با رای اعتماد مجلس و حکم رئیس‌جمهوری خاوازی وزیر جهاد کشاورزی شد

نزدیک به 5 ماه پس از استعفای محمود حجتی از وزارت جهاد کشاورزی، این وزارتخانه بالاخره سکاندار جدید خود را شناخت و کاظم خاوازی به عنوان وزیر جدید معرفی شد.
نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز چهارشنبه هفته گذشته و در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی کشاورزی با ۱۹۶ رای موافق، ۱۵ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از مجموع ۲۱۵ نماینده حاضر به کاظم خاوازی به عنوان وزیر کشاورزی رای اعتماد دادند. در جریان بررسی صلاحیت محمود صادقی و حسین مقصودی نمایندگان تهران و سبزوار به عنوان مخالف و هادی قوامی، علی محمد مرادی و محمدعلی وکیلی نمایندگان اسفراین، قروه و تهران به عنوان موافق وزیر پیشنهادی کشاورزی صحبت کردند. خاوازی پیش از این معاون وزیر و رئیس موسسه تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بود. گفتنی است، رئیس‌جمهوری به دلیل همزمانی نشست علنی مجلس با جلسه هیئت دولت در جلسه دفاع از وزیر پیشنهادی خود در صحن حاضر نشد و اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری این وظیفه را بر عهده گرفت.
به دنبال رای اعتماد بهارستان‌نشینان، رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز طی حکمی کاظم خاوازی را به عنوان «وزیر جهاد کشاورزی» منصوب کرد. در متن حکم حسن روحانی خطاب به خاوازی آمده است: «با استناد به اصول هشتاد و هفتم و یکصد و سی و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و با عنایت به رای اعتماد مورخ ۱۳۹۹.۰۱.۲۰ مجلس شورای اسلامی، جناب‌عالی به سمت «وزیر جهاد کشاورزی» منصوب می‌شوید تا با به‌ کارگیری همه استعداد و صلاحیت خویش و استفاده از مدیران شایسته، در پیشبرد برنامه دولت دوازدهم و اولویت‌ها و ماموریت‌های ابلاغی رئیس جمهور اقدام نمایید. امید است با اتکال به خداوند متعال، در هماهنگی با هیئت محترم وزیران و با حرکت در مسیر اعتدال و رعایت کامل «منشور اخلاقی دولت تدبیر و امید» در انجام شایسته وظایف قانونی و خدمت به اسلام و ملت شریف ایران موفق باشید».
تقدیر رئیس‌جمهوری از رای اعتماد نمایندگان


رئیس‌جمهوری پیش از این، در جلسه روز چهارشنبه هیئت دولت، از زحمات هیئت رئیسه و رای اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی به کاظم خاوازی به عنوان وزیر جهاد کشاورزی قدردانی کرد. حسن روحانی ر همچنین ضمن آرزوی توفیق برای وزیر جهاد کشاورزی، از عباس کشاورز در مدت سرپرستی وزارت جهاد کشاورزی قدردانی کرد.
34 اولویت وزارت جهاد کشاورزی از نگاه روحانی
رئیس جمهوری همچنین در پیوست حکم انتصاب کاظم خاوازی به سمت وزیر جهاد کشاورزی، اولویت‌های سی و چهارگانه این وزارتخانه را در دو بخش عمومی و تخصصی، ابلاغ کرد. در متن این حکم آمده است: «دولت دوازدهم، بر اساس برنامه‌هایی که در دوران انتخابات ریاست جمهوری به مردم ارائه شده است و نیز مبتنی بر برنامه تقدیم شده به مجلس شورای اسلامی در هنگام معرفی وزرا، رسالتی بس سنگین بر عهده دارد. این دولت باید بتواند طی دوره فعالیت خود، کشور عزیزمان ایران را از چالش‌های بزرگ انباشته شده در طول چند دهه گذشته عبور داده و شرایط مساعدی را برای مقطع پایانی فعالیت خود در سال ۱۴۰۰ که مصادف با به پایان رسیدن قرن حاضر است، به وجود آورد.
محدودیت منابع و سایر محدودیت‌های سیاسی، اداری، اجتماعی و فرهنگی از یک طرف و اسناد بالادستی شامل سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و تحقق شعار سال جاری که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان جهش تولید نام‌گذاری شده، ایجاب می‌کند که هر وزارتخانه بر اهداف مشخص و محدودی که از اولویت بالایی برخوردار هستند، متمرکز شود و علاوه بر پیشبرد امور جاری، اصلاحات ساختاری برای محقق ساختن برنامه‌ها را در دستور کار خود قرار دهد. لذا ضروری است جناب‌عالی برنامه‌های وزارتخانه تحت مدیریت خود را با توجه دقیق به جهت‌گیری‌ها و اولویت‌های ذیل تنظیم کرده و برنامه‌های اجرایی را ظرف ۲ ماه به دفتر اینجانب ارائه کنید. همچنین، سازمان برنامه و بودجه کشور موظف است هر ۶ ماه یک بار گزارش مقایسه‌ای از پیشرفت و تحقق برنامه درباره اولویت‌های ابلاغی را به دفتر رئیس‌جمهور ارائه نماید تا عملکرد و چگونگی پیشرفت برنامه‌ها ارزیابی شود.
اولویت‌های عمومی
۱. ارتقای سلامت نظام اداری، شفافیت مالی، بهبود دسترسی همگانی به اطلاعات، فراهم آوردن فرصت برابر، حفاظت از اموال دولتی و معیار قرار دادن قانون در همه امور.
۲. اعمال شایسته‌سالاری به عنوان تنها معیار انتخاب همکاران و مدیریت تعارض منافع در تصمیم‌گیری‌ها، واگذاری‌ها و انتصابات.
۳. ملاک قرار دادن «منشور حقوق شهروندی» در وزارتخانه و دستگاه‌های تابعه به ویژه در حوزه‌های مرتبط با حقوق عمومی.
۴. توجه به حفاظت از محیط زیست در برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها.
۵. اولویت وا‌گذاری فعالیت‌ها به مردم و فراهم آوردن زمینه مشارکت هر چه بیشتر بخش خصوصی.
۶. توجه به رفع انحصارها و برقرار کردن فضای رقابتی در کنار تحت کنترل قرار دادن و قاعده‌مند کردن حوزه‌های انحصاری.
۷. اعمال اولویت ویژه بر استقرار دولت الکترونیک در حوزه تحت مدیریت.
۸. به کارگیری هرچه بیشتر جوانان، زنان و شهروندانی از اقوام و مذاهب در سطوح مدیریتی و کارشناسی و پرهیز از به کارگیری خویشاوندان در مناصب دستگاه‌های متبوع.
۹. اقدام جدی در راستای مبارزه با فساد اداری.
۱۰. ابتکار عمل در نحوه و نوع فعالیت آن دستگاه برای مقابله با تحریم‌های ظالمانه.
۱۱. اهتمام به سفرهای استانی به منظور اجرای برنامه‌های دولت و پاسخگویی مستقیم به نیازهای مردم.
۱۲. دفاع از مواضع دولت و پاسخگویی به شبهاتی که در تریبون‌ها، رسانه‌ها و فضای مجازی نسبت به  دستگاه متبوع با دولت مطرح می‌شود.
۱۳. ارائه پیشنهاد و اجرای طرح‌های سازنده نسبت به رفع مشکلات موجود و امیدآفرینی نسبت به آینده کشور.
۱۴. ارائه برنامه‌ دستگاه‌های متبوع تا پایان دولت دوازدهم با توجه به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار مورخ ۱۳۹۸.۵.۳۰ اعضاء محترم هیئت دولت.
۱۵. همکاری جدی با ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا برای اجرای مصوبات آن ستاد در وزارت متبوع
اولویت‌های تخصصی
۱. توجه جدی به محدودیت منابع آب و صرفه‌جویی در آب مصرفی کشاورزی، افزایش بهره‌وری آب در تولید محصولات و همکاری با وزارت نیرو در تعادل‌بخشی به سفره‌های آب زیرزمینی.
۲. به کارگیری سیستم‌های فناورانه‌ی نوین کشاورزی با توجه به گسترش شرکت‌های دانش‌بنیان.
۳. توجه به تقویت کشت گلخانه‌ای در تولید محصولات کشاورزی.
۴. کاهش قابل توجه آثار بودجه‌ای ایفای نقش دولت در تضمین خرید محصولات کشاورزی.
۵. محور قرار دادن تامین امنیت غذایی و سلامت تغذیه در سیاست‌گذاری‌های بخش.
۶. ایجاد تغییرات اساسی در سازوکار مبادله محصولات بخش به منظور به حداقل رساندن واسطه‌گری غیرضرور و بهره‌مندی هر چه بیشتر کشاورزان.
۷. بازتعریف زنجیره تولید به منظور کاهش ضایعات کشاورزی و استفاده بهینه از منابع محدود آبی کشور.
۸. به حداقل رساندن رشد مصرف انرژی در بخش کشاورزی با افزایش بهره‌وری انرژی.
۹. پیاده‌سازی الگوی مناسب کشت و هدایت نمودن حمایت‌ها از تولیدکنندگان به رعایت این الگو.
۱۰. تولید پایدار محصولات راهبردی، افزایش تولید در واحد سطح و تولید محصولات سالم.
۱۱. اقتصادی کردن اندازه واحدهای تولیدی کشاورزی از طریق افزایش حاشیه سود کشاورزان، ساماندهی نهادها و تنظیم بازار کالاهای کشاورزی و گسترش زنجیره ارزش در بخش.
۱۲. حفاظت از جنگل‌ها، مراتع، خاک و اراضی کشاورزی و اقدام موثر برای مقابله با بیابان‌گستری و پدیده گرد و غبار.
۱۳. پایدارسازی کشاورزی ایران بر مبنای ظرفیت‌های واقعی آب و خاک، کمک به بهبود مدیریت منابع آبی، ممانعت از فرسایش خاک و تحقق اهداف محیط زیستی دولت.
۱۴. کاستن از مصرف کود و سموم شیمیایی در کشاورزی به منظور ارتقای سلامت عمومی و کاستن از هزینه ‌های فزاینده بخش بهداشت و درمان.
۱۵. امکان سنجی و توسعه کشت فرا سرزمینی.
۱۶. تشویق به تولید محصولات ارگانیک.
۱۷. هماهنگی‌های لازم با وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تامین مواد غذایی مورد نیاز در بازار و توجه ویژه به معیشت و کاهش تورم بر مردم.
۱۸. اصلاح زنجیره دام و طیور به منظور حفظ ذخایر ژنتیک، اشتغال‌زایی، تضمین امنیت غذایی، درون‌زایی و کاهش وابستگی به واردات.
۱۹. اصلاحات ساختاری در دستگاه متبوع به موازات بازنگری در نظام آموزش کشاورزی و دارویی و توجه ویژه به پژوهش‌های کاربردی».
فراهم شدن امکان استعلام آنلاین ممنوع‌الخروجی در آینده نزدیک
رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه نیروی انتظامی از فراهم شدن امکان استعلام ممنوع‌الخروجی افراد در آینده نزدیک خبر داد.
سرهنگ سید محمدرضا طبایی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به فراهم شدن امکان استعلام ممنوع‌الخروجی افراد اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که برخی از افراد با آن روبه‌رو بودند، بی‌اطلاعی آنها از ممنوع‌الخروجی بود، ممکن بود برخی از افراد به دلایلی نظیر بدهی مالیاتی، دستور قضایی و ... امکان خروج از کشور را نداشته باشند اما چون از آن بی خبر بودند اقدام به تهیه بلیت هواپیما و رزرو هتل و ... کرده اما در حین خروج با مشکل مواجه می‌شدند. وی در ادامه داد: در همین راستا و با هدف ارتقا خدمات الکترونیک پلیس، نرم‌افزاری طراحی شد که با استفاده از آن امکان استعلام ممنوع‌الخروجی افراد، استعلام اعتبار گذرنامه و پرداخت عوارض خروج از کشور فراهم شود که در حال حاضر این نرم‌افزار در مراحل چک پایانی است و به زودی رونمایی خواهد شد.
طبایی با بیان اینکه این نرم‌افزار با مشارکت بخش خصوصی طراحی و اجرا شده است، درباره هزینه خدمات آن نیز گفت: در این زمینه تصمیم‌گیری نهایی به زودی اعلام خواهد شد، اما قطعا بخشی از خدمات به شکل رایگان به کاربران ارائه خواهد شد. رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه نیروی انتظامی درباره اینکه آیا این نرم‌افزار دلیل ممنوع‌الخروجی افراد را نیز به آنان اعلام خواهد کرد، گفت: سازوکار این نرم‌افزار به گونه‌ای است که دلیل را مشخصا اعلام نخواهد کرد اما به کاربر اطلاع می‌دهد که برای حل مشکل باید به کجا مراجعه کند.
به گفته وی، این برای نخستین بار است که امکان استعلام ممنوع‌الخروجی افراد ممکن خواهد شد.
سایر اخبار این روزنامه
«ابتکار» پیامدهای کناره‌گیری سندرز از رقابت‌های انتخاباتی را بررسی می‌کند محمدعلی وکیلی تاثیر کرونا بر شیوه حکمرانی «ابتکار» جزئیات حداقل حقوق و دستمزد کارگران در سال 99 را بررسی کرد توافق دستمزدی بدون رضایت کارگران رقبا کنار آمدند توافق «اوپک پلاس» بر سر کاهش تولید نفت تصمیمات غیرکارشناسی برای فاصله گذاری اجتماعی در سالن های نمایش واکنش برانگیز شد نسخه ناخوانای وزارت بهداشت برای تئاتر! تداوم بن بست سیاسی در عراق مصطفی الکاظمی به عنوان نخست وزیر جدید معرفی شد گزارش‌گیری و دستورات اقتصادی-کرونایی رئیس‌جمهوری در شرایطی که خبرها حکایت از اجرای دوباره طرح ترافیک در تهران دارد، پیش‌فروش صندلی‌ اتوبوس‌ها آغاز شده است رهبر انقلاب اسلامی در سخنان تلویزیونی به ‌مناسبت خجسته عید نیمه‌ شعبان: برنامه‌های کمک به قشرهای ضعیف هرچه سریع‌تر، بیشتر و بهتر اجرا شود ایران از ایده روسیه برای ایجاد کریدور سبز استقبال می‌کند گزارش‌گیری و دستورات اقتصادی-کرونایی رئیس‌جمهوری با رای اعتماد مجلس و حکم رئیس‌جمهوری خاوازی وزیر جهاد کشاورزی شد