اين «گل»پوچ است

تعداد معتادان کشور به دو میلیون و 808 هزار مصرف کننده مستمر مواد مخدر در کشور رسیده است، این درحالی است که ماری جوانا و مشتقات آن شامل گل، گرس، علف با ۱۱.۹ درصد، پس از تریاک، دومین مواد مخدر مصرفی در میان مصرف‌کنندگان مستمر مواد مخدر در کشور اعلام شده است. «گُل» مخدر نام آشنای این روزها در میان جوانان، همان اندازه که اسم خوشایندی دارد، یکی از خطرناک‌ترین مخدرهایی است که این روزها در دست جوان‌ها می‌چرخد. مخدری که ضربان قلب را بالا می‌برد، احساس بی‌قراری می‌دهد و باعث توهم می‌شود. به گزارش ایسنا، گل همان ماری‌جوانای تغییر یافته است که از قسمت‌های مختلف گیاه شاهدانه به‌دست می‌آید. ماری‌جوانا امروزه با نام های گوناگون شناخته می‌شود و نوع طبی آن با نام «گل» وارد بازار ایران شده است. هرچند گل در باور عمومی حتی کم خطرتر از حشیش و ماری جوانا معرفی شده است، می‌تواند آن‌قدر خطرناک باشد که با یک بار مصرف، فرد معتاد شود؛ چرا که به طور مستقیم بخش‌های مسئول آرامش بخشی را در مغز فلج کرده و خود جایگزین آن می‌شود. بنابراین با مصرف نکردن گل، فرد دچار اضطراب شدید، بیقراری، وحشت زدگی، تپش قلب شدید و... می‌شود، با این حال گل در ایران آن‌قدر بازار پررونقی پیدا کرده که براساس آخرین شیوع‌شناسی اعتیاد در کشور، دومین مواد مخدر مصرفی در میان مصرف کنندگان مستمر مواد مخدر معرفی شده است. «محمدرضا قدیرزاده» روانپزشک و درمانگر اعتیاد با بیان آنکه متاسفانه در حال حاضر مصرف گل در کشور به شدت افزایش یافته و همان‌گونه که پیش‌بینی می‌کردیم،دومین ماده مصرفی کشور اعلام و جایگزین شیشه شده است، گفت: « سن مصرف در حال حاضر به طور رسمی اعلام نشده اما متاسفانه آنچه که ما می‌بینیم، نشان دهنده آن است که سن مصرف به دبیرستان کشیده شده است و به طور کلی از سنین 15 سالگی به بعد شاهد افزایش شیوع مصرف هستیم». قدیر زاده با بیان آنکه گل بر سیستم اعصاب مرکزی انسان تاثیر می‌گذارد و در طولانی مدت علايم مختلفی را به همراه دارد، گفت:«مصرف گل و خانواده کانابیس ها، با توجه به اینکه این مواد جزو مواد توهم زا هستند، باعث افزایش ضربان قلب، قرمز شدن چشم، خشک شدن دهان و گلو، خنده‌های بی مورد و ریسه رفتن‌های شدید، گیجی و عدم تمرکز، تکلم آهسته تمایل به مصرف همزمان مواد غذایی و افزایش اشتهای فرد مصرف‌کننده می‌شود. کاهش حافظه کوتاه مدت نیز، از دیگر عوارض مخدر مصرف این ماده است. به ویژه آنکه در قشر جوان که بحث ادامه تحصیل، کار، تشکیل خانواده و ... برای آن‌ها مطرح است، مشکلات عدیده‌ای را ایجاد می‌کند. یکی دیگر از عوارض جانبی مصرف گل و ماری‌جوانا نیز، گوشه گیری و انزوای فرد مصرف کننده و حالت‌های افسردگی است که مجموع این عوامل، منجر به افت شدید تحصیلی در میان دانش‌آموزان و دانشجویان‌مصرف کننده این مواد می‌شود».
«حسین اسدبیگی»، رییس اورژانس اجتماعی کشور نیز با بیان آنکه مصرف ماری جوانا در برخی از ایالت‌های آمریکا یا در برخی از کشورها همچون هلند مصرف آن کاملا آزاد است و حتی تا هفت الی هشت ماه دیگر در کانادا نیز مصرف آن کاملا آزاد می‌شود، برخی تصور می‌کنند این ماده آثار مخرب زیادی ندارد؛ در صورتی‌که باید بدانند هر چند گل و ماری جوانا از سایر مواد مخدر ضعیف‌تر هستند اما بالاخره مخدر بوده و آثار مخرب خود را بر مصرف‌کننده بر جای خواهند گذاشت. به گفته اسدبیگی طبق آمار رسمی ستاد مبارزه با مواد مخدر، گل پس از تریاک دومین مخدر مصرفی کشور است، همچنین این ماده در دنیا بیشترین مصرف را دارد و پر مصرف‌ترین ماده مخدر مصرفی در جهان است.
ماده مخدر گل همچون شیشه باعث خشونت نمی‌شود بلکه بیشتر در فرد باعث بی تفاوتی و بی انگیزگی می‌شود. هر چند در حال حاضر آمار رسمی وجود ندارد اما اختلالات رفتاری، رانندگی‌های بی پروا و مصرف همزمان گل با مواد دیگر به ویژه الکل، باعث افزایش میزان بی انگیزگی در طولانی مدت بین مصرف‌کنندگان می‌شود.
قیمت لحظه ای ارز دیجیتال