صادرات نفت و میعانات گازی ایران از یک میلیون بشکه گذشت


به گزارش خبرگزاری فارس، طبق آمار رسمی اوپک، میزان تولید نفت ایران در ماه‌آوریل (فروردین و اردیبهشت‌ماه) دو میلیون و 564 هزار بشکه در روز بوده است و نسبت به سه ماه نخست سال 2022 به میزان 36 هزار بشکه در روز افزایش داشته است.
طبق گزارش برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، میزان مصرف نفت در پالایشگاه‌های داخلی در سال 1400بالغ بر یک میلیون و 715 هزار بشکه در روز بوده است که این رقم در دو ماه گذشته تغییری نکرده است.
در نتیجه، حاصل تفریق میزان مصرف داخلی نفت از میزان تولید برابر است با رقم صادرات نفت ایران در سال 1401. بدین ترتیب صادرات نفت ایران در سال 1401 حدود 850 هزار بشکه در روز بوده است. البته آمار اوپک، یک آمار برآوردی از میزان تولید نفت ایران است که همواره اعدادی کوچک‌تر یا مساوی تولید واقعی نفت ایران را عنوان می‌کند. به بیان دیگر رقم صادرات نفت ایران بیش از 850 هزار بشکه در روز است.


از سوی دیگر وزیر نفت، میزان صادرات میعانات گازی ایران را در طول دولت سیزدهم حدود 200 هزار بشکه در روز اعلام کرده است که بدین ترتیب مجموع صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران به بیش از یک میلیون بشکه در روز می‌رسد.
صادرات نفت در دولت‌های دوازدهم و سیزدهم
میزان تولید نفت در سال 99 و در دولت دوازدهم، طبق صورت مالی شرکت‌های نفتی، یک میلیون و 912 هزار بشکه در روز بوده است که از این مقدار یک میلیون و 606 هزار بشکه در پالایشگاه‌ها مصرف شده است و تنها رقمی معادل 306 هزار بشکه صادرات نفت خام ایران بوده است. صادرات میعانات گازی ایران نیز بین 20 تا 60 هزار بشکه در روز بوده است. در مجموع صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران در سال 99
حدود 350 هزار بشکه در روز بوده است.
افزایش چشمگیر صادرات نفت ایران در دولت سیزدهم درحالی رقم خورد که درآمدهای نفتی آن نیز به طور کامل وصول می‌شود و برخلاف دولت قبل هیچ پولی از محل صادرات نفت ایران بلوکه نشده است.
جواد اوجی؛ وزیر نفت درباره شیوه وصول درآمدهای نفتی ایران گفت: «تمامی درآمدهای نفتی در تاریخ مشخص آن وصول شده است. 80 درصد از درآمدهای نفتی را به صورت نقدی دریافت کرده‌ایم و مابقی نیز با دارو و کالاهای اساسی تهاتر شده  است. ما بازارهایی جدید و مشتریان جدیدی را برای فروش نفت ایران شناسایی کرده‌ایم.»
سرنوشت درآمدهای نفتی
حال یک سؤال باقی مانده است. اگر صادرات نفت ایران و وصول درآمدهای نفتی در دولت سیزدهم بیش از دو برابر شده است پس چرا این موضوع در افزایش رفاه عمومی و توسعه زیرساخت‌ها دیده نمی‌شود؟
در سال 1400، دولت دوازدهم سقف مصارف بودجه را به میزان 124 درصد افزایش داد که در مقایسه با سال‌های گذشته و سال 1401 یک افزایش بی‌سابقه است. این میزان افزایش، صرف پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان دولت شده است به طوری که حدود 75 درصد از کل مصارف بودجه عمومی (25 درصد بودجه سهم مصارف عمومی و
75 درصد سهم شرکت‌های دولتی است) به پرداخت حقوق کارمندان دولت اختصاص یافته است.
هرچند در دولت سیزدهم مصارف بودجه تنها 9 درصد افزایش یافته است اما این مشکل در یک سال قابل حل نیست و دولت همچنان درگیر پرداخت حقوق و دستمزدی است که در سال 1400 بدون پشتوانه مالی به میزان غیرمتعارفی افزایش یافت و خود یکی از عوامل اصلی ایجاد تورم بود.
گفتنی است، بیش از 70 درصد بودجه کشور، صرف شرکت‌های دولتی و پرداخت‌های این شرکت‌ها می‌شود.
سایر اخبار این روزنامه
آژانس فاقد صلاحیت است مجلس خروج از NPT را بررسی کند اقامه نماز رهبرانقلاب بر پیکر حجت‌‌‌الاسلام والمسلمین دعایی امنیت تصویر یا تصویر امنیتی (یادداشت روز) اخبار ویژه گزارش «یو‌اس‌ای تودی» از نقش آمریکا در انتشار «آبله میمونی» صادرات نفت و میعانات گازی ایران از یک میلیون بشکه گذشت وام ارزی گرفتید، ارزی هم پس بدهید کاروان خدام حرم امام رضا(ع) پرچم مبارک حرم مطهر را به کیهان آوردند شریعتمداری: تنها راه ایران استفاده از ماده 10 NPT و خروج از این معاهده است موشک‌های ایران به بدترین روش‌های نامتقارن متجاوزان را مجازات خواهد کرد با هر خطایی تل‌آویو و حیفا را با خاک یکسان خواهیم کرد ریزش قیمت‌ها در بازار خودرو همچنان ادامه دارد کمک 175۲ میلیارد تومانی مردم به کمیته امداد در طرح اکرام ایتام و محسنین نوجوان سیستانی که در 17 سالگی جانباز شد  آژانس فاقد صلاحیت است مجلس خروج از NPT را بررسی کند آژانس فاقد صلاحیت است مجلس خروج از NPT را بررسی کند