توافق 3 رئیس

شرق: هر چند سال یک ‌بار، بحث جدایی و پیوند برخی وزارتخانه‌های خاص مطرح می‌شود. همین چند وقت پیش، درست قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری هم دوباره جدایی چند وزارتخانه در قالب کلیات برنامه ششم روی میز نمایندگان قرار گرفت که البته رأی نیاورد. همین شد که به گفته برخی از منابع خبری، چینش وزرا کمی با تغییر مواجه شد. حالا دیروز در جلسه رؤسای قوای مجریه، مقننه و قضائیه، دوباره تغییرات اساسی در ساختار دولت مطرح شد و با اندک تغییراتی، توافق بین هر سه قوه شکل گرفت. آن‌گونه که عبدالرضا عزیزی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی خبر داده توافق‌ها گسترده است. او گفته: «در این جلسه علی لاریجانی و حسن روحانی رؤسای قوای مقننه و مجریه به بحث و بررسی درباره ایجاد تغییرات در ساختار دولت پرداختند و به توافقات ضمنی در‌این‌باره رسیدند». رئیس کمیسیون اجتماعی از ریز جزئیات هم خبر داده است. او افزود: «براساس این توافق وزارت راه و شهرسازی به دو وزارتخانه مسکن و شهرسازی و امور راهداری تقسیم می‌شود و سازمان شهرداری‌ها از وزارت کشور به وزارت مسکن منتقل خواهد شد. همچنین براساس این توافق بنا شد تا امور مربوط به برق از وزارت نیرو جدا و به وزارت نفت ملحق شود و نام وزارت نفت به وزارت انرژی تغییر کند».
این البته همه تغییرات نیست: «همچنین توافق شد تا وزارتخانه‌ای ایجاد شود که تنها به امورات مربوط به روستاهای کشور رسیدگی کند و حوزه عملکردش به این بخش معطوف باشد. علاوه‌بر‌این، سازمان محیط‌ زیست و همچنین منابع طبیعی و بخش آب آب‌وفاضلاب شهری و روستایی و آب‌ منطقه‌ای یک وزارتخانه دیگری را تشکیل دهند. دیگر اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت به دو وزارتخانه توسعه صادرات و بازرگانی تقسیم شود و درباره وزارت ورزش و جوانان نیز حوزه جوانان از ورزش منفک و در قالب سازمان ملی جوانان به کار خود ادامه دهد».
این تغییرات ساختاری، شک و شبهه‌های کارشناسی هم دارد. مشخص نیست در زمانی‌ که دولت تا این اندازه در پرداخت حقوق و مزایای کارکنان خود و همین‌طور پرداخت یارانه‌ها، وامانده، چرا باید به جای کوچک‌کردن حجم خود به‌عنوان هدفی که در همه برنامه‌های پنج‌ساله توسعه و همین‌طور سند چشم‌انداز 1404، مورد تأکید بوده، به بزرگ‌‌کردن اندازه خود سرگرم شود! این همان موضوعی است که وقتی محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت یازدهم، پیش از انتخابات ریاست‌جمهوی در قالب کلیات برنامه‌ ششم مطرح کرده بود، مورد هجمه بسیار گسترده کارشناسان قرار گرفت و عقب‌نشینی از آن، تنها اقدامی بود که دولت توانست در آن روزها در دستور کار خود قرار دهد. 
حالا عزیزی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، خبر داده قرار است این تغییرات بنیادین در کمیسیون اقتصادی بررسی شود و کمیسیون باید تا قبل از بررسی بودجه این موضوع را در صحن علنی برای تصویب ارائه دهد. شاید اگر این موضوع در صحن علنی پس از نقد و بررسی‌های کارشناسی مطرح شود، بتوان به لغو یا حداقل اصلاحاتی در آن امید داشت؛ بااین‌حال تا این لحظه آنچه از شواهد امر پیداست، گیر کار، بررسی این موضوع در صحن علنی مجلس است که به نظر نمی‌رسد با توافقی که بین سران قوا شکل گرفته، به مشکل خاصی بربخورد.  
در دومین جلسه  سران 3 قوه برای  تغییر ساختار دولت رخ داد
 
شرق: فاصله جلسه مشترک سران سه قوه کمتر شده است، اتفاقی که رئیس‌جمهوری در جلسه گذشته که 12 روز قبل به میزبانی علی لاریجانی رئیس قوه مققنه برگزار شد، از آن خبر داده و گفته بود تصمیم داریم نشست رؤسای قوه‌ مجریه، مقننه و قضائیه در فاصله زمانی کوتاه‌تر و به‌طور منظم‌تر برگزار شود. آنها روز گذشته و این بار به میزبانی آیت‌الله آملی‌لاریجانی، رئیس دستگاه قضا گرد هم آمدند تا درباره مهم‌ترین مسائل کشور و منطقه با هم گفت‌وگو و تبادل نظر كنند. فصل مشترک دو جلسه اخیر نیز مسائل اقتصادی بود. 
به گزارش ایسنا، رئیس‌جمهور در پایان این جلسه و در جمع خبرنگاران درباره اهداف برگزاری جلسه سران سه قوه گفت: «بسیاری از مسائل در دستگاه اجرائی، قضائی یا مقننه مورد بررسی قرار می‌گیرند که با هم مرتبط هستند و چنانچه به‌طور طبیعی و عادی مورد رسیدگی قرار بگیرند، چه‌بسا نیازمند زمان بسیار طولانی است و این به‌نفع کشور نیست. بنابراين در جلسه رؤسای قوا چنین مسائل مهمی مورد بحث و بررسی قرار گرفته و تصمیماتی اتخاذ می‌شود که سرعت عمل را بیشتر کند».حجت‌الاسلام روحانی عنوان کرد: «بعضی از تصمیماتی که در سایر جلسات از جمله جلسه شورای عالی فضای مجازی نیز اتخاذ می‌شود، نیاز است که در جلسات سران قوا درخصوص عملیاتی و اجرائی ‌شدن آن تصمیم‌گیری شود که جزء مباحث امروز نیز بود».
او با بیان اینکه در این جلسه، امیدواری مردم کشورمان نسبت به آینده کشور، شرایط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، مورد تأکید قرار گرفت، افزود: «همه رسانه‌ها از جمله رسانه ملی، گردانندگان فضای مجازی و تریبون‌های مختلف، باید متوجه این نکته مهم باشند که تصمیم و هدف قدرت‌های بزرگ به‌ویژه آمریکا و آنچه در منطقه شاهدیم نسبت به ایران، نهایتا برای این است که مردم را به آینده ناامید و کم‌امید و در فعالیت‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها دچار تردید کنند؛ بنابراين همه باید هوشیار باشند که در زمین دشمن بازی نکرده و در این دام نیفتند».
روحانی، بررسی موضوع مال‌باختگان مؤسسات اعتباری را یکی دیگر از موضوعات جلسات سران سه قوه برشمرد و گفت: «دراین‌باره اولا اینکه پیش از این مجوز چنین مؤسساتی را دستگاه‌های مختلف می‌دادند، لذا اگر از این به بعد، این مؤسسات صرفا از بانک مرکزی مجوز بگیرند و کاملا مراقبت و نظارت شود، بخش بزرگی از مشکلات حل‌وفصل خواهد شد. در برخی از موارد هم مؤسساتی دچار مشکلاتی شده و مردم گرفتار شدند، از این‌رو تصمیم بر این شد که نمایندگان رؤسای سه قوه این مسئله را پیگیری کنند تا هرچه سریع‌تر حل‌وفصل شود».
او افزود: «اگر مؤسسات دچار مشکلاتی شدند، ضمن اینکه وظیفه داریم مشکلات مردم را برطرف کنیم؛ ‌از طرف دیگر بانک مرکزی هم محذوراتی دارد و نمی‌توان گفت از پول بانک مرکزی برای حل این مشکلات استفاده کنند. البته برای این مسائل می‌توان اعتباراتی در نظر گرفت، ضمن اینکه در این زمینه سه قوه باید با یکدیگر همکاری داشته باشند».
رئیس‌جمهوری عنوان کرد: «گشایش‌هایی از جلسه قبلی سران سه قوه دراین‌باره ایجاد شده و گام‌های خوبی برداشته شده است و ان‌شاء‌الله این گام‌ها تسریع خواهد شد. برای آینده نیز باید برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شود و مردم هم مراقبت کنند و سرمایه خود را به بانک‌ها و مؤسساتی که کاملا معروف و مورد اعتماد هستند، بسپارند و درخصوص مؤسساتی که به ارائه سودهای بالا تشویق می‌کنند، تردید داشته باشند».
دشمنان دنبال توطئه‌های دیگری
 در منطقه هستند
روحانی با اشاره به اینکه بحث و بررسی در مورد مسائل منطقه‌ای از دیگر مباحث این جلسه بود، گفت: «مردم منطقه موفقیت‌های بسیار بزرگی به دست آوردند این در حالی است که در خرداد سال 93، ‌شاهد بودیم که تروریست‌ها در عراق جولان داده و داعش شهر بزرگ موصل را تصرف کرد. این خطر برای کل عراق از جمله بغداد نیز متصور بود و در سوریه نیز همین شرایط جریان داشت، اما امروز مردم عراق، سوریه و لبنان با پشتیبانی ارتش‌های خود و حمایت‌های کشورهای دوست و به‌ویژه جمهوری اسلامی ایران توانستند تقریبا از این مشکلات رهایی یابند و مسئله تروریسم در حال پایان‌یافتن است و دیگر شهری در اختیار داعش و تروریست‌ها نیست و در آینده نزدیک بساط اینها جمع خواهد شد».
او افزود: «از سوی دیگر درصدد تجزیه‌طلبی و برهم‌زدن مرزهای جغرافیایی در منطقه برآمدند که در این مسیر هم ناموفق بودند. لذا امروز شاهد موفقیت‌های بزرگی در سطح منطقه هستیم و با این موفقیت‌ها طبیعی است که آمریکا و رژیم صهیونیستی و اذناب آن ناراحت و عصبانی باشند. در مسئله یمن سال‌هاست که مردم فقیر این کشور را بمباران می‌کنند و بیماری وبا شیوع پیدا کرده و مردم در قحطی و گرسنگی به سر می‌برند و فضای دریا و هوا را برای کمک به مردم این کشور بسته‌اند و این غیرقابل تحمل است».
رئیس شورای عالی امنیت ملی گفت: «شرایط امروز منطقه نشان می‌دهد توطئه‌هایی که وجود داشت، نقش بر آب شده، لذا دنبال نقشه‌ها و توطئه‌های دیگری در منطقه هستند و مردم لازم است که در این زمینه هوشیار باشند و مسئولان هم توجه و برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهند. آنچه برای ثبات و امنیت منطقه لازم باشد و هماهنگی‌های ضروری در این زمینه را در جلسه سران قوا مورد بحث و بررسی قرار می‌دهیم».
قدردانی روحانی از حضور مردم
 در راهپیمایی اربعین
روحانی در پایان با قدردانی از حضور مردم بزرگوار ایران در راهپیمایی عظیم و جهانی اربعین حسینی(ع)، عنوان کرد: «راهپیمایی اربعین بزرگ‌ترین اجتماع جهانی است که در چند روز در عراق انجام می‌شود. از مردم بزرگوار ایران به خاطر عشق به اهل بیت(ع) و فداکاری در مسیر امام حسین(ع) قدردانی و از مردم و دولت عراق نیز به خاطر میزبانی از زائران اباعبدالله(ع) سپاسگزاری می‌کنیم». رئیس‌جمهور همچنین با قدردانی از تلاش تمامی نهادها و دستگاه‌های عمومی، دولتی و مردمی به خاطر خدمتگزاری به زائران حسینی ابراز امیدواری کرد عشق مردم نسبت به اهل بیت(ع) پایدار بوده و همواره بتوان از سرمایه‌های معنوی بزرگی که از خاندان رسالت نشئت گرفته بهره‌مند شد.