شورای امنیت سازمان ملل ابزاری در دست ناقضان حقوق بشر است

معاونت حقوق بشر وزارت دادگستری در بیانیه‌ای به مناسبت روز جهانی حقوق بشر اعلام کرد: «شوربختانه نهادهای بین‌المللی حقوق بشر همچون شورای حقوق بشر سازمان ملل یا ارکان سیاسی همچون شورای امنیت تبدیل به ابزاری در دست زورگویان و ناقضان حقوق بشر در جهت مطامع آنها شده است.» به گزارش روابط عمومی وزارت دادگستری در متن این بیانیه آمده است: «در این شرایط اولا نیاز به تعریفی مشترک از حقوق بشر در سطح جهانی داریم، ثانیا ساختارهای بین‌المللی همچون سازمان ملل نیاز به بازنگری جدی با هدف برخورد و نگاه یکسان به مقوله حقوق بشر دارد. مادامی که به مقوله حقوق بشر همچون ابزار نگریسته شود، چشم‌انداز رعایت حقوق بشر در آینده همچنان مه‌آلود خواهد بود.»
در بیانیه معاونت حقوق بشر وزارت دادگستری تصریح شده است: «بیش از هفت دهه از زمان تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر می‌گذرد. اعلامیه‌ای که هدف آن حفظ حقوق انسان‌ها در عرصه‌های مختلف از بدو تولدش تا ختم حیات است. اعلامیه‌ای که قرار بود معیاری جهانی باشد برای احترام به حقوق بنیادین بشر. حقوقی همچون حق بر آزادی و برابری انسان‌ها، حق بر حیات، حق بر آزادی اندیشه و بیان و... که براساس اعلامیه حق همه‌ انسان‌هاست. حقوق بشر به منزله‌ حقوق «بنیادین» و «فردی» نگریسته می‌شود که به هر انسانی در هر نقطه از جهان فقط به دلیل انسان‌بودنش تعلق می‌گیرد.»
«حقوق بشر در دنیای امروز با چالش‌های گوناگونی روبه‌رو است و آن‌گونه که حقوق بشر امروز از نظر سیاسی بدیهی به نظر می‌رسد، اجرای کامل آن امری چندان آسان نیست. با نگاهی گذرا به 70‌سال اخیر و مسیری که بشریت تا امروز طی کرده است، چندان کارنامه درخشانی از وضع حقوق بشر و حقوق انسانی به دست نمی‌دهد و همین‌طور دورنمای آینده بشریت با توجه به وضع امروز حقوق بشر چندان امیدوارانه به نظر نمی‌رسد. هنوز هم وضع جهان به گونه‌ای است که بسیاری انسان‌ها از اینکه حقوقی انسانی دارند، آگاه نیستند و تنها آنجا که انسان بداند حقوقی دارد می‌تواند برای برخوردار شدن از آن حقوق مبارزه کند.»
معاونت حقوق بشر وزارت دادگستری در این بیانیه‌ افزود: «حقوق بشر به‌عنوان یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های تمدن و پیشرفت جامعه بشری، امروزه بازیچه قدرت‌های بزرگ شده است. ابهام در تعریف آن و استفاده ابزاری از آن و معیارهای دوگانه حقوق بشری، یکی از مهم‌ترین کاستی‌ها و چالش‌های کنونی ارتقای حقوق بشر در جهان به حساب می‌آید. بیش از هفت دهه از تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر گذشته است، اما همچنان در اقصی نقاط دنیا شاهد نقض حقوق بشر هستیم. از یک سو خاورمیانه دستخوش حوادث بی‌شماری ازجمله نقض حقوق انسانی در یمن، سوریه، عراق و افغانستان است؛ از سوی دیگر نقض حقوق انسانی در کشورهای غربی مدعی دموکراسی و حقوق بشر همگی حکایت از این دارد که همچنان تا رسیدن به نقطه ایده‌آل حقوق بشر فاصله بسیاری داریم.» در این بیانیه آمده است: «طنز تلخ ماجرا اینجاست که در دوران کنونی دولت‌هایی علم حقوق بشر را به دست گرفته‌اند و پرچم‌دار مبارزه برای پیشبرد حقوق بشر شده‌اند که خود سیاهه‌ای از نقض حق‌های بشری را در کارنامه خود دارند. طنز تلخ‌تر اینکه این دولت‌ها با ادعای حقوق بشر و دموکراسی‌خواهی اقدام به مداخله در امور داخلی کشورهایی می‌کنند که تنها تفاوت آنها، اختلاف ایدئولوژیک در تعریف و معیارهای حقوق بشراست.» «معاونت حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری همواره کوشیده در این بین سهم و نقشی هرچند کوچک در شفاف‌تر‌شدن این آسمان غبارآلود نقض حقوق بشر در دنیا و پیشبرد وضع حقوق بشر به‌ویژه در ایران اسلامی داشته باشد. امید است با چشم‌انداز پیش‌رو و تمامی این تلاش‌ها به‌ویژه تلاش‌های کنشگران و فعالان بی‌ادعای حقوق بشری، آسمان غبارگرفته نقض حقوق بشر تبدیل به آسمان آبی و شفاف شود.»  دهم دسامبر به‌عنوان روز جهانی حقوق بشر نام‌گذاری شده است.