اعتراف به تلفات عین الاسد

یزدان پناه- درحالی که کاخ سفید اصرار دارد از زیر بار پاسخ گویی درباره تلفات ارتش آمریکا در پایگاه عین الاسد طفره برود، تلویزیون ژاپن به نقل از یک منبع آمریکایی از کشته و زخمی شدن دست کم 20 سرباز آمریکایی در حمله موشکی سپاه خبرداده است. همچنین درحالی که ترامپ مدعی شده هیچ کس در این حمله کشته نشده، نشریه نیوزویک آمریکا نیز از هلاکت 270 سرباز آمریکایی در این حمله که بامداد چهارشنبه انجام شد خبرداد، اما دقایقی بعد این خبر را از مطلب خود حذف کرد!  درهمین حال شب گذشته مطالبی درباره کشته شدن فرمانده آمریکایی پایگاه عین الاسد در حمله سپاه منتشر شد که با تکذیب یا تایید طرف آمریکایی مواجه نشده است. همزمان گزارش هایی از خسارات سنگین به آمریکایی ها در این پایگاه منتشر شده است که در گزارش خراسان می خوانید.
در حالی که رئیس جمهور آمریکا در سخنرانی چهارشنبه شب خود راجع به حمله موشکی ایران به پایگاه اصلی ارتش این کشور در عراق مدعی شد که کسی آسیب ندیده است اما شواهد حاکی از دروغ گویی آمریکایی در این باره است. از جمله مهم ترین شواهد، گزارش هفته نامه نیوزویک (وابسته به مؤسسه واشنگتن پست) است که ابتدا از کشته شدن حدود ۲۷۰ نظامی آمریکایی در این حمله سهمگین خبر داد اما از دقایقی بعد و بدون توضیح قبلی، این خبر را اصلاح و تعداد کشته‌های آمریکایی را از آن حذف کرد. پیش از این «جک خوری» روزنامه‌نگار اسرائیلی که در هاآرتص قلم می‌زند در توئیتر انگلیسی خود از «انتقال ۲۲۴ نظامی زخمی آمریکایی به بیمارستان سوارسکی تل‌آویو» خبر داد. با این حال ساعتی پس از این توئیت، حساب انگلیسی این روزنامه‌نگار صهیونیستی بسته شد.
تلویزیون فوجی ژاپن: حداقل ۲۰ نفر کشته و مجروح شده اند
البته این همه ماجرا نیست و پایگاه تلویزیونی فوجی ژاپن به نقل از یک منبع آمریکایی خبرداد که در حمله موشکی ایران به پایگاه عین الاسد  در عراق حداقل ۲۰ نفر کشته و مجروح شده اند. در سوی دیگر کاربران فضای مجازی بر اساس اطلاعات موجود در سایت‌های هوانوردی، پرواز یک C17 با مأموریت درمانی در روز ۸ ژانویه (صبح روز حمله به عین‌الاسد) از فرودگاه بغداد به پایگاه رامئشتاین در آلمان را رصد کرده‌اند. در این زمینه، سردار امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه نیز  روز پنج شنبه در تشریح عملیات موشکی سپاه علیه آمریکا گفت: بعد از عملیات موشکی سپاه علیه پایگاه متجاوزان آمریکایی حداقل ۹ سورتی پرواز مجروح به اردن و سرزمین‌های اشغالی منتقل شد و تعدادی بالگرد شینوک مجروحان را به بیمارستان آمریکا در بغداد منتقل کردند.


وبگاه اسرائیلی: ترامپ درباره حجم ویرانی در عین الاسد، حقیقت را نگفت
درهمین حال به گزارش رویداد۲۴ وبگاه «دبکا» نزدیک به منابع نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی در گزارشی  نوشت: «سخنرانی رئیس‌جمهور آمریکا حقیقت و حجم ویرانی را در خصوص هدف قرار گرفتن پایگاه نظامی‌اش در عراق توضیح نداد و ترامپ درباره تخریب ساختمان‌ها که با موفقیت به وسیله موشک‌ها صورت گرفت، حرفی نزد.» این وبگاه با اشاره به تصاویر ماهواره ای شرکت ماهواره‌ای تجاری «پلنت لبز اینک» نوشت:  «این تصاویر هوایی نه تنها روایتی متفاوت از روایت ترامپ را به ما می‌گوید بلکه نشان می‌دهد که ایران توانسته قدرت موشکی خود را بسیار توسعه دهد.» دبکا در ادامه اشاره کرد که احتمال وقوع خسارت‌های جانی در میان نیرو‌های آمریکایی حاضر در عین الاسد وجود دارد. در بخش دیگری از این گزارش، نویسنده سؤال کرده است که چرا دونالد ترامپ هیچ اشاره‌ای به ناتوانی سامانه دفاع موشکی در رهگیری و انهدام موشک‌های ایرانی نکرد.
سوابق تاریخی آمریکا در پنهان کردن آمار تلفات
با این حال آمریکایی ها که سابقه مخفی کردن تعداد کشته های خود در نبردهای گذشته شان را دارند، کماکان حرفی از میزان زخمی ها و کشته ها در «عین الاسد» به میان نمی آورند.
به عنوان نمونه در این زمینه شبکه تلویزیونی المیادین گزارش داد: در زمان جنگ اول خلیج فارس، آمریکا کشته شدن ۳۷ نفر از نظامیان خود را بر اثر اصابت موشک عراقی پنهان کرد. موضوعی که بعدها اطلاعات آن فاش شد.
همچنین در سال 1396، بی بی سی گزارشی با تیتر «ناگفته های انهدام بیش از۸۵۰۰ هواپیما و هلیکوپتر جنگی آمریکا» درباره پنهان کاری های کاخ سفید در جنگ ویتنام منتشر کرد و نوشت: «در جریان جنگ ویتنام، به طور مشخص از ۱۹۶۲ تا ۱۹۷۳، حداقل۸۵۰۰ هواپیما و هلیکوپتر ایالات متحده نابود شدند، آماری که به زحمت ممکن است بتوان اثری از آن را در گزارش‌های رسانه ها پیدا کرد. این گزارش با بیان این که «مقام های دولتی ایالات متحده، در زمان جنگ ویتنام و پس از آن، تمایل چندانی به برجسته شدن آمار هواپیماها و هلیکوپترهایی که از دست داده بودند نداشته‌اند و به همین نسبت، دسترسی رسانه ها به این آمار هم آسان نبوده است» نوشته است: «حتی در جداول آماری معتبر آمریکایی در این خصوص هم، که بعضا بعد از سال‌ها از طبقه بندی محرمانه خارج شده اند، پیچیدگی های عجیبی به چشم می خورند که محققان و روزنامه نگاران را به‌شدت به اشتباه می‌اندازند.» به بیان دیگر، آمریکایی ها در اتفاقات مشابه، آماری از تلفات خود ارائه نمی کنند و استخراج آمار دقیق آن نیاز به گذر زمان یا دسترسی به منابع خبری دست اول دارد.