توطئه‌ تجزیه ایران شکست خورد


گروه سیاسی: وزیر خارجه ایران گفت که خوشبختانه توطئه‌ای که براساس اسناد دقیق و موجود در دستگاه دیپلماسی، با هدف ایجاد جنگ تروریستی و در نهایت تجزیه ایران بود، شکست خورد.
به گزارش تجارت، حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشستی خبری به تشریح سیاست خارجی کشورمان پرداخت.
امیرعبداللهیان در دومین نشست با خبرنگاران و اصحاب رسانه گفت: سیاست خارجه با محوریت نگاه به همسایگان و آسیا محور در مسیر درستی قرار دارد. در 14 ماه گذشته حجم تبادلات تجاری ما از اروپا تا آسیا از 37 درصد تا 571 درصد رشد داشته است. بخش عمده رشد خارج از نفت و سنتی بوده است.
خوشبختانه توطئه‌ای که براساس اسناد دقیق و موجود در دستگاه دیپلماسی، با هدف ایجاد جنگ تروریستی و در نهایت تجزیه ایران بود، شکست خورد.



یک دیپلمات عالی رتبه غربی اظهار داشت که آمریکا در عراق در سال‌های اخیر در دوره نخست وزیری عادل عبدالمهدی توانست با آوردن 30 هزار زن به میدان التحریر و به کارگیری ظرفیت‌های مجازی دولت عبدالمهدی را ساقط کند. این مقام غربی مدعی بود که در قبال جمهوری اسلامی ایران هم فرصت بزرگی برای آمریکا و تعداد اندکی کشورهای اروپایی می‌بینند.
دخالت‌های خارجی در 8 هفته گذشته در اوج خود قرار داشت. 76 مرکز تروریستی و ضدانقلاب در اقلیم کردستان فعال شدند و سلاح‌های آمریکایی و اسرائیلی وارد ایران شد.
دو مرتبه در تهران و بغداد با مقامات عراق و اقلیم نشست‌هایی داشتیم و توافق‌هایی به عمل آوردیم. دوستان ما در عراق متعهد شدند این گروه‌های تروریستی را دور و در فاصله زمانی تعیین شده خلع سلاح کنند. مادامی که تهدیدی از سوی کشورهای همسایه متوجه ما باشد نیروهای مسلح به اقدامات خود ادامه خواهند داد، ما نیز به گفتگوها ادامه خواهیم داد.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری در خصوص آغاز غنی سازی 60 درصدی در فردو گفت: یکی از نکاتی که قدری تاخیر در رسیدن به مرحله نهایی توافق ایجاد کرد، حل اختلافات بین ایران و آژانس بود.
ما در مذاکرات ماه‌های گذشته تاکید کردیم آژانس از مسیر فنی خارج شده و در مسیر سیاسی گام برداشته است.
هفته گذشته مقامات آژانس اعلام کردند قطعنامه جدیدی در کار نخواهد بود و کارشناسان برای رفع ابهامات به ایران خواهند آمد. اما قطعنامه مطرح شد. به مقامات غربی گفتیم خود به سوء استفاده از رفتار آژانس برآمدید.
دستور کار ما در وزارت خارجه پیگیری مذاکرات با روش حکیمانه و مقتدرانه در چارچوب بازگشت به برجام است. این موضوع می‌تواند به نقطه نهایی برسد.
ما در آخرین پیامی که به هماهنگ کننده اتحادیه اروپا دادیم اعلام کردیم می‌توانیم در آینده نشست وزرای خارجه عضو برجام را در وین برگزار کنیم.
ما به طور مشخص در سه موضوع با طرف آمریکایی تفاوت دیدگاه داریم و سه کشور اروپایی در این موضوعات با آمریکا همکاری می‌کنند. یکی از این موضوعات حل مسائل اختلافی با آژانس است. موضوع دیگر تضمین اقتصادی است که ما سعی کرده‌ایم فرمول بندی کنیم. آمد و رفت دولت‌ها نباید توافقات را متزلزل کند.
وی همچنین در پاسخ به سئوالی درباره استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین گفت: در چارچوب همکاری‌های دفاعی با روسیه، 11 ماه قبل از آغاز جنگ اوکراین، فروش تعداد محدودی پهپاد صورت گرفت، اما تاکنون هیچ سندی مبنی بر استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در اوکراین دریافت نکردیم.
وزیر خارجه اوکراین گفت یک پهپاد سالم به دست ما افتاده که روسی و شبیه پهپاد 136 است. ما از تداوم جنگ علیه اوکراین ناخرسندیم. جنگ را راه حل نمی‌دانیم و به تلاش‌های خودمان برای بازگشت آرامش ادامه می‌دهیم.
وی در پاسخ به سوالی گفت: ما خودمان را نسبت به رعایت عدم اشاعه و ان پی تی متعهد می‌دانیم. ایران بیش از طرف‌ها پایبندی خودش را نشان داده است. نگرانی ما وجود صدها کلاهک هسته‌ای رژیم صهیونیستی است، این رژیم باید متعهد به ان پی تی شود. وزیر خارجه جمهوری اسلامی درباره روند مذاکرات ایران و عربستان هم گفت: در عرصه سیاسی نسبت به آنچه در دور پنجم مذاکرات تهران و ریاض صورت گرفت پایبندیم. ایران به تعهداتش عمل کرد اما ریاض به بخشی از توافقاتش عمل نکرده است.
یک رسانه وابسته به سعودی نقش ترویج ترور ایفا کرد و گلایه خودمان را به مقامات سعودی اعلام کردیم. امیدواریم عربستان به تعهداتش عمل کند و دو کشور گام‌هایی برای بازگشت به وضعیت طبیعی برداریم.
مقامات سیاسی کشورهای منطقه متفاوت از آمریکا، اسرائیل و سه کشور اروپایی اظهارات مداخله جویانه غیرسازنده ایفا نکردند.
امیرعبداللهیان درباره تحولات میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت: ماه گذشته سفری به ایروان داشتم. نخست وزیر ارمنستان هم سفر رسمی به ایران انجام داد. ما و آذربایجان و ارمنستان را دو همسایه ایران می‌دانیم. نگاه به همسایگان در اولویت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است.
ایران هیچ چشم داشتی به اراضی جمهوری آدربایجان ندارد، اما به صراحت گفتیم که هر گونه تغییر ژئوپلیتیک مورد واکنش جمهوری اسلامی ایران قرار خواهد گرفت. مقامات دو کشور نیز به ما اطمینان دادند که چنین اتفاقی نخواهد افتاد. ما بر مبنای روابط همسایگی ارتباطمان را با کشورها ادامه خواهیم داد.