۴۰۰۰ متری در شمال که در نوع خود کم نظیر است. در این رابطه برای چند نفر پرونده تشکیل شده و این افراد در چه سطحی بودند؟ آیا مربوط به پرونده یکی از مسئولان سابق بازداشتی قوه قضائیه است؟ گفت: مربوط به همین پرونده است و در این ارتباط اموالی شناسایی شدند.  عدد متهمان در این پرونده زیاد است.این موضوعات هم از سوی قوه قضائیه و هم بیرون مطرح است.
وی درباره قانون ثبت علائم تجاری و اختراعات گفت:  مهلت اجرای قانون به اتمام رسید و دچار خلا شدیم و پیگیری‌ها شده است. امیدواریم به تصویب مجلس برسد و قرار است تا آن زمان قانون قبلی اجرا شود.
سخنگوی قوه قضائیه در رابطه با بازداشت مدیرعامل شرکت  کنترل سازی قزوین و اینکه این فرد در زندان کارهای اداری انجام می‌دهد گفت: این فرد بازداشت است و اتهاماتش سنگین است و ما سعی داریم که واحدهای تولیدی با بازداشت مدیران آن تعطیل نشود.
وی همچنین در ارتباط با پرونده یکی از وزرای دولت اصلاحات که تحت لوای یک موسسه خیریه در تجریش تهران با هماهنگی اوقاف و شهرداری آن را به یک مجتمع شخصی تغییر داده گفت: ین موضوع گزارش شده که در حال بررسی است. هر کجا به سوء جریان و تخلفی برسیم که در حوزه صلاحیت ما باشد بررسی کرده و درباره آن تصمیم می‌گیریم .این موضوع مجزای از پرونده اوقاف است.