اخبار ویژه


آمریکا باید تحریم‌ها را لغو کند اما نمی‌خواهد به شکست اعتراف کند
یک نشریه وابسته به حزب دموکرات آمریکا در تحلیلی تاکید کرد: بایدن می‌داند که برای احیای برجام باید تحریم‌های علیه ایران را لغو کند اما این کار را نمی‌کند چون چنین کاری مستلزم اعتراف به حقیقتی تلخ است.
نیویورک‌تایمز با اشاره به استفاده آمریکا از حربه تحریم‌ها علیه کشورهای مختلف می‌نویسد: در برخی موارد این تحریم‌ها هدفمند است اما در مورد دشمنانی چون‌ ایران، ونزوئلا، کره شمالی، کوبا و سوریه، کاخ سفید تحریم‌هایی را انجام داده که موجب فشار مردم در این کشورها شده است. اگرچه توجیهات و دستاویزهای آمریکا برای این تحریم‌ها موارد متفاوتی مانند منع گسترش سلاح هسته‌ای، تروریسم و نقض حقوق بشر بوده اما روند اعمال آنها شبیه هم است. آمریکا با تحریم‌های ثانویه خود، فقط افراد و مراکز دولتی یا حتی کل بخش‌های اقتصادی دشمن را در لیست سیاه قرار نمی‌دهد، بلکه به بانک‌ها و شرکت‌های خارجی هم هشدار می‌دهد که در صورت تجارت یا نقل و انتقال پول با کشور تحریم شده از تجارت با آمریکا منع خواهند شد.
مجازات‌های نقض تحریم‌های ثانویه آمریکا می‌تواند بسیار شدید باشد. آمریکا در سال ۲۰۱۴ بانک فرانسوی بی‌ان‌پی را مجبور به پرداخت ۹ میلیارد دلار جریمه کرد.


در مقام نظریه، این تحریم‌ها مانند تحریم علیه عراق در دهه ۱۹۹۰ شامل معافیت برای کالا‌های بشردوستانه می‌شود، اما، در عمل، این معافیت‌ها اغلب مبهم و دست و پا گیر هستند. بسیاری از بانک‌ها و مشاغل خارجی برای جلوگیری از زیر پا گذاشتن قوانین آمریکا، تجارت خود را با کشور‌های محاصره شده به‌طور کامل متوقف می‌کنند.
مشکل منطق آمریکا این است که محاصره یک رژیم معمولاً به مردم آسیب می‌رساند.
اگر احتمال موفقیت کافی برای محاصره آمریکا وجود داشته باشد، در آن صورت این رویکرد می‌تواند قابل دفاع‌تر به نظر برسد، اما بحث اینجا است که معمولا این‌طور نیست. چنان که تحریم‌های اعمال‌شده علیه ایران توسط آمریکا در دوره اوباما با وجود تلاش‌های آمریکا برای براندازی حکومت ونزوئلا و سوریه، آنها امروز کنترل قاطعانه‌تری نسبت به قبل دارند. پس از بیش از یک دهه افزایش مجازات‌ها با هدف تحت فشار قرار دادن کره شمالی، این کشور امروز حدود ۶۰ سلاح اتمی در اختیار دارد. ایران هم امروز نسبت به زمانی که کارزار فشار حداکثری دولت ترامپ آغاز نشده بود برنامه هسته‌ای خود را بسیار جلوتر برده است.
بایدن می‌خواهد دوباره وارد توافق هسته‌ای ایران شود، اما این منوط به لغو تحریم‌های هسته‌ای علیه تهران است. با این حال، وزیر خارجه آنتونی بلینکن قول داده که تحریم‌های غیرهسته‌ای متعدد آمریکا همچنان باقی بماند.
اما پرسش این جاست که چرا کنار گذاشتن سیاست‌هایی که اثبات شده بسیار ناکارآمد و غیراخلاقی هستند، دشوار است؟ پاسخ واضح است چرا که اساسا کنار گذاشتن آنها مستلزم اعتراف به حقایقی سخت از سوی واشنگتن است. بخشی از این حقایق این است که کره شمالی سلاح‌های هسته‌ای خود را کنار نخواهد گذاشت، ایران به عنوان یک قدرت منطقه‌ای باقی خواهد ماند و بشار اسد، نیکلاس مادورو و دولت کوبا همچنان پابرجا خواهند ماند. به نظر می‌رسد رهبران آمریکا ترجیح می‌دهند کشور‌هایی که اشاره شد را مجازات کنند تا اینکه ناتوانی . محدودیت‌های قدرت خودشان را بپذیرند.
بهترین حالت این است که آمریکا از محاصره ملت‌ها دست بکشد چرا که این کار به آنها آسیب می‌رساند، اما متأسفانه، تا زمانی که به ما آسیب نرسد، احتمالاً چنین امری محقق نخواهد شد.لوموند: برجام با این قدم‌های کوچک احیا نمی‌شود
یک روزنامه چاپ پاریس درباره رفتارهای نمایشی غرب نوشت: گام‌های کوچک اروپا و آمریکا در قبال ایران، ضامن هیچ موفقیتی نیست.
روزنامه لوموند با اشاره به نشست وزرای خارجه 3 کشور اروپایی و همتای آمریکایی در روز پنج‌شنبه و احتمال اعلام بایدن برای بازگشت به برجام نوشت: این گام‌های کوچک از بی‌عملی و انفعال بهتر است اما امیدی به موفقیت چنین گام‌هایی نیست.
لوموند می‌افزاید: رئیس‌جمهوری آمریکا پس از گام‌های اولیه که جهت احیای برجام به جلو برداشته به رهبران ایران خواهد فهماند که از این پس هیچ چیز مجانی نخواهد بود. آمریکا و سه کشور اروپایی امضاءکننده برجام درباره نظم و ترتیب اولویت‌های خود با یکدیگر توافق کرده‌اند. اولویت اول آنان، نجات برجام و سپس گسترش آن است، یعنی افزودن بر مدت زمان آن و روزآمد کردن آن با ملاحظه پیشرفت‌های ایران در زمینه تحقیق و توسعه اتمی به دست آورده است و بالاخره اولویت سوم سه کشور اروپایی و آمریکا طرح مسئله اقدامات ایران در منطقه و برنامه موشک‌های بالستیکی این کشور است. ایران با مذاکره بر سر برجام جهت گسترش یا تغییر آن و مهم‌تر از آن با گشایش مذاکره درباره موشک‌های بالستیکی خود مخالفت کرده است. دولت فرانسه یادآور شده که ایران در گفت‌وگوهای غیر رسمی در پاییز 2019 با مذاکره درباره موشک‌های بالستیکی موافقت کرده بود. در آن زمان امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، می‌کوشید نقشه راهی را جهت تسهیل ملاقات دونالد ترامپ و حسن روحانی تنظیم کند، هر چند موفق به انجام این کار نشد.با بلایی که سر پول ملی آوردید رویتان می‌شود دوباره وعده بدهید
رئيس کارگزارانی شورای شهر تهران از اینکه معادل دلاری حقوقش از 7000 دلار به 800 دلار رسیده ابراز ناخرسندی کرد!
محسن هاشمی رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران در کنگره این حزب گفت: من در سال 89 در مترو مدیرعامل بودم و ماهی 6 میلیون تومان حقوق می‌گرفتم که با دلار 900 تومان آن موقع، 7000 دلار حقوق می‌گرفتم و الان که رئیس شورای شهر هستم و نزدیک به 20 میلیون تومان حقوق می‌گیرم با دلار 26 هزار تومان کمتر از 800-700 دلار حقوق می‌گیرم و هیچ‌وقت کشور چنین شرایطی نداشته است این بحران شدیدی است که باید با ذکاوت از آن عبور کنیم و روز‌به‌روز وضعیت بدتر می‌شود. در این شرایط ما وارد انتخابات 1400
می‌شویم.
هاشمی با بیان اینکه 4 راه در مقابل اصلاح‌طلبان قرار دارد، گفت: اولین راه، بحث تندروها در میان اصلاح‌طلبان است که این راه رویکرد تحریمی‌ و عدم مشارکت است. راه دوم را به شوخی راه آقای مرعشی می‌گذارم و این راه شرکت منفعلانه در انتخابات است شبیه اتفاقی که در انتخابات مجلس برای حزب کارگزاران اتفاق افتاد یعنی ما لیستی را دادیم تحرک جدی نداشتیم و فقط
عبور کردیم.
وی افزود: راه سوم را به شوخی راه آقای کرباسچی می‌گذارم و آن حضور در انتخابات با یک کاندیدای پرتلاش و جدی است که رقابت را حفظ کنند تا تفکر اصلاح‌طلبی در جامعه احیا و بازسازی شود. رویکرد آقای خاتمی در سال 76 بر همین اساس بود. راه چهارم که اسم آن را راه آیت‌الله رفسنجانی می‌گذارم و آن یک حضور و رقابت جدی برای پیروزی در انتخابات است. یعنی طوری محکم و جدی وارد انتخابات شویم که خود را پیروز فرض کنیم.
سخنان محسن هاشمی درباره یک دهم شدن درآمدش البته اعتراف به سوءمدیریت طیف متبوع وی است. چه اینکه کاهش ارزش پول ملی در برابر ارز خارجی در حالی اتفاق افتاد که دلار قبل از برجام 3700 تومان بود و پس از سوءمدیریت 7 ساله دولت در قالب «برجام‌زدگی» تا 8 برابر
افزایش یافت.
در واقع این هنر مدیریت اشرافی غربگراست که توانست ارزش پول ملی را به شکل بی‌سابقه‌ای کاهش دهد. جالب اینکه علی‌اکبر صالحی عضو تیم مذاکرات برجام (رئیس سازمان انرژی اتمی) نیز آذر 97 به یورونیوز گفته بود ارزش حقوقش معادل 3 هزار دلار بوده اما حالا به 700 دلار کاهش یافته است.
این اتفاق در حالی رخ داد که القا می‌شد با برجام، قیمت دلار به 1000 یا 500 تومان کاهش خواهد یافت.
ناخرسندی امثال محسن هاشمی و علی‌اکبر صالحی درباره کاهش ارزش حقوق‌شان در حالی است که تاثیرات ارزش پول ملی در قدرت خرید طبقات پایین و حقوق‌بگیر عادی (با حقوق‌های 3-2 میلیونی)، بسیار گسترده‌تر بوده و در کنار آن، رکود تورم (گرانی و بیکاری) از دیگر سوغات‌های شوم مدیریت «برجام و دیگر هیچ» بوده است.
با این اوصاف به نظر می‌رسد مدعیان اصلاحات و اعتدال جا دارد به جای پیچیدن نسخه‌های تحریم انتخابات با مدل‌های مرعشی و کرباسچی و مرحوم هاشمی، رسما از مردم به‌خاطر وعده‌های خلاف واقع و سوءمدیریت بی‌سابقه عذرخواهی کنند.ایندیپندنت: عدم لغو تحریم‌ها آمریکا را بی‌اعتبار می‌کند
یک نشریه اروپایی در گزارشی تصریح کرد: عدم بازگشت به برجام، اعتبار آمریکا را کم می‌کند.
به نوشته ایندیپندنت،‌ با خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، تنش‌های با ایران بیشتر شد. دونالد ترامپ در حالی از برجام خارج شد که ایران به این توافق پایبند بود. بایدن در سخنرانی قبل انتخابات خود، تاکید کرد تا زمانی که ایران به تعهدات خود مطابق برجام متعهد باشد ایالات ‌متحده به این توافق هسته‌ای بازمی‌گردد.
پس از تنش‌ها، ایران تصمیم گرفته که غنی‌سازی اورانیوم را برای لغو تحریم‌ها افزایش دهد.
ایران اعلام کرده این آمریکا بوده که توافق هسته‌ای را ترک کرده و باید با بازگشت به تعهدات خود اعتماد ایران را جلب کند. عدم بازگشت به توافق و لغو تحریم‌ها، اعتبار ایالات ‌متحده را در جهان کم می‌کند.
سایر اخبار این روزنامه
فریب نخورید! شرط بازگشت آمریکا به برجام لغو همه تحریم‌هاست تعفن فرهنگ غربی و ادکلن فرانسوی! (یادداشت روز) اخبار ویژه برادر عزیز؛ این امتیاز که وجود خارجی ندارد! (نکته) پهپادهای حزب‌الله از مراکز نظامی اسرائیل تصویربرداری کرده و بازگشتند ایران هواپیمای جت مسافری ۱۰۰ نفره‌ می‌سازد سرما در آمریکا جان 40 نفر را گرفت میلیون‌ها نفر آب و برق ندارند داعش رسماً اعلام کرد در مأرب کنار ائتلاف سعودی با انصارالله می‌جنگد وزیر راه و شهرسازی: بازسازی شهر زلزله‌زده سی‌سخت به سرعت آغاز می‌شود افتتاح طرح‌های ملی وزارت صمت در هرمزگان، کرمان و مازندران ایرانِ ۲۰۲۱ بسیار پیشرفته‌تر از ایران پنج سال قبل است مستندات نماینده مجلس درباره مشارکت دولت در اجرای سند 2030 ! روایت روزنامه اصلاح‌طلب از انحرافات دولت نسبت به قانون برنامه ششم توسعه فریب نخورید! شرط بازگشت آمریکا به برجام لغو همه تحریم‌هاست فریب نخورید! شرط بازگشت آمریکا به برجام لغو همه تحریم‌هاست