جهش در همکاری‌های ایران-آذربایجان

وزیر امور خارجه با تشریح نتایج سفر خود به باکو تاکید کرد:‌ در جریان سفر به روسیه، ارمنستان، گرجستان و ترکیه در زمینه همکاری‌های شش جانبه و دیگر همکاری‌های منطقه‌ای صحبت و رایزنی خواهیم کرد
به گزارش ایرنا، «محمد جواد ظریف» در تشریح نتایج سفر خود به جمهوری آذربایجان در جمع خبرنگاران گفت: سفر بسیار خوبی انجام شد. سفر به جمهوری آذربایجان شروع یک سفر منطقه‌ای در حوزه قفقاز برای بحث پیرامون روش‌های تقویت صلح و ثبات در منطقه و همچنین گسترش روابط دو جانبه است.
وی با بیان اینکه در ماه‌های گذشته در حوزه دوجانبه همکاری‌های خیلی خوبی با جمهوری آذربایجان داشته‌ایم، اظهار داشت: برای حل و فصل مشکلات منطقه‌ای نیز تلاش‌ها و سفرهای خوبی در گذشته انجام شد و در همین راستا، شاهد سفر چندی پیش سید عباس عراقچی به جمهوری آذربایجان و چند کشور منطقه بودیم. امروز هم من در جریان دیدارهایم با مقامات آذربایجانی هر دو موضوع (مسائل دوجانبه و مسائل منطقه‌ای) را پیگیری کردم.  
دیدار با علی اف


این دیپلمات عالی‌رتبه با اشاره به دیدار مفصل خود با رییس جمهوری آذربایجان تصریح کرد: ملاقات بسیار مهم و مفیدی با الهام علیف انجام شد. در این دیدار در ارتباط با ابتکار منطقه‌ای و روش‌های همکاری در حوزه‌های مختلف به صورت چند جانبه در این منطقه استراتژیک و همکاری در حوزه‌های دیگر از جمله انرژی با همکاری دیگر کشورها که منجر به تقویت صلح و ثبات در منطقه شود، رایزنی کردیم.
وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار با تبریک پیروزی‌های اخیر به دولت و مردم جمهوری آذربایجان، بر گسترش همکاری‌های دوجانبه تاکید کرد.
ظریف با استقبال از طرح پیشنهادی رئیس جمهور آذربایجان تحت عنوان ابتکار همکاری‌های منطقه ای ۶ جانبه، آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای کمک و همکاری در همه زمینه‌هایی که به برقراری صلح، ثبات و آرامش در منطقه کمک کند را اعلام داشت.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به سفر موفقیت آمیز وزیر امور خارجه و همچنین معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان به کشورمان، همکاری‌های فی‌مابین بویژه در حوزه‌های اقتصادی را آماده جهش ارزیابی کرد.
ظریف با ابراز خرسندی از نتایج برگزاری چهاردهمین دور اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور، آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای مشارکت فعال در بازسازی مناطق آزاد شده خصوصا در زمینه‌های ساخت و ساز، صدور خدمات فنی - مهندسی، برق و انرژی،  کشاورزی، کشت فرا سرزمینی،  مین روبی،  بازسازی مساجد و بناهای تاریخی را اعلام کرد.
الهام علی‌اف رئیس جمهور آذربایجان نیز در این دیدار با قدر دانی از مواضع جمهوری اسلامی ایران در تحولات اخیر در منطقه، از سطح همکاری‌های فی‌مابین ابراز خرسندی کرد و فضای موجود برای توسعه مناسبات در همه زمینه‌ها خصوصا حوزه همکاری‌های اقتصادی را مثبت ارزیابی
کرد.
وی با برشمردن پروژه‌های اقتصادی بین دو کشور، از حضور شرکت‌های ایرانی در بازسازی قره باغ استقبال کرد و با ابراز خرسندی از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران در خصوص ابتکار ۶ جانبه،  این پیشنهاد را به نفع صلح و منافع مشترک در منطقه ارزیابی کرد.
الهام علی‌اف همچنین از برگزاری نشست‌های ٣ جانبه ایران- آذربایجان - روسیه و همچنین ایران - آذربایجان - ترکیه در آینده استقبال کرد.
ظریف با بیان اینکه در ارتباط با همکاری‌های دو جانبه نیز که در کمیسیون مشترک دو کشور تصمیمات بسیار خوبی گرفته شده بود، صحبت‌های خوبی انجام شد، خاطرنشان کرد: در مورد بازسازی مناطق آزاد شده رایزنی کردیم. امیدواریم در این زمینه‌ها شاهد همکاری هر چه بیشتر دو کشور در جهت تامین منافع ایران و جمهوری آذربایجان باشیم.
تاکید وزرای خارجه ایران و جمهوری آذربایجان بر گسترش روابط
دیروز ، وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه دیدار با مقامات جمهوری آذربایجان، با جیحون بایرامف وزیر امور خارجه این کشور دیدار کرد.
وزیر امورخارجه کشورمان با ابراز خرسندی از حضور در جمهوری آذربایجان در زمان پس از آزادی سرزمین‌های اشغالی این کشور و ادای احترام به قربانیان جنگ خصوصا غیر نظامیان، با خانواده‌های آنان ابراز همدردی کرد و مرحله جدید را برهه مهمی برای کمک به برقراری صلح و ثبات در منطقه و برای منافع همه طرف‌ها ارزیابی کرد.
ظریف هدف از سفر به منطقه و آغاز آن از باکو را تلاش و مساعدت برای برقراری صلح و آرامش عنوان کرد و از اینکه دیدارهای فشرده مقامات جمهوری آذربایجان و کشورمان در ماه‌های اخیر در سطح مناسبی گسترش یافته است، ابراز خرسندی کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان با اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای حضور فعال و گسترده در بازسازی مناطق آزاد شده که در مرزهای مشترک دو کشور نیز واقع شده است، به گفتگوهای نتیجه بخش دو کشور در اجلاس اخیر کمیسیون همکاری‌های اقتصادی دو کشور اشاره و دیدگاه اعلام شده از سوی رئیس جمهور آذربایجان در دیدار امروز را بیانگر عزم جدی دو کشور برای همکاری‌ها دانست. ظریف با اعلام اینکه سقفی برای همکاری‌های فی‌مابین قائل نیستیم آمادگی همه جانبه بخش‌های مختلف اقتصادی در ایران برای حضور فعال در پروژه‌های اقتصادی جمهوری آذربایجان را اعلام و برقراری آرامش در منطقه را فرصت بزرگی برای همکاری‌های دو کشور در زمینه ترانزیت و فعال سازی کریدورهای شرق- غرب و شمال- جنوب دانست.
جیحون بایرامف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار مناسبات دو کشور را برپایه دوستی و مشترکات تاریخی و فرهنگی دانست و از مواضع جمهوری اسلامی ایران در سطوح عالی و مردمی در قبال تمامیت ارضی و حق حاکمیت این کشور قدر دانی کرد.
وی با اشاره به تبادل هیئت‌های بلند پایه بین دوکشور، توسعه مناسبات اقتصادی را بعنوان یکی از اولویت‌های مهم در روابط دو کشور ارزیابی کرد و برگزاری نشست اخیر کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی را بیانگر این مهم دانست.
همکاری‌های دو کشور در حوزه خزر، موضوعات فرهنگی، همکاری‌ها در حوزه آب، حمل و نقل و حوزه‌های بین‌المللی و همکاری‌های ٣ جانبه با ترکیه، از دیگر موضوعات مورد گفتگو وتبادل نظر وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در این دیدار بود.
رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به همکاری‌های چندجانبه در منطقه و اهمیت این مسئله برای ایران ابراز داشت: در جریان سفر به روسیه، ارمنستان، گرجستان و ترکیه در زمینه همکاری‌های شش جانبه و دیگر همکاری‌های منطقه‌ای صحبت و رایزنی خواهیم کرد.