انتقاد شدید روحانی از نامزدهای انتخابات از مریخ آمده‌اید؟

رئیس جمهوری با بیان اینکه در این انتخابات جفاها و ظلم‌های بسیار بدی شد گفت: در این مدت به نظام ، مردم و کارگزاران نظام ظلم های بسیار بدی شد.
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در جلسه هیئت دولت با اشاره به این که ایام مهم انتخابات برای مردم در پیش رو است اظهار کرد: انتخابات همیشه به طور طبیعی و برخی از مواقع غیر طبیعی حواشی و مسائلی را به همراه دارد. اما اساس انقلاب ما برای این بود که یک نظام اسلامی سر کار باشد که بخش مهم آن اخلاق است. نظام اسلامی برای این درست شد که اخلاق حاکم شود، اما متاسفانه در این روزها این بخش صدمه جدی دیده است.
وی افزود: آغاز اخلاق راستگویی و وفای به عهد است و این است که حقیقت ها را تحریف نکنیم. حقیقت که هیچ حداقل واقعیت هایی که روی زمین اجرا و عمل شده را تحریف نکنید. اگر خدای نکرده واقعیت ها بر عکس و ناصحیح گفته شود و اذهان مردم را به گونه ای مشوش کند که نسبت به اصل نظام مشوش شوند اخلاق زیر پا گذاشته شده است. انتخابات مهم است اما اخلاق از انتخابات مهمتر است.
وی اضافه کرد: در این انتخابات جفاها و ظلم های بسیار بدی شد یک مورد آن را مقام معظم رهبری درباره احراز نشدن صلاحیت ها اشاره فرمودند. که ایشان هم دستور دادند باید جبران شود. حالا این که جبران شد یا نه مساله دوم است. اما به هر حال جفاهای فراوانی شد که بدترین جفا جفای به خود نظام است. اگر بناست تمام ۴۲ سال گذشته زیر سوال برود و همش بگوییم نقض قانون، فساد‌، زیر پا گذاشتن حقوق، اجرا نکردن مصالح مردم، و اقدامات بر خلاف مصلحت کشور و جامعه صورت گرفته پس چرا اصلا انقلاب کرده ایم.


روحانی در ادامه خاطر نشان کرد: حالا اگر از دوره امام که حکومت شکل خاصی داشت و رئیس جمهوری و نخست وزیر یک سری وظایفی داشتند بگذریم بعد از اصلاح قانون اساسی که همه اختیارات اجرایی در اختیار رئیس جمهوری قرار داده شد ما چند دوره انتخابات داشته ایم و این جوری که می گوییم انگار همش ایراد داشته است پس انقلاب چیست؟
وی با بیان این که البته در این انتخابات مشخص شد خوبی هایی هم بوده است تصریح کرد: مثلا معلوم شد بعضی از دستگاهها در کشور خیلی هم خوب هستند قوه قضائیه، قوه مقننه و نیروهای مسلح الحمدلله بی‌ایراد هستند و فقط یک جا ایراد دارد که آن هم دولت است که ان‌شاء‌الله این دولت هم تغییر می کند پس الحمدلله کلا همه چیز خوب می‌شود. چون بقیه‌اش که درست است دیگر.
وی در ادامه یادآور شد: در این انتخابات مشخص شد اگر در کشور ایرادی وجود دارد این ایراد فقط مال دستگاه اجرا است! یعنی دستگاه قانون گذار و مجمع تشخیص و قوه قضائیه ایراد ندارد! هیچ جا ایراد ندارد؟ خب الحمدلله خیلی خوب شد که لااقل در این انتخابات فهمیدیم همه جای کشور خیلی خوب‌، خیلی سالم و بی نقص و بی‌ایراد است و فقط اشکال در این دولت است که این هم ان‌شاء‌الله در این انتخابات عوض می‌شود. حالا انتخابات هم نباشد به هر حال دوره ما تمام می شود و به هر صورت دولت بعدی می آید و ان‌شاء‌الله کل کشور درست می شود.
رئیس دولت تدبیر و امید همچنین بیان کرد: از طرفی ما چیزهای بهتری هم در این روزها می‌شنویم. مثلا چقدر خانم‌ها در این چند روز خوب شده‌اند! به به باید به حقوق خانم‌ها احترام بگذاریم، چه شد که در این مدت خانم‌ها نبودند و فقط این روزها خانم‌ها پیدا شده‌اند؟ و خیلی مورد احترام هستند؟ از طرفی می‌بینیم اقوام و اقلیت‌ها چقدر خوب شده‌اند و شیعه و سنی چقدر با هم برادر و متحد شده‌اند! الحمدالله این روزها چه چیزهای خوبی می‌بینیم.
وی با تاکید بر اینکه با شعور مردم بازی نکنید عنوان کرد: ملت ایران ملت بزرگی است و ملتی است که می‌داند که چه گذشته است و می داند که چه کسانی بوده‌اند. اینهایی که امروز می خواهند برای فردا قدرت را در دست بگیرند اگر در ایران نبودند و از کره مریخ آمده بودند خب خیلی خوب بود. اما همه این ها بوده اند و همه شان هم در بخش هایی مسئولیت داشتند. خب اگر همه چیز خراب است برای آنها هیچ ایراد و اشکالی نبوده است؟ ما باید به نحوی با مردم صحبت کنیم که برای مردم قابل فهم و پذیرش باشد و مردم بدانند که ما داریم به راستی و درستی با آنها حرف می‌زنیم.
رئیس جمهوری با بیان اینکه می خواهم راجع به قلب و تحریف واقعیت نکته مهمی بگویم تاکید کرد: به هر حال راجع به اقتصاد صحبت شد اما در چه فضایی صحبت شد؟ یعنی ما در دوره صلحیم یا جنگ؟ این باید اول روشن شود که آیا ما در جنگ هستیم یا نیستیم. گویی اصلا جنگی وجود ندارد. ترامپی نبوده، اصلا ترامپ ظلم و کار بدی نکرده، هر چه مشکل است مال دولت است. آمریکا که کاری نکرده است. نه در سوال و نه در جواب چنین چیزی نبود و این مسئله بسیار عجیب و شگفت آور است.
روحانی اضافه کرد: ما چکار کردیم؟ سال ۹۳ چه شد؟ سال ۹۳ تورم از ۳۵ درصد به ۱۵ درصد رسیده است و این اتفاق شده یا نشده است؟ اینها دیگر آمار است آیا در عرض یک سال این کار شده یا نشده؟ رشد اقتصادی در سال‌های ۹۱ و ۹۲ منفی بود اما در همان سه ماهه اول ۹۳ رشد اقتصادی ما مثبت شد و ما در آخر سال ۹۳ رشد ۳.۲ درصدی داریم پس هم تورم را مهار کردیم و از ۳۵ درصد آوردیم به ۱۵ درصد و هم رشد منفی اقتصادی را به ۳.۲ درصد رساندیم. درواقع یک معجزه اقتصادی اتفاق افتاد. ما وقتی شروع به مهار تورم کردیم همه گفتند از آن طرف با مسئله رشد چه می کنید؟ اما آن هم مثبت شد.
روحانی با اشاره به اینکه در شش ماهه دوم سال ۹۳ با معضل جدیدی روبرو شدیم خاطرنشان کرد: در آن موقع قیمت نفت که در سال های قبل بین ۸۰ تا ۱۳۰ دلار و متوسط آن بین ۸۰ تا ۱۰۰ دلار بود یک مرتبه ۳۰ دلار شد که این تکانه شدیدی بود و اگر دولت قوی نبود همین تکانه می توانست کشور را از پا در بیاورد. ما به گونه‌ای حرکت کردیم که وقتی از تکانه شدید سال ۹۴ صحبت می کنیم بعضی‌ها می گویند مگر چه بوده است؟
رئیس دولت تدبیر و امید با تاکید بر اینکه طبق آمار و ارقام در چهار سال اول این دولت یک دوران طلایی در اقتصاد ۵۰ سال گذشته ایران رخ داد بیان کرد: تورم ما در این چهار سال به طور متوسط حدود ۱۱ درصد بوده و در دو سال تورم تک رقمی بوده و از طرفی رشد اقتصادی ما به طور متوسط در آن چهار سال ۴.۷ دهم درصد بوده است. از سوی دیگر از شش ماهه اول سال ۹۳ تا پایان سال ۹۶ هر سه ماه نسبت به سال قبل حدود ۷۰۰ هزار شغل خالص داشته‌ایم. شما ۵۰ سال اقتصاد اخیر ایران را ورق بزنید و ببینید آیا این چهار سال طلایی که تورم تک رقمی شد و رشد اقتصادی و اشتغال ما بالا رفت و حتی تراز صادرات غیر نفتی ما با واردات در یکی دو سال مساوی شد بوده است یا نه؟ چرا این واقعیت‌ها را نمی‌گویید؟
روحانی اضافه کرد: این چهار سالی بود که دولت در شرایط نسبتا مناسب بود. ما در سال ۹۲ و ۹۳ تحریم بودیم و از دی ماه ۹۴ تحریم برداشته شد. یعنی در آخر سال ۹۴، ۹۵ و ۹۶ تحریم نبودیم و در سال ۹۵ رشد اقتصادی ۱۲.۶ درصد رخ داد که در جهان اول بوده است و در تاریخ خودمان هم رشد اقتصادی دو رقمی زیاد نبوده، ما در سال ۹۶ هم شرایط مناسبی داشتیم اما از سال ۹۷ وارد یک جنگ اقتصادی شدیم.
وی همچنین عنوان کرد: عیبی ندارد به شخص من فحش زیاد داده اند و باز هم بدهند من استثناء هستم، اما این همه وزراء، معاونین، استانداران و فرمانداران در همه جا تلاش کردند. ما سه سال مقاومت کردیم. چرا جنگ اقتصادی را نگفتید؟ چه چیزتان بود؟ آقای صدا و سیما که سوال طراحی کردید، چرا جنگ اقتصادی را نگفتید؟ چرا مشکلات را نگفتید؟ حالا بعد از اینکه سیل اعتراضات مردم آمد در مناظره دوم دو کلمه هم درباره اینها گفتند.
رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه باید واقعیت ها را به مردم بگویید، اظهار کرد: در این میان تنها جنگ اقتصادی نبود، بلکه ما با یک معضل جدید که در ۱۰۰ سال گذشته بی نظیر بود یعنی کرونا مواجه شدیم. حالا سیل و زلزله به کنار در کرونا ۱.۱ میلیون نفر بیکار شدند و کرونا زندگی مردم و اقتصاد ما را به هم زد. در سه ماهه اول سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ صادرات ۴۴ درصد کاهش یافت و صادرات و واردات تعطیل شد. آیا شما نمی دانید که در این یک سال گذشته قیمت مواد غذایی در دنیا چند درصد افزوده شده است. طبق آمار فائو این اقلام ۴۰ درصد در جهان گران شده است. آیا اینها را می دانید یا نه؟ اگر ندانید که خیلی جای تعجب است و اگر بدانید و نگویید هم باز جای تعجب است.
وی در ادامه تاکید کرد: قصد همه ما این است که خادم مردم باشیم اما واقعیت ها را انکار می کنیم و از این کرونا جنگ اقتصادی و مشکلات مختلف چیزی نمی گوییم. ما پس از سال ۹۷ در سال ۹۸ داشتیم نسبت به آمار مناسب پیش می رفتیم اما در آخر سال ۹۸ با کرونا مواجه شدیم. لااقل از آنهایی که برای مردم جان دادند و پرستاران و پزشکان و مدافعین سلامت و آنها که شبانه روز برای واکسن تلاش می کنند تشکر کنید، حال نمی خواهد از دولت تشکر کنید.
رئیس جمهوری در ادامه عنوان کرد: اداره کشور در جنگ اقتصادی و کرونا و خشکسالی که در 50 سال اخیر کم نظیر است هم به آن اضافه شد صورت گرفت، اما چرا این واقعیت ها را نگفتید؟ لااقل یک کلمه جواب بدهید که آیا ما کشور را از قطعنامه های سازمان ملل و فصل هفت منشور ملل متحد خارج کردیم یا نه؟ بگویید آیا با برجام موافقید یا مخالف؟ برجام بود که از سال 94 تا 96 کشور را در مسیر توسعه و تحول قرار داد و امروز هم راه اینکه مشکل کشور حل شود بازگشت همه به برجام است. اگر راه دیگری دارید بگویید و بگویید نمی خواهیم به برجام برگردیم. همه می گویند با تحریم مخالفیم اما چگونه می خواهید از تحریم خارج شوید.
وی با بیان اینکه چه چیزی آمریکا را بعد از ترامپ پای میز مذاکره آورد گفت: صبر مردم و کار دیپلمات های ما باعث این اتفاق شد. آیا می خواهید موفقیت در مذاکره را منکر شوید. چرا این واقعیت ها را برای مردم نمی‌گویید؟ ما در تمام این مسیر سخت حرکت کردیم و در موضوع واکسن هم اتفاقاتی رخ داد. مثلا ما واکسن را از کشوری خریدیم و پول آن را هم دادیم اما یک مرتبه در فرودگاه قوه قضائیه آن کشور از خواب غفلت بیدار شد و جلوی آن را گرفت. خب ما چه کار کنیم؟ یا اینکه واکسن خریدیم و پولش را هم پرداخت کردیم اما کشوری که قرار بود سه میلیون واکسن به ما بدهد یک مرتبه جلوی آن را گرفت و گفت خود ما با کرونای هندی مواجه شدیم و بگذارید مدتی بعد واکسن را به شما بدهیم یا ما از کواکس واکسن خریدیم و وقتی خواستیم پول آن را بدهیم به خاطر تحریم معطل شدیم و نوبت مان را عقب انداختند.
روحانی همچنین بیان کرد: از طرفی ما بخش خصوصی را برای واردات واکسن منع نکردیم و وزارت بهداشت اجازه داده هر کسی می تواند برود و واکسن بیاورد. کلا در دنیا واکسن نیست و کم است اگر باشد ما خودمان می خریم و به هر قیمتی باشد می خریم و بخش خصوصی هم می تواند بخرد. ما حتی در داخل همه توانمان را گذاشتیم و وزارت بهداشت روزانه موضوع واکسن داخلی را پیگیری می کند. واکسیناسیون این چند روز به خاطر این حوادث به تاخیر افتاد و باید واقعیت ها را به مردم بگوییم.
رئیس جمهوری در بخش پایانی صحبت های خود با خطاب قرار دادن اعضای دولت، گفت: عزیزان من در دستگاه اجرایی معاونین و وزرای محترم باید در هفته های پیش رو با همان قدرت و روحیه روز اول کار کنید. باید طرح ها را تکمیل کنید و طرح ها را در حد امکان هفته های پیش رو باید افتتاح کنیم. حل هر مشکلی که از دست ما بر می آید باید آن مشکل را باز کنیم.
وی اضافه کرد: این حرف‌ها و تخریب‌ها نمی تواند روحیه دولت یازدهم و دوازدهم را تخریب کند. دولت یازدهمی که در برابر دنیا شش قدرت را آورد و با آنها به توافق رسید و دولت دوازدهمی که سه سال و نیم در برابر یک جنگ بزرگ ایستادگی کرد و پیروز شد. پیروزی که همه قبول دارند و دشمن هم قبول دارد که ما پیروز شدیم پس ما باید راه و مسیرمان را ادامه دهیم و هر وزیر و بخشی و سازمانی موظف است به حرف های دروغ پاسخ دهد. حالا صدا و سیما می خواهد پخش کند یا می خواهد پخش نکند مهم نیست. پاسخ ما را تاریخ پخش می کند. چرا که تاریخ سعه صدر دارد و مثل صدا و سیما نیست و پخش می کند.
رئیس جمهوری در پایان اظهار کرد: شما واقعیت ها و حقیقت ها را به مردم بگویید مردم ما بیدار، آگاه و هوشیارند. ان‌شاءالله امیدوارم انتخابات خوبی با شرکت خوب هم پیش رو داشته باشیم و مردم به سلامت پای صندوق بروند و ان‌شاءالله دولتی قوی تر از دولت یازدهم و دوازدهم به حول و قوه الهی تشکیل شود و همه مردم هم استفاده کنند.
سایر اخبار این روزنامه
«ابتکار» وضعیت بازار سرمایه در دولت بعد را بررسی می‌کند بورس چشم‌به‌راه روزهای بهتر محمد یوسفی آرامش انتخابات ایران و احتمال مرحله دوم‌! چرا در مناظره فرهنگی نامزدهای ریاست جمهوری، از فرهنگ و هنر غفلت شد؟ مناظره فرهنگی بدون فرهنگ مکرون: حماقت و خشونت جایی در دموکراسی ندارند سیلی به مکرون؛ نشانه اوج تنش در فرانسه یک متخصص بیماری‌های عفونی اعلام کرد واکسن تنها سلاح مقابله با اپیدمی با تاکید توسعه گردشگری فرهنگی بین دو کشور بزرگداشت یکصد و شصت سال رابطه دیپلماتیک ایران و ایتالیا برگزار شد غریب آبادی: آمریکا در خصوص برجام اراده نشان نداده است بنت به زودی نخست وزیر اسرائیل می‌شود، اما مرد پشت پرده، فرد دیگری است پایان «بی‌بی» پس از 12 سال؟ انتقاد شدید روحانی از نامزدهای انتخابات از مریخ آمده‌اید؟ محمدباقر قالیباف: دلسرد کردن مردم از انتخابات هنر نیست اندر احوالات مرد نقره‌ای احسان حدادی همیشه پرتابگر دیسک این بار گرفتار دیسک! پای مواد اولیه در میان است پشت پرده گرانی قطعات خودرو جمهوری علم و رجوع به خرد انسانی